דילוג לתוכן

דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?

• @BRISKER כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

ומה עם קרן השתלמות??

גם קרנות השתלמות פעילות יוכלו להיכנס לתוך התכנית
    וגם יחידות קיימות בגמ"ח המרכזי.
    שאלתי את מינצברג לגבי בעלי קה"ש במגדל עם דמי ניהול של 0.35% הוא אמר לי שזה באמת בעיה כי לא ניתן להשיג בחברות אחרות כאלו דמי ניהול והם גם במו"מ מול מגדל לנסות לקבל את זה

@משכנתא-בקצב-שלך מינצברג כאן.

אפשר אולי להגיד שבמידה ואגיע להסכם גם מול מגדל או לחילופין הסוכנות תגבה אותי גם למה שכבר קיים במגדל - יוכלו גם להכניס את אלה של ה 0.35

• @יוסף-מינצברג
    האם התכנית מתאימה לאזרחים אמריקאיים (מבחינת מס PFIC) ?
    הם לכאורה לא יכולים להחזיק קופגל"ה ישראלית, וקה"ש לפעמים כבר קיימת ולא ניתן לפתוח עוד.
    יש אופציה בשבילם?
    אולי לפתוח תיק מסחר עצמאי (או תיק מנוהל) ובו להחזיק מחקי מדדים ETF אמריקאיים בלבד?

• @משכנתא-בקצב-שלך מינצברג כאן.

אפשר אולי להגיד שבמידה ואגיע להסכם גם מול מגדל או לחילופין הסוכנות תגבה אותי גם למה שכבר קיים במגדל - יוכלו גם להכניס את אלה של ה 0.35

@יוסף-מינצברג כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

@משכנתא-בקצב-שלך מינצברג כאן.

תכל'ס מתי יהיה חוברת הסבר מפורטת וברורה על התוכנית?

• הייתי שמח שהרב @יוסף-מינצברג יסביר לציבור:

• האם אפשר לנעול את הכסף כיום?

• באיזה דרך והאם יש מגע למישהו עם הכסף שלי (גם שעבוד נחשב מגע וזה מסוכן מאוד).

ואם אין נעילה ואין כלום. אז זה סתם מיליון שקל של יחצ על פתיחת קופות גמל, כמו שבעלי האכסניא דכאן כבר עושים שנתיים בלי הטרלול התקשורתי הזה.

כל היום אני נשאל על זה ואני עונה לשואלים שאני יותר בהלם מהם על כמות הכסף שנזרקת על יחצ ופרסום בלי שיש להם תוכנית אמיתית אלא רק דיבורים.
    יש תחושה באויר שהם רצו להקדים את הפרסום של החסידויות הגדולות ולהיות הראשונים שצועקים שהם מתכננים להציע הלוואות ולנעול את הכסף, בזמן שאפילו תוכנית ראויה להציע אין להם.
    אותה גברת (הגמ"ח המרכזי) בשינוי אדרת.

ואם אין נעילה ואין כלום. אז זה סתם מיליון שקל של יחצ על פתיחת קופות גמל, כמו שבעלי האכסניא דכאן כבר עושים שנתיים בלי הטרלול התקשורתי הזה.

כל היום אני נשאל על זה ואני עונה לשואלים שאני יותר בהלם מהם על כמות הכסף שנזרקת על יחצ ופרסום בלי שיש להם תוכנית אמיתית אלא רק דיבורים.
    יש תחושה באויר שהם רצו להקדים את הפרסום של החסידויות הגדולות ולהיות הראשונים שצועקים שהם מתכננים להציע הלוואות ולנעול את הכסף, בזמן שאפילו תוכנית ראויה להציע אין להם.

@אבי-ה-נערה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

כל היום אני נשאל

כל היום אני שואל.

מעניין אם יש כאן בפורום עוד מישהו שכל היום הוא נשאל את זה?!

@אבי-ה-נערה
    אני לא הדובר של @יוסף-מינצברג ,
    אבל זה לא קשור לגמ"ח המרכזי,
    הגמ"ח נשאר גמ"ח בלי שום קשר להשקעות.
    משיאים הם אלו שמקשרים בין הגמ"ח לשוק ההון.
    עוד קצת סבלנות ותצא חוברת עם כל המידע,
    מה משיאים עושים בדיוק.

• @אבי-ה-נערה
    אני לא הדובר של @יוסף-מינצברג ,
    אבל זה לא קשור לגמ"ח המרכזי,
    הגמ"ח נשאר גמ"ח בלי שום קשר להשקעות.
    משיאים הם אלו שמקשרים בין הגמ"ח לשוק ההון.
    עוד קצת סבלנות ותצא חוברת עם כל המידע,
    מה משיאים עושים בדיוק.

הרב @צמיחה היקר,
    אתה כנראה לא מעודכן אבל הרב אלתר מנכל הגמח המרכזי לא מסתיר שהוא היזם והמייסד של משיאים (הוא גם בחר את השם), והגמח הוא הגורם המממן של כל היח"צ שאתה פוגש ברחובות ובעיתונים ובקבוצות.
    הרב @יוסף-מינצברג הובא לשם למטרות יח"צ (הוא איש ראוי ודובר רהוט וחכם).
    אני חושב שזה יתן לך פרספקטיבה למה אני חושב שיש כאן דאגה קודם כל לעצמם ואחרי זה לציבור.

• @חסידישער כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

להפקיד בשוק ההון באמצעות הלואה הנתנת ב 4 פעימות כאשר בכל כ 4 שנים

ליתר דיוק---
    להפקיד סכומים קטנים בהפקדות חודשיות קבועות
    ובנוסף יהיו גם 4 הלוואות בנקאיות[בסכומים של 30 אלף בריביות מוזלות] במהלך התקופה שיכנסו גם הם לתיק ההשקעות והפירעון עליהם יהיה חלק מהתשלום החודשי שהגדירו מראש.
    [תהיה גם אופציה לבחור מסלול ללא ההלוואות באמצע]

@משכנתא-בקצב-שלך כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

[בסכומים של 30 אלף בריביות מוזלות]

בהעברת משכורת של 5,000 ש"ח יש כמה בנקים שנותנים כזו הלואה ללא ריבית כלל.

• @משכנתא-בקצב-שלך כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

[בסכומים של 30 אלף בריביות מוזלות]

@אס-אנד-פי כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

אכן.
    אך מה זה קשור לכאן???

בנוסף, מדובר כאן על 4 הלוואות בהפרשים של 4 שנים...

• משיאים רק מציעים תוכנית
    אם יש לך נתוני פתיחה יותר טובים
    או הלוואות ללא ריבית
    זה עוד יותר טוב

• @אס-אנד-פי כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

אכן.
    אך מה זה קשור לכאן???

@אס-אנד-פי כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

אכן.
    אך מה זה קשור לכאן???

עקרונות התוכנית ניתנים ליישום עצמאי, [לקיחת הלוואה כמינוף להשקעה, ולקיחת הלוואה בזמן נישואי הילדים תחת משיכה מההשקעה.] המעלות שיכולות להיות בתוכנית המדוברת הם בעיקר עלות הריביות ודמי הניהול, שאינם ידועים עדיין כעת, ולכן כל עלות יתרה באחד המרכיבים מהאפשרויות העצמאיות משנה את כל החישוב בתועלת/הפסד שיש בתוכנית.

יש אומנם גם מעלות אפשריות אחרות בתוכנית של פשטות הניהול ומיעוט התעסקות, או ביטחון יחסי בקיום האפשרות במודל זה לטווח ארוך, וגם עליהם חסרים עדיין פרטים.

כמובן שלאחר שמסיימים לשלם על ההלואה אפשר לפתוח חשבון בבנק אחר להעביר לשם את המשכורת ולקבל שוב הלואה ללא ריבית.

• התכנית של 'משיאים' יצאה לאור

יש למישהו מסקנות ברורות על התכנית?

א. השקעה בתכנית מול השקעה פשוטה שוק ההון.

ב. השקעה בתכנית מול השקעה ממונפת בשוק ההון, לפי גודל המינוף שהתכנית מציעה.

ג. לאלו שאוסרים להשקיע עבור נישואי הילדים בשוק ההון ממעשרות ומתירים להפקיד ממעשרות בגמ"ח המרכזי, האם ההיתר בתוקף? לאור כך שההלוואות מיועדות למינוף ולא עבור צורך מידי.

ג. לאלו שאוסרים להשקיע עבור נישואי הילדים בשוק ההון ממעשרות ומתירים להפקיד ממעשרות בגמ"ח המרכזי, האם ההיתר בתוקף? לאור כך שההלוואות מיועדות למינוף ולא עבור צורך מידי.

@שואף-לדעת
    תחכה שהחוברת תצא לאור.

@שואף-לדעת כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

הרווח ההלוואה בזמן החתונה, מה שמאפשר לקרן להמשיך לגדול במקום משיכה חד"פ.
    הדמי ניהול עדיין לא פורסמו, אז מוקדם להשוות.

להבנתי, המינוף נעשה בלי קשר למשיאים, כך שזה לא רלוונטי להשוואה.

לא נכנס לנושא ההלכתי, אבל כמדומני שטעות נפלה בדבריך, ההלוואה הראשונית היא לא מקופת הגמ"ח, מה שמגיע מהגמ"ח זה לחתונות.
    בכל אופן החלק שהולך לגמ"ח, הוא יחסית נמוך לסך ההשקעה, אז זה לא כל כך משמעותי.

• @שואף-לדעת כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

לא נכנס לנושא ההלכתי, אבל כמדומני שטעות נפלה בדבריך, ההלוואה הראשונית היא לא מקופת הגמ"ח, מה שמגיע מהגמ"ח זה לחתונות.

@ביזנייעס כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

@שואף-לדעת
    כתב ב
    :

גם המינוף בהתחלה מהבנק וגם המינוף בתקופת החתונות מהגמ"ח נעשה בעזרת 'משיאים'

• @שואף-לדעת כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

@ביזנייעס כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

@שואף-לדעת
    כתב ב
    :

התכוונתי למינוף של הגמ"ח, ומדובר על סכום גדול מאוד

• מונטיפיורימ מונטיפיורי פיצל נושא זה
  • עד שנקבל את החוברת עם הפרטים המלאים אהבתי את הרעיון א' ולו בכדי שהגמחים ימישכו לפעול, ב' סוף סוף מתחילים להבין שצריך לפתור את הבעיה שנקראת אסטרטגית משיכה, ג' הלוואות מקופ"ג וקה"ש שיתכן והן בעייתיות ע"פ הלכה כאן לא יצטרכו להן, ד' גם אם משום מה ניתן באופן עצמאי לעשות כן כל עוד אני צריך לעשות כל פעולה בנפרד זה מסרבל את העבודה ומחליש את הסיכויים לכך שאכן נבצע את זה בפועל מה שלא קורה כאן.

כמה נקודות שלא ברורות לי, א' מיהוה גורם המממן את הללוואות, ב' איך בדיוק גוף אחד מקבל את הכסף ומחלק את זה לכולם לפי השווי הנצרך ג' איך ניתן לשעבד את הקרנות והקופ"ג לגמחי"ם ד' איך ניתן למשוך מקה"ש וקופ"ג להשקעה לצורך הענין כל חודש 1000 שח [לטובת החזר ההלוואה לגמ"ח].

החיסרון היחיד שעדיין קיים בגמחים זה שהם לא מתחייבים לתת לך הלוואה למרות שמדובר בגופים אמינים וותיקים [מול היתרון אולי שיש מקום להקל יותר בנתינת מעשרות לחלק שלהם]

• @אבי-ה-נערה
    אין לי בעיה שמנהל הגמח המרכזי יחשוב על הגמח שלו, השאלה המרכזית בסופו של דבר היא גופם של דברים, בוא נמתין ונראה

• עד שנקבל את החוברת עם הפרטים המלאים אהבתי את הרעיון א' ולו בכדי שהגמחים ימישכו לפעול, ב' סוף סוף מתחילים להבין שצריך לפתור את הבעיה שנקראת אסטרטגית משיכה, ג' הלוואות מקופ"ג וקה"ש שיתכן והן בעייתיות ע"פ הלכה כאן לא יצטרכו להן, ד' גם אם משום מה ניתן באופן עצמאי לעשות כן כל עוד אני צריך לעשות כל פעולה בנפרד זה מסרבל את העבודה ומחליש את הסיכויים לכך שאכן נבצע את זה בפועל מה שלא קורה כאן.

כמה נקודות שלא ברורות לי, א' מיהוה גורם המממן את הללוואות, ב' איך בדיוק גוף אחד מקבל את הכסף ומחלק את זה לכולם לפי השווי הנצרך ג' איך ניתן לשעבד את הקרנות והקופ"ג לגמחי"ם ד' איך ניתן למשוך מקה"ש וקופ"ג להשקעה לצורך הענין כל חודש 1000 שח [לטובת החזר ההלוואה לגמ"ח].

החיסרון היחיד שעדיין קיים בגמחים זה שהם לא מתחייבים לתת לך הלוואה למרות שמדובר בגופים אמינים וותיקים [מול היתרון אולי שיש מקום להקל יותר בנתינת מעשרות לחלק שלהם]

@שמיל-שמיל
    יש כאלה שבאמת לא קיבלו..?
    חמי חיתן ככה 5 ילדים..

• הרב @צמיחה היקר,
    אתה כנראה לא מעודכן אבל הרב אלתר מנכל הגמח המרכזי לא מסתיר שהוא היזם והמייסד של משיאים (הוא גם בחר את השם), והגמח הוא הגורם המממן של כל היח"צ שאתה פוגש ברחובות ובעיתונים ובקבוצות.
    אני חושב שזה יתן לך פרספקטיבה למה אני חושב שיש כאן דאגה קודם כל לעצמם ואחרי זה לציבור.

@אבי-ה-נערה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

הרב @צמיחה היקר,

אתה צודק,
    בהחלט לא ברור לי מי היזם,
    בהתחלה חשבתי שרק @יוסף-מינצברג היזם, כך הוא הציג את זה.
    וגם אלתר כתב כך שהגמ"ח נשאר גמ"ח ואין לו שום קשור להשקעות.
    אבל לפני כשבוע פגשתי את אחד מהמנהלים כאן והוא אמר לי שכבר לפני שנה אלתר אמר לו את הרעיון הזה, והוא אמר לו גם את השם משיאים.
    עכ"פ לא מפריע לי שהם דואגים גם לעצמם.
    מי שמרויח מעזרה לאחרים, ימשיך עם זה.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    43 פוסטים
    688 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשגעון שוק ההון - עו"ד נתן רוזנבלט: טור הבהרה שוק ההון – ההיגיון שבשגעון ביום חמישי השתתפתי בכנס שוק ההון החרדי, יחד עם עוד מאות ששילמו 140 ₪ כדי לשמוע את הרצאתו של מארגן הערב ר' פישל רוזנפלד לרגל הוצאת ספרו השני )"פלוס מינוס2" - מומלץ בהחלט למי שמתעניין בתחום(, שם פגשתי את רבי יוסלה מינצברג, מלך שוק ההון החרדי, שגם הוא הירצה שם על תכניתו החדשה"משיאים" שדיברנו עליה בשבוע שעבר. כמה מילים שנותנות השראה על ר' פישל ובעיקר סיפור החיים שמאחוריו: האברך החסידי הזה מגיע מהבית הכי הרוס שניתן להעלות עלהדעת, לא היה לו אבא ולא אמא למרות ששניהם היו בחיים, לא היה לו בית ובשלב מסוים בחייוהוא התגלגל ברחובות תוך שהוא ישן על ספסלים בבתי כנסת מזדמנים מידי לילה, וגם כשניסה טיפה להתרומם הוא הגיע למחוזות האפלים של ההוצל"פ, שבכוחם לשבור את החסון שבאנשים, קל וחומר מי שלא ראה יום טוב בחייו. ואז הוא החליט שהחיים שלו ייראו אחרת. בכוחות על הוא הצליח להתרומם ומהניסיון שלוהחל ללמד אנשים התנהלות כלכלית והיום הואמנטור עסקי מהגדולים ביותר של המגזר. ביקשתי ממנו רשות לפרסם כאן וגם לשתף את עשרת הקוראים כאן מה החזיק אותו כל הזמן, שימו לב לתשובתו, שימו לב אל הנשמה:"תאמין לי, אין שום כשרון מיוחד ואפילו לא איזה חיזוק מיוחד, יש רק דבר אחד: יש בורא עולם,אבי יתומים גם כשההורים בחיים, הוא זה שראה בעניי והוא, ורק הוא, ליווה אותי בדרך שמספסלבית הכנסת ועד במות ההצלחה. אדרבה, תכתוב עלזה, אולי יש אחד מהקוראים שעובר כעת תקופהקשה וחושב שהוא לא יכול לצאת מזה. שיידעשאותו אייבישטער שהרים אותי מאשפתות יוציא גם אותו מהצרה, רק לא להתייאש ובסוף ההצלחה תגיע" - לגזור ולשמור לימים קשים בכל תחום ואיןמי שאין לו ימים קשים. בקיצור, הרב מינצברג בא אליי לאחר ההרצאה וסביבו עדת מעריצים ששותים בצמא כל מילה שלו: "ראיתי מה כתבת בעיתון, ניכרשהדברים מנהמת ליבך והחששות מובנים, אך הרשה לי להעמיד אותך כאן על מספר דברים שיניחו את דעתך". לאחר וויכוח קצר החלטנו לשובולדבר וכך אכן עשינו בהמשך. את תוכן הדברים ברצוני להביא כאן לשיפוט הקוראים וכל אחדיעשה כהוראת רבותיו. ובכן אניח כאן את החששות העיקריים שמנינו כאן ותשובת הרב מינצברג: החשש הראשון היה חוסר שקיפות בניהול הכספים. ובכן, לדברי הרב מינצברג, לא יהיה מדובר בסגנון של ניהול עיוור עבור המשקיעים, אלא לכלאחד תהיה השקעה ישירה בבתי השקעות ובחברות ביטוח מוכרות, המנהלות גם ככה עבור הישראליםאת כל טרליוני השקלים שנמצאים בקופות הגמל קרנות ההשתלמות והפנסיה. ההשקעה מנוהלת על־ידי המצטרפים באמצעות אזור אישי, שבו יוכלו להחליט בכל עתהיכן להשקיע את הכספים. "משיאים" אינו נוגע בכספי הלקוחות בשום שלב. הדבר היחיד שבו הארגון מתערב הוא מניעת טעויות, באמצעות האפשרות לבחור בשליטה על מימוש ההשקע הבטרם הגיע מועד חתונות הילדים. כאשרהמצטרפים בוחרים בשליטה זו, נוצר סוג שלשעבוד הדדי, הגורם לכך שאין אפשרות לצאת בקלות לפני תום המועד הסופי. המטרה היא לגרום לכך שאנשים לא יצאו בזמנים קשים – שלהם או של השוק. החשש השני שדיברנו אודותיו היה שאברכים יעשו שטויות כמו למשל הביטקוין, שבחודש האחרון ירד לפחות ממחצית ולדעתי הוא לקראת סיום העידן. כאן ר' יוסל׳ה מרגיע שהאברך לא יוכלבאמת לעשות מה שהוא רוצה, אלא רק לבחור ביןהמסלולים שכל חברת ניהול - מהגדולות במשקולא וועד הרבנים לענייני השקעות – מציגה, לאיהיו ביניהם אפשרות לספקולציות מסוכנות מידיאלא רק מסלולים קבועים, אשר ה500 S&P הוארק אחד מהם. החשש השלישי הוא ההיסחפות אחר שוק ההון. כאן ברצוני להדגיש שלא דיברתי רק מבחינה רוחנית, אלא גם מהבחינה המעשית וזה לא רקאברך כולל: קשה לעבוד כמלמד למשל כאשר אתהיודע שאתה מרוויח בכל חודש בשוק ההון יותרמאשר אתה מקבל מהמפקח בחיידר שצועק עליךעל כל הגעה בשעה . הדבר הזה עלול להקריס את שוק העבודה כפי שאנו מכירים אותו, וכן את ההפקדות בגמ“חים. שכן אם אפשר לעשות כסף על הכסף שנותר אצלך, איש לא יפקיד יותר אצל פייגנבוים וקופרמן. דווקא בעניין הזה ר‘ מינצברג לא מכחיש, אלא עונה דבר אחד לעניין: הציבור כבר נוהר כמה שנים לשוק ההון, הוא מבין את הפוטנציאל ומפקיד בו מאות מיליונים בכל חודש, "משיאים" רק מגיע הכאן לעזור, לכוון ולתמוך, כדי שלא לעשות טעויות. מבינים שיש משברים בשוק ההון ויש גמ“חיםשיכולים לתת ביטחון שגם במשבר יהיה את הכסףלהשיא את הילדים ומשלבים ביניהם בחכמה. השילוב מכניס יציבות וניהול נכון. משיאיםמכוונת לכך שכמו שיש לכל אחד פנסיה המיועדת להבטיח את האפשרות לפרוש בכבוד בעשורים האחרונים של החיים, כך תהיה צבירה בשוק ההון שתאפשר לחתן בכבוד ובביטחון, לא מעבר לכך. עצם אפשרות הנעילה גם מונעת מאברך לחשוב על מימוש ותזמון השוק, ופחות התעסקות. החשש הרביעי היה מפני קריסת הגמ"חים שילוו את הפרוייקטים )כרגע זה הגמ"ח המרכזי, אךאל דאגה תוך כמה חודשים יקומו מתחרים בסגון של "משיאים כל ישראל ונאמר אמן" וגם ייתכן שחסידויות שונות שיש להן גמ"חים עוצמתיים וירצו לעשות זאת לבד. והחשש אינו שווא, שכן בשבוע שעבר קרס הגמ"ח של חסידות מאוד מרכזית בארה"ב, בי"ד מיוחד הוקם לנסות להציל המצב(. יודגש שאין לי שום מידע שאין לאחרים, אלא אנו מסתכמים על כך שהגמ״ח בנוי במודל מספיק מבוסס וגם שאם הבנתי נכון את הדיאגרמות והגרפים שיוסלה הציג בפניי – הכסף שהשקעת בשוק ההון לא אמור ללכת לאיבוד במקרה כזה. לסיכום שתי המסקנות שלי:המסקנה הראשונה היא שעשיתי טעות כשכתבתי רק פעמיים שאיני מבין בשוק ההון, אזהנה אכתוב זאת בשלישית: איני מבין בשוק ההון. בזאת הרגעתי את מצפוני אך עדיין מנקרת בי שאלה: אם אסור לאדם לכתוב בתחום שהוא אינו מבין בו עד הסוף כיצד ניתן לצפות ממנו שהוא ישים את מיטב כספו בתחום כזה?!המסקנה השנייה היא שכמעט מכל זווית שהיא - עדיין עדיפה דירה פשוטה באיזשהו מקום מאשר מניות, אך ייתכן שטעות בידי לאור חוסר ההבנה שלי – ימים יגידו. כל זה אמור היה להיות הקדמה לנושא העיקרי של הטור היום, אך הגענו כמעט לגבול אלף המילים אז נתמצת את הנושא שאמור היה להיות העיקרי במאתיים מילה, למרות שזה היה ארוך בהרבה כי באמת התרגשתי ואמור כל יהודי חרדי להתרגש לקרוא את השורות הבאות. הייתי בשבוע האחרון בערד תוך כדי פעילות מסוימת בנגב. היה שווה לנסוע מאותק"מ )בתחבורה ציבורית מאורגנת היטיב תודות לפעילות ייחודית שאולי עוד נדבר עליה ונעתיקה לכל הארץ(, כדי לראות את הפלא של קניון ענק אשר נרכש בידי שני אברכים צדיקים ש"מגיירים"את המקום ועתידה חנות ספרי החול "סטימצקי"שתהפוך ל"אור החיים" ומסעדה פלונית לפיצה אורי )אמיתי(. זו פעם ראשונה שדבר כזה קורה אבל לא אחרונה, יהיו עוד הרבה קניונים ומרכזים מסחריים מהסוג הזה כי יש בארץ, לדעתי, עוד מקומות רבים שממתינים לניעור ולהתאמה לרוח ההתחזקות ביידישקייט העוברת על המדינה )כן, תוך כדי ההסתה וההסתר פנים נגדנו מתרחש תהליך שבלתי יאמן של התחזקות( וזה גם יכול להיות עוד סוג שלהשקעת נדל"ן שאיננה דירה. ישבתי עם שני היזמים ופשוט הערצתי אותם,על הנחישות ועל האמונה ברבם ובזכות השבת שתהיה להם הצלחה והיא אכן תגיע, אין לי ספקבכך, השאלה שלי היא רק איפה עוד יש דברים כמו הדבר הזה? אם מישהו מעשרת הקוראים יודע עלדבר כזה אשמח שישלח לי באישי ויבוא על שכרו אשמח לכתבת המקור
  • 4 הצבעות
    4 פוסטים
    362 צפיות
    שמיל שמילש
    משהו נמפלאות הAI [image: 1770294405672-efe03dfa-1293-43ad-abea-b52c43afadbc-unnamed-1.png]
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    116 צפיות
    רחל עומסיר
    שוק ההון הישראלי מזנק - אבל מה זה אומר על ההשקעות שלנו? הבורסה לא ראתה שבוע כזה הרבה זמן: מדד ת"א 35 זינק בצורה חדה השקל ממשיך להתחזק מול המטבעות הזרים וכל זה - בצל המערכה המורכבת מול איראן התוצאה? רבים שואלים האם צריך לשנות מסלול השקעה? אולי לנצל את העליות? והתשובה שלי : דווקא עכשיו חשוב להישאר יציבים. שוק ההון בנוי מתנודות. המשקיע החכם - הוא משקיע פסיבי, זה שנשאר נאמן לאסטרטגיה שבנה מראש: מסלול המתאים לגיל לרמת הסיכון למטרות שלך שוק ההון תמיד עולה ויורד. מי שמנסה לתזמן אותו – מפסיד. מי שנצמד לאסטרטגיה – מרוויח לאורך זמן. התגובה לעליות בשוק, ממש כמו לירידות - לא צריכה להיות אימפולסיבית אלא בתבונה והתמדה. אם יש לכם אסטרטגיה - תנו לה לעבוד. אם אתם לא בטוחים שהיא מתאימה - זה הזמן לבדוק. לסיכום הזמן להשקיע- זה כשיש לך תוכנית. לא כשיש כותרת בעיתון. [image: 1750759712744-12327d71-f8cd-4281-ab28-0f49ae950f6a-image.png] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1750759765690-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    770 צפיות
    ש
    @צופה-ומביט צודק! דיברתי איתם עכשיו (כל הכבוד על הזמינות) וזה באמת 0.6 ויש עוד אופציה להוזלה בהמשך, מחילה שהתעקשתי על השגיאה.
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    534 צפיות
    ה
    @אור-שמח ברור ששווה לך לקחת מהם את ההלוואה של ה - 20 אלף ולהשקיע אותו. והחסכון של ה - 1000 תעשה בפריעת ההלוואה. כי מנסיון אתם. אתה תוכל עוד בערך 5 שנים כבר לקחת 80 אלף מתוך הסכום כהלוואה. וגם אותו עוד 5 שנים להשקיע וכנגד לשלם להם 800 ש"ח בערך - ששוב זה יהיה החיסכון החודשי שלך. ובהשקעה אתה מקבל ריבית דריבית לבנתיים