דילוג לתוכן

תמ"א 38 מה צריך לדעת שנכנסים לתהליך?

נדל"ן
5 2 179 2
  • נדל"ן, תמ"א 38/2

• שלום וברכה
    יש לי דירה בפריפריה
    עכשיו מוצע לנו תמ"א 38/2 בבנין
    מה צריך לדעת בענין וממה להיזהר?
    האם מומלץ לקחת עו"ד פרטי בנוסף לעו"ד של נציגות הדיירים? (הממומן ע"י החברה..)

• אין בעיה בכך שהחברה תממן את שכר הטרחה של עורך הדין, כל עוד הבחירה בעורך הדין נעשית באופן חופשי על ידי הדיירים.
    אם תבחר לקחת עורך דין נוסף מטעמך, הדבר עלול להוביל להוצאות נוספות ואף לעכב את התהליך.

• אין בעיה בכך שהחברה תממן את שכר הטרחה של עורך הדין, כל עוד הבחירה בעורך הדין נעשית באופן חופשי על ידי הדיירים.
    אם תבחר לקחת עורך דין נוסף מטעמך, הדבר עלול להוביל להוצאות נוספות ואף לעכב את התהליך.

@גמל-און לא התכוונתי לשלם עו"ד פרטי שיהיה מטעמי בכל התהליך
    רק שיעבור על החוזה ליעץ לי באופן אישי
    כל דייר יש לו את הצרכים שלו בניה לא חוקית/הסבת ערבות וכו' וכו'

• שלום וברכה
    יש לי דירה בפריפריה

כתב בתמ"א 38 מה צריך לדעת שנכנסים לתהליך?:

שלום וברכה
    יש לי דירה בפריפריה

למישהו יש עצות ספציפיות בנושא
    מקום בו אפשר ללמוד ע"כ בקלות?
    תודה!

נושאים מוצעים

• מחפש מתווך

נדל"ן נדלן שותף לעסקה דירה להשכיר
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    68 צפיות
    י
    מחפש מתווך אמין שמבין בפתח תקווה
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    126 צפיות
    איש קישא
    תודה לעונים, אכן מבירור שערכתי עושים הארכה בהגיעה הזמן וזה עולה כמה אלפי שקלים, פעם זה היה כל 49 שנים כך שזה היה יותר רלוונטי.... (אגב זה מול רמ"י אך יש מקום בירושלים שזה היה מול גוף אחר ואכן היו שם משפטים כשהחברה לא הסכימה להאריך את החכירה)
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    238 צפיות
    בוטח בה'ב
    @פשוט-יהודי כתב בהתנהלות מול רשויות המדינה (משרד השיכון ורמ"י) בעניין כשלים בפרוייקט מחיר למשתכן: אולי כדאי לפנות למבקר המדינה נו נו.. כן כדאי כי זה תהליך ממש פשוט באינטרנט אבל לא לבנות על זה יותר מידי אם יש לכם הוכחות על הפסדים באי קניית דירה אחרת עגמת נפש וכו' יותר הייתי ממליץ לפנות לפן המשפטי ולא אין לי עו"ד להמליץ עליו בתחום אבל כדאי לחפש
  • מה אומרים על עמנואל החרדית ?

נדל"ן עמנואל דיור
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    450 צפיות
    איציק התותחא
    @אנונימי2 כתב במה אומרים על עמנואל החרדית ?: כמה זמן לוקח לך ? בבוקר כ 1:25 באוטבס כמובן (יש נת"צ ואין צורך לחפש חניה בבני ברק) חזור בין 40 דקות לשעה ב 12 בלילה עם רכב בין 35 דקות ל40 דקות
  • למי אפשר להמליץ על רכישת נכס בארה"ב?

הועבר נדל"ן
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    194 צפיות
    מ
    בכדי להעדיף השקעה בחו"ל על פני ארצנו הקדושה - צריכים בודאי סיבה טובה. אשתף מה שעלה בדעתי, ואשמח לשמוע את תגובות הציבור. אני מכיר באופן אישי מספר אברכים צעירים שבבעלותם דירה באזור המרכז ללא משכנתא כלל (!). כשמדברים על תכנון הוצאות העתיד כחתונות הילדים בע"ה, ישנם אלו שאינם מוכנים להשתדל בחסכון חודשי בסכום מכובד, ואף שעי"ז השמחות יעלו רבע מחיר. אז אברכים אומרים לי - 'אני מוכן להוציא משכנתא של מיליון ש"ח - רק תמצא לי השקעה שמכניסה בחודשי 6000 ש"ח כדי שאוכל להחזיר את המשכנתא...' אשמח לשמוע אם מישהו מכיר חיה כזאת... - לרכישת דירה שניה בארץ ללא הון עצמי, אדם זקוק ליכולת של הוצאה חודשית של כ-2000 ש"ח. גם שוק ההון לא מציע פתרון להנ"ל, כידוע. במקרה כזה, אני חושב שאפשר לשקול השקעה פאסיבית בנדל"ן בארה"ב, שם הנתונים של גובה השכירות לעומת מחירי הבתים - מראים על תזרים גבוה שמאפשר כיסוי החזר משכנתא בארץ. אז המטרה היא לא לשכנע אנשים שכדאי להרוויח 8% בחו"ל במקום 3.5% בארץ. - הרי יש כאן עליית ערך..! אבל אם הפתרון הזה יביא מישהו להשקיע במקום לעשות את ה'כלום' שהוא עושה עכשיו - אז כדאי שיבדוק את האפשרות...