דילוג לתוכן

טיפים מעשיים להוזלה בהוצאות!! 💸💳

• שלום רב לכולם! מה קורה? הרבה זמן שלא הייתי כאן...
    כמדי סוף שנה, הבנק שולח לי דו"ח של הוצאות והכנסות כללים על פני שנה שלמה.
    והאמת היא? הופתעתי. הופתעתי מאוד.
    אולי לא תאמינו, אבל מדובר במאות אלפי שקלים שכולנו מכניסים, אבל גם... מוציאים...
    כשראיתי כך, אמרתי - לא עוד! חייבים לעשות פה שינוי.
    ובא נאמר, שאני חושב שדי הצלחתי להוריד משמעותית את ההוצאות שכולנו מוצאים על השגרה.
    אשתף אתכם במה שאני עשיתי, וממליץ גם לכם, לעשות בדיוק את אותו דבר, ובכך לתרום פחות לבנקים, למשכנתא, או לכל גוף כזה ו/או אחר...

מה שעשיתי הוא כך:
    בניתי טבלה מסודרת, שם כתבתי על כל יום לועזי בחודש - כמה הולך להיות הוצאה, וממי ההוצאה... למשל, בראשון לחודש - 5000 אלף. 1000 לגן, 4000 משכנתא.
    ברביעי לחודש 1000 שקל, חשמל... וכן הלאה...
    וכך, לאחר רבע שעה, היה בידי טבלה מדוייקת של כל ההוצאות בכל ימי החודש.
    וכעת לשלב הבא...
    עברתי שורה שורה, ועשיתי על כל שורה הרבה השוואות מחירים, הרבה סבב וטלפונים.
    אבל התוצאות? אוהו... הם היו שווים את זה...
    אולי לא תאמינו, אבל קרה יותר מפעם אחת, שקיבלתי הצעת מחיר מחברה כלשהי, החברה השנייה נתנה לי עוד יותר הנחה, הראשונה הזילה עוד יותר והוסיפה מבצע, ככה לפחות שש - שבע פעמים, ומזה לבד חסכתי מאה שקל בחודש על הוצאה מיותרת!!!
    כעת, במבט לאחור, אני יכול לומר לכם, שחסכתי מאות שקלים בחודש!!
    ממליץ לכם בכל לב לעשות את זה: על העמלה (ה"קטנה") שמשלמים לבנק, ביטוח משכנתא, משכנתא, קופ"ח, חשמל, חברת טלפונים, קניות כלליות, ועוד ועוד...

אז אולי עד היום כתבתי לכם פה איך להרוויח בקלות, הפעם, איך לא להפסיד בקלות.
    אקווה שעזרתי לכם.

• שלום רב לכולם! מה קורה? הרבה זמן שלא הייתי כאן...
    כמדי סוף שנה, הבנק שולח לי דו"ח של הוצאות והכנסות כללים על פני שנה שלמה.
    והאמת היא? הופתעתי. הופתעתי מאוד.
    אולי לא תאמינו, אבל מדובר במאות אלפי שקלים שכולנו מכניסים, אבל גם... מוציאים...
    כשראיתי כך, אמרתי - לא עוד! חייבים לעשות פה שינוי.
    ובא נאמר, שאני חושב שדי הצלחתי להוריד משמעותית את ההוצאות שכולנו מוצאים על השגרה.
    אשתף אתכם במה שאני עשיתי, וממליץ גם לכם, לעשות בדיוק את אותו דבר, ובכך לתרום פחות לבנקים, למשכנתא, או לכל גוף כזה ו/או אחר...

מה שעשיתי הוא כך:
    בניתי טבלה מסודרת, שם כתבתי על כל יום לועזי בחודש - כמה הולך להיות הוצאה, וממי ההוצאה... למשל, בראשון לחודש - 5000 אלף. 1000 לגן, 4000 משכנתא.
    ברביעי לחודש 1000 שקל, חשמל... וכן הלאה...
    וכך, לאחר רבע שעה, היה בידי טבלה מדוייקת של כל ההוצאות בכל ימי החודש.
    וכעת לשלב הבא...
    עברתי שורה שורה, ועשיתי על כל שורה הרבה השוואות מחירים, הרבה סבב וטלפונים.
    אבל התוצאות? אוהו... הם היו שווים את זה...
    אולי לא תאמינו, אבל קרה יותר מפעם אחת, שקיבלתי הצעת מחיר מחברה כלשהי, החברה השנייה נתנה לי עוד יותר הנחה, הראשונה הזילה עוד יותר והוסיפה מבצע, ככה לפחות שש - שבע פעמים, ומזה לבד חסכתי מאה שקל בחודש על הוצאה מיותרת!!!
    כעת, במבט לאחור, אני יכול לומר לכם, שחסכתי מאות שקלים בחודש!!
    ממליץ לכם בכל לב לעשות את זה: על העמלה (ה"קטנה") שמשלמים לבנק, ביטוח משכנתא, משכנתא, קופ"ח, חשמל, חברת טלפונים, קניות כלליות, ועוד ועוד...

אז אולי עד היום כתבתי לכם פה איך להרוויח בקלות, הפעם, איך לא להפסיד בקלות.
    אקווה שעזרתי לכם.

@פלוס
    ברוך שובך! היית חסר פה...
    אכן בהוצאות רבות ניתן לעשות סקר שוק ולהוזיל עלויות, כגון בחברות הגז ניתן להגיע אפי' עד 10 ש"ח לקוב בלבד, בחשמל ניתן לקבל הנחה של 6/7%, במים לעדכן נפשות לקבל את המחיר המוזל, באשראי ובבנק להוריד לגמרי את העמלות, ועוד.

• @פלוס
    ברוך שובך! היית חסר פה...
    אכן בהוצאות רבות ניתן לעשות סקר שוק ולהוזיל עלויות, כגון בחברות הגז ניתן להגיע אפי' עד 10 ש"ח לקוב בלבד, בחשמל ניתן לקבל הנחה של 6/7%, במים לעדכן נפשות לקבל את המחיר המוזל, באשראי ובבנק להוריד לגמרי את העמלות, ועוד.

@סייעתא-דשמיא
    ממש כך.
    אני יודע שישנם הנוטים לזלזל ב'זוטות' שכאלו,
    אבל זוהי טעות!
    אני עם כל הצרופים של הקטנת ההוצאות הגעתי ליותר מ-500 ש"ח לחודש!
    וגם אם נאמר שתצליחו לחסוך מהרעיון הזה 100 ש"ח לחודש, זה יוצא 1200 ש"ח בשנה - כסף שהולך לתרומה לאנשים עשירים במיוחד...
    1200 כפול עשר שנים 12000 ש"ח!
    שלא נדבר שאם תוסיפו על זה את הרווחים שהייתם יכולים לעשות מה'זוטות' הללו, זה יכול לצאת עשרות אלפי שקלים.
    וחבל!

• עוד משהו שטוב לדעת,
    אני באופן אישי די מתנגד לכרטיס אשראי, זה מאפשר כידוע להוצאות מיותרות, ללא הגבלה כמעט, ולמותרות שלא הורגלנו. (ממליץ על כספומט, או כרטיס דיירקט).
    אבל במהלך צמצום ההוצאות שעשיתי, גיליתי נתון שעוררה בי מחשבה.
    את הרפורמה בחשמל - שניתן לנייד לחברה אחרת עם הנחה של 4-7 אחוז, כמעט אצל כולם ניתן לעשות את זה עם אשראי רגיל. כמו"כ קנייה במכירות שכונתיות, מכירות שונות, מתאפשרת לרוב באשראי (ישנם שמאפשרים דיירקט), ומדובר בחיסכון די יפה שמתקרב למאה ש"ח בחודש!
    וכאן הבן שואל: לעשות אשראי או לא?
    אז זהו, שאני לא הולך להמליץ לכולם לעשות את מה שעשיתי, זה עניין אישי לכל אחד האם הוא מסוגל בעצמו (וכן אשתו...) לעשות את זה.
    מה שעשיתי, הזמנתי אשראי, לקחתי את המספרים שלו, ו... הכרטיס מונח במקום שיקשה עלי להגיע אליו.
    מה הרווחתי בזה? יכולת ואפשור להתנייד, לקנות ממכירות מוזלות המאופשרות באשראי בלבד, וכדו'.
    ולצד זאת, הכרטיס לא עלי, קשה להגיע אליו, והבזבוזים ממנו והלאה.
    מאמין שיש בזה עוד צדדים לכאן ולכאן, ועל כאו"א לראות את האמור באופן כללי בלבד, ולהבין את הרעיון הכיצד ניתן לחסוך בהוצאות מיותרות מבלי לעבוד קשה במיוחד.

• מעלה כאן איזה משהו שכתבתי בעבר אולי יהיה תועלת
    עושים סדר (1).pdf

• כולם מכירים את זה שאומרים למעשנים כמה יכולת לחסוך אם לא הייתם קונים סיגריות אבל ברגע שהם לא קונים הם לא חוסכים את הכסף אלא הוא נבלע בשוטף
    לכן החלטתי שאת ההומאות הקבועות שאני מצליח לחסוך כמו בנק אשראי וכדו' אני עושה להם הו"ק לקרן נפרדת ככה אני יוכל לראות בעינים את הרווח מההתייעלות

• מעלה כאן איזה משהו שכתבתי בעבר אולי יהיה תועלת
    עושים סדר (1).pdf

@מיסטר-ועל כתב בטיפים מעשיים להוזלה בהוצאות!! 💸💳:

מעלה כאן איזה משהו שכתבתי בעבר אולי יהיה תועלת
    עושים סדר (1).pdf

יפה מאוד
    בעמלת הבנק כתבת ש-20 דקות בטלפון
    היום אפשר במייל באתר הבנק

• עוד משהו שטוב לדעת,
    אני באופן אישי די מתנגד לכרטיס אשראי, זה מאפשר כידוע להוצאות מיותרות, ללא הגבלה כמעט, ולמותרות שלא הורגלנו. (ממליץ על כספומט, או כרטיס דיירקט).
    אבל במהלך צמצום ההוצאות שעשיתי, גיליתי נתון שעוררה בי מחשבה.
    את הרפורמה בחשמל - שניתן לנייד לחברה אחרת עם הנחה של 4-7 אחוז, כמעט אצל כולם ניתן לעשות את זה עם אשראי רגיל. כמו"כ קנייה במכירות שכונתיות, מכירות שונות, מתאפשרת לרוב באשראי (ישנם שמאפשרים דיירקט), ומדובר בחיסכון די יפה שמתקרב למאה ש"ח בחודש!
    וכאן הבן שואל: לעשות אשראי או לא?
    אז זהו, שאני לא הולך להמליץ לכולם לעשות את מה שעשיתי, זה עניין אישי לכל אחד האם הוא מסוגל בעצמו (וכן אשתו...) לעשות את זה.
    מה שעשיתי, הזמנתי אשראי, לקחתי את המספרים שלו, ו... הכרטיס מונח במקום שיקשה עלי להגיע אליו.
    מה הרווחתי בזה? יכולת ואפשור להתנייד, לקנות ממכירות מוזלות המאופשרות באשראי בלבד, וכדו'.
    ולצד זאת, הכרטיס לא עלי, קשה להגיע אליו, והבזבוזים ממנו והלאה.
    מאמין שיש בזה עוד צדדים לכאן ולכאן, ועל כאו"א לראות את האמור באופן כללי בלבד, ולהבין את הרעיון הכיצד ניתן לחסוך בהוצאות מיותרות מבלי לעבוד קשה במיוחד.

@פלוס בדיוק בשביל זה נועד מסגרת אשראי

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    79 צפיות
    ה
    שלום לכל חברי הפורום, תודה רבה על התגובות וההיענות הנפלאה למדריך הקודם! אני שמח לראות כמה הנושאים הללו נוגעים לכולנו. בפוסט הקודם דיברנו על הבסיס: תיעוד הוצאות, בניית תקציב ו"קרן חמצן". אלו הם הצעדים שמוציאים אותנו ממעגל "כיבוי השריפות" ומחזירים את השליטה לידיים שלנו. אבל מה עושים כשרוצים להתקדם לשלב הבא? איך לוקחים משפחה ברוכת ילדים, עם אתגרים כלכליים ייחודיים, ומתחילים לבנות צמיחה וביטחון אמיתי לטווח ארוך? הנה 2 מפתחות מתקדמים שיסייעו לכם להפוך משליטה יומיומית לניהול אסטרטגי של עתיד המשפחה. מפתח 1: להפוך את "קרן החמצן" למכשיר צמיחה במאמר הקודם, "קרן החמצן" (חיסכון למקרי חירום) הייתה כרית ביטחון. כעת, כשהיא קיימת (אפילו חלקית), צריך להבטיח שהיא משרתת אותנו ולא "שוכבת ישנה" בחשבון העו"ש: קביעת יעד גודל: היעד המקובל הוא 3 משכורות חודשיות. זה הסכום שיבטיח לכם שקט נפשי לתקופה ארוכה במקרה של שינוי בלתי צפוי. שימוש בכלים נזילים: כסף ש"יושב" סתם בעו"ש מאבד ערך בגלל האינפלציה. ברגע שהגעתם לסכום משמעותי, העבירו אותו לכלים פיננסיים נזילים ובטוחים, כמו קרן כספית (דרך הבנק או בית השקעות). זוהי דרך בטוחה יחסית להשיג תשואה נאה, והכסף נזיל וזמין לכם בתוך ימים בודדים. מפתח 2: להסתכל מעבר לאופק - הפנסיה החרדית הפחד הגדול ביותר של כל משפחה הוא תלות כלכלית בגיל מבוגר. החיסכון לטווח ארוך הוא לא מותרות, אלא מצווה כלכלית להבטיח את עתידכם ואת עתיד ילדיכם. אל תסתפקו ב"ברירת המחדל": גם אם אתם עצמאים או עובדים במשרה חלקית, יש לכם אפשרות לחסוך בקופות גמל להשקעה או להפקיד באופן עצמאי לפנסיה. קחו יועץ פנסיוני אובייקטיבי שיסדר לכם את התיק הקיים ויוודא שאתם מקבלים את הטבות המס המקסימליות המגיעות לכם. חיסכון לחתונות הילדים: "חיסכון חתונה" הוא המטרה הגדולה של הציבור החרדי. הפתרון היעיל ביותר הוא בדרך כלל שימוש בקופת גמל להשקעה – כלי גמיש המאפשר לכם להפקיד סכומים חודשיים קבועים, וליהנות מצבירת רווחים לאורך שנים, כאשר הכסף נזיל בכל עת (בניגוד לקרן פנסיה). לסיכום, המעבר לניהול כלכלי חזק הוא מסע של צעדים קטנים אך עקביים. מהרגע שבו הכלים הבסיסיים מהפוסט הקודם עובדים, התמקדו באסטרטגיה – ניהול ההוצאות הגדולות והבטחת העתיד באמצעות כלים פיננסיים נזילים וארוכי טווח. בהצלחה רבה!
  • 1 הצבעות
    12 פוסטים
    429 צפיות
    שמיל שמילש
    תודה רבה ל@קל-זכות ל זכות על ההעלאה אני מצטט נרגעתי, התאוששתי, אך יש משהו שמייסר את מצפוני, וטורד את מנוחתי. אני שואל את עצמי שוב ושוב, במבט לאחור, במה טעיתי. מה עשיתי לא בסדר. האם היה נדרש ממני להישאר בבית של ה-80 מטר. האם לעבור לפריפריה. אולי לגור באוהל. ככל שאני מתבונן, ואני אומר זאת גם לאחר התייעצות עם מורי ורבי, ועם היועץ הכלכלי, נדמה לי שזוהי גזירה משמים. משהו שלא בבחירתי. נגזר עלי הצער ועוגמת הנפש, ולא יכולתי לעשות השתדלות אחרת למנוע ממני. בדיוק כמו מי שנקלע שלא באשמתו לתאונה או פיגוע, או מי שנחלה במחלה מסוכנת. עשיתי השתדלויות רבות לעמוד במסגרת התקציב המקורית. לא שדרגנו, לא התבלבלנו, לא עפנו על עצמינו. הכל במינימום הכי בסיסי והכרחי, הסכמתי לגור בטאבו משותף, רכשתי מטבח הכי בסיסי שרק ניתן. והכל נעשה לאחר התייעצות עם מומחים שונים בכל שלב. אני מודה להקב"ה שלא עזב חסדו מאיתי. ולכל השותפים במגבית החירום שנערכה לטובתי. לא נעיםלי. אני עדיין מתבייש שנזקקתי לבריות. מצטער על הצער שגרמתי. קיימתם מצוות צדקה המהודרת ביותר, ויחד עמה, הצלתם את חיי. אשרי משכיל אל דל. וכעת לאחר הסיפור הבאמת מרגש [כתיבה מצוינת חייב לציין], אני מסכים עם הקביעה שככל הנראה זה מה שנגזר עליו ואין אדם נוקף אצבע מלמטה אא"כ מכריזין עליו מלמעלה. אך אדם שמגיע לאותה סיטואציה בדיוק, האם באמת אין לו מה לעשות? נשאל את השאלה בצורה שונה קצת, אם אותו אדם אחר הנסיון שעבר היה מגיע אליו חבר עם סיפור דומה אחת לאחת, יש לו דירת שלושה חדרים, המשפחה גדלה אין מספיק מקום לכולם, יש לו כמה אפשרויות למכור ולרכוש דירה גדולה יותר, או לעשות טאבו משותף וכו', האם אותו אדם ימליץ לו על אותו מסלול? ושאלת אחרונה אם העסק של אשתן צמח ככל הנראה היה פוטנציאל עיסקי להרוי יותר בתוך אותה מסגרת של עבודה, מדוע בתוך שלל הרעיונות לא עלה הרעיון לשבת עם יועץ עיסקי איך ניתן להגדיל ולמקסם את הרווחים בעסק של אשתו?
  • 5 הצבעות
    1 פוסטים
    82 צפיות
    יצחק שקל דעתי
    בתרפ״ו, הסוכה נבנתה מקרשים פשוטים, סכך ירוק מהשדות וקישוטים שגזרו הילדים מנייר צבעוני. האיש מתרפ״ו עבד קשה מהזריחה ועד השקיעה, וכשהגיע החג – ישב עם משפחתו בסוכה רעועה, אכל פת חמה ושר זמירות, והרגיש מלך. בתשפ״ו, הטלפון לא מפסיק לצלצל: שלום וברכה, מדבר כספא מבנק כסף קל… מגיעה לך הלוואה לחג עם ריבית חגיגה! האיש מתשפ״ו מחייך, מוציא עוד כרטיס אשראי מהארנק, וממהר לקנות תאורת לד נוצצת, סט כלים חדש ובדים מהודרים לדפנות. האיש מתרפ״ו מרים גבה: תגיד, מה כל זה? אצלנו הסוכה הייתה פשוטה, והלב היה שמח. אתה רוצה שמחת בית השואבה או שישאב ממך כל השמחה? האיש מתשפ״ו עונה בביטחון: יהיה בסדר… סמוך על סמוך… תמיד יש עוד הלוואה שתכסה את הקודמת. האיש מתרפ״ו מהנהן: בסוכות אנחנו זוכרים שהכל ארעי – גם הבית, גם הכסף. מי שחי על חובות – חי תמיד בסוכה מתנדנדת. ואתה יודע מה? מי שרוצה להגיע לפסח בלי קריסה, צריך להתחיל עכשיו." האיש מתשפ״ו מתבלבל: עכשיו? אבל פסח עוד חצי שנה… האיש מתרפ״ו מחייך: כן, עכשיו. תשים בצד כל חודש סכום קטן – עד פסח זה נהיה הרבה. תכתוב רשימה סגורה, אל תרדוף אחרי אשראי, ותחפש שמחה בפשטות. ואז מוסיף בקול תקיף יותר: אל תטעה – אנחנו לא בתרפ״ו. אתה חי בתשפ״ו, וזה בסדר. תחיה עם הנוחות, השפע והברכה, עם מה שיש היום. אבל תחיה מהכנסות שלך – לא מהחובות שלך. זו כל התורה. האיש מתשפ״ו שותק רגע, מביט בסוכתו המפוארת ובחשבונות המתרבים, ומבין: האור הגדול ביותר בסוכה לא בא מהפנסים החשמליים – אלא מהשקט שבלב, כשחיים מתוכנן ונכון. טיפים כלכליים מסוכות עד פסח קופה קטנה לפסח – להפריש כבר עכשיו סכום בכל חודש. עד פסח זה מצטבר לאלפי שקלים. לחיות מהכנסות, לא מהלוואות – אם אין כסף זמין, לא קונים. כרטיס אשראי זה לא הכנסה. רשימת קניות סגורה – לכתוב מראש מה חייבים לחג ולעמוד בזה. בלי עוד משהו קטן. ביטול סמוך על סמוך – אל תבנה על הלוואה שתכסה הלוואה. כל הוצאה – רק מתוך מה שנכנס. התחלה קטנה עכשיו = רווח גדול אחר כך – כל שקל שנחסך היום מונע ריבית ודאגות יקרות מחר.
  • 4 הצבעות
    12 פוסטים
    693 צפיות
    ש
    @ניסן-עציוני כתב בחוברת כלכלה של קהילת בית השם, מומלץ לקרוא!: ומי שמעונין לבנות תוכנית לקהילה שלו מוזמן לעשות זאת עם גורמי מקצוע. ובעיקר פיקוח והסברה לטווח הארוך.
  • 2 הצבעות
    11 פוסטים
    299 צפיות
    צ
    @טריידר הרעיון נכון, אבל אם זה נמצא באג"ח אז זה לא מיועד לטווח הארוך, וכפי הנראה שאם יש משכנתא שהריבית עליה יותר גבוהה מהתשואה של ההשקעה לטווח הבינוני, לכאורה המשקיע עשה את הדברים לבד בלי להתייעץ...