דילוג לתוכן

עוסק פטור או עוסק זעיר-מה יותר כדאי?

תעסוקה, עסקים ויזמות
28 13 1.3k 13
  • אז למעשה יש אפשרות כעצמאי לשלם פחות מ170 בחודש לביטוח לאומי

• אז למעשה יש אפשרות כעצמאי לשלם פחות מ170 בחודש לביטוח לאומי

@גולני
    כדי להיות מוגדר כעצמאי בביטוח לאומי צריך לשלם לפחות מינימום 265 ש"ח
    זה יותר מ170
    אם אתה מוגדר כעצמאי לא עונה להגדרה ואתה לא שכיר, אתה משלם את המינימום ש"לא עובד" ובנוסף אם הרווח שלך מעל 41,304 ש"ח בשנת 2026 אתה משלם על החלק שעולה 12%
    זה גם לא יוצא פחות מ170 ש"ח
    לא הבנתי מאיפה הגעת למסקנה הזו..

• ואם בנוסף להיותי עצמאי שלא עונה להגדרה [משתכר 500 ש"ח לפתוח קרן השתלמות ]אני גם שכיר הביטוח לאומי לפי השכיר?

• ואם בנוסף להיותי עצמאי שלא עונה להגדרה [משתכר 500 ש"ח לפתוח קרן השתלמות ]אני גם שכיר הביטוח לאומי לפי השכיר?

@גולני
    הביטוח לאומי כשכיר נשאר אותו דבר
    ואין תשלום ביטוח לאומי על הרווח מעצמאי( כמובן רק אם זה מתחת לתקרה של הפטור שציינתי)

בהצלחה!

• מעלה כאן קישור לפוסט עם מאמר שכתבתי בנושא עוסק זעיר
    שם מפורט כל התהליך החל מפתיחת העסק ועד ניהולו המלא, בקובץ יש גם קישורים לכל האתרים והדוחות הנצרכים
    https://forum.benakel.org/post/21634

• מעלה כאן קישור לפוסט עם מאמר שכתבתי בנושא עוסק זעיר
    שם מפורט כל התהליך החל מפתיחת העסק ועד ניהולו המלא, בקובץ יש גם קישורים לכל האתרים והדוחות הנצרכים
    https://forum.benakel.org/post/21634

556788
    כאן יש קובץ מעודכן יותר
    פתיחת עוסק זעיר לצורך פתיחת קרן השתלמות.pdf

• שאלה
    מי שסוחר בשוק ההון בארצות הברית דרך ברוקרים כמו קולמקס פרו וכו' צריך להגיש טופס 867 שלפי הבנתי זה חלק מדוח שנתי 1301
    איך שאני מבין שמי שיש לו עוסק זעיר איבד את האפקט אם הוא צריך להגיש טופס 867 שזה בעצם מחייב אותו להגיש דוח שנתי מלא
    אני צודק או שיש עוד זווית שאני לא מודע לה?

• שאלה
    מי שסוחר בשוק ההון בארצות הברית דרך ברוקרים כמו קולמקס פרו וכו' צריך להגיש טופס 867 שלפי הבנתי זה חלק מדוח שנתי 1301
    איך שאני מבין שמי שיש לו עוסק זעיר איבד את האפקט אם הוא צריך להגיש טופס 867 שזה בעצם מחייב אותו להגיש דוח שנתי מלא
    אני צודק או שיש עוד זווית שאני לא מודע לה?

@נחמן-לוי
    טופס 867 זה מהבנק
    בדוח השנתי מצרפים נספח ג שזה על ההשקעות
    לא כל מי שמשקיע חייב להגיש דוח שנתי
    יש תנאים, מחזור מכירות בניירות ערך, העברה של סכום מסויים לחול וכו..

• יש לי עוסק זעיר, עבור הנחה בארנונה מבקשים ממני אישור שומה לשנת 2025, מישהו יודע איך משיגים אישור זה
    זה מה שכתבו לי: אישור רואה החשבון על גובה ההכנסה מהעסק שנפתח בשנת 2025 או שומה שנת 2025
    זה נראה שאפשר לקבל אישור שומה גם ללא רואה חשבון
    תודה רבה

• יש לי עוסק זעיר, עבור הנחה בארנונה מבקשים ממני אישור שומה לשנת 2025, מישהו יודע איך משיגים אישור זה
    זה מה שכתבו לי: אישור רואה החשבון על גובה ההכנסה מהעסק שנפתח בשנת 2025 או שומה שנת 2025
    זה נראה שאפשר לקבל אישור שומה גם ללא רואה חשבון
    תודה רבה

@556788
    אם הגשת דוח לשנת 2025 אתה אמור לקבל שומה
    אבל כעוסק זעיר לא מגישים דוח שנתי ולכן אין לך שומה.
    אולי תנסה בכל זאת להגיש פניה למס הכנסה ולבקש מהם לשלוח לך שומה
    אבל לפי איך שאני יודעת אין שומה לעוסק זעיר
    ואז האופציה היחידה היא להביא אשיור רואה חשבון/יועץ מס.
    אם אתה רוצה אני יכולה להכין לך אישור כזה
    תפנה אלי בפרטי ואתן לך הצעת מחיר.
    בהצלחה!

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    206 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @שואף-ליותר באופן כללי בהחלט הנקודה הזו חשובה מאוד, אחד הדברים הראשונים שאני מבררת עם אנשים זה את הנקודה הזו- האם הם מרוצים מדירת המגורים שלהם ואם לא לכמה זמן. היו לי לקוחות שאחרי הרבה עבודה הגענו למסקנה שגם אם יחשבו על מעבר זה לא יהיה לפני עוד 8 שנים בערך ואז נכנסנו להשקעה. תלוי בגיל הילדים שכפי שאמרו לך יש כל מיני דרכים ועוד נקודות שצריך לבדוק באופן אישי. אתם מוזמנים לקרוא עלי כאן (בעז''ה עוד ארשום על זה בפוסט נפרד)
  • ביטו"ל לבעלי עוסק פטור

תעסוקה, עסקים ויזמות ביטול
    6
    1 הצבעות
    6 פוסטים
    332 צפיות
    כרמיאליכ
    מי שאינו עובד (למעט אישה הנשואה למבוטח תושב ישראל) ואין לו הכנסות, חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 266 ש"ח (החל ב- 01.01.2026), עצמאי שאינו עונה להגדרה גם צריך לשלם את הסכום הנ"ל, בשביל להיות עצמאי שעונה להגדרה צריך לענות על א' מההפרטים הנ"ל : עוסק במשלח ידו 20 שעות בשבוע בממוצע לפחות. הכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 50% מהשכר הממוצע - 6,885 (החל ב- 01.01.2026) עוסק במשלח ידו 12 שעות בשבוע בממוצע לפחות, והכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 15% מהשכר הממוצע - 2,065 ש"ח (החל ב- 01.01.2026).
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    541 צפיות
    ש
    ביטול ההנחה בדמי ביטוח לאומי לאברכים על רקע החשש מקריסה כלכלית של ביטוח לאומי והגידול באוכלוסייה החרדית. על פי ההצעה התשלום יעלה מ-171 שקלים בחודש ל-266 שקלים בחודש
  • 0 הצבעות
    34 פוסטים
    2k צפיות
    פרנסה משמיםפ
    פשטת לי הכל ,תודה ענקית!!! אם היתה כזאת אפשרות הייתי מצביע לך על זה כמו שהצביעו לך על ''נהניתם-תצבעו''...
  • בקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר"

הועבר תעסוקה, עסקים ויזמות
    20
    1 הצבעות
    20 פוסטים
    982 צפיות
    ב
    איך אני ממשיך להתייעץ איתך בפרטי?