דילוג לתוכן

לגור בדרום? איפה?

נדל"ן ומשכנתאות
6 4 35 4
  • אני רואה לאחרונה המון דיבורים על הדרום, אם זה נתיבות (בעיקר), אופקים, באר שבע וכדו'. המחירים שם באמת קורצים לי, אבל איך אני אדע מה מתאים לי.
    אשאל זאת כך: מעבר לעיר אחרת היא החלטה אחת שתשפיע לאורך כל החיים, איזה אינדקציות אני צריך לקבל כדי שאהיה בעמדת המחליט להיכן לעבור?

• אני גם אחד שזכה לעבור לפרפריה, ונהנה עד הגג.
    הדבר הראשון לעשות?
    הוא פשוט ליסוע אתה בעצמך, אתה ולא ע"י שליח, אתה ולא ע"י מתווך, אתה ולא ע"י מלאך...
    ובכך לשפוט אתה בעצמך על הווי המקום. על הקהילה, על הצביון וכדו'.
    וכבר אמרו: חן מקום על יושביו. ברגע שזה זה – יהיה לך כמין קליק...

• אני רואה לאחרונה המון דיבורים על הדרום, אם זה נתיבות (בעיקר), אופקים, באר שבע וכדו'. המחירים שם באמת קורצים לי, אבל איך אני אדע מה מתאים לי.
    אשאל זאת כך: מעבר לעיר אחרת היא החלטה אחת שתשפיע לאורך כל החיים, איזה אינדקציות אני צריך לקבל כדי שאהיה בעמדת המחליט להיכן לעבור?

@כלכלה-נבונה said:

אני רואה לאחרונה המון דיבורים על הדרום, אם זה נתיבות (בעיקר), אופקים, באר שבע וכדו'. המחירים שם באמת קורצים לי, אבל איך אני אדע מה מתאים לי.

בהחלט כמו שכתב @פלוס רק ראייה במקום תעשה משהו
    אני אומר את זה בתור אחד שקניתי דירה על הנייר אבל לא יצא לי להיות במקום וחשבתי כל מיני דברים, אבל כשהגעתי למקום גיליתי הרבה דברים (טובים אגב)
    היה פה פעם ויכוח אם עדיף להגיע בשבת או ביום חול, כי בשבת כולם מעונבים וכו'
    אני גם חושב שעדיף יום חול אבל לא להסתובב עם הרכב שעה אלא להיות יום שלם שם, בבית כנסת, בגינה, לדבר עם מישהו שיחה עם כל השאלות (שתכינו מראש)
    רק ככה זה יהיה אינדקציה

• מה יותר שווה,
    נתיבות או אופקים?
    מבחינת מחירים, צביון וכו'.

• מה יותר שווה,
    נתיבות או אופקים?
    מבחינת מחירים, צביון וכו'.

@ברוקנר אופקים יש פחות בנייה חדשה, העניין הגדול עכשיו זה נתיבות יש שם הרבה פרויקטים חדשים
    צביון, תלוי איזה מגזר אתה, ספרדים יותר חזק נתיבות, ועכשיו יש כמה פרויקטים ליטאים, אופקים יש קהילה יותר ותיקה וגדולה של ליטאים

• @ברוקנר אופקים יש פחות בנייה חדשה, העניין הגדול עכשיו זה נתיבות יש שם הרבה פרויקטים חדשים
    צביון, תלוי איזה מגזר אתה, ספרדים יותר חזק נתיבות, ועכשיו יש כמה פרויקטים ליטאים, אופקים יש קהילה יותר ותיקה וגדולה של ליטאים

@שששששש said:

אופקים יש קהילה יותר ותיקה וגדולה של ליטאים

זה ממש תלוי. הבנתי שבפרויקטים החדשים זה קהילה שונה ממש מהוותיקה, ויש שם המון ספרדים בני תורה.

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    59 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    גזרות הבג''צ פוגעות שוב ושוב בציבור החרדי. מרתק לראות דרך התמודדות אפקטיבית ויעילה, שגם אם לא מצליחה להביא לאברכים את שניזוקו, אבל לפחות שומרת על צביון העיר: בעוד זמן קצר אמור להיסגר מכרז ענק בעיר ביתר עילית. מכרז שכמוהו לא היה כבר 6 שנים! מכרז ליזמים ולקבלנים על למעלה מ 1000 דירות. מדובר על מכרז שכבר התעכב שוב ושוב ושוב שנים ארוכות. והנה ההפתעה: המכרז פורסם פעם ראשונה בפברואר 2022. מאז פורסמו לא פחות מ 21 דחיות מועדים! והמדהים- משנת 2022 היה מדובר על מכרז במחיר מטרה. כל העידכונים דיברו על מכרז כחלק מתוכנית דירה בהנחה. והנה, בעידכון האחרון בחודש 06/2026- לפני חודשיים- המכרז שונה למכרז פומבי רגיל שמשווק בשוק החופשי. באופן זה, העירייה שומרת על צביון העיר, ​כי בסיטואציה הנוכחית הגרלות דירה בהנחה עלולות להביא איתן קהל יעד שלא מותאם לעיר כלל. אמנם יש כאן הפסד גדול ונזק עצום למאות משפחות שיכלו לצאת מאפילה לאורה. (כבר לפני שנתיים ישבתי עם זוג, שלא רצו לרכוש דירה כי הם המתינו לאפשרות לזכות בהגרלה הזו בביתר עילית, לצערנו הם ורבים אחרים מבינים כעת כי אין להם ברירה אחרת) בפרט, שבממשלה התכנון להגרלות הבאות, להגדיל למשרתי המילואים את שיעור הדירות המוקצות להם ל75% (במקום 50% כיום). כך מלבד האברכים שמודרים, יש גם עדיפות עצומה למשרתי המילואים. המסקנה הכואבת היא: על אף שיש בחירות באופק, קברניטי הציבור החרדי לא צופים שינוי במדיניות הממשלה. הדירות הללו אמורות להיכנס להגרלות לציבור הרחב עוד כחצי שנה לפחות, ואף על פי כן- אף אחד לא רוצה לקחת סיכון או לדחות את ההגרלות שוב.
  • דירה בהנחה

נדל"ן ומשכנתאות עמנואל דירה בהנחה
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    82 צפיות
    א
    נפתחה איגוד זוכים לזוכי דירה בהנחה בעמנואל להרשמה e072303030@gmail.com
  • 7 הצבעות
    534 פוסטים
    27k צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @מבין-עניין לא כזה ברור שיירד בחצי אחוז וגם א"כ הוא יכול גם לעלות באותה מידה [עם כל מלחמה שלא תבוא] לעומת זה המל"צ נעול לשנתיים ועוד כשנתיים גם יש צפי שיהיה סביבת ריביות זולה יותר מה שאומר שהריבית תתעדכן לזולה ובנוסף, במל"צ יש ענין לקבע מרווחים נמוכים יותר מה שיהיה קשה לקבל בעתיד במידה ואכן הריביות יהיו נמוכות יותר
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    538 צפיות
    י
    @ש.כ.הכהן אתה יכול ליצור איתי קשר אני מחפש עוד זוכים יש לי כבר עו"ד
  • 3 הצבעות
    13 פוסטים
    1k צפיות
    א
    @ניק200 כתב בערים חרדיות חדשות מתוכננות בדרום: @ניק100 אל המחירים כבר לא זולים, עכשיו פורסם שדירת 5 חדרים תעלה 2.22! מחיר לא זול בכלל! אבל אולי המחירים ירדו במשך הזמן בגלל שלא יהיה לזה ביקוש! או שהם ימכרו את הדירות לדתיים אפילו ברמה ה' אפשר לקנות 5 חדרים ב2.2 מיליון צריך גם לקחת בחשבון גם אפשרות של ירידת מחירים נוספת ברמה ד'