דילוג לתוכן

האם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 2 227 2
  • שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

• שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

@בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

• @בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

@צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?
    אין קרנות מגודרות בחברות אחרות?
    אתה ממליץ על השיטה שלו או שיש בזה סיכונים התעסקות מיותרת?

• @צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?

@בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

• @בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

@צמיחה

@צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?)

השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    3 פוסטים
    79 צפיות
    רחל עומסיר
    בקרן הפנסיה אין כיסוי לזה. בביטוח לאומי יש קצבת שאירים.
  • 3 הצבעות
    1 פוסטים
    65 צפיות
    רחל עומסיר
    האם כל פעם שהשקל מתחזק צריך לשנות מסלול השקעה? אני פוגשת לאחרונה לא מעט המוטרדים מהירידה בתשואות בעקבות התחזקות השקל, ושואלים אם לא עדיף לעבור למסלול מנוטרל מטח. בואו נעשה סדר. כשאנחנו משקיעים במסלולים בחו"ל, ברוב המקרים מדובר בהשקעה לטווח ארוך מאוד. בטווח כזה, שערי מטבע עולים ויורדים שוב ושוב. בטווח הארוך תנודות המטבע נוטות להתאזן, ולכן תנועה של השקל אינה סיבה מספקת לשינוי אסטרטגיה. חשוב להבין גם את הצד השני. לנטרול מטח יש עלות, ולעיתים היא אינה זניחה. מעבר לכך, כאשר מנטרלים מטח אנחנו גם מוותרים על האפשרות ליהנות מתנועה חיובית של המטבע בעתיד. ולכן לפני שממהרים לשנות מסלול, כדאי לשאול: האם רמת הסיכון שלי מתאימה לגיל שלי האם הפיזור הגלובלי תואם את היעדים שלי והאם אני פועל מתוך תכנון או מתוך לחץ רגעי תנודתיות היא חלק טבעי משוק ההון. מי שמשקיע לטווח ארוך צריך לדעת להכיל אותה כחלק מהדרך. המסקנה ברורה: לא להיבהל מתנודות השוק, ולא למהר לשנות מסלול בגלל התחזקות זמנית של השקל. אם יש ספק, בודקים לעומק ובוחנים את התמונה המלאה. החלטות גדולות לא מקבלים מתוך רגש רגעי אלא מתוך תכנון מסודר. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1777905164115-unnamed-resized.png]
  • 1 הצבעות
    73 פוסטים
    2k צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול). לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    131 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 4 הצבעות
    10 פוסטים
    1k צפיות
    טריידרט
    @גמל-און כתב במיי-גמל - השוואת מסלולי השקעה: @טריידר אתה מצליח להבין מה שרשום באקסל? לא