דילוג לתוכן

קרנות ממונפות - האם ואיך ?

שוק ההון והשקעות
101 14 752 13
  • @מבין-עניין כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

בבנק השגתי הנחה מאד גדולה. דמי משמרת 0.1 אחוז (כלומר 0.001) לשנה. כמובן אין עמלות קניה ומכירה בקרנות נאמנות.

בעיקרון יש עמלת ק/מ בקרנות נאמנות דרך הבנק.
    רק קרן כספית זה בחינם.
    כמובן אפשר לנהל מו"מ.
    באיזה בנק אתה?

דמי משמרת זה כל רבעון.
    בחשבונות מסחר יש מקומות שזה בחינם,
    ובשאר המקומות זה מתקזז עם עמלת ק/מ.

והעמלת מינימום בבנק בד"כ גבוהה מאוד ביחס לחשבונות מסחר.
    אא"כ השגת הצעה טובה.

ועוד שיקול... בגלל התיק הגדול שיש לי בבנק אני נחשב ללקוח מאד טוב ומקבל למשל הלוואות בריבית נמוכה מאד. (למשל P+0.8) הלוואה מיידית ללא בטחונות. שימש אותי גם להשקעות כשהשוק נפל.

לא ידעתי שזה נקרא ריבית נמוכה מאוד.
    אולי התכוונת למינוס ולא לפלוס.

@צמיחה כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

והעמלת מינימום בבנק בד"כ גבוהה מאוד

עמלת מינימום לא רלוונטית למי שהשקיע בממונף לפני הרבה שנים. פשוט זה יותר מהמינימום

בבנק השגתי הנחה מאד גדולה. דמי משמרת 0.1 אחוז (כלומר 0.001) לשנה. כמובן אין עמלות קניה ומכירה בקרנות נאמנות.

בעיקרון יש עמלת ק/מ בקרנות נאמנות דרך הבנק.
    רק קרן כספית זה בחינם.
    כמובן אפשר לנהל מו"מ.
    באיזה בנק אתה?

דמי משמרת זה כל רבעון.
    בחשבונות מסחר יש מקומות שזה בחינם,
    ובשאר המקומות זה מתקזז עם עמלת ק/מ.

והעמלת מינימום בבנק בד"כ גבוהה מאוד ביחס לחשבונות מסחר.
    אא"כ השגת הצעה טובה.

ועוד שיקול... בגלל התיק הגדול שיש לי בבנק אני נחשב ללקוח מאד טוב ומקבל למשל הלוואות בריבית נמוכה מאד. (למשל P+0.8) הלוואה מיידית ללא בטחונות. שימש אותי גם להשקעות כשהשוק נפל.

לא נעים לי להגיד. אבל תעשה שיעורי בית. תביא לי עכשיו הלוואה מסחרית בסכום גדול לכמה שנים יותר זולה.
    אתה מתבלבל עם משכנתא. וזה משהו אחר לגמרי

• למי שרוצה מצאתי את האתר הזה https://rhon.co.il/kosher/
    יש שם את כל הניירות הכשרות לכל אירגוני הכשרות

@מבין-עניין
    @בן-עליה
    דעת הרב אלישיב נמצאת מפורש בקובץ תשובות (ח"ג סי' קכ"ג-קכ"ד) שאין עוברים בעלי המניות משום לוה או מלוה ברבית במה שמנהלי החברות עוסקים ברבית, וכן משום חילול שבת, דמלתא דפשיטא שהבעלים הם אלה שאצלם רוב המניות, והוסיף שכבר הורה כן זקן בשו"ת אג"מ (אבה"ע ח"א סי' ז').
    וכן כתב בס' נתיבות שלום להגר"ש גלבר שליט"א (סי' קע"ג ס"ט אות מ"ב) שהביא כי שמע כן מהגרי"ש אלישיב זצ"ל דכל שהוא בעל חלק מועט מאד בחברה, וגם אין לו זכות להביע דעה בעניני החברה ואינו מתכוין כלל לעשות זאת, בעלותו היא בעלות רופפת בלי זכות שליטה כלל, ועל בעלות כזו לא הטילה התורה איסורים.
    וכן אומר הרב דביר שכך קיבל מהגרי"ש אלישיב זצ"ל.
    אמנם לא כתוב בזה מה סבר לגבי קרנות נאמנות.
    ומדברי הרב גלבר נשמע שם בהמשך גם שמותר, וגם הרב דביר מתיר. וגם הרב שפרן שהבאתי לעיל כותב במשך המאמר שם שדעת הרב אלישיב מותר.
    אמנם בכשרות גלאט הון טוענים אחרת בדעת הרב אלשיב.
    image - 2026-03-06T154210.486.png
    כאן רואים שהרב אלישיב חתום ע"ז שהכספים בבעלות המשקיעים ולא בבעלות החברה.
    מי שרוצה להרחיב אפיקים עוד בדעת הרב אלישיב יכול כאן.
    שיטת הרב אלישיב בקרנות נאמנות המחזיקים אג''ח.pdf

החלטתי בכל אופן קצת להיכנס לעובי הקורה. כאן יש פירוט של הכשרויות ההיתרים והאיסורים למעשה כפי שבאמת הכשרויות עובדות. תמצא שם גם את מה שחיפשת.
    בין השאר, דעת הרב אליישיב שהחזקת מניות אין בהן בעלות כלל, מניות וקרנות חו"ל שאין בהן חשש כלל והחזקת קרנות שבאופן כללי לא חמור יותר ממניות.

אשמח אם תוכל להעלות כקובץ, מכיון שזה חסום לי בנטפרי.
    שכוייח.

שכוייח.

תבקש שיפתחו. אין שם שום דבר שצריך להיות חסום.
    אבל הנה הדפסתי
    a6d720c0-d464-4bb8-9d67-39b6114fdd36-אג_ח קונצרני כשר - הדפסה.pdf
    ed46525a-5afc-4461-b4ee-44b82ca6f659-Rהון - דוח קרנות כשרות.pdf
    3dbde3ed-395a-4fbf-b783-80a48cd895e6-download.pdf

• @מבין-עניין
    @בן-עליה
    דעת הרב אלישיב נמצאת מפורש בקובץ תשובות (ח"ג סי' קכ"ג-קכ"ד) שאין עוברים בעלי המניות משום לוה או מלוה ברבית במה שמנהלי החברות עוסקים ברבית, וכן משום חילול שבת, דמלתא דפשיטא שהבעלים הם אלה שאצלם רוב המניות, והוסיף שכבר הורה כן זקן בשו"ת אג"מ (אבה"ע ח"א סי' ז').
    וכן כתב בס' נתיבות שלום להגר"ש גלבר שליט"א (סי' קע"ג ס"ט אות מ"ב) שהביא כי שמע כן מהגרי"ש אלישיב זצ"ל דכל שהוא בעל חלק מועט מאד בחברה, וגם אין לו זכות להביע דעה בעניני החברה ואינו מתכוין כלל לעשות זאת, בעלותו היא בעלות רופפת בלי זכות שליטה כלל, ועל בעלות כזו לא הטילה התורה איסורים.
    וכן אומר הרב דביר שכך קיבל מהגרי"ש אלישיב זצ"ל.
    אמנם לא כתוב בזה מה סבר לגבי קרנות נאמנות.
    ומדברי הרב גלבר נשמע שם בהמשך גם שמותר, וגם הרב דביר מתיר. וגם הרב שפרן שהבאתי לעיל כותב במשך המאמר שם שדעת הרב אלישיב מותר.
    אמנם בכשרות גלאט הון טוענים אחרת בדעת הרב אלשיב.
    image - 2026-03-06T154210.486.png
    כאן רואים שהרב אלישיב חתום ע"ז שהכספים בבעלות המשקיעים ולא בבעלות החברה.
    מי שרוצה להרחיב אפיקים עוד בדעת הרב אלישיב יכול כאן.
    שיטת הרב אלישיב בקרנות נאמנות המחזיקים אג''ח.pdf

אמנם בכשרות גלאט הון טוענים אחרת בדעת הרב אלשיב

אלו ואלו דברי אלוקים חיים. כל אחד יעשה על פי דעת רבותיו.
    שים לב שבקרנות נאמנות שמשקיעות במדדי חו"ל בבד"ץ מצרפים עוד היתר שהרוב גויים

• @צמיחה כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

שכוייח.

תבקש שיפתחו. אין שם שום דבר שצריך להיות חסום.
    אבל הנה הדפסתי
    a6d720c0-d464-4bb8-9d67-39b6114fdd36-אג_ח קונצרני כשר - הדפסה.pdf
    ed46525a-5afc-4461-b4ee-44b82ca6f659-Rהון - דוח קרנות כשרות.pdf
    3dbde3ed-395a-4fbf-b783-80a48cd895e6-download.pdf

@מבין-עניין
    האתר של אהרן זלץ כן פתוח לי, אבל הקישור שהבאת חסום.

• @מבין-עניין
    האתר של אהרן זלץ כן פתוח לי, אבל הקישור שהבאת חסום.

@צמיחה תלחץ על לשונית 'כשרות' למעלה. זה הקישור שהבאתי

• @צמיחה כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

אמנם בכשרות גלאט הון טוענים אחרת בדעת הרב אלשיב

שים לב שבקרנות נאמנות שמשקיעות במדדי חו"ל בבד"ץ מצרפים עוד היתר שהרוב גויים

@מבין-עניין כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

אכן, אבל הטענה שלי עליך היא שאתה לא יכול להציג צד אחד בצורה מוחלטת רק כי הרב שלך אמר כך.
    זו מחלוקת גדולה.

ודרך אגב, לא רק הרב אלישיב מתיר, אלא עוד הרבה פוסקים.

• @צמיחה תלחץ על לשונית 'כשרות' למעלה. זה הקישור שהבאתי

@צמיחה תלחץ על לשונית 'כשרות' למעלה. זה הקישור שהבאתי

זה בסדר,
    אני מכיר את האתר של אהרן זלץ.
    חשבתי שהבאת קישור למשהו אחר.
    שכוייח.

אכן, אבל הטענה שלי עליך היא שאתה לא יכול להציג צד אחד בצורה מוחלטת רק כי הרב שלך אמר כך.
    זו מחלוקת גדולה.

ודרך אגב, לא רק הרב אלישיב מתיר, אלא עוד הרבה פוסקים.

זו מחלוקת גדולה.

מציע שתקרא את כל מה שכתבתי. מעולם לא הצגתי את זה כדעה יחידה. להיפך, כתבתי שכך הורו לי ולא נכנסתי לעובי הקורה.
    https://forum.benakel.org/topic/873/קרנות-ממונפות-האם-ואיך/67?_=1772805701821

• עוד לפני שדנים אם בכלל צריך כשרות לקרנות נאמנות (אף רב לא אומר שצריך למכור חמץ כשיש לך אותן בשונה ממניות ספציפיות), שים לב שמדובר כמעט לחלוטין על חברות של גוים.
    מניות ספציפיות אולי צריכות כשרות (מחלוקת גדולה). אגרות חוב קונצרניות ודאי צריכות, שהרי יש בהן ריבית ממש. אבל קרנות נאמנות???!!!!

התכוונתי למה שכתבת כאן

עוד לפני שדנים אם בכלל צריך כשרות לקרנות נאמנות (אף רב לא אומר שצריך למכור חמץ כשיש לך אותן בשונה ממניות ספציפיות), שים לב שמדובר כמעט לחלוטין על חברות של גוים.
    מניות ספציפיות אולי צריכות כשרות (מחלוקת גדולה). אגרות חוב קונצרניות ודאי צריכות, שהרי יש בהן ריבית ממש. אבל קרנות נאמנות???!!!!

אתה תמה מה הצד שקרנות נאמנות צריכות כשרות, כאשר שנייה לפני כן כתבת שאג"ח קונצרני צריך כשרות, ויכול להיות שאותם קרנות נאמנות מחזיקות אג"ח.
    ולא ציינת שהרב שלך מתיר קרנות נאמנות בלי כשרות.

ע"ז עניתי שבקרן נאמנות, מבחינה חוקית השקעה של מנהל הקרן היא עבור המשקיע.
    ואדרבה, יש דעות שקרנות נאמנות זה יותר חמור ממניות, כי מנהל הקרן מצביע בשבילך.
    והרב שפרן שהתיר זה מטעמים אחרים.

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    1 פוסטים
    60 צפיות
    ד
    כדי להיות משקיעים רציונליים בשוק ההון של 2026, אנחנו צריכים להבין לא רק אילו חברות נמצאות במדדים, אלא איך הכסף עצמו זורם פנימה. ה-S&P 500 הוא כבר מזמן לא רק רשימה של חברות; הוא הפך למערכת שפועלת לפי כללים חדשים, וחשוב להבין את המכניקה שמאחוריהם. נקודת המוצא להבנה הזו נמצאת במחקר של הכלכלנים קסבייה גאביי וראלף קוין, שמצביע על תופעה מרתקת נראה שבמבנה השוק הנוכחי, על כל דולר אחד שנכנס למדד באופן פסיבי, השווי שלו נוטה לעלות בערך ב-5 דולרים. חשוב להדגיש שלא מדובר במדע מדויק או בחוק טבע קבוע, אלא בתיאור של הדרך שבה השוק נוטה להתנהג ברוב הזמן תחת התנאים של היום. הסיבה לכך שכל דולר נוטה להקפיץ את השוק בעוצמה כזו קשורה לשינוי במאזן הכוחות בבורסה. בשוק מאוזן יותר, המחירים אמורים להיקבע לפי היגיון כלכלי. אם המחיר עולה יותר מדי, אמורים להגיע משקיעים שבודקים את המספרים ומחליטים למכור כי זה כבר לא משתלם. המכירה שלהם יוצרת היצע ומאזנת את השוק. אבל היום, חלק עצום מהכסף שנכנס לבורסה הוא כסף פסיבי שזורם באופן אוטומטי מהפנסיות והחסכונות של כולנו. הכסף הזה פועל לעיתים כ"קונה עיוור" – הוא לא תמיד עוצר לבדוק אם המניה יקרה או זולה, הוא פשוט מושקע בה כי היא חלק מהמדד. מכיוון שיש היום פחות משקיעים אקטיביים שיעמדו בצד השני וימכרו מול הביקוש הזה, נוצר מצב של חוסר איזון. כשיש הרבה יותר ביקוש מאשר אנשים שמוכנים למכור, כל דולר חדש שנכנס לוחץ על הדוושה ומקפיץ את השוק בצורה משמעותית. זהו מצב שבו הכסף זורם פנימה לאו דווקא בגלל ערך חדש שנוצר בחברה, אלא בגלל המבנה הטכני של זרימת הכספים. ההבנה הזו מעמידה אותנו מול שני צדדים מרכזיים שחשוב להכיר כדי לנהל את ההשקעות שלנו בצורה מפוכחת. מצד אחד, המנגנון הזה מייצר רצפה של עוצמה. כל עוד מיליוני אנשים בעולם ממשיכים להפריש כסף לחיסכון החודשי שלהם, נוצר זרם קבוע של ביקוש שדוחף את התשואות שלנו למעלה. כשאנחנו משקיעים ב-S&P 500, אנחנו נהנים מהעובדה שהעולם כולו נותן אמון בחברות הללו. זה נותן צמיחה וביטחון לאורך זמן, כי אנחנו מושקעים בלב הכלכלה האמריקאית, וזה אינטרס משותף של המערכת כולה שהמנוע הזה ימשיך לעבוד. מצד שני, אי אפשר להתעלם מהסיכון שזה מייצר. כשהביקוש הוא אוטומטי ברובו, המחיר של המניות יכול להתנתק מהשווי הכלכלי האמיתי שלהן בשטח. זה הופך את השוק לרגיש יותר לתנודות, כי העליות לא תמיד נובעות מזה שהחברות הפכו ליותר רווחיות באותו רגע. כמובן שחשוב לזכור שאלו לא הצדדים היחידים בסיפור. שוק ההון הוא מערכת מורכבת שמושפעת מעוד אינספור גורמים – מהחלטות ריבית ועד אירועים גיאופוליטיים – שלא נוכל להקיף במאמר אחד. בשורה התחתונה, להבין את "אפקט ה-5 דולר" זה לא אומר שצריך לחשוש מהשוק, אלא פשוט לדעת מה מניע את הכסף שלכם. רציונליות בשוק ההון מתחילה בידיעה שאנחנו משקיעים בכלכלה מצוינת, אבל עושים את זה בתוך מערכת שיש לה כללים משלה. ככל שנבין טוב יותר את המכניקה הזו, נוכל לקבל החלטות מושכלות יותר ולשמור על קור רוח גם כשהשוק משתנה. אין באמור המלצה או שידול בשום צורה שהיא .
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    331 צפיות
    מ
    משכנתא היא הלוואה בריבית הכי נמוכה בשוק. כמעט כל דבר כדאי לעשות עם הכסף במקום להחזיר משכנתא. אלא אם יש סיבות אחרות שלא קשורות לכסף
  • 4 הצבעות
    4 פוסטים
    404 צפיות
    שמיל שמילש
    משהו נמפלאות הAI [image: 1770294405672-efe03dfa-1293-43ad-abea-b52c43afadbc-unnamed-1.png]
  • 3 הצבעות
    35 פוסטים
    1k צפיות
    שמיל שמילש
    @הגיוני על איזה אשכול להגיב ראשון פה או באמיצים...
  • 1 הצבעות
    35 פוסטים
    963 צפיות
    abaye123A
    @חושב-שאני-גאון אני לא רואה סיבה הגיונית להעדיף חברה ישראלית ע"פ חברה אמריקאית כמו קראקן וכו' - פערי העמלות הם 70%-80% לפחות לרעת החברות הישראליות.. (בקראקן ספציפית ניתן לעשות מינו פרו במחיר של כ20 ש"ח לחודש, אני עושה מינוי כל פעם שאני מבצע רכישות גדולות ומבטל אותו לאחמ"כ) כמובן שאני מדבר על עמלות של הבורסה ולא על תשלומי הגז של הרשת הבעיה היחידה עם חברות חיצוניות שקשה למשוך את זה לבנק אח"כ אבל יש על זה דיונים לאחרונה, ואני מאמין שעד שהחברים פה יעשו רווחים משמעותיים כאלו הענין כבר יסודר..