דילוג לתוכן

התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?

כלכלת המשפחה
17 10 541 10
  • לענ"ד משפחה שחיה לפי תקציב מוגדר ובריא, שיושבים בני הזוג בתחילת כל חודש ומחליטים ביחד כמה מוציאים על כל קטגוריה, ועוקבים אחרי זה במהלך החודש, האשראי לא אמור להפריע.

• לענ"ד משפחה שחיה לפי תקציב מוגדר ובריא, שיושבים בני הזוג בתחילת כל חודש ומחליטים ביחד כמה מוציאים על כל קטגוריה, ועוקבים אחרי זה במהלך החודש, האשראי לא אמור להפריע.

@מפתח_בינה כתב בהתנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?:

לענ"ד משפחה שחיה לפי תקציב מוגדר ובריא, שיושבים בני הזוג בתחילת כל חודש ומחליטים ביחד כמה מוציאים על כל קטגוריה, ועוקבים אחרי זה במהלך החודש, האשראי לא אמור להפריע.

לדעתי אתה לא צודק
    הפסיכולגיה יותר חזקה מאיתנו
    גם המשפחה שאתה מדבר עליה (שאין הרבה כאלה בימנו)
    לדעתי אם הם היו משתמשים במזומן אז הם היו חוסכים יותר.
    גם אם הם קבעו תקציב של 1,000 ש"ח לקניות בסופר, קל יותר לחרוג מזה עם כרטיס אשראי. בראש שלך אתה יודע שיש לך מגבלה, אבל בפועל, אין שום "מחסום פיזי" שיעצור אותך מלהוסיף עוד מוצרים לעגלה או מוצרים יותר יקרים.

וגם שכרטיס האשראי לפעמים מדרדר אנשים כאלה
    אם זה מתחיל בזה שחודש אין משכורת מהעבודה
    או מדובר בסיפור של הוצאה גדולה לא מתוכננת
    וכו'

• איזון:
    בגלל שהיום רוב השימוש הוא בכרטיס אשראי זה כן חכם לנהל את משק הבית דרכו בכל מה שחובה דווקא אשראי
    לדוגמא:
    חשמל
    מים
    פל'
    ביטוחים
    ובין כה ברוב הדברים האלה זה סכומים די קבועים
    וכדאי גם לוודא כמה הנורמה ולהקציב לעצמך את אותו סכום ולא לחרוג ממנו
    אם זאת בשאר תשלומים משתנים של היום-יום כן כדאי לדעתי להשתמש במזומן ולהרגיש יותר את ההוצאה

@מפתח_בינה

@מפתח_בינה כתב בהתנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?:

לענ"ד משפחה שחיה לפי תקציב מוגדר ובריא, שיושבים בני הזוג בתחילת כל חודש ומחליטים ביחד כמה מוציאים על כל קטגוריה, ועוקבים אחרי זה במהלך החודש, האשראי לא אמור להפריע.

אבל צריך ששני בני הזוג יהיו מיושבים ואחרי קבלת המון טיפים על אי בזבוז (כמו לא ללכת רעב לקניות וכו'...) שמשבשים את החשיבה ההגיונית

• איזון:
    בגלל שהיום רוב השימוש הוא בכרטיס אשראי זה כן חכם לנהל את משק הבית דרכו בכל מה שחובה דווקא אשראי
    לדוגמא:
    חשמל
    מים
    פל'
    ביטוחים
    ובין כה ברוב הדברים האלה זה סכומים די קבועים
    וכדאי גם לוודא כמה הנורמה ולהקציב לעצמך את אותו סכום ולא לחרוג ממנו
    אם זאת בשאר תשלומים משתנים של היום-יום כן כדאי לדעתי להשתמש במזומן ולהרגיש יותר את ההוצאה

@פרנסה-משמים כתב בהתנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?:

אין חובה דווקא בכרטיס אשראי.
    אפשר להסתדר גם עם כרטיס חיוב מיידי (דיירקט, בלע"ז)
    כמובן, לא בכל החברות.
    בכל מקרה, ברגע שכל הוראות הקבע הוגדרו, את הכרטיס (אשראי או דיירקט) אפשר להניח יפה ומסודר מעל הארון, ולא להשאיר אותו בכיס.

@פרנסה-משמים כתב בהתנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?:

חשמל

א"א להשתגע…
    אבל יש מושג של מונה תשלום מראש שצריך להטעין בו כסף מראש.
    וזה מוכיח שתשלום במזומן חוסך.
    כי האנשים האלו – למרות שכל קילוואט עולה להם יותר, בסופו של דבר יוצא להם יותר זול. פשוט כי הם מרגישים כל שקל, ומתחשבים בהתאם.

• לכל מי שמספק מה טוב?
    אני ממליץ לנסות שבוע אחד של קניה במזומן
    ושיבדוק על עצמו האם יש אצלו שינוי?

• @חופש-כלכלי כתב בהתנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?:

זכור לי שקראתי על זה איפשהו ואני לא מוצא את המאמר.
    אבל בכל זאת מאוד מעניין אותי לדעת מה לדעתכם היתרונות והחסרונות של כל אחד.
    אני רוצה להבין איך להתנהל כלכלית יותר נכון.

תודה רבה

הכרטיס אשראי – האסון הכלכלי הגדול ביותר שהומצא

ההסבר בקצרה:

לפני המצאת כרטיס האשראי, אנשים חיו בהתאם לכסף שהיה ברשותם. לאחר המצאתו, אנשים חיים בהתאם לכסף שיהיה להם בעתיד. החיסרון בכך הוא שכסף שנמצא ביד ושעמלו עליו מרגיש בעל ערך רב יותר מכסף שעדיין צריך לעבוד עבורו.

הדבר פוגע במושג הכלכלי של מלאי מגדיר שימוש.

כאשר אדם משתמש בכרטיס אשראי, התחושה של "הוצאת כסף" פחות מורגשת לעומת תשלום במזומן.

ולא נרחיב על "המתנה" של תשלומים – אנשים לעיתים מחפשים לא את החנות הזולה ביותר, אלא את זו שמציעה את פריסת התשלומים הרחבה ביותר.

מתנה הזויה נוספת שמצטרפת לשוק היא ה"החזר הקבוע" שניתן להגדיר בכרטיס האשראי.
    אני משתגע לפעמים לראות אנשים שמגדילים את החובות שלהם בגלל ה'מתנה' הזאת, והיא גם כוללת ריבית דריבית הזויות.

ניתן להרחיב בנושא עוד הרבה.

@איציק-התותח מאד קשה להתנהל עם מזומן בימינו

• @איציק-התותח מאד קשה להתנהל עם מזומן בימינו

@פשוט-יהודי
    נכון כי התרגלנו לנוחות
    וגם המשכורת או המלגה מהכולל נכנסות ישר לבנק
    אבל אני חסיד של מזומן ומאוד ממליץ לאחרים

• עשיתי ע"ז בעבר טור נחמד באחד המגזינים של הקהילה שלנו (אביא את זה אולי בהמשך).
    אני לעצמי, פחות ממליץ על אשראי, יותר בכיוון של דיירקט - חיוב מיידי, וגם זה - רק לתשלום כמו מים חשמל, ואת כל הבסיס הזה.
    ואילו את כל השאר? רק במזומן.

@איציק-התותח כתב

אני חסיד של מזומן ומאוד ממליץ לאחרים

• @חופש-כלכלי כתב בהתנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?:

זכור לי שקראתי על זה איפשהו ואני לא מוצא את המאמר.
    אבל בכל זאת מאוד מעניין אותי לדעת מה לדעתכם היתרונות והחסרונות של כל אחד.
    אני רוצה להבין איך להתנהל כלכלית יותר נכון.

תודה רבה

הכרטיס אשראי – האסון הכלכלי הגדול ביותר שהומצא

ההסבר בקצרה:

לפני המצאת כרטיס האשראי, אנשים חיו בהתאם לכסף שהיה ברשותם. לאחר המצאתו, אנשים חיים בהתאם לכסף שיהיה להם בעתיד. החיסרון בכך הוא שכסף שנמצא ביד ושעמלו עליו מרגיש בעל ערך רב יותר מכסף שעדיין צריך לעבוד עבורו.

הדבר פוגע במושג הכלכלי של מלאי מגדיר שימוש.

כאשר אדם משתמש בכרטיס אשראי, התחושה של "הוצאת כסף" פחות מורגשת לעומת תשלום במזומן.

ולא נרחיב על "המתנה" של תשלומים – אנשים לעיתים מחפשים לא את החנות הזולה ביותר, אלא את זו שמציעה את פריסת התשלומים הרחבה ביותר.

מתנה הזויה נוספת שמצטרפת לשוק היא ה"החזר הקבוע" שניתן להגדיר בכרטיס האשראי.
    אני משתגע לפעמים לראות אנשים שמגדילים את החובות שלהם בגלל ה'מתנה' הזאת, והיא גם כוללת ריבית דריבית הזויות.

ניתן להרחיב בנושא עוד הרבה.

@איציק-התותח
    עוד נקודה שיש תחושה ויחס לאשראי כאמצעי מימון ולא רק ככלי שמשלמים איתו,
    דהיינו שכביכול כל זמן שיש מסגרת פנויה בכרטיס שייך להמשיך לרכוש- בלי קשר לכיסוי בפועל, וככל שיש יותר כרטיסים יש יותר כסף...
    וכן שמעתי שמדרגי האשראי מורידים ניקוד על כרטיסים כיון שרואים את המסגרת כהלוואה לכל דבר, אמנם זה לא כ"כ פשוט כי לפעמים בהתנהלות עקבית נכונה ובניצול מינימלי מהמסגרת זה אחרת.

• עשיתי ע"ז בעבר טור נחמד באחד המגזינים של הקהילה שלנו (אביא את זה אולי בהמשך).
    אני לעצמי, פחות ממליץ על אשראי, יותר בכיוון של דיירקט - חיוב מיידי, וגם זה - רק לתשלום כמו מים חשמל, ואת כל הבסיס הזה.
    ואילו את כל השאר? רק במזומן.

@איציק-התותח כתב

אני חסיד של מזומן ומאוד ממליץ לאחרים

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    92 צפיות
    אבי ר.א
    @אברהם-פרידמן שאלת השאלות. כמובן שלכל אחד יהיה בזה תשובה לפי דרכו וסגנונו וכך גם כל אחד יעשה לפי אישיותו. אני חושב שדבר ראשון זה לכתוב כל הוצאה והכנסה בין אם על מחשב בקובץ אקסל (שמחשב לבד) או על מחברת (יותר פרקטי) (יש לשים לב שתהיה מחברת גדולה עם מספר שורות מתאים) ובסוף כל חודש לחשב הוצאות = הכנסות. טיפ: לא צריך שזה יהיה דווקא לפי 1 לחודש עד 30 לחודש, אלא תלוי כל אחד לפי זמן המשכורת העיקרית שלו, (לדוגמה אם המשכורת נכנסת ב10 ניתן לעשות כל חודש מ10 עד ה9 הבא וכך תוכל לחשב במהלך החודש כמה יש לך עוד בשביל המשך החודש. דבר שני לעשות טבלה מסודרת (כנ"ל או באקסל או במחברת) של הוצאות והכנסות קבועות לפי תאריך בחודש, כך דבר ראשון תדע כמה בכלל יש לך אופציה בחודש קלאסי להוצאות משתנות, וכך גם בקלות יותר תוכל לצפות במצבך להמשך החודש, (לא תמיד זוכרים את כל ההוצאות הקבועות כמו חינוך תקשורת קופ"ח וכד' וע"י פתיחה קלה של המחברת או האקסל תוכל לראות הכל בברור) ובאופן כללי אני (ולא רק...) ממליץ להשתמש כמה שיותר במזומן, כך אתה הרבה יותר מודע לכמה יש לך וכמה אתה מוציא.
  • 7 הצבעות
    3 פוסטים
    82 צפיות
    אבי ר.א
    @שששששש כתב באשליית המלאי והשפע: הכל נכון במוצרים שמתכלים, אבל יש מוצרים שאין בעיה שיהיה עוד הרבה למשל אבקת כביסה, אין מה לעשות עם 40 ק"ג ואם יש מבצע שבעתיד יחסוך עשרות שקלים למה לא, או שמן למאור ועוד ועוד אבל העיקרון מובן ונכון נכון אבל השאלה גם כמה מקום יש בבית, (השטח של הדירה עולה הרבה...) וגם בזה צריך שלא יבוא למצב של וכשבאתי לסדר מחדש, גיליתי שלושה סוגי שמפו, שתי קופסאות קקאו סגורות, ושקית סוכר ששכחתי שקניתי בכלל. נ.ב. אני חושב שעיקר המסר הוא לגבי האשראי והמסגרת בבנק.
  • 7 הצבעות
    25 פוסטים
    541 צפיות
    שמיל שמילש
    @שמח-לעזור כמעט כל אדם באימון יכול להגדיר לעצמו את המטרות בצורה מדויקת יותר, לקבל כלים נכונים איך לפעול, להסיר חסמים שמונעים ממנו [צריך לזכור שהמציאות הפיננסית של ימינו מורכבת מאוד בעיקר מבחינה התנהלותית] להגיע ליעדים גבוהים יותר משחשב. בסופו של דבר השכל לא גדל על העצים יש אנשים עם הבנה פיננסית רחבה יותר מאדם רגיל [גם אם זה תחום שמענין אותו] ולכן לדעתי הקטנה יש מה לשפר. האם אתה המיינסטרים של הקורס? ככל הנראה התשובה היא לא, אך האם יש לך מה לשפר, גם אני שלא הלכתי לשם [עדיין] מאמין שיש מה לשפר ולקדם.
  • מידע על אשראי הייטקזן

כלכלת המשפחה אשראי הייטק הטבות בנק
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    166 צפיות
    בוטח בה'ב
    מה שמסתבר שהם לא מפסידים עלייך... וגם אם יש מתנת הצטרפות ריבוי כ.א. ופיזור תשלומים זה יכול להוות טריגר לסחרחורת כלכלית -נקודה למחשבה לפני כל הצטרפו למועדון כזה או אחר
  • 8 הצבעות
    11 פוסטים
    266 צפיות
    טריידרט
    @ניסן-עציוני כתב בכך תמנעו את רוב הנזק באיבוד כרטיס אשראי: זה בהחלט יכול לעזור מאד לחישוב, אבל בדרך כלל כרטיסי אשראי גובים עמלות כרטיס מקס בשיתוף חברת ביטוח 'כלל' פטור מדמי כרטיס לכל החיים (או עד להודעה חדשה - המוקדם מביניהם...) קישור שותפים להנ"ל (יתן תגמול לחבר ששלח לי את הקישור - לא על חשבונכם)