דילוג לתוכן

השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה

שוק ההון והשקעות
112 14 2.2k 8

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    23 פוסטים
    677 צפיות
    העץ הרענןה
    @צמיחה said: @העץ-הרענן חשוב לציין שבלי קשר לזה, דעתו של רונן מרגוליס נוטה למדד העולמי, בגלל שכידוע המדד נוטה להתכנס לממוצע, ואם בעשור האחרון הסנופי הביא תשואה גבוהה, אז מבחינה סטטיסטית בעשור הקרוב הוא אמור להביא פחות תשואה. דעתי כדעתו שנוטה למדד עולמי אך לא מהסיבה הזאת אלא מהסיבה שזו פאסיביות הכי טהורה.
  • קורס ייעוץ השקעות

שוק ההון והשקעות רשיון
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    74 צפיות
    מ
    אני לא יודע אם כאן המקום אבל אני מתעניין בקורס ייעוץ השקעות, לימודים שבסופה ניתן רישיון לייעץ לאנשים בעייני השקעות בשוק ההון איפה ניתן למצוא כאלו קורסים והאם שווה להוציא רישיון? תודה רבה
  • 3 הצבעות
    50 פוסטים
    5k צפיות
    רואה את הנולדר
    שוק השבוע מדדים (רביעי-רביעי) מדד S&P 500: +1.1%, נאסד"ק 100: ~+2%. שניהם בשיאי כל הזמנים. שבוע שביעי רצוף של עליות. מה קרה שבוע סוער! ראלי השבבים המשיך בכוח: AMD חצתה $700B שווי שוק, מייקרון ממשיכה לטוס, וסיסקו דיווחה על הכנסות שיא ($15.8B, +12%) ועפה 17% באפטר. האינפלציה חזרה לכותרות: CPI באפריל קפץ ל-3.8% (מעל הצפי), PPI הזניק 6% שנתי, והנפט מעל $100. תשואת ה-10Y טיפסה לשיא 2026 (4.47%), ול-30Y חצתה 5%. ביום רביעי שני שלישים מהמניות ב-S&P סגרו באדום – הטק גרר הכל לבד. ברקע: טראמפ נחת בבייג'ינג לפסגה עם שי, וג'נסן הואנג הצטרף למשלחת. השיח שוק של שתי מהירויות. השבבים והטק רצים קדימה כאילו אין מלחמה ואין אינפלציה, כל השאר סופג. מייקל ברי אמר שזה מזכיר לו 2000. מצד שני – 84% מחברות ה-S&P הִכו תחזיות רווח, השיעור הגבוה ביותר מאז 2021. הפסגה בבייג'ינג מעלה תקוות לפתיחת ייצוא שבבים לסין, אבל גם חשש ממכסים ומטייוואן. שורה תחתונה: הרווחים מצדיקים, האינפלציה מפחידה, והריכוזיות מדאיגה. קדימה נתוני מכירות קמעונאיות באפריל ודו"ח Applied Materials אחרי הסגירה היום – אותות קריטיים לחוזק הצרכן ולביקוש...
  • הערה כללית בנושא תכנון השקעות

שוק ההון והשקעות
    3
    1 הצבעות
    3 פוסטים
    262 צפיות
    טריידרט
    @משה-חיים כתב בהערה כללית בנושא תכנון השקעות: במחיר למשתכן יש אפשרות לעיתים לקבל מחיר נמוך ממחיר שוק ב-500 אלף עד מיליון ש"ח. ואיך אומרים..? - נשמע לי טוב..!! אז אולי עבור הספק הזה, שווה לי להתחיל לעשות מאמצים מסוימים..? אציין, כמדומני עו"ד נתן רוזנבלט כתב שתקופה זו התסיימה, תקציב השתתפות משרד השיכון בהנחות אלו השתנה, ונדיר מאוד (עד בלתי קיים) לזכות כיום בהנחה מעל 600 אש"ח במחיר למשתכן / למטרה. (אכן פעם זה היה כדאי עד כדאי מאוד, חבר שלי זכה בתחנת שידור בי-ם במחיר של 2.8 מליון ש"ח מתחת למחיר השוק!)
  • 5 הצבעות
    59 פוסטים
    5k צפיות
    צ
    @אבי-ה-נערה תסתכל שם בלשונית החזקות שם כתוב באיזה דברים זה מושקע, גם Sַַ&P500, גם נאסד"ק 100, גם ת"א 90, ת"א 125, אופציות על ת"א 35.