השקעה בנדל"ן בעת הזו, נכון או לא?
-
שנת 2023 ירידה במחירי הדיור.
שנת 2024 עליה של 5% לפי הלמ"ס והם לא מחשבים את מימון הקבלנים 20% 80%+ פטור ממדד תשומות הבניה שהרבה קבלנים נותנים, שזה דבר ששווה עשרות אלפי שקלים ויותר, מה שאומר שאולי אין עליית מחירים ואנחנו בבועת נדל"ן.
אומרים שיש הרבה דירות לא מאוכלסות מה שאומר אולי שהמצוקה לא אמיתית אלא נובעת מכך שהקבלנים מתעקשים לא להוריד את המחירים כדי שלא תיווצר ירידה גדולה עקב התפכחות השוק.
בנוסף הריביות גבוהות, מה שאומר שאם אתה קונה דירה אתה משלם עליה במסתכם יותר מאדם שקונה בזמן שהריבית נמוכה יותר.
אז אולי זה הזמן לשבת על הגדר??
העליתי רק חלק מן הטענות בקצרה אשמח שהציבור יוסיף טיעונים לכאן ולכאן. -
@מנסה-להבין
לא רק השקעה אלא גם דירה ראשונה. -
ריביות זה דבר שעשוי להשתנות,
עם הריביות ירדו אנשים יוכלו לשלם יותר על הדירות והמחירים ישתנו בהתאם. -
מנכ"ל רמ"י: "אם הייתי צריך לקנות דירה היום - הייתי מחכה שהמחירים ירדו"
ינקי קוינט התייחס בוועידת מרכז הנדל"ן באילת למחירי הדיור, ואמר כי לדעתו הם ירדו: "הקבלנים מציגים משבר כי הם רוצים להעלות את מחירי הדירות ואני ממליץ לאנשים לחכות קצת". על מחיר מטרה: "זאת תכנית טובה שמורידה את מחירי הקרקע ותוריד את מחירי הדירות, נרחיב אותה"
-
@שמואל כתב בהשקעה בנדל"ן בעת הזו, נכון או לא?:
ינקי מנכ"ל רמ"י מוכר כפופוליסט ושקרן כרוני - התפקיד שלו להציג כאילו רמ"י דואג לאזרחי ישראל...
בכנס הנדל"ן הוא ביסס את העטנה שלו על הורדת מחירי הקרקעות במכרזים של רמ"י - וזה הטעייה גמורה,
כי מאחר ומחירי הקרקעות נגזרים מ: מחיר השוק העדכני - עלויות בנייה - עלויות מימון = מחיר שהקבלנים מציעים לקרקע",
כך שירידת מחירי הקרקעות הוא ישירות עקב עלויות מימון ופעולים גבוהות, וברגע שעלויות אלו ירדו ממילא הקבלנים יציעו לשלם יותר על הקרקעות.
-
@שמואל כתב בהשקעה בנדל"ן בעת הזו, נכון או לא?:
מה רצית שהוא יגיד שהמחירים יעלו?
-
@רואה-את-הנולד
זה רק היה בנוגע לשאלה אם 'לשבת על הגדר' שנשאלה לעיל.