דילוג לתוכן

מחקר מקיף על S&P500 בעקבות הפודקאס 'הון להון'

שוק ההון והשקעות
18 9 395 9
  • אין לי כוח לקרוא זה ארוך
    וגם את יד שמשון לא קראתי\ שמעתי
    אבל מעניין מה @העץ-הרענן יגיד

@בן-עליה אשתדל בל"נ לעבור על זה.
    תודה!

• בעקבות הפודקאס מבית 'יד שמשון' ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד עשיתי מחקר עומק בעזרת מודלי טופ של AI על למעלה מ150 מקורות ודירוג של למעלה מ12000 דעות אנליסטים

מחקר S&P 500_ דעות מומחים, ובועת הAI.pdf

@מחוץ-לקופסא said:

בעקבות הפודקאס מבית 'יד שמשון' ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד עשיתי מחקר עומק בעזרת מודלי טופ של AI על למעלה מ150 מקורות ודירוג של למעלה מ12000 דעות אנליסטים

AI????????

• בעקבות הפודקאס מבית 'יד שמשון' ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד עשיתי מחקר עומק בעזרת מודלי טופ של AI על למעלה מ150 מקורות ודירוג של למעלה מ12000 דעות אנליסטים

@מחוץ-לקופסא said:

ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד

@בן-צבי said:

נשמע משכנע,

אני שוכנעתי דווקא מדברי הרב ברוורמן באותו הכינוס שאמר שאף שאפשר הרבה לפלפל בלימוד עם ר' דוד טופורביץ, מכל מקום בנושא החששות בשוק ההון הוא דעת יחידאה, ואין סומכין על דעת יחיד אלא בשעת הדחק.
    גם בלי להבין את הסוגיא, אם רוב ככל מומחי שוק ההון חושבים אחרת והוא דעת יחידאה, וודאי מי שעושה כדעה המוסכמת אצל רוב מומחי שוק ההון, אינו צריך להיות בפזיזות או בפחד.

• @מחוץ-לקופסא said:

ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד

@בן-צבי said:

נשמע משכנע,

אני שוכנעתי דווקא מדברי הרב ברוורמן באותו הכינוס שאמר שאף שאפשר הרבה לפלפל בלימוד עם ר' דוד טופורביץ, מכל מקום בנושא החששות בשוק ההון הוא דעת יחידאה, ואין סומכין על דעת יחיד אלא בשעת הדחק.
    גם בלי להבין את הסוגיא, אם רוב ככל מומחי שוק ההון חושבים אחרת והוא דעת יחידאה, וודאי מי שעושה כדעה המוסכמת אצל רוב מומחי שוק ההון, אינו צריך להיות בפזיזות או בפחד.

@רק-יגיעה-בתורה בעיניי לא מומחה כזה או אחר צריך לשכנע אותך להשקיע , השכל הישר שלך שמקשיב למומחים הוא זה שצריך לשכנע אותך , וכן יש לך יכולת קבלת החלטות אפילו שזה לא תחום שאתה מתעסק בו כל הזמן , וזו גם הסיבה ששייך פילוסופית לקבל תשואה משוק ההון מבלי לעשות כלום , מכיוון שאתה נדרש לקבל החלטה שהיא משמעותית בשבילך .
    אם מה שגורם לנו להשקיע זה המומחים , אנחנו חייבים לתת להם חלק מהתשואה על הכסף .

ברור שאני מסכים שיש מה להתייעץ ובזה גם אני עוסק בלייעץ לאנשים , אבל את הבסיס של כן להשקיע או לא להשקיע אתה צריך להבין לבד ולקבל החלטה לבד .

• @רק-יגיעה-בתורה בעיניי לא מומחה כזה או אחר צריך לשכנע אותך להשקיע , השכל הישר שלך שמקשיב למומחים הוא זה שצריך לשכנע אותך , וכן יש לך יכולת קבלת החלטות אפילו שזה לא תחום שאתה מתעסק בו כל הזמן , וזו גם הסיבה ששייך פילוסופית לקבל תשואה משוק ההון מבלי לעשות כלום , מכיוון שאתה נדרש לקבל החלטה שהיא משמעותית בשבילך .
    אם מה שגורם לנו להשקיע זה המומחים , אנחנו חייבים לתת להם חלק מהתשואה על הכסף .

ברור שאני מסכים שיש מה להתייעץ ובזה גם אני עוסק בלייעץ לאנשים , אבל את הבסיס של כן להשקיע או לא להשקיע אתה צריך להבין לבד ולקבל החלטה לבד .

@דוד-בן-זיקרי אני ממש לא חושב שמי משקיע בשוק ההון לטווח ארוך במדדים צריך לחשוש לחקור וללמוד את הסוגיא לכל פרטיה בעקבות טענה חדשה שצצה. ולנסות להבין היטב היטב מה בדיוק נקודת הוויכוח בין ר' דוד טופורביץ לשאר המומחים. ואז לאחר למידת הסוגיא לפרטיה, לשקול במאזני השכל הישר את נקודת ההגיון האם הוא חושב שר' דוד צודק או שאר מומחי שוק ההון.
    הוא יכול בהחלט להיות רגוע כפי שהיה עד היום. בלי ללמוד את כל נבכי הסוגיא. ולהבין, שאם הטענה הנשמעת אף אחרי שנשמעה, היא טענת יחידאה. יש לו על מי לסמוך בלב שקט ורגוע.

• @מחוץ-לקופסא said:

בעקבות הפודקאס מבית 'יד שמשון' ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד עשיתי מחקר עומק בעזרת מודלי טופ של AI על למעלה מ150 מקורות ודירוג של למעלה מ12000 דעות אנליסטים

AI????????

@הקול-השפוי said:

AI????????

היה צריך להיות ובועת AI אבל זה התבלבל עם הPDF

• אני לא מבין למה הבנתם מהמאמר שזה בעד הרב טופורוביץ???

@מחוץ-לקופסא באמת לא הבנתי את התגובות פה מרפרוף וקריאת המסקנא נראה שאין לאנשים מה לחשוש אבל אני לא מבין באמת זה מטריד אנשים הטענות שלו?

@מחוץ-לקופסא said:

אני לא מבין למה הבנתם מהמאמר שזה בעד הרב טופורוביץ???

מי הבין כך?

• @דוד-בן-זיקרי אני ממש לא חושב שמי משקיע בשוק ההון לטווח ארוך במדדים צריך לחשוש לחקור וללמוד את הסוגיא לכל פרטיה בעקבות טענה חדשה שצצה. ולנסות להבין היטב היטב מה בדיוק נקודת הוויכוח בין ר' דוד טופורביץ לשאר המומחים. ואז לאחר למידת הסוגיא לפרטיה, לשקול במאזני השכל הישר את נקודת ההגיון האם הוא חושב שר' דוד צודק או שאר מומחי שוק ההון.
    הוא יכול בהחלט להיות רגוע כפי שהיה עד היום. בלי ללמוד את כל נבכי הסוגיא. ולהבין, שאם הטענה הנשמעת אף אחרי שנשמעה, היא טענת יחידאה. יש לו על מי לסמוך בלב שקט ורגוע.

@רק-יגיעה-בתורה השאלה היא מה נקרא לדעת ולחקור , אני לא חושב שצריך להבין במכפילים ובעולם הפיננסים , אבל אדם שמבין מה שהוא עושה עונה לעצמו תשובה פשוטה לטענות שלו .
    א. אני לטווח ארוך .
    ב. אני מבין טוב מה שאני עושה ולכן אני לא חושב שאמכור בירידות , ולא אני לא חושב שצריך להיפך להיות מומחה , אבל לפחות את קורס של תבונה או כמה שעות לפחות בגיפיטי בהבנה של הדברים חובה .

• @רק-יגיעה-בתורה השאלה היא מה נקרא לדעת ולחקור , אני לא חושב שצריך להבין במכפילים ובעולם הפיננסים , אבל אדם שמבין מה שהוא עושה עונה לעצמו תשובה פשוטה לטענות שלו .
    א. אני לטווח ארוך .
    ב. אני מבין טוב מה שאני עושה ולכן אני לא חושב שאמכור בירידות , ולא אני לא חושב שצריך להיפך להיות מומחה , אבל לפחות את קורס של תבונה או כמה שעות לפחות בגיפיטי בהבנה של הדברים חובה .

@דוד-בן-זיקרי said:

א. אני לטווח ארוך .
    ב. אני מבין טוב מה שאני עושה ולכן אני לא חושב שאמכור בירידות

אתה בטוח שצריך לקחת בשביל זה קורסים?
    בשביל זה מספיק לדעת שאני משקיע ב - 500 החברות הגדולות בארה"ב שהיא הכלכלה הגדולה בעולם. או בחברות הגדולות בשאר העולם [נאסד"ק]. והיסטורית הוכיחו את עצמם כצומחות באחוזים גבוהים לטווח ארוך, וכן ההגיון הכלכלי אומר שימשיכו לצמוח ולעלות לטווח ארוך, וגם אם יהיו ירידות שצפויות באמצע, השוק מתקן את עצמו וכפי שהוכח היסטורית. ולא נכון לפעול מהרגש ולמשוך בירידות ולהנציח הפסדים.
    ברור שקורסים נותנים יותר אופק וחיבור וכו' אבל אתה בטוח שחובה לכל משקיע.
    בכל אופן אני לא דיברתי על זה אלא ביחס לטענותיו של ר' דוד טופורוביץ. ועל זה חושב שמי שעד עכשיו לא למד, שלא בגלל זה יש צורך ללמוד את הנושא ולהעמיק בנבכי הסוגיא כלל ולהבין את נקודת המחלוקת ולהכריע בה. ואפשר להיות רגועים גם למי שלא מבין גדול בכלכלה והשקעות, בידיעה שגם אחר שמיעת דבריו עדיין הוא דעת יחיד. וכפי שראיתי שגם הרב ברוורמן בחר לציין בכינוס.

• @רק-יגיעה-בתורה בהחלט אני חושב שצריך ללמוד על דברים כמו העשור האבוד , יפן , להבין שהשוק הוא ריכוזי כרגע ולהבין את החסרונות והיתרונות של זה .
    להבין שמשקיעים לא רק בגלל סטטיסטיקה ,אלא שאחרי שאנחנו מבינים למה נכון להשקיע הראיה שזה נכון היא הסטטיסטיקה .

בעיניי הנקודה המרכזית היא שיש כאן ניסיון חדש שקוראים לו השקעה פאסיבית שיש תעשייה שלימה של יועצי השקעות או מומחים כלכליים שטוענים שקשה מאוד להחזיק בהשקעה כזו ללא ליווי או גם איתו , ולכן הם מציעים הרבה מכשירים אחרים , החברה האלה הם לא טיפשים , הם דווקא מהמוכשרים ביותר שיש , וגם אתה או אני לא מסכימים עם התפיסה הזו שלהם , אנחנו חייבים להבין שכנראה המחשבה שהשוק מתקן וכו וכו לא הספיקה בהיסטוריה ולא מספיקה לאותם מנהלי השקעות ולכן הם מייעצים על גידורים וכו וכו

לפני תקופה הייתי בכנס השקעות , היה שם בחור שמנהל המון כסף לאחת מחברות הביטוח הגדולות , ושאלתי אותו את השאלה המתבקשת : אם אתם לא מצליחים להכות את המדד , למה אתם מייצרים תמהילי השקעה שונים , קחו את כל הכסף תשקיעו במדד וזהו , הרי זה כסף להרבה שנים ?

התשובה שלו הייתה שמכיוון שבהשקעה במדד יש תנודתיות גדולה מאוד , והם יודעים שבמקרה משבר הרבה אנשים יברחו משם למסלולים אחרים , לכן הם מנסים לייצר תשואה דומה בתנודתיות נמוכה .
    למדתי מזה שכן יש משמעות לתנודתיות וכן הציבור בורח בזמני משבר וכשאני משקיע אני צריך להסביר לעצמי , למה אני לא אהיה זה שיברח .

• רק שיהיה ברור , אני מדבר על קורס בסיסי מאוד , אני לא מדבר על הכרה של עולם ההשקעות האקטיבי ואפילו לא הפאסיבי לעומק .

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    40 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @מחוץ-לקופסא יש אנשים שקצת משקיעים אקטיבי בחשבון מסחר עצמאי וחושבים שהם יותר חכמים מכל המנכלים של החברות הגדולות בעולם המכפילי רווח שהAI יביא הם באמת דמיונים.
  • כמה מחשבות על חובת ייעוץ והשקעה נבונה

שוק ההון והשקעות
    2
    4 הצבעות
    2 פוסטים
    136 צפיות
    פ
    הכי פשוט להשקיע בשוק ההון בצורה סולידית לטווח ארוך, ואז גם אין צורך בייעוץ. אפשר להתחיל עם קופ״ג להשקעה או קרן השתלמות בבנקל הם נותנים דמי ניהול סבירים, ולהמשיך ללמוד ע״י קריאה ושמיעה יש כבר כמה קווים בתחום הכלכלה כמו הקו החדש עולם הכלכלה שנפתח לאחרונה 03-5004545, ולאט לאט להתקדם למסחר עצמאי אופציות מינופים וכו׳. יש היום המון יועצים גם חלקם כותבים מאוד יפה בכל מיני מקומות, חלק מזה זה העתקות מאתרים אחרים כמו הסולידית בניסוח מחודש, אבל הייעוץ שלהם לא משהו או שזה רלוונטי לאותו זמן, גם נתקלתי ביועצים שמצהיר שהם ללא אינטרסים, בפועל הלקוח קיבל תנאים מאוד גרועים בדמי ניהול.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    168 צפיות
    אבי ר.א
    @רואה-את הנולד עיין מה שכתבו כאן ארגון בנקל.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    519 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • מה זה אפקט 'ריבית דריבית'

הועבר שוק ההון והשקעות מאמר מאתר בנקל
    3
    5 הצבעות
    3 פוסטים
    464 צפיות
    ש
    @אבי-ה-נערה חשוב להדגיש גם את המשפט המפורסם: ''תשואות קודמות אינן הבטחת תשואה לתקופה הבאה''.