דילוג לתוכן

תכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?

הועבר כלכלת המשפחה
20 9 306 9
  • רציתי לשאול אם למישהו יש מושג כמה עולה לידה של תינוק
    אני מעוניין לחסוך ולשמור בצד לצורך לידה של תינוק (ראשון) שכולל את כל ההוצאות (עגלה, ביגוד, עריסה וכו' וכו')
    רק למי שיודע מניסיון

אני מעוניין לחסוך ולשמור בצד לצורך לידה של תינוק (ראשון) שכולל את כל ההוצאות (עגלה, ביגוד, עריסה וכו' וכו')
    רק למי שיודע מניסיון

@שששששש
    זה מאוד תלוי מה אתם רוצים לקנות: האם זו עגלה באלף שקל או בששת אלפים? האם אתם לוקחים עריסה מהאח או משכן, או שמא אתם קונים חדשה?

כדי שאוכל להכווין אתכם בצורה הטובה ביותר, תכוונו אותנו לגבי הסגנון שלכם – האם אתם מכוונים לקו בסיסי ופרקטי, או לקו יוקרתי ומלא?

• @שששששש
    זה מאוד תלוי מה אתם רוצים לקנות: האם זו עגלה באלף שקל או בששת אלפים? האם אתם לוקחים עריסה מהאח או משכן, או שמא אתם קונים חדשה?

כדי שאוכל להכווין אתכם בצורה הטובה ביותר, תכוונו אותנו לגבי הסגנון שלכם – האם אתם מכוונים לקו בסיסי ופרקטי, או לקו יוקרתי ומלא?

@דוד-גולדברג לא קו יוקרתי ומלא אלא קו של ילד ראשון...
    זאת אומרת עגלה בסביבות ה4/5 אלף, עריסה חדשה, בגדים חדשים, בקיצור הכל מהתחלה ולדברים שיחזיקו גם לילד השני והשלישי
    תודה רבה

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-השתדלות
  • @דוד-גולדברג לא קו יוקרתי ומלא אלא קו של ילד ראשון...
    זאת אומרת עגלה בסביבות ה4/5 אלף, עריסה חדשה, בגדים חדשים, בקיצור הכל מהתחלה ולדברים שיחזיקו גם לילד השני והשלישי
    תודה רבה

@שששששש
    עגלה, 4-5 אל"ש.
    עריסה, בין 300 ל 800.
    בגדים חדשים, בין 20 ל 100 (ממוצע) כל אחד.
    (מטרנה 60 -70 ש"ח ליח').
    מוצצים בקבוקים וכדו' , תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול).
    (לא נכלל בחישוב ברית/ה/פדיון הבן/קידוש וכדו')

תעשה את החישוב לפי העדפת מחיר כיכולתך ולפי הכמויות הנצרכות.
    (ושיהיה בשעה טובה)

נ.ב. מסתבר ששכחתי דבר או שניים...

• בטבלת ההכנסות תוסיף 2,054 ש"ח מענק לידה מביטוח לאומי לילד ראשון
    בדר"כ יש גם מתנות אבל זה משתנה ואסור לבנות על זה כ100% הכנסה בטוחה

עוד דבר לא הכל חייבים לקנות על התחלה
    עריסה אפשר לקחת מגמ"ח משהו קטן שנכנס לחדר שינה אח"כ קונים משהו שישאר וכו'

• @שששששש
    עגלה, 4-5 אל"ש.
    עריסה, בין 300 ל 800.
    בגדים חדשים, בין 20 ל 100 (ממוצע) כל אחד.
    (מטרנה 60 -70 ש"ח ליח').
    מוצצים בקבוקים וכדו' , תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול).
    (לא נכלל בחישוב ברית/ה/פדיון הבן/קידוש וכדו')

תעשה את החישוב לפי העדפת מחיר כיכולתך ולפי הכמויות הנצרכות.
    (ושיהיה בשעה טובה)

נ.ב. מסתבר ששכחתי דבר או שניים...

@שבתי-בבית-ה
    איך שכחת טיטולים כ30-40 לחבילה.
    מגבונים, משחה, סבון לתינוקות, אבקת כביסה לתינוק, וכו' וכו' תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול)
    וכמובן פתיחת חיסכון באחד מהאופציות המומלצות (אפשר כבר עכשיו)
    והעיקר שיהיה בשעה טובה!!

נ.ב. אומרים שהשפע בא ביחד עם הילד...

• @שבתי-בבית-ה
    מגבונים, משחה, סבון לתינוקות, אבקת כביסה לתינוק, וכו' וכו' תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול)
    והעיקר שיהיה בשעה טובה!!

זאת אומרת לדעת המומחים כאן ש10,000 ש"ח יוכל להיות סכום טוב להתחלה

• @שבתי-בבית-ה
    והעיקר שיהיה בשעה טובה!!

@אבי-ר. כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של תינוק?:

באמת פרח מזכרוני...
    וא"כ כבר באותו עניין.
    חיתולים,
    (שידת החתלה),
    גרביים לתינוק,
    מגבת וסבונים לתינוק,
    אמבטיה,
    ועדיין, מסתבר ששכחתי פריט או שניים...

רק למי שיודע מניסיון

@שששששש
    רעיון טוב וראוי,
    תוכל לחסוך את הסכום בהו"ק לקרן כספית.

• כפי שכתבו כאן זה תלוי בהרבה פרטים. אבל עם תכנון נכון ויכולת הסתפקות בדברים במה שעובד אבל נוצץ אפשר להוריד את ההוצאות לאפס או קרוב לכך.
    למשל, אפשר להכין רשימה עם כל מה שתצטרכו, ולנסות לגייס מגמ"חים/למסירה /יד שניה באיכות טובה. אנחנו למשל קיבלנו עגלת סילבר קרוס כמעט חדשה. ביד 2 אפשר למצוא הרבה עגלות בוגבו וכד' במצב מצויין ובזיל הזול (החילוני הממוצע יולד ילד אחד ואח"כ אין לו מה לעשות עם זה).

• כפי שכתבו כאן זה תלוי בהרבה פרטים. אבל עם תכנון נכון ויכולת הסתפקות בדברים במה שעובד אבל נוצץ אפשר להוריד את ההוצאות לאפס או קרוב לכך.
    למשל, אפשר להכין רשימה עם כל מה שתצטרכו, ולנסות לגייס מגמ"חים/למסירה /יד שניה באיכות טובה. אנחנו למשל קיבלנו עגלת סילבר קרוס כמעט חדשה. ביד 2 אפשר למצוא הרבה עגלות בוגבו וכד' במצב מצויין ובזיל הזול (החילוני הממוצע יולד ילד אחד ואח"כ אין לו מה לעשות עם זה).

@שששששש
    רק תתקן את הכותרת לכמה עולה לידה של תינוק ראשון

כפי שציינו קודמי, יש גם ברית [קייטרינג אולם מוהל] שלום זכר, קרית שמע, ופדיון אם ישנו, תלוי גם אם ההורים עוזרים, הרבה בשלב הזה עדיין 'סמוכים על שולחנם', גם תלוי מאיזה עדה אתה, יש לי חבר בכולל [נחשו לבד מאיזה עדה הוא] שהוא טוען שאחרי כל אירוע הוא יוצא בפלוס..

• @שששששש
    רק תתקן את הכותרת לכמה עולה לידה של תינוק ראשון

כפי שציינו קודמי, יש גם ברית [קייטרינג אולם מוהל] שלום זכר, קרית שמע, ופדיון אם ישנו, תלוי גם אם ההורים עוזרים, הרבה בשלב הזה עדיין 'סמוכים על שולחנם', גם תלוי מאיזה עדה אתה, יש לי חבר בכולל [נחשו לבד מאיזה עדה הוא] שהוא טוען שאחרי כל אירוע הוא יוצא בפלוס..

@שמיל-שמיל תיקנתי

אם יש לך נסיון אולי תוכל לומר כמה יצא לך בסכומים?

• @שמיל-שמיל תיקנתי

אם יש לך נסיון אולי תוכל לומר כמה יצא לך בסכומים?

@שששששש
    אני לא יכול לומר לך כמה יעלה לך משום שאני לא יודע מה הנסיבות והתנאים שלך בדיוק, אך אם זה מענין אותך לפני כמה חודשים נולד לי בן [לא ראשון] אסכם לך בגדול את ההוצאות שהיו לי.
    א שלום זכר בין 200 ל300
    ב ק"ש 50 שח
    ברית
    1 אולם עלהבין 800 ל900 שקל
    2 קייטרינג ל50 מנות בסך הכולל כ2600 כולל משלוח
    3 מלצרים הסתייעתי במשפחה
    4 מוהל 400

בנוסף מראש החלטנו שאנחנו רוצים תמונות ניו בורן [למרות שזה עדיין לא התבצע..] ושרינו לזה אזור ה500 שקל
    סה"כ בגדול 5000 שקל

• @שששששש
    אני לא יכול לומר לך כמה יעלה לך משום שאני לא יודע מה הנסיבות והתנאים שלך בדיוק, אך אם זה מענין אותך לפני כמה חודשים נולד לי בן [לא ראשון] אסכם לך בגדול את ההוצאות שהיו לי.
    א שלום זכר בין 200 ל300
    ב ק"ש 50 שח
    ברית
    1 אולם עלהבין 800 ל900 שקל
    2 קייטרינג ל50 מנות בסך הכולל כ2600 כולל משלוח
    3 מלצרים הסתייעתי במשפחה
    4 מוהל 400

בנוסף מראש החלטנו שאנחנו רוצים תמונות ניו בורן [למרות שזה עדיין לא התבצע..] ושרינו לזה אזור ה500 שקל
    סה"כ בגדול 5000 שקל

@שמיל-שמיל
    נראה לי שלא הזכירו כאן בשרשור את ההוצאה עבור בית החלמה,
    אולי בגלל שיש החזר מהקופ"ח.

• @שמיל-שמיל
    נראה לי שלא הזכירו כאן בשרשור את ההוצאה עבור בית החלמה,
    אולי בגלל שיש החזר מהקופ"ח.

@צמיחה
    נכון שכחתי לציין, אבל ההחזר הוא עד 75 אחוז לא כולל בן הזוג [למקרה שרוצים לצאת בהמשך למלון או משהו ודמה], אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

• @צמיחה
    נכון שכחתי לציין, אבל ההחזר הוא עד 75 אחוז לא כולל בן הזוג [למקרה שרוצים לצאת בהמשך למלון או משהו ודמה], אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

@שמיל-שמיל
    דרך אגב,
    צאצאי החת"ס זי"ע זכאים ליומיים בבית החלמה בחינם עבור היולדת.
    דרך ארגון היכל החתם סופר.
    וגם זיכוי 600 ש"ח לאוכל.

• @שמיל-שמיל
    דרך אגב,
    דרך ארגון היכל החתם סופר.
    וגם זיכוי 600 ש"ח לאוכל.

@צמיחה כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?:

@שמיל-שמיל כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?:

אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

גם בזה אפשר???😊 😁 😂

• הבסיס נראה לי התפספס אם זה בן או בת
    לבן יש הרבה יותר הוצאות אך מגיעה עם כיכרו בידו משא"כ בבת..

• הבסיס נראה לי התפספס אם זה בן או בת
    לבן יש הרבה יותר הוצאות אך מגיעה עם כיכרו בידו משא"כ בבת..

@איש-קיש תוכל לפרט איזה הוצאות יש בבת?
    כמובן שכולל את העגלה/עריסה/בקבוקים וכדו'

• @איש-קיש תוכל לפרט איזה הוצאות יש בבת?
    כמובן שכולל את העגלה/עריסה/בקבוקים וכדו'

@שששששש עדיין אין לי כזאת..בעז"ה יהיה
    אבל אין ברית ופדיון

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    7 פוסטים
    115 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @כותב-רק-מה-שיודע כתב בקורס יעוץ משכנתאות במחיר של יעוץ בודד, שווה?: @פייבל-אשרינו עיקר המעלה של יועץ הוא הקשרים וההסכמים שהוא משיג עם הבנקאים. את עיקר הידע של היועצים אפשר לקנות על רגל אחת אבל זה לא יעזור להשיג ריביות זולות כמו שהם משיגים וכמו שכתב @בית-שמש . ובכל מקרה מיחזור פנימי בד"כ עולה פחות מ5 לפעמים גם היועץ שהוציא לך את המשכנתא יכול לעשות לך מיחזור באזור ה2000. זה בדיוק הנקודה שגרמה לחבר שלי לא לקחת בעצמו את המשכנתא.
  • 3 הצבעות
    1 פוסטים
    167 צפיות
    חופש כלכליח
    @ישראל-גוטמן מתקדם במהירות ליעד!!!! [image: 1761575367820-f5127e32-2435-493d-b205-71ab7ed79dde-image.png]
  • 1 הצבעות
    12 פוסטים
    421 צפיות
    שמיל שמילש
    תודה רבה ל@קל-זכות ל זכות על ההעלאה אני מצטט נרגעתי, התאוששתי, אך יש משהו שמייסר את מצפוני, וטורד את מנוחתי. אני שואל את עצמי שוב ושוב, במבט לאחור, במה טעיתי. מה עשיתי לא בסדר. האם היה נדרש ממני להישאר בבית של ה-80 מטר. האם לעבור לפריפריה. אולי לגור באוהל. ככל שאני מתבונן, ואני אומר זאת גם לאחר התייעצות עם מורי ורבי, ועם היועץ הכלכלי, נדמה לי שזוהי גזירה משמים. משהו שלא בבחירתי. נגזר עלי הצער ועוגמת הנפש, ולא יכולתי לעשות השתדלות אחרת למנוע ממני. בדיוק כמו מי שנקלע שלא באשמתו לתאונה או פיגוע, או מי שנחלה במחלה מסוכנת. עשיתי השתדלויות רבות לעמוד במסגרת התקציב המקורית. לא שדרגנו, לא התבלבלנו, לא עפנו על עצמינו. הכל במינימום הכי בסיסי והכרחי, הסכמתי לגור בטאבו משותף, רכשתי מטבח הכי בסיסי שרק ניתן. והכל נעשה לאחר התייעצות עם מומחים שונים בכל שלב. אני מודה להקב"ה שלא עזב חסדו מאיתי. ולכל השותפים במגבית החירום שנערכה לטובתי. לא נעיםלי. אני עדיין מתבייש שנזקקתי לבריות. מצטער על הצער שגרמתי. קיימתם מצוות צדקה המהודרת ביותר, ויחד עמה, הצלתם את חיי. אשרי משכיל אל דל. וכעת לאחר הסיפור הבאמת מרגש [כתיבה מצוינת חייב לציין], אני מסכים עם הקביעה שככל הנראה זה מה שנגזר עליו ואין אדם נוקף אצבע מלמטה אא"כ מכריזין עליו מלמעלה. אך אדם שמגיע לאותה סיטואציה בדיוק, האם באמת אין לו מה לעשות? נשאל את השאלה בצורה שונה קצת, אם אותו אדם אחר הנסיון שעבר היה מגיע אליו חבר עם סיפור דומה אחת לאחת, יש לו דירת שלושה חדרים, המשפחה גדלה אין מספיק מקום לכולם, יש לו כמה אפשרויות למכור ולרכוש דירה גדולה יותר, או לעשות טאבו משותף וכו', האם אותו אדם ימליץ לו על אותו מסלול? ושאלת אחרונה אם העסק של אשתן צמח ככל הנראה היה פוטנציאל עיסקי להרוי יותר בתוך אותה מסגרת של עבודה, מדוע בתוך שלל הרעיונות לא עלה הרעיון לשבת עם יועץ עיסקי איך ניתן להגדיל ולמקסם את הרווחים בעסק של אשתו?
  • מה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?

כלכלת המשפחה כלכלה נבונה
    14
    17 הצבעות
    14 פוסטים
    415 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @הגיוני כתב במה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?: @פשוט-יהודי יפה מאד! זה מתחבר לאשכול שלי- "איפה תרויחו הכי הרבה כסף". שהמכנה המשותף- לקבל פרספקטיבה אחידה לכל ההוצאות ההשקעות ושאר פעולות פיננסיות, וכשמחשבים את זה ברמה החודשית- זה הכי ברור, לצייר את זה מול העינים ולהשוות. אהבתי! תודה!
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    141 צפיות
    ס
    @טריידר לא אושר עדיין. אגב, הצעת החוק מדברת על כך שגם לאחר שהילד הנכה עובר את גיל 18 ההורים ימשיכו לקבל את ההנחה בארנונה.