טראמפ הטיל שורה של מכסים - מה זה אומר לוול סטריט?
-
@אמת-מארץ-תצמח
תלך ל@אבישי ויינגולד הוא יגיד לך איך אתה כן יכול... -
-
@אמת-מארץ-תצמח כתב בטראמפ הטיל שורה של מכסים - מה זה אומר לוול סטריט?:
זה מאוד לא הוגן מצד טראמפ לעשות את זה בדיוק לפני החגים, שאין כסף פנוי להשקעה.
אדרבה, בדיוק רב, כדי שלא ישיקיעו החרדים בשלב זה, עוד היד נטויה לקריסות,
חרדים לא מתפתים ב20% הנחה, 30% יש כבר על מה לדבר (מתקרבים כבר ל-4800...) -
@אמת-מארץ-תצמח כתב בטראמפ הטיל שורה של מכסים - מה זה אומר לוול סטריט?:
@גמל-און כן.
זה מאוד לא הוגן מצד טראמפ לעשות את זה בדיוק לפני החגים, שאין כסף פנוי להשקעה.אני מטבעי חששן, ולכן מקפיד להשאיר רזרבה בקרן כספית – בדיוק לרגעים כאלה. לקראת סוף שנת המס הקודמת מימשתי רווחים כדי לנצל נקודות זיכוי, והפקדתי את הסכום בקרן כספית. גם כעת, עם הירידות בשווקים, אני לא ממהר להשקיע את כל הסכום מחדש – אלא פועל בהדרגה, בזהירות ובשיקול דעת.
לצד זאת, ייתכן שלחלק מהמשקיעים תתאים גם אפשרות למינוף זהיר – למשל, הלוואה של 30,000 ש"ח ללא ריבית במעבר בנק יכולה להתאים למי שמסוגל לעמוד בהחזרים. לעומת זאת, הלוואות בריבית גבוהה יותר (כמו פריים +8%) דורשות בחינה מדוקדקת יותר, ולעיתים עדיף להימנע מהן לחלוטין.
-
@גמל-און כתב בטראמפ הטיל שורה של מכסים - מה זה אומר לוול סטריט?:
אני מטבעי חששן, ולכן מקפיד להשאיר רזרבה בקרן כספית – בדיוק לרגעים כאלה.
ווארן באפט מכר כבר לפני תקופה את רוב אחזקות הקרן שלו,
ומחזיק כעת ב-335 מיליארד דולר מזומן!, ורק 272 מיליארד דולר מניות....אבל תכל'ס - קשה עד בלתי אפשרי לתזמן את השוק, ובודאי לא לאנשים פשוטים,
מי שמפקיד כל חודש לשוק ההון, בין בשיא ובין בשפל,
מקבל בסופו של דבר מחיר רכישה ממוצע מעולה,
-> וזה מה שחשוב ! -
@גמל-און כתב בטראמפ הטיל שורה של מכסים - מה זה אומר לוול סטריט?:
לצד זאת, ייתכן שלחלק מהמשקיעים תתאים גם אפשרות למינוף זהיר – למשל, הלוואה של 30,000 ש"ח ללא ריבית במעבר בנק יכולה להתאים למי שמסוגל לעמוד בהחזרים. לעומת זאת, הלוואות בריבית גבוהה יותר (כמו פריים +8%) דורשות בחינה מדוקדקת יותר, ולעיתים עדיף להימנע מהן לחלוטין.
1
יכול להיות שכל הממנפים יקבלו עכשיו בקשה מחברות הביטוח לפרוע את ההלוואה או להפקיד עוד כסף
כי אין לחברה עכשיו את הערבות הנדרשת
מישהו יודע על זה משהו? -
@דוד-גולדברג איך זה קשור למה שציטטת?
הוא מדבר על הלוואה בנקאית, מצידם שתקנה עם בלונים צהובים, או כרטיס לספייסX למאדים. -
JPMorgan - בית השקעות הכי גדול בארה"ב ובעולם,
בהערכת שווי מדד S&P500 עד סוף שנת 2025:
השערה בסיסית (פתרון/הסכמים חלקי למכסים) - 5200 [כ-13% מתחת לרמה הקודמת בחודשים האחרונים]
מצב גרוע (אין כלל פתרונות למכסים) - 4000 [30% מתחת להנ"ל]
מצב חזק - 5800 [3% מתחת להנ"ל]
-
@גמל-און כתב ב[טראמפ הטיל שורה של מכסים - מה זה אומר לוול סטריט?]
לעומת זאת, הלוואות בריבית גבוהה יותר (כמו פריים +8%) דורשות בחינה מדוקדקת יותר, ולעיתים עדיף להימנע מהן לחלוטין.
תמיד עדיף להימנע מכאלו ריביות, אא"כ אתה נביא ויודע שבשנה הקרובה בשוק ההון תרויח 20%.
-
-
אני לא יודע מה יהיה,
אבל צריך לזכור כשקוראים את עדכוני התחזיות האלו צריך לזכור שהם עדכוני תחזיות כלומר בהתחלה הייתה תחזית אחת והם שינו אותה.
תתייחסו כך גם לתחזיות העתידיות...לדוגמא כותרת מגלובס: לידיעת החוסכים במסלולי S&P 500: בוול סטריט חותכים תחזיות למדד
ובתוך הכתבה נזכיר שתופעת הפספוסים הגדולים של מנהלי ההשקעות, או כפי שמכנים זאת בוול סטריט "כדור הבדולח השבור" היא תופעה ותיקה למדי. על פי נתונים של אתר פורבס, מאז 2010 רק בחמש שנים הפספוס שלהם (הפער בין התחזית למה שקרה בפועל) היה נמוך מ־5%.