דילוג לתוכן

אשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים

נעול שוק ההון והשקעות
164 35 7.7k 34

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    7 פוסטים
    95 צפיות
    משה צבימ
    @בן-עליה said: אל תשכח שאתה מפסיד ריבית דריבית על הזמן שהמס עדיין לא אצלך ואתה יכול להשקיע מחדש @העץ-הרענן הסביר את זה היטיב אתה צודק לחלוטין עם זאת אפקט ינואר הוא קיים ציטוט מהמכלול "הגורמים העיקריים העומדים מאחורי האפקט הם: תכנון מס - בסוף השנה הקלנדרית, נוהגים למכור מניות עליהן ניתן לרשום הפסד הון לצורך קיזוז מס. מכירת המניה בדצמבר גורמת לירידת שער המניה ורכשיתה מחדש בינואר מביאה לעליית השערים. הסבר זה מתיישב עם העובדה שהאפקט מתמקד במניות קטנות, משום שמשקיעים פרטיים הם אלה שחשופים לשיקולי מס רווחי הון ובה בעת הם אלה שמשקיעים במניות קטנות, בעוד שמשקיעים מוסדיים גדולים הם על פי רוב אדישים לשיקול המיסוי של סוף השנה, ומגבילים את עצמם למניות גדולות וסחירות יותר. עוד סיבה שתכנון מס של סוף השנה רלוונטי יותר למניות הקטנות, היא שהן תנודתיות יותר וממילא חשופות יותר להפסדים משמעותיים ביחס למחיר הקניה." מה שמעלה את השאלה למה זה קשור וכנראה שזה עניין דחייני של הרגע האחרון (כדי לא להפסיד את הקרן ולא רק את הריבית דריבית עליה) דרך אגב היה סיפור עם איזה בחור שמינף מאוד בקוינבייס ועשה רווח של עשרות מיליוני שקלים ב 2025 וכיוון שזוהי בורסה בחו"ל אין ניכוי מס במקור ובתחילת שנה זו הפסיד את כל כספו במינוף ללא ניהול סיכונים והוא נשאר עם חוב של מיליונים רבים למס הכנסה כי אין קיזוז משנת מס עוקבת
  • 17 הצבעות
    15 פוסטים
    513 צפיות
    העץ הרענןה
    @פושט-רגל-מרמה-ד הם טוענים שלמנהלי הקרנות יש יכולות מוגבלות עקב חוקים רגולטוריים. תודה שמחתני!
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    671 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    557 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג זו שאלה באויר, מה סכום הכסף? מה מטרת ההשקעה? מה גובה המשכנתא? ובכל זאת מבלי לדעת את התשובות ומבלי להמליץ, ברוב המקרים עדיף להשקיע.
  • 3 הצבעות
    1 פוסטים
    196 צפיות
    א
    _כללי זהירות למשקיע המתחיל.pdf סיפור.pdf