דילוג לתוכן

"היתר עיסקה" מי צריך ולמה?

שוק ההון והשקעות
3 3 28 3
  • דנו פה הרבה על היתר עיסקא העולמי ושל גלאט הון וכו' ורציתי לשאול שאלת תם האם כל אחד שיש לו פנסיה או קרן השתלמות באחד מקרנות הסל הכשרות צריך לחתום על היתר עיסקא ואם כן אז למה? ואם לא אז מי כן צריך אשמח אם מישהו יוכל לפשט את העניין לתועלת הציבור...

• אני מכיר מעט רק את גלאט הון ואין לי הכירות עם מערכות כשרות אחרות

והמדובר כאן הוא לחתום על היתר עיסקא במכון היתר עיסקא למהדרין שניתן להגיע איליו בכל מכשיר נדרים פלוס או באתר שענינו להחתים חברות על היתר עיסקא פרטני מול כל מי שיחתום כנגדם במכשיר זה (ואיני מביע עמדה האם לחתימה זו יש אכן מעמד כשל חוזה פרטני שנחתם בין צדדים פיזית אך זוהי מטרת המכון להבנתי)
    אז עניין זה מועיל לכל אשר יש לו ממשק בינו לבין אחת מהחברות החתומות שם שבמידה ויהיה שאלות של רבית אז יוגדר העניין כעיסקא וע"פ ההת"ע וככל הת"ע (במקום הנ"ל רשומות כל החברות החתומות בהיתר עיסק פרטי ויש שם גם חלק מהבנקים וחברות האשראי אשל זה נוגע לרבים מאוד ושם מצוי מאוד עניני רבית)
    ולעצם העניין אז בגלאט הון יש 2 סוגי מסלולים יש מסלולים שאינם מסתמכים על היתר עיסקא (לבד מאג"ח ממשלתי שהם נוקטים לעיקר שאין איסור רבית בזה ויש גם צירוף שיש ה"ע כללי שכל מיני שרי אוצר ודומיו חתמו עליו) הנמצאים במסלול זה לפי הידוע לי אין עניין מסיבה זו לחתום שם על היתר עיסקא וישנם מסלולים שכן מסתמכים על היתר עיסקא ושם כן מומלץ (ואולי יותר מכך) ע"י פוסקי גלאט הון לחתום על היתר עיסקא וכך מצויין בכל עדכון איזה מסלול כן ואיזה לא לדוגמא(גלאט הון - עדכון 18 אב תשפה.pdf כתובת קישור)

• ברוב המקרים, אין משמעות לחתימה שלך על היתר עסקה.
    הסיבה - אם אג"ח מסוים או הלואה מסוימת במסלול הפנסיה לא נעשה על פי היתר עסקה, לא יעזור החתימה הלך להפוך את זה לעסקה, מכיון שאתה לא אחראי לקבוע התנאים של ההלואה.
    לכן, ברוב גופי הכשרות אין לזה משמעות.
    במסלולים של גלאט הון, (אלא ש"מסתמכים על הת"ע"), מקפידים שצד השני של ההלואה יחתום על הת"ע פרטי. כדי שזה יהיה תקף, צריך שגם מהצד שלך יחתום, כי "היתר עסקה פרטי" הכוונה הסכם בין שני הצדדים של ההלואה. ולכן, בלי חתימת שני הצדדים אין לזה תוקף.
    החתימה הזו מהצד שלך נעשה ע"י החברה המנהלת, שהם שליחים שלך לנהל הכספים, ויכולים ע"פ הלכה (ולהבדיל ע"פ חוק) לחתום במקומך, כמו שמנהלים כל שאר עניני ההשקעות.
    גלאט הון ממליצים לעמית לחתום בעצמו, אבל בעיקר סומכים על החתימה של החברה המנהלת.

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    563 פוסטים
    45k צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @Magshimim כתב: @משכנתא-בקצב-שלך א. ההצעה שלך ממש פגז, היא מתייחסת לתקופה של 204 חודש עם בסיס (4.12)אחר לגמרי מהבסיס של @בסיעתא (3.91) אצלו ההצעה מתייחסת ל 10 שנים עם בסיס נמוך יותר. שים לב. תודה @Magshimim כתב: ב. השניה לא ממרכנתיל. כתבתי אחד מלאומי ואחד ממרכנתיל @Magshimim כתב: ג. אצל הלקוח שלי הצלחנו לעשות בנקודת שפל של ריבית לפני העידכון של יולי שהתחיל עליה שוב. בוצע ב- קלצ 4.2 יפה מאוד בהצלחה שנה טובה
  • הריבית בארה״ב ירדה ב-0.25%

נדל"ן ומשכנתאות ריבית ארצות הברית
    3
    3 הצבעות
    3 פוסטים
    228 צפיות
    איש קישא
    @רואה-את-הנולד הוא אפילו פיטר את נגיד הבנק הקודם אחרי שלא הוריד את הריבית כי הוא "לא מקצועי"
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    433 צפיות
    ה. שלמהה
    @צמיחה כתב בחשבון מסחר עצמאי ריבית עו"ש: @ה-שלמה יש היתר עיסקא עם הבתי השקעות? כן.
  • 4 הצבעות
    17 פוסטים
    1k צפיות
    מתעניין 1מ
    @מתכנן-פיננסי כתב במדיניות ההלכה של גופי הכשרות בהשקעות במסלול S&P 500: אתה מדבר כנראה בהלוואות בנקאיות או בעסקאות חוץ בנקאיות, ואני דיברתי על הלוואה באג"ח קונצרני שם **הנורמה ** היא שלא לשעבד את בעל השליטה. 0 לפני 8 ימים מי החייב ע"פ ההלכה האם האוויר או בעל החברה ע"פ ההלכה צריך שיהיה מישהו חייב כדי שיהיה חוב וכאן נחלקו הרבנים איך לדון האם לדון שבאמת אין חוב כלל כי אין מי שיהיה חייב או להכיר שהחברה זה סוג בעלות מסוימת כמו נכסי עניים וכדו' או לדון שבעלי החברה חייבים והם הגבילו שלא יהיה להם שעבוד הגוף ורק בחוקי המדינה קוראים לזה שהחברה חייבת ועכשיו לפ"ז יש לדון האם יש אסור להלוות למדינה ברבית גם אם אסור לגזול אותה האם יש כאן רעהו שחייב כסף ואסור להלוות לו ברבית
  • 0 הצבעות
    34 פוסטים
    2k צפיות
    Y
    אני שאלתי את הרב אברהם צבי הכהן בעבר והוא התיר לי אפילו אם מישהו עשה את זה בכוונה תחילה אבל זה היה לפני כמה שנים והכי חשוב שצריך שכל אחד ישאל את הרב שלו בפניו במיוחד משהו שלא חייבים עליו תשובה מיידית