דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן ומשכנתאות
407 39 11.2k 28
  • אשמח שהמומחים של הפורום יתנו את חוות דעתם בנוגע למשכנתא זו (אולי זה משנה היא נלקחה לצורך שיפוץ).

1.png

2.png

3.png

• רציתי לשאול
    לקחתי משכנתא לפני 2.5 שנים (ממשם בתחילת המלחמה עם עזה) כשהריביות היו מאוד גבוהות
    בתמהיל כזה (בנק הפועלים):
    150000 פריים -0.42
    230000 קל"צ 4.99
    300000 מל"צ F+0.81 כל 3 שנים שיש לי תחנת יציאה בעוד כ5 חודשים
    א. האם שווה לשנות?
    ב. אני יודע שהקל"צ גבוה יחסית להיום אך אם אני לא מתכנן לפרוע מוקדם שווה לי לשלם קנס של 1.25 אחוז שירדה הריבית בשביל תנאים קצת יותר טובים?
    ג. אם אני רוצה לקצר את חלק מהמסלולים ל20 שנה מהיום (סה"כ ישולמו 23 שנה) במה עדיף לצמצם
    תודה רבה על הבמה החשובה

• אשמח שהמומחים של הפורום יתנו את חוות דעתם בנוגע למשכנתא זו (אולי זה משנה היא נלקחה לצורך שיפוץ).

1.png

2.png

3.png

@עבד-השם לכאורה ניתן להוזיל קצת
    אך לא ניתן לענות תשובה מדוייקת ללא דוח יתרות.
    בכללי מזרחי כשנותנים לשיפוץ הם נותנים יקר יותר ומומלץ לאחמ"כ למחזר וזה חוזר להיות כדיור רגיל

• רציתי לשאול
    לקחתי משכנתא לפני 2.5 שנים (ממשם בתחילת המלחמה עם עזה) כשהריביות היו מאוד גבוהות
    בתמהיל כזה (בנק הפועלים):
    150000 פריים -0.42
    230000 קל"צ 4.99
    300000 מל"צ F+0.81 כל 3 שנים שיש לי תחנת יציאה בעוד כ5 חודשים
    א. האם שווה לשנות?
    ב. אני יודע שהקל"צ גבוה יחסית להיום אך אם אני לא מתכנן לפרוע מוקדם שווה לי לשלם קנס של 1.25 אחוז שירדה הריבית בשביל תנאים קצת יותר טובים?
    ג. אם אני רוצה לקצר את חלק מהמסלולים ל20 שנה מהיום (סה"כ ישולמו 23 שנה) במה עדיף לצמצם
    תודה רבה על הבמה החשובה

@יוני-יוני כדאי שתעלו דוח יתרות כדי לקבל תשובה מדוייקת.
    מלמעלה זה נראה שמומלץ לקצר בקל"צ ולמחזר את הפריים למל"צ כל 1.5 שנים

• פוסט זה נמחק!
  • כל נגיעה בקל"צ לא תצטרך להוסיף לי כ70000 קנס?

• כל נגיעה בקל"צ לא תצטרך להוסיף לי כ70000 קנס?

@יוני-יוני

@יוני-יוני said:

כל נגיעה בקל"צ לא תצטרך להוסיף לי כ70000 קנס?

לא.

נכון להיום תהיה לך עמלה רק של 3,500 ש"ח. שכמובן לא משולמת בפעם אחת אלט מצטרפת למשכנתא.
    מצד שני חסכת 22,000 ש"ח. כל זה לפני קיצור תקופה.

אז א. שווה לשנות. הרווח הוא פי 6.
    ב. אם אנחנו מדברים על קיצור ל 20 שנה, שווה לקצר את הקל"צ כך תמקסם את הרווח של חיסכון בריבית .
    הרווח במקרה הזה יטפס ויגיע ל 75,000 ש"ח.

• @יוני-יוני כדאי שתעלו דוח יתרות כדי לקבל תשובה מדוייקת.
    מלמעלה זה נראה שמומלץ לקצר בקל"צ ולמחזר את הפריים למל"צ כל 1.5 שנים

@משכנתא-בקצב-שלך

@משכנתא-בקצב-שלך said:

למחזר את הפריים למל"צ כל 1.5 שנים

נראה לי שלשנות כעת את הפריים למלצ יהיה מיותר וגם לא לטובת הלווה.
    כיום הם זהים כמעט לגמרי, ויש הפחתה או שנים בדרך, לפריים.
    כך שאם נקבע כעת את המלצ אפילו לשנה וחצי, יצא לו הפסד.

• @משכנתא-בקצב-שלך

@משכנתא-בקצב-שלך said:

למחזר את הפריים למל"צ כל 1.5 שנים

נראה לי שלשנות כעת את הפריים למלצ יהיה מיותר וגם לא לטובת הלווה.
    כיום הם זהים כמעט לגמרי, ויש הפחתה או שנים בדרך, לפריים.
    כך שאם נקבע כעת את המלצ אפילו לשנה וחצי, יצא לו הפסד.

@Magshimim בתיזמון נכון של מיחזור למל"צ בשבועות האלו עם ירידת העונים הצפויה ניתן לקבע לשנה וחצי ריבית של סביבות 4.3-4.4%
    לעומת הפריים שלכאורה תרד עוד רבע אחוז ויכולה גם לעלות בהתאם למצב המלחמות באיזור שעדיין לא נרגע לגמרי

• @Magshimim בתיזמון נכון של מיחזור למל"צ בשבועות האלו עם ירידת העונים הצפויה ניתן לקבע לשנה וחצי ריבית של סביבות 4.3-4.4%
    לעומת הפריים שלכאורה תרד עוד רבע אחוז ויכולה גם לעלות בהתאם למצב המלחמות באיזור שעדיין לא נרגע לגמרי

@משכנתא-בקצב-שלך

אני לא נביא ולא מתיימר, אבל יש דיבור על הורדה או שתיים בפריים עד סוף שנה.
    כך שאם נקבע עכשיו את הפריים על p-0.8 נרוויח מסלול על 4.2% ואולי אפילו 3.95%..

לכן לדעתי עדיף להחליף פריים בפריים כרגע .

במיוחד שבמקרה הנ"ל זה עוזר גם לפזר סיכונים.

• @משכנתא-בקצב-שלך

אני לא נביא ולא מתיימר, אבל יש דיבור על הורדה או שתיים בפריים עד סוף שנה.

לכן לדעתי עדיף להחליף פריים בפריים כרגע .

במיוחד שבמקרה הנ"ל זה עוזר גם לפזר סיכונים.

@Magshimim said:

פריים -0.8 יכול להיות שאתה צודק
    אך כבר קשה להשיג את זה
    בפרט לא במיחזור פנימי
    משא"כ מל"צ ניתן לקבל במרווחים נמוכים יותר.
    ובהקשר להמשך ירידות הפריים, בדיוק מישהו העלה כעת באשכול מקביל---8e2de009-7f6f-4773-a96b-c428b8bfd2c6-image.jpeg

• @יוני-יוני

@יוני-יוני said:

כל נגיעה בקל"צ לא תצטרך להוסיף לי כ70000 קנס?

לא.

נכון להיום תהיה לך עמלה רק של 3,500 ש"ח. שכמובן לא משולמת בפעם אחת אלט מצטרפת למשכנתא.
    מצד שני חסכת 22,000 ש"ח. כל זה לפני קיצור תקופה.

אז א. שווה לשנות. הרווח הוא פי 6.
    ב. אם אנחנו מדברים על קיצור ל 20 שנה, שווה לקצר את הקל"צ כך תמקסם את הרווח של חיסכון בריבית .
    הרווח במקרה הזה יטפס ויגיע ל 75,000 ש"ח.

@Magshimim למה בעצם זה קנס רק של 3500?
    אם בעצם יש לי עוד 27.5 שנה ומאז הריבית ירדה לדעתי ב1.25%
    איך בעצם זה עובד?
    תודה רבה

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    23 פוסטים
    507 צפיות
    ר
    @השומר said: @רבנאי-יתרעם-גאון הממשלה עוד לא נפלה ולא יודע עם זה יעלה את מחירי הדירות זה יעלה את האינפלציה כמו בכל פעם שכסף מוזרם בלי שעבדו עליו. זה גם יעלה קצת את המחירים, ובטווח הארוך זה יגרום לאנשים פחות לפחד מעליית הריבית ומלקיחת משכנתאות לא מציאותיות, (ברור שמי שלוקח משכנתא שהוא לא יודע איך הוא ישלם עוד חמש שנים מוסיף לסל התירוצים שלו שהממשלה לא תיתן לו ליפול וזה בעיה של כולם, (בנוסף למה שהיה עד עכשיו ש יעלו את המשכורת, וה' יעזור, ובכלל חייבים לקפוץ למים))
  • 2 הצבעות
    13 פוסטים
    444 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @המוצלח באמת זה מה שאני חושבת- שבהחלט יש כאן הזדמנויות יפות. למשל הדירה בקרית גת (שנמכרה אגב, יש עוד, אבל אני מדברת על אחת ספציפית) היתה אפילו מושכרת לאדם חרדי שזו מעלה חשובה מאוד להרבה אנשים ומשמעותית. אם אתם רציניים ומעוניינים בפרטים של המתווך אפשר באישי. פעם אחרת כדאי לתייג
  • שאלות במשכנתאות

נעול נדל"ן ומשכנתאות משכנתאות
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    185 צפיות
    מונטיפיורימ
    יש את האשכולות האלו- https://forum.benakel.org/topic/199/בעלי-משכנתא-יכולים-לחסוך-בהוצאות/503 https://forum.benakel.org/topic/760/התייעצויות-בנוגע-למיחזורי-משכנתא/38 ככל ויש נושאים ספציפיים יותר שאתה מעוניין לדון בהם, אתה יכול לפתוח אשכולות נפרדים.
  • 12 הצבעות
    99 פוסטים
    4k צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    ערב טוב לכולם בעקבות צפי לירידה משמעותית מאוד בעוגני המלצי"ם בתחילת החודש הבא [כרגע הצפי הוא ליותר מרבע אחוז, עדיין נתון לשינויים] מומלץ מאוד לכל מי שיש לו במשכנתא מסלולים של משתנות [כולל פריים] בריביות לא כ"כ טובות, לגשת בימים הקרובים לקבל אישור למיחזור פנימי לחלקים אלו ע"מ לקבל מרווחים נמוכים ולבצע את המיחזור בפועל לאחר תחילת החודש הבא עם העוגנים הנמוכים וכך למקסם את הריביות האטרקטיביות. בבנק מזרחי מומלץ כבר עכשיו לקבל אישור עקרוני, הירידה שם תהיה כבר ב-11 לחודש הקרוב, בשאר הבנקים מומלץ להוציא שבוע הבא. בהצלחה
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.