דילוג לתוכן

האם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 2 176 2
  • שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

• שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

@בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

• @בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

@צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?
    אין קרנות מגודרות בחברות אחרות?
    אתה ממליץ על השיטה שלו או שיש בזה סיכונים התעסקות מיותרת?

• @צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?

@בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

• @בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

@צמיחה

@צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?)

השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    131 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @צמיחה כתב בהאם עדיין אפשר לנצל את התקרה בקרן השתלמות?: האם סוף יום זה אומר שעה 18:30? לא עד חצות.
  • 0 הצבעות
    149 פוסטים
    3k צפיות
    מ
    @מתכנן-פיננסי @צמיחה אין לי כח פשוט להמשיך ולדון בנושא. תמשיכו לייעץ כמו כולם, לכולם, וכך ייראו התיקים של כולם... כמו של כולם חוזר שוב ובזה אסיים: למי שיכול לישון בלילה, ורוצה באמת להרוויח ולחתן ילדים בכבוד בעזרת שוק ההון, עשו חשבון עם עצמכם, כמה כסף אתם יכולים לשים בצד כל חודש. עכשיו קחו הלוואה (תתחילו מסכום קטן ל3-5 שנים. תראו איך זורם לכם.) שההחזר שלה תהיה שווה למה שאתם יכולים בצד. את הסכום הזה שימו בקרן ממונפת. נכון, יכול להיות שיתרחש עליכם משבר 2008 או קורונה, ועדיין בסבירות גבוהה זה יקרה אחרי שכבר תרוויחו הרבה. וגם אם לא, תמתינו בסבלנות. מי שיודע להפסיד גם מרוויח. כמובן, אל תקחו הלוואות שאתם לא יכולים לעמוד בהם. בכל אופן, תמיד עלול להתרחש סיבוך. ומי שרוצה לעשות מה שיועצים רגילים עושים, ש"יערבב", תרתי משמע. קוראים לזה פיזור. מרווחים במקום אחד הרבה ובמקום שני מפסידים. או ההיפך... שיתאזן. יועצים רגילים זה דבר מעולה לאנשים רגילים, שמרוויחים רגיל. אם אתם אנשים חזקים שיכולים לישון היטב בלילה גם כשאתם מפסידים, לכו על ממונף. ועוד דבר קטן וחשוב על יועץ טוב... יועץ טוב זורם עם התחושות והיכולות של הלקוח, ולא אומר "אף אחד" לא יכול לישון וכדו'. יועץ טוב מתאים את הסיכון ללקוח ולא נועל את הלקוח ב"שטויות" שלו. פגשתי כמה יועצים. יש בנאליים ויש שיוצאים מהקופסה ומבינים את הלקוח שעומד מולם. יועץ טוב לא מציע ללקוח שמקים רשתות ענק לקנות דוכן מסטיקים בבית ספר, ולא ההיפך.
  • 0 הצבעות
    18 פוסטים
    354 צפיות
    צ
    @שמיל-שמיל אני לא יכול להכפיש חברה, אבל יכול לציין שאשתי עבדה כמנהלת תיקי לקוחות ועיקר הבעיות מדיווחים כוזבים ועוד היה איתם. ברמה שכמעט פנו בתלונה למשרד האוצר. חשוב לציין שיש טעויות בכל מקום, ולכן חובה לעקוב אחרי ההפקדות.
  • משיכת קה"ש למורים וגננות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    262 צפיות
    צ
    @דרור קרן השתלמות לעובדי הוראה נועדה לאלו שיוצאים לשנת שבתון בשביל השתלמות ולימודי מקצוע, וכנראה שלכן יש את כל ההגבלות על משיכה שאינה לצורך יציאה להשתלמות, לכן גם אין בה מסלולי מניות כדי לא לסכן את הכסף. אבל משיכת הכספים כדי להשקיע אותם בגמל להשקעה, פירוש הדברים לקחת כספים שיש עליהם דמי ניהול נמוכים ופטור ממס רווח הון, ולהשים אותם במקום שיש דמי ניהול גבוהים וחייבים במס רווח הון. אמנם הם יכולים להיות במסלולי מניות שלכאורה יניבו תשואה עודפת, אבל כל דבר תלוי במספר השנים, גיל השכיר, ומה טווח ההשקעה, ומה הסכום שמפסידים שא"א למשוך. לכן כתבתי שלא מומלץ לעשות שינויים בלי ייעוץ מקצועי.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    250 צפיות
    רחל עומסיר
    @שמואל ההמלצה לא למשוך פיצויים ולכן אם אתה לא קרוב לגיל פרישה אין בעיה בשינוי מסלול השקעה.