דילוג לתוכן

אשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים

שוק ההון והשקעות
162 34 4.8k 33

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    17 פוסטים
    307 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 3 הצבעות
    1 פוסטים
    113 צפיות
    א
    _כללי זהירות למשקיע המתחיל.pdf סיפור.pdf
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    308 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אס-אנד-פי זה אי אפשר לדעת עד שיהיה חוק. לפי מה שהיה במצב הקודם ברוב המקרים זה לא אמור להוות בעיה. אבל לפי גרסאות מסויימות בטיוטת החוק החדש זה כן מהווה בעיה. (כרגע מסתמן שגם אז סגירה של העסק תספיק אבל חוות הדעת של הייעוץ המשפטי לוועדה עדיין בעיצומם.)
  • מסחר יומי - למה זה לא משתלם ?

הועבר מסחר עצמאי מסחר יומי מניות
    34
    3 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    טריידרט
    מצטט מאשכול אחר: @ביזנייעס כתב בהמדריך למשקיע המתחיל: הפגישה הראשונה שלי עם שוק ההון הגיעה מפרסומת,  פרסומת נוצצת ומושכת שבישרה לי על הכנסות של 20,000 ₪ בחודש, בשעתיים עבודה יומיות,  האמת הסתנוורתי, פעמוני גאולה הדהדו באוזניי, וחיכיתי בכליון עיניים לוובינר המובטח.  את הציפייה העברתי בשיטוטים ברשת, שכללו את מילת החיפוש שוק ההון.  הזמן חלף וההתלהבות שככה, כבר הבנתי שאני לא עומד לפגוש את ממציא הגלגל או את קולומבוס, אך התקווה עוד בערה בי,  כך מצאתי את עצמי מכלה את מעותי הבודדות, על שלל קורסים ממגוון מרצים ונוכלים, ועוד לא מצאתי את הבשורה.  ניסיתי לסחור מעט, אך בהתאם לכספים שהשקעתי, הרווחים לכשהיו, היו דלים. @ביזנייעס נשמח להחכים עוד !
  • 5 הצבעות
    59 פוסטים
    3k צפיות
    צ
    @אבי-ה-נערה תסתכל שם בלשונית החזקות שם כתוב באיזה דברים זה מושקע, גם Sַַ&P500, גם נאסד"ק 100, גם ת"א 90, ת"א 125, אופציות על ת"א 35.