דילוג לתוכן

השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה

שוק ההון והשקעות
98 11 63 8
  • @משהמשה
    לא דיברתי על שום עיסקה ספציפית, ואין לי כח לקרוא אשכול שנכנס לפרטים של היכן לקנות וכמה משכנתא.
    אני אומר שוב כלל שאין לו פרטים אין עסקאות עם רווח גדול ללא סיכון, זה משוואה שאין איך לזוז ממנה, לא ראש יהודי ולא איל הון גוי יכולים למנוע זאת, תעשה חיפוש היסטורי ותמצא כאלה שהיה להם ראש יהודי מוצלח עשו מילארדים והגיעו לפת לחם בסוף.

@יושב-בגנים אז תמשיך להשקיע בשוק ההון פסיבי ולחלום על לחתן ילדים.
    א סאך הצלוחה.

• @משהמשה
    לא דיברתי על שום עיסקה ספציפית, ואין לי כח לקרוא אשכול שנכנס לפרטים של היכן לקנות וכמה משכנתא.
    אני אומר שוב כלל שאין לו פרטים אין עסקאות עם רווח גדול ללא סיכון, זה משוואה שאין איך לזוז ממנה, לא ראש יהודי ולא איל הון גוי יכולים למנוע זאת, תעשה חיפוש היסטורי ותמצא כאלה שהיה להם ראש יהודי מוצלח עשו מילארדים והגיעו לפת לחם בסוף.

@יושב-בגנים כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

תעשה חיפוש היסטורי ותמצא כאלה שהיה להם ראש יהודי מוצלח עשו מילארדים והגיעו לפת לחם בסוף.

באיזה שהוא שלב עולה לבנאדם הדם לראש והוא עושה שטויות ואז הוא נופל.
    מכיון שאין לי כוונה להשקיע בשביל ביזנעס אלא רק נקודתית לחתן את ילדי.
    ואני עושה עיסקה פעם בכמה שנים, אני מקווה שלא יעלה לי הדם לראש.
    ואני מתייעץ כל הזמן עם אחרים לוודא את זה.

• @יושב-בגנים אז תמשיך להשקיע בשוק ההון פסיבי ולחלום על לחתן ילדים.
    א סאך הצלוחה.

@משהמשה
    גילוי נאות עיקר ההשקעה שלי היא בנדל"ן השקעה שיתכן שאני יפסיד בה כ200 אלף ש"ח או יותר במקרה של ירידת דירות קיוצונית אשר תשפיע גם על כך שמחיר הדיור ירד ובעז"ה אני ירויח הרבה יותר מזה.

• @יושב-בגנים כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

תעשה חיפוש היסטורי ותמצא כאלה שהיה להם ראש יהודי מוצלח עשו מילארדים והגיעו לפת לחם בסוף.

באיזה שהוא שלב עולה לבנאדם הדם לראש והוא עושה שטויות ואז הוא נופל.
    מכיון שאין לי כוונה להשקיע בשביל ביזנעס אלא רק נקודתית לחתן את ילדי.
    ואני עושה עיסקה פעם בכמה שנים, אני מקווה שלא יעלה לי הדם לראש.
    ואני מתייעץ כל הזמן עם אחרים לוודא את זה.

@משהמשה
    האם יש אפשרות לחזות מראש מתי זה הפעם הזאת, ואולי עכשיו עלה לרח"ק הדם לראש, לא יכול להיות?

• @משהמשה
    וביחס להשקעה שהשקעת כמה סיכוי היה שהמחיר ירד רק בחמישים אלף ולא יעלה ב400 א' לא היה סיכוי כזה בכלל?

• @משהמשה
    האם יש אפשרות לחזות מראש מתי זה הפעם הזאת, ואולי עכשיו עלה לרח"ק הדם לראש, לא יכול להיות?

@יושב-בגנים אני לא מכיר את האיש ולא את המקרה.

• @יושב-בגנים אז תמשיך להשקיע בשוק ההון פסיבי ולחלום על לחתן ילדים.
    א סאך הצלוחה.

@משהמשה
    אני מבין שנושא חיתון הילדים נורא הלחיץ אותך כמו כל אברך אחר ולכן החלטת שהסיכון הגדול שלא יהיה לך אפשרות לתת כסף לחתונה גדול אצלך מהסיכון הקטן שתפסיד את דירתך ולכן יצאת לדרך, אך נא ונא לא לקרוא לזה השקעה בלי סיכון.זה טעות שאתה פשוט ללא יודעין מטעה בה אנשים.

• @משהמשה
    וביחס להשקעה שהשקעת כמה סיכוי היה שהמחיר ירד רק בחמישים אלף ולא יעלה ב400 א' לא היה סיכוי כזה בכלל?

@יושב-בגנים לא היה סיכוי הגיוני - קטסטרופה בינלאומית תמיד יכולה לקרות.
    כמו שיכול להיות שרעידת אדמה תשאיר אנשים בלי בית ואולי גם בלי חיים. רח"ל.

הסיכוי מלכתחילה לא היה רק 400 השם של האשכול הוא רווח של מיליון.
    זה עלה ב400 בתקופה שבין ההרשמה לדירה לחתימה על החוזה והתשלום הראשון.
    ובע"ה זה יעלה עוד הרבה בקרוב

• @יושב-בגנים אני לא מכיר את האיש ולא את המקרה.

@משהמשה
    יש אשכול גדול https://forum.benakel.org/topic/805/מישהו-יכול-לתת-פרטים-על-סערת-מכרות-הזהב-באתיופיה/1139 קראת אותו מידי הרבה להגיד שאתה לא יודע כלום על המקרה.

• @משהמשה
    אני מבין שנושא חיתון הילדים נורא הלחיץ אותך כמו כל אברך אחר ולכן החלטת שהסיכון הגדול שלא יהיה לך אפשרות לתת כסף לחתונה גדול אצלך מהסיכון הקטן שתפסיד את דירתך ולכן יצאת לדרך, אך נא ונא לא לקרוא לזה השקעה בלי סיכון.זה טעות שאתה פשוט ללא יודעין מטעה בה אנשים.

@משהמשה

תעשה טובה ותקרא.
    אחרי מה שכתבו לי שם אל תגיד ללא יודעין...
    אם אתה מושקע בנדלן אז יש לך מה ללמוד מהדיון הפורה שם.

• @משהמשה
    יש אשכול גדול https://forum.benakel.org/topic/805/מישהו-יכול-לתת-פרטים-על-סערת-מכרות-הזהב-באתיופיה/1139 קראת אותו מידי הרבה להגיד שאתה לא יודע כלום על המקרה.

@יושב-בגנים אין באשכול הזה שום פרטים רציניים על איך האדם מתמודד עם ההשקעה
    הפוסט היחיד שנגע קצת היה של @רייזל-ה או איך שלא קוראים לדובר של הרב המשקיע...
    אגב אני מבין היטב את המשפט של הרב הייזלר שלפורום לא היה את כל הנתונים.
    מכיון שהגישה גם של הפורום וגם של הרב ברוורמן שיש כללים לעיסקה,
    והנתונים הטובים של העיסקה היו דברים חיצוניים כמו שהוסבר בפוסט הנ"ל.
    גם אני במקומו לא הייתי חושף אותם בפני הרב ברוורמן ומביא אותם רק להרב הייזלר שבודק את העניין לגופו לא לפי כללים לציבור.
    וזאת עד כמה שאני מכיר את הרב הייזלר.

• @משהמשה ת'אמת שכבר אין לי כוח וזמן לקרוא את כל מה שנכתב כאן,
    תענה לי רק על שאלה אחת, ובבקשה להתמקד.

מדוע אם הרב הייזלר ראה על ק. את כל מה שכלל המשקיעים ראו, א"כ לכאו' הוא היה צריך להמליץ לכולם להשקיע דרכו, מדוע הוא אסר עליו לגייס עוד משקיעים??

• @יושב-בגנים אין באשכול הזה שום פרטים רציניים על איך האדם מתמודד עם ההשקעה
    הפוסט היחיד שנגע קצת היה של @רייזל-ה או איך שלא קוראים לדובר של הרב המשקיע...
    אגב אני מבין היטב את המשפט של הרב הייזלר שלפורום לא היה את כל הנתונים.
    מכיון שהגישה גם של הפורום וגם של הרב ברוורמן שיש כללים לעיסקה,
    והנתונים הטובים של העיסקה היו דברים חיצוניים כמו שהוסבר בפוסט הנ"ל.
    גם אני במקומו לא הייתי חושף אותם בפני הרב ברוורמן ומביא אותם רק להרב הייזלר שבודק את העניין לגופו לא לפי כללים לציבור.
    וזאת עד כמה שאני מכיר את הרב הייזלר.

@משהמשה
    נכון אין שום פרטים, אך אתה באת להגן על השקעה זו בטענה של אידשע קאפ, ואני עניתי לך שכיון שגם לאידשע קאפ יכול לעלות הדם לראש כלשונך אל תשקיע אצל שום אדם ללא לקיחת יועץ חיצוני.
    לגבי ההשקעה שלך, אני עדיין סבור שלא תתכן ההנחה שהנחת של השקעה ללא סיכון, וברור לי שיש לך טעות, אך אין לי זכות להביע דעה ללא קריאת האשכול ושאלת שאלות חדשות ואין לי כח לזה. אז נסתפק בכך שמספיק כבר הגיבו לך וכנראה שגם אני מצטרף לדעתם.

• @משהמשה ת'אמת שכבר אין לי כוח וזמן לקרוא את כל מה שנכתב כאן,
    תענה לי רק על שאלה אחת, ובבקשה להתמקד.

מדוע אם הרב הייזלר ראה על ק. את כל מה שכלל המשקיעים ראו, א"כ לכאו' הוא היה צריך להמליץ לכולם להשקיע דרכו, מדוע הוא אסר עליו לגייס עוד משקיעים??

@אבי-ר. כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

לא אמרתי שמותר לעשות כזה דבר, ברור שאסור כתבתי את זה במפורש
    באתי רק להסביר שהרב המשקיע בראייה שלו הוא עזר לאברכים ולא הפיל אותם.
    ואלו שהשקיעו אצלו הם לא בהכרח תמימים יותר מכל אברך צעיר.
    מותר להבין שיש חשיבה אחרת גם אם לא מסכימים איתה.
    בין השורות של הרב הייזלר הייתה משמעות לא רעה בכלל, אבל כתבתי לך שאין לי סמכות לפרש פסק בי"ד.

נכון אין שום פרטים, אך אתה באת להגן על השקעה זו בטענה של אידשע קאפ,

לא באתי להגן רק להסביר שזה לא שחור לבן ...
    אני לא בעד לחלוטין

• @אבי-ר. כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

לא אמרתי שמותר לעשות כזה דבר, ברור שאסור כתבתי את זה במפורש
    באתי רק להסביר שהרב המשקיע בראייה שלו הוא עזר לאברכים ולא הפיל אותם.
    ואלו שהשקיעו אצלו הם לא בהכרח תמימים יותר מכל אברך צעיר.
    מותר להבין שיש חשיבה אחרת גם אם לא מסכימים איתה.
    בין השורות של הרב הייזלר הייתה משמעות לא רעה בכלל, אבל כתבתי לך שאין לי סמכות לפרש פסק בי"ד.

נכון אין שום פרטים, אך אתה באת להגן על השקעה זו בטענה של אידשע קאפ,

לא באתי להגן רק להסביר שזה לא שחור לבן ...
    אני לא בעד לחלוטין

@משהמשה
    אני לא חושב שיש כאן למישהו עניין להשחיר את הרב המשקיע, ולא את המשקיעים דרכו,
    אם גם אתה מסכים שדבר כזה אסור להעשות אז הכל בסדר, ותנוח דעתך,
    אנו מוכנים לשמוע ולהאמין ג"כ שמדובר באדם יר"ש שמתפלל שחרית כל יום לפני סוף זמן קרי"ש מג"א ואולי אפי' בוותיקין, וכו' וכו'

אישית אני חושב שלנסות להצדיק אותו ע"ג הפורום זה לא מועיל לו. בלשון המעטה.

• @המבקר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ה כולל גם לסמוך על אנשים שיש לך בהם אמון גבוה

@המבקר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ולא לסמוך על אף אחד.

אתה יכול ליישב את הסתירה בדבריך.

אתה יכול ליישב את הסתירה בדבריך.

אתן דוגמה מעולם אחר, להבדיל, הש"ך בסי' רמו כותב 'יש שכתבו שאין ללמוד קבלה לפני גיל ארבעים', והש"ך עצמו כתב את זה כשהיה בן כד, והאריז"ל, והרמ"א, ועוד רבים מגדולי עולם.
    ז"א יש דברים שאומרים בשביל מי שצריך לשמוע, ויש את מי שמבין שלא מדברים עליו. [וגם שם, אמנם יש את אלו שהציצו בלא עת ונפגעו, ועדיין יש את אלו שזה לא נוגע אליהם]
    ואוסיף עוד על הפוסט הקודם:

@משהמשה תמיד אומר שאתה צריך להבין בדיוק למה אתה נכנס, ומשני סיבות, ראשית, אם אתה לא מספיק חכם בשביל להבין את העסקה, וגם אתה מספיק תמים בשביל להיות מובל למקום שאתה לא מבין בו, אז אתה פשוט לא מספיק חכם בשביל להיות סויחער. שנית זה סימן מובהק בשביל האדם עצמו שאין לו את מידת העורמה בשביל לדעת אם עובדים עליו או ל].

אני רוצה לשאול את שתיכם שאלה הלכה למעשה,
    מגיע לך חבר שיש לו אידש'ע קאפ כדבריכם מוצלח וקומינטור, ועשה כמה עסקאות מוצלחות בחייו, ומספר לכם שיש לו עכשיו רעיון גדול להקמת עסק עם סיכויי הצלחה גדולים נכון שיש שם סיכונים אך אם נצליח נעשה מיליונים, אין לך כסף לתת לו אך מה הבעיה אתה יכול לקחת משכנתא על הדירה האם לעשות זאת או לא מה דעתכם?

אתה מתכוין להקשות קושיא על @משהמשה נכון? אבל אתה הרי יודע שהוא לא מתכוין ללקיחת סיכונים במובן המילולי של הימור.

@הקול-השפוי כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

היות והדיונים כאן הם בעיקר על השקעות לאברכים, זה לא מתאים.
    מה שכן מתאים זה או השקעה פסיבית במדדים או נדל"ן סולידי.

כמובן שאנשי עסקים לסוגיהם עושים את רוב כספם מהשקעות לא סולידיות אבל זה לא מתאים לאברכים ולעולם אי אפשר לקרוא לזה ללא סיכון.

נכון, אבל @משהמשה גם מסכים שזה לא מתאים לאברכים רגילים, אבל מתאים לאברכים עם חוש מסחרי [אמיתי], ובעולם של סויחרים אפשר לקרוא לזה עיסקאות בטוחות

• @אבי-ר. כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

מעשה שהיה באחד (אולי יותר) מהעיירות, שהגיעו סוחרים יהודים (עם אידישע קאפ) והביאו איתם מטבעות זהב שציפו אותם בנחושת,
    והראו לכל בני העיירה איך שהם שמים בתוך קערת מים רותחים איזשהו אבקה, מערבבים חזק, ויוצא מטבע זהב.
    כמובן שכולם התפלאו מאוד מעוצמת האבקה הסודית שהמציאו אותם סוחרים עם האידישע קאפ שלהם, וכולם רצו לשתף איתם פעולה, כך כולם רבו לקבל קצת מהאבקה המיוחדת וכל אחד העלה במחיר,
    כמובן שהסוחרים נעלמו ו...

אולי מדובר בעיר של אברכים צעירים. שאין להם ניסיון...
    או בכפר של כפריים
    אין עיירה יהודית באירופה שהייתה נופלת בכזה דבר
    הסויחר והגביר וראש הקהל של העיירה היו מסדרים את העניין

@משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:

אין עיירה יהודית באירופה שהייתה נופלת בכזה דבר
    הסויחר והגביר וראש הקהל של העיירה היו מסדרים את העניין

נכון אלא שגם שם היו שאמרו שצריך להעביר עליהם ביקורת, ויש להם נגיעות...

• אגב מעניין שכבר לפני למעלה מיממה שכתבתי את הפוסט הראשון שלי באשכול המקורי,
    (שבו אני בעצם מסביר מדוע בכלל נכנסתי לדיון באשכול הזה)
    ופתאום כל הפייבישין למיניהם נעלמו כלא היו.

@אבי-ר. אציע הסבר אפשרי, כבר מישהו כינה את השושנה כדובר רשמי, אז אולי הפשט הוא שמישהו תפס פיקוד והבין שכולם גורמים נזק והזיז אותם לצד.
    אבל אני פתוח להסברים נוספים

@אבי-ר. פשוט מאוד אני דבררתי את הרב המשקיע יותר טוב מכל השליחים שלו...

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    4 פוסטים
    209 צפיות
    מתעניין 1מ
    אין את המגזין המלא ?
  • 1 הצבעות
    38 פוסטים
    1k צפיות
    מ
    אם כבר טחנו אותו מכל הכיוונים לפחות ניתן לעסקאות שלו לדבר זה המייל שהוא שלח עכשיו. לא קראתי אותו עדיין עשיתי העתק הדבק. אבל איתמחי גברא שהוא מציע דברים טובים. ומי שחושב שיש לי קשר אליו ואני משווק אותו שיעשה לי דיסלייק.... [אגב גם מי שמרוויח מדברים דומים בשוק ההון נקרא שהוא משווק ???] נכס מהמם בירושלים, אבל רק לבעל יכולת, תנאים מפליגים ופוטנציה השבחה גבוהה ​נכס מהמם ב-גילה בירושלים ​ דירת פנטהאוז 4.5 חד' 106 מ' דירה משופצת קומפלט: צנרת חשמל חדשה, כלים סניטריים חדשה. מחסן פרטי בקומת המחסנים. קומה עליונה עם מרפסת גדולה ויפה. עם מעלית. שווי שכ"ד להשכרה 7,000 ש"ח. לפינוי בינוי עם היזם חב' "עומר" הנדסה הבונה את הפרויקט המרכז העולמי של ויז'ניץ. תוספות של דירות התמורה, כמות לא מקובלת בשוק של 42 מ' מתוכו 12 מ' מרפסת. לפי תוספת התמורה, תתקבל דירה של 6 חד' ועוד תוספת מחסן צמוד לדירה, (לא בקומת מחסנים) ​ ​שווי שכ"ד שתתקבל מהיזם לפחות 10-20% מעל שווי שכ"ד. ​ ​שווי הנכס החדש הצפוי (לפי מחירי היום) הנו לפחות 4,600,000 ש"ח ​ ​חלום של השקעה ​במיוחד בתנאי מינוף: ​של דירה לא ראשונה ההשקעה 1,325,000 ש"ח ​במצב של דירה ראשונה, ההשקעה 662,500 ש"ח בלבד ​ ​מדובר על אחוזי רווח גבוהים מאד, במיוחד לאור התנאים ​הנמוכים כיום בפרויקטים של פינוי בינוי.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    431 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • 7 הצבעות
    1 פוסטים
    203 צפיות
    מ
    ערכתי לאחרונה מחקר קצר - מהו באמת הכאב השורף שיש לאברך מן השורה בכל הנושא הכלכלי? (למה אני חוקר את זה..? כי אני מחפש לתת בע"ה מענה ופתרון לכאבים שלהם- לא סתם לדבר על איך שהעולם 'לא בסדר'...) אשתף אתכם במה ששמעתי בינתיים, ומה יש לי לומר, ואשמח לקבל עוד משוב בעניין החשוב הזה. אז הנה תיאור קלאסי של משפחת אברך תשפ"ה: יש קצת מחנק תמידי מכל ההוצאות בשוטף, סוג של 'גומרים בנס את החודש', דוחים חלק תשלומים למועד מאוחר יותר... ומבפנים מנקרת לה השאלה הגדולה - עם כל המידע שיש היום בנושא ההשקעות השונות; המקובלויות בחברה שדורשות סכומי עתק לנישואי הילדים, הסיפורים השונים על מגלגלי גמחי"ם מחד, על סיפורי הניסים מאידך, ועל כל אלו שיצאו לדרך והשקיעו בפועל כדי להכין להוצאות העתידיות במשפחה... אז איפה אני עומד? אני בסדר שלא קניתי דירה שניה להשקעה? נורמלי שאני ממשיך ללמוד בכולל ולא מוצא הכנסה פנויה של 2000 ש"ח כדי לפתוח קופת חיסכון ארוכת טווח בשוק ההון..? אז מבלי להיכנס כרגע לנושא ההשקפתי, אני רוצה לתת כאן את ההסתכלות הנכונה לגבי התזמון הנכון להשקעות בבית עם ילדים, כשהחודשי גם דורש את שלו... מבחינת הסדר הבריא, בודאי ראוי לנו קודם כל לראות שיש בבית את הצרכים של היום-יום, אח"כ לתכנן נכון להוצאות שנתיות ובלתי צפויות, ורק לאחר מכן להתעסק בסידור ההוצאות של העתיד; -גדולות ומאיימות ככל שיהיו. לפעמים הנטייה שלנו היא דווקא לעבוד בכיוון ההפוך. ולמה? מכיון שאנחנו מרגישים אתגר כלכלי ביום-יום, ואנחנו קצת זולגים מחוץ למסגרת וכו', אז יש מין פחד כזה של 'מה יהיה כשהדיון לא יהיה סביב אלפיים שקל, ולא עשרים אלף - אלא 200 אלף..?!' אז הבנאדם אומר לעצמו: 'עם החודשי והשנתי אני יכול עוד להמשיך ולסחוב איכשהו - אני כבר מתמקצע בזה... אבל בסכומי עתק--- איך אני מסתכל על זה בכלל..? אז אולי פשוט נעשה הוראת קבע של אלפיים ש"ח, או נקפוץ למים עם איזו דירה להשקעה בדימונה - והשם יעזור... אה, סליחה - השם עוזר!' הבעיה שזה לא עובד ככה... המושג של להכין מראש לנישואי הילדים, הוא שהאדם בוחר להוביל את החיים שלו בתבונה מתוך לקיחת אחריות וחשיבה איך לבוא למאורעות שונות בצורה מחושבת ומתוכננת, בסייעתא דשמיא. אם אני מתנהג בחוסר סדר ביום-יום, קונה 'מה שצריך' (-איך אני אוהב את המילים האלו...) ואח"כ מחפש איך להכניס מהר איזה סכום לחשבון כדי שיהיה כיסוי לאשראי שיורד מחר... -אז זאת אומרת שאני עוד לא מוביל את החיים; אלא עוסק בתגובתיות תמידית וכיבוי שריפות... איך אני מנסה אם כן לקפוץ ישר לעתיד, ולהרגיש טוב עם עצמי שאני ככה 'מכין מראש' לימים יבואו..?? ומבחינה פרקטית גם כן- בואו נחשוב איך נראית התקשורת בבית כשהאשה רוצה לקנות בגדי חורף לילדים או תיק לבית הספר ומחברות, רישום לצהרון וחוגים וכו'; והבעל בחכמתו הרבה משיב ש'לא נראה לי שיש לנו כסף לזה עכשיו...' כשהיא מתפלאת לעומתו 'ואיך יש לנו אלף ש"ח לחיסכון...?' (ומה לעשות שהיא צודקת...) ומצד שני: לפעמים פתיחת הוראת קבע קטנה עבור העתיד, מייצרת תשדיר חיובי בראש שלנו, ש'הנה תראה איזה אחראי אתה..! אתה כבר לוקח אחריות על העתיד של המשפחה! אתה פועל מתוך בחירה כדי לייצר מצב תקין ובריא לתקופת נישואי הילדים..! אז אולי ר' ייד אתה יכול גם לעשות סדר בחודשי, וללמוד איך לחיות מתוך ההכנסות שלכם בכיף ובשמחה..?' ההמלצה שלי: אם אתם ניגשים לחיסכון לפני איזון בחודשי - אז בסכום צנוע בלבד. אתן לכם משל לסיום - חשבתי עליו בשעה האחרונה: נגיד אני שוקל מאה ועשר ק"ג, והגיע זמן לטפל בזה... אז חשבתי על תמריץ גאוני! כבר תקופה ארוכה שאני חולם 'לפנק את עצמי' בחליפה יוקרתית כזאת של 1300 ש"ח.. ככה אני - עוד אוהב בגדים איכותיים כמו השנים בישיבה גדולה... אז אני הולך להיכנס לליבוביץ, ולקנות מידה אחת קטנה יותר ממה שאני צריך... ככה אני אהיה מוכרח להיכנס לתלם - התעמלות יומית וארוחות מסודרות ומזינות. ואז אני אומר לעצמי; 'מה, לא חבל לבזבז את ההזדמנות הנפלאה הזאת..? בוא תבקש מהמוכר שיתן לך חלפיה במידה 48, וככה אתה הולך להרביץ דיאטת רצח - רק מים!!!' נו; איזה מהלך אתם חושבים יביא ביצועים טובים יותר..? (אולי זה משתנה קצת לפי האופי של האדם, אבל להישאר בפורפורציה הנכונה...) קחו המחשה אחרונה לרעיון שאני מנסה להעביר כאן - אני מקבל מיילים בסגנון הזה: 'שלום, אנחנו ראינו באתר של בנקל שאתה מבין בהשקעות. תראה, יש לנו אמנם איזה גירעון של כמה אלפים בחודש כעת, (סגרתי עסק כושל, וגם עזבתי את העבודה כשכירה... פותחים עכשיו עסק חדש של הדרכת כלות...) אז אנחנו לא מוכנים באמת לאיזו הדרכה יקרה עכשיו... רק רצינו לדעת - יש לנו דירה בירושלים שבעצם אפשר להוציא עליה עוד משכנתא של איזה מיליון ש"ח, והגיסות שלי כבר אומרות לי - את משוגעת הילדים שלך כבר בגיל 10, את חייבת לעשות משהו... ואמרתי לעצמי - די, הן צודקות... אז תכל'ס אנחנו מחפשים רעיון איפה הכי כדאי להשקיע סכום כזה, זאת אומרת מה יכניס לנו הכי הרבה; שוק ההון או נדל"ן... ואיך זה בדיוק עובד... למי פונים לייעוץ... כמה אתה לוקח על פגישה חד-פעמית..? אתה יכול גם בזום..?' הבנתם את הנוסחה. אל תעשו את זה! אני עשיתי את זה - נכנסתי לחובות של מעל מיליון ש"ח בתור אברך יום שלם, אני עדיין מתאושש מזה ( הקב"ה ברחמיו עוזר גם לטיפשים לצאת מהבוץ...). אז אני מתחנן שוב - אל תגזימו. אל תקפצו מדרגות. תפעלו נכון. תלמדו איך לסדר את החודשי שנתי בטוב, תכירו את היכולות שלכם, תתייעצו, תתקדמו... וה' ברחמיו יפתח לכם שערי ברכה, שפע, וכל מילי דמיטב! צריכים עזרה? דברו איתי! 0583282028
  • הערה כללית בנושא תכנון השקעות

שוק ההון והשקעות
    3
    1 הצבעות
    3 פוסטים
    178 צפיות
    טריידרט
    @משה-חיים כתב בהערה כללית בנושא תכנון השקעות: במחיר למשתכן יש אפשרות לעיתים לקבל מחיר נמוך ממחיר שוק ב-500 אלף עד מיליון ש"ח. ואיך אומרים..? - נשמע לי טוב..!! אז אולי עבור הספק הזה, שווה לי להתחיל לעשות מאמצים מסוימים..? אציין, כמדומני עו"ד נתן רוזנבלט כתב שתקופה זו התסיימה, תקציב השתתפות משרד השיכון בהנחות אלו השתנה, ונדיר מאוד (עד בלתי קיים) לזכות כיום בהנחה מעל 600 אש"ח במחיר למשתכן / למטרה. (אכן פעם זה היה כדאי עד כדאי מאוד, חבר שלי זכה בתחנת שידור בי-ם במחיר של 2.8 מליון ש"ח מתחת למחיר השוק!)