דילוג לתוכן

איך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות

שוק ההון והשקעות
48 11 671 11

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    4 פוסטים
    134 צפיות
    איציק התותחא
    מעלות הקרן 1185164 – Invesco MSCI World UCITS ETF Acc הקרן נסחרת בשקלים, ולכן במס רווחי הון מנכים את האינפלציה מהרווח משלמים מס רק על התשואה הריאלית. בזכות שהיא קרן אירית (UCITS Ireland) + מנגנון הצבירה (Accumulating), הדיבידנדים חוזרים ומשקיעים אוטומטית בתוך הקרן. זה נותן שני יתרונות: מס של 15% בלבד על דיבידנדים אמריקאיים (במקום 30%) + דחיית המס הישראלי של 25% על דיבידנדים.
  • יש סיבה ומסובב

כלכלת המשפחה השגחה השקעה מחיר למשתכן
    2
    17 הצבעות
    2 פוסטים
    170 צפיות
    חופש כלכליח
    מיוחד מאוד!!! @ניסן-עציוני כתב ביש סיבה ומסובב: בעיקר כי אני לא איש מקצוע זה הדבר היחיד שלא הסכמתי עליו.
  • 3 הצבעות
    11 פוסטים
    500 צפיות
    Y
    רק מקווה שהמעסיק שלי לא יפסיק להפקיד לי בגלל החוק
  • 4 הצבעות
    65 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    @המוצלח כתב בקורסים של הרב לבקוביץ מתשואה כהלכה, שווה את העלות?: מישהו שהיה בקורס טען בקו אור עולם שהקורס לא הוסיף לו כלום וגם אני חושב ככה שמי שאוהב את התחום ובגלל זה קרא על הנושא המון יודע אפילו ברמה גבוהה יותר מהמנטורים שם אפשר דרך ספרים שיש בכל ספריה עירונית ממוצעת וכן באתרים כגון אינסיידרס https://www.insiders.co.il/ להבין מלא בהשקעות פסיביות אקטיביות ומסחר כולל קריאת דוחות כספיים של חברות כמובן שמי שרוצה רק לדעת מה לעשות וכן למישהו שידחוף אותו לעשות שיירשם לקורס שימו לב שאינסיידרס מדבר בעיקר על מסחר ויש להיזהר בזה מבלי לחלוק על עצם הדברים שאין לי מושג כי לא השתתפתי בקורס (מהתלבטות האם יש להם מה להוסיף לי) עדיין חשוב להבהיר שיש כאילו המתלהבים ממרצים ואתרים עם המון ידע על ניתוח טכני ופונדמנטלי עם המון מילים מפציצות סווינג נוסטרו ועוד ים של אסטרטגיות 'מוכחות' לרווח במסחר וכו ואחכ שישאלו עז למומחים הידועים בתחום שלא ידעו כי פשוט דוגלים בהשקעה פאסיבית, הם יחשבו שה'מומחים' האחרים שמים אותם בכיס
  • 1 הצבעות
    35 פוסטים
    1k צפיות
    abaye123A
    @חושב-שאני-גאון אני לא רואה סיבה הגיונית להעדיף חברה ישראלית ע"פ חברה אמריקאית כמו קראקן וכו' - פערי העמלות הם 70%-80% לפחות לרעת החברות הישראליות.. (בקראקן ספציפית ניתן לעשות מינו פרו במחיר של כ20 ש"ח לחודש, אני עושה מינוי כל פעם שאני מבצע רכישות גדולות ומבטל אותו לאחמ"כ) כמובן שאני מדבר על עמלות של הבורסה ולא על תשלומי הגז של הרשת הבעיה היחידה עם חברות חיצוניות שקשה למשוך את זה לבנק אח"כ אבל יש על זה דיונים לאחרונה, ואני מאמין שעד שהחברים פה יעשו רווחים משמעותיים כאלו הענין כבר יסודר..