דילוג לתוכן

תזכורות לקראת סוף שנת המס

כלכלת המשפחה
10 7 161 6

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    10 פוסטים
    39 צפיות
    ה
    סכום הוצאה לנפש 3300 מספר נפשות לא רלוונטי בכל אופן רחוקים מלהיות זוג צעיר לא כולל הוצאות דיור. מגורים באזור יחסית יקר(לכן לא חשבתי את הוצאות הדיור בפנים) עבודה קשה להגדיר ביחס אלינו בכל אופן משתדלים לעבוד את השם...
  • 3 הצבעות
    18 פוסטים
    174 צפיות
    ביזנייעסב
    @אבי-ר. כתב בשירות או שיעור?: זה לא משבר הנהגה, הפוך, אנחנו שומעים בקול רבותינו, ונכון גם את דבריהם אנו מנסים ללמוד ולהבין, אבל לא עושים בגלל שקפץ להם בראש!! למען ה', מי דיבר על ציות לגדולי ישראל ????
  • 5 הצבעות
    1 פוסטים
    38 צפיות
    ד
    מה החוב שלנו באמת אומר עלינו? רמז: הרבה פחות ממה שחושבים. אנשים נלחצים מהמספר של החוב — אבל המספר כמעט לא משנה. הדבר החשוב באמת הוא היחס בין החוב לבין ההכנסה שלנו. אותו חוב בדיוק יכול להיות קליל עבור אדם אחד וכבד מאוד עבור אחר. בדיוק ככה הבנק מסתכל על משכנתא: לא רק כמה הדירה עולה, אלא האם היחס מאפשר לעמוד בהחזרים גם כשהחיים זזים. וזה נכון בכל מקום: במשקי בית, בעסקים ואפילו במדינות. הבעיה היא לא החוב — אלא כשאין מספיק הכנסה שתישען עליו. וזה מה שהופך משפחות בישראל לרגישות יותר לשינויים בריבית וליוקר המחיה. בסוף, יחס החוב הוא לא שיפוט. הוא פשוט מראה שמספר לנו את האמת על המצב שלנו. וכדאי שכל אחד ישאל: לא כמה אני חייב — אלא האם זה מתאים למה שאני מרוויח. לכן בתור התחלה כל משפחה צריך לבדוק מהו היחס בין החוב [משכנתא, הלוואות[בנקים,בני משפחה,גמ"ח] לבין כלל ההכנסות של המשפחה אם היחס בין החוב להכנסות הוא בסביבות 40 % זה אומר שאתם מאוזנים והלוואות שלקחתם הם ברמה סבירה.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    219 צפיות
    ה
    בבית שמש אישרו את ההנחה כפול 3 [עד 90%]
  • 3 הצבעות
    3 פוסטים
    226 צפיות
    ס
    @רואה-את-הנולד ככל הידוע לי, אפשר להגיש בקשה למענק עבודה רק לשנתיים האחרונות (לא כולל השנה הנוכחית), זאת אומרת עד סוף שנת 2024 ניתן להגיש בקשה לשנת 2022. זאת בשונה מהגשת בקשה להחזר מס, אותה אפשר להגיש עד 6 שנים אחורה.