טיפים מעשיים להוזלה בהוצאות!! 💸💳
-
שלום רב לכולם! מה קורה? הרבה זמן שלא הייתי כאן...
כמדי סוף שנה, הבנק שולח לי דו"ח של הוצאות והכנסות כללים על פני שנה שלמה.
והאמת היא? הופתעתי. הופתעתי מאוד.
אולי לא תאמינו, אבל מדובר במאות אלפי שקלים שכולנו מכניסים, אבל גם... מוציאים...
כשראיתי כך, אמרתי - לא עוד! חייבים לעשות פה שינוי.
ובא נאמר, שאני חושב שדי הצלחתי להוריד משמעותית את ההוצאות שכולנו מוצאים על השגרה.
אשתף אתכם במה שאני עשיתי, וממליץ גם לכם, לעשות בדיוק את אותו דבר, ובכך לתרום פחות לבנקים, למשכנתא, או לכל גוף כזה ו/או אחר...מה שעשיתי הוא כך:
בניתי טבלה מסודרת, שם כתבתי על כל יום לועזי בחודש - כמה הולך להיות הוצאה, וממי ההוצאה... למשל, בראשון לחודש - 5000 אלף. 1000 לגן, 4000 משכנתא.
ברביעי לחודש 1000 שקל, חשמל... וכן הלאה...
וכך, לאחר רבע שעה, היה בידי טבלה מדוייקת של כל ההוצאות בכל ימי החודש.
וכעת לשלב הבא...
עברתי שורה שורה, ועשיתי על כל שורה הרבה השוואות מחירים, הרבה סבב וטלפונים.
אבל התוצאות? אוהו... הם היו שווים את זה...
אולי לא תאמינו, אבל קרה יותר מפעם אחת, שקיבלתי הצעת מחיר מחברה כלשהי, החברה השנייה נתנה לי עוד יותר הנחה, הראשונה הזילה עוד יותר והוסיפה מבצע, ככה לפחות שש - שבע פעמים, ומזה לבד חסכתי מאה שקל בחודש על הוצאה מיותרת!!!
כעת, במבט לאחור, אני יכול לומר לכם, שחסכתי מאות שקלים בחודש!!
ממליץ לכם בכל לב לעשות את זה: על העמלה (ה"קטנה") שמשלמים לבנק, ביטוח משכנתא, משכנתא, קופ"ח, חשמל, חברת טלפונים, קניות כלליות, ועוד ועוד...אז אולי עד היום כתבתי לכם פה איך להרוויח בקלות, הפעם, איך לא להפסיד בקלות.
אקווה שעזרתי לכם. -
שלום רב לכולם! מה קורה? הרבה זמן שלא הייתי כאן...
כמדי סוף שנה, הבנק שולח לי דו"ח של הוצאות והכנסות כללים על פני שנה שלמה.
והאמת היא? הופתעתי. הופתעתי מאוד.
אולי לא תאמינו, אבל מדובר במאות אלפי שקלים שכולנו מכניסים, אבל גם... מוציאים...
כשראיתי כך, אמרתי - לא עוד! חייבים לעשות פה שינוי.
ובא נאמר, שאני חושב שדי הצלחתי להוריד משמעותית את ההוצאות שכולנו מוצאים על השגרה.
אשתף אתכם במה שאני עשיתי, וממליץ גם לכם, לעשות בדיוק את אותו דבר, ובכך לתרום פחות לבנקים, למשכנתא, או לכל גוף כזה ו/או אחר...מה שעשיתי הוא כך:
בניתי טבלה מסודרת, שם כתבתי על כל יום לועזי בחודש - כמה הולך להיות הוצאה, וממי ההוצאה... למשל, בראשון לחודש - 5000 אלף. 1000 לגן, 4000 משכנתא.
ברביעי לחודש 1000 שקל, חשמל... וכן הלאה...
וכך, לאחר רבע שעה, היה בידי טבלה מדוייקת של כל ההוצאות בכל ימי החודש.
וכעת לשלב הבא...
עברתי שורה שורה, ועשיתי על כל שורה הרבה השוואות מחירים, הרבה סבב וטלפונים.
אבל התוצאות? אוהו... הם היו שווים את זה...
אולי לא תאמינו, אבל קרה יותר מפעם אחת, שקיבלתי הצעת מחיר מחברה כלשהי, החברה השנייה נתנה לי עוד יותר הנחה, הראשונה הזילה עוד יותר והוסיפה מבצע, ככה לפחות שש - שבע פעמים, ומזה לבד חסכתי מאה שקל בחודש על הוצאה מיותרת!!!
כעת, במבט לאחור, אני יכול לומר לכם, שחסכתי מאות שקלים בחודש!!
ממליץ לכם בכל לב לעשות את זה: על העמלה (ה"קטנה") שמשלמים לבנק, ביטוח משכנתא, משכנתא, קופ"ח, חשמל, חברת טלפונים, קניות כלליות, ועוד ועוד...אז אולי עד היום כתבתי לכם פה איך להרוויח בקלות, הפעם, איך לא להפסיד בקלות.
אקווה שעזרתי לכם.@פלוס
ברוך שובך! היית חסר פה...
אכן בהוצאות רבות ניתן לעשות סקר שוק ולהוזיל עלויות, כגון בחברות הגז ניתן להגיע אפי' עד 10 ש"ח לקוב בלבד, בחשמל ניתן לקבל הנחה של 6/7%, במים לעדכן נפשות לקבל את המחיר המוזל, באשראי ובבנק להוריד לגמרי את העמלות, ועוד. -
@פלוס
ברוך שובך! היית חסר פה...
אכן בהוצאות רבות ניתן לעשות סקר שוק ולהוזיל עלויות, כגון בחברות הגז ניתן להגיע אפי' עד 10 ש"ח לקוב בלבד, בחשמל ניתן לקבל הנחה של 6/7%, במים לעדכן נפשות לקבל את המחיר המוזל, באשראי ובבנק להוריד לגמרי את העמלות, ועוד.@סייעתא-דשמיא
ממש כך.
אני יודע שישנם הנוטים לזלזל ב'זוטות' שכאלו,
אבל זוהי טעות!
אני עם כל הצרופים של הקטנת ההוצאות הגעתי ליותר מ-500 ש"ח לחודש!
וגם אם נאמר שתצליחו לחסוך מהרעיון הזה 100 ש"ח לחודש, זה יוצא 1200 ש"ח בשנה - כסף שהולך לתרומה לאנשים עשירים במיוחד...
1200 כפול עשר שנים 12000 ש"ח!
שלא נדבר שאם תוסיפו על זה את הרווחים שהייתם יכולים לעשות מה'זוטות' הללו, זה יכול לצאת עשרות אלפי שקלים.
וחבל! -
עוד משהו שטוב לדעת,
אני באופן אישי די מתנגד לכרטיס אשראי, זה מאפשר כידוע להוצאות מיותרות, ללא הגבלה כמעט, ולמותרות שלא הורגלנו. (ממליץ על כספומט, או כרטיס דיירקט).
אבל במהלך צמצום ההוצאות שעשיתי, גיליתי נתון שעוררה בי מחשבה.
את הרפורמה בחשמל - שניתן לנייד לחברה אחרת עם הנחה של 4-7 אחוז, כמעט אצל כולם ניתן לעשות את זה עם אשראי רגיל. כמו"כ קנייה במכירות שכונתיות, מכירות שונות, מתאפשרת לרוב באשראי (ישנם שמאפשרים דיירקט), ומדובר בחיסכון די יפה שמתקרב למאה ש"ח בחודש!
וכאן הבן שואל: לעשות אשראי או לא?
אז זהו, שאני לא הולך להמליץ לכולם לעשות את מה שעשיתי, זה עניין אישי לכל אחד האם הוא מסוגל בעצמו (וכן אשתו...) לעשות את זה.
מה שעשיתי, הזמנתי אשראי, לקחתי את המספרים שלו, ו... הכרטיס מונח במקום שיקשה עלי להגיע אליו.
מה הרווחתי בזה? יכולת ואפשור להתנייד, לקנות ממכירות מוזלות המאופשרות באשראי בלבד, וכדו'.
ולצד זאת, הכרטיס לא עלי, קשה להגיע אליו, והבזבוזים ממנו והלאה.
מאמין שיש בזה עוד צדדים לכאן ולכאן, ועל כאו"א לראות את האמור באופן כללי בלבד, ולהבין את הרעיון הכיצד ניתן לחסוך בהוצאות מיותרות מבלי לעבוד קשה במיוחד.