מגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן
-
@ia90990 כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
[כל מה שאני מדבר איתך על בית שאן זה לא סתם איזה "שנאה" למקום אלא זה היכרות רבת שנים עם האנשים גם בתור צפוני בעצמי לפני החתונה וגם בתור שהיה לי בישב"ק 6 בית שאנים וגם אחרי החתונה שיש לי כמה חברים שגרים שם.. אז ככה שאני מכיר את העסק מקרוב...]
מאוד מעניין אותיאחרי שיש לך היכרות ואתה מכיר מקרוב אם מחר אומרים לך שפותחים ישיבה בסדר גודל של נחלת עפולה לפני 13 שנים האם תעשה V גדול על בית שאן וכל מי שישאל אותך ברחוב תגיד לו זה עוד 10 שנים מעצמה
@חיים-טובים
וודאי שאסכים!!
כי יש תשתית אמיתית ולא סתם דמיונות של בית שאנים..
אין לי אינטרס שזה לא יתפתח אדרבה הלוואי ויהיה עוד מקום תורה בארץ!
רק שאני מודע שבדר"כ חן המקום על יושביו ולפעמים יותר מדי ולא תואם מציאות קרה...
הלוואי ואטעה..
אבל כרגע אין יותר מדי תשתית ללכת לשם חוץ מזה שזה זול..
יבוא מחר מקום זול יותר אז ילכו לשם.. -
יבוא מחר מקום זול יותר אז ילכו לשם..
מאיפה בדיוק יבוא מקום זול יותר??
-
יבוא מחר מקום זול יותר אז ילכו לשם..
מאיפה בדיוק יבוא מקום זול יותר??
-
@נק-ניק
א ירידת מחירים כללית - שלא יהיה צורך דווקא שם
ב ירוחם וכדו'
ג סיבסוד ע"י קרנות כמו בית הלוי בנתיבות וכדו'@ia90990 אני לא יודע לאיזה ירידה אתה מדבר
ולגבי נתיבות וכדו תפסיק להאמין שמשהו רוצה לטובתך ומספסד אבל הכי נכון זה ירוחם הרי יש שם ישיבה ומסתמא יהיה לשם הכי הרבה נהירה לפי המדד שלך -
@ia90990 אני לא יודע לאיזה ירידה אתה מדבר
ולגבי נתיבות וכדו תפסיק להאמין שמשהו רוצה לטובתך ומספסד אבל הכי נכון זה ירוחם הרי יש שם ישיבה ומסתמא יהיה לשם הכי הרבה נהירה לפי המדד שלך@תיווך-בית-שאן
ירידה תמיד יכולה להיות אבל זה שהסיכוי רחוק זה נכון...
לגבי נתיבות כן יש סיפסוד גדול של כ100,000 ש"ח הנחה + כ500,000 ש"ח ללא ריבית אבל זה בתנאים מסוימים והאינטרס שלהם זה לפתח את נתיבות גם לגבי הציבור הליטאי..
לגבי ירוחם יש שם איזה פרויקט חדש שמדברים עליו עד שפירסו את אחיסמך בשערי עכו דיברו עליו המון...
ויש איזושהי מין "שם רע" על הדרום הן מבחינת החום והן מבחינת הסכנה של הטילים אז לגבי הטילים נוכחנו לראות שהמרכז ספג יותר... ולגבי החום בבית שאן וטבריה זה לא פחות... כי בדרום יש חום אבל לא לחות..[מה שמשדרג את עוצמת החום..]
מה שכן בצפון יש לך נופים שזה יתרון עצום...
לעומת זאת בדרום יש מרחבים עצומים שיש אנשים שאוהבים את זה... בשנים האחרונות התחילו לגלות גם את הדרום מבחינת אטרקציות שיש כמעט הכל אותו דבר ביותר זול פי שתיים.. -
@ועדת-הדיור-בצפון
אחרי שפתחו את הישיבה בכרמיאל המחירים בצפת התחילו לעלות...
בגלל שאם הבני ברקים והק"סניקים הבינו שאזור צפת מירון זה לא רק לבין הזמנים אלא גם לאמצע זמן אז ממילא אפשר גם לגור שם לא בתור נופש וזה מצחיק אבל זה עובדה שמחירים טיפסו ביותר מ300,000 ש"ח וצפת נהייתה אופציה...
[ואת זה שמעתי ממישהו רציני מאוד בנושא הדיור..]@ia90990 כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
@ועדת-הדיור-בצפון
בגלל שאם הבני ברקים והק"סניקים הבינו שאזור צפת מירון זה לא רק לבין הזמנים אלא גם לאמצע זמן אז ממילא אפשר גם לגור שם לא בתור נופש וזה מצחיק אבל זה עובדה שמחירים טיפסו ביותר מ300,000 ש"ח וצפת נהייתה אופציה...
[ואת זה שמעתי ממישהו רציני מאוד בנושא הדיור..]אין לי מושג מי זה המישהו הרציני בנושא הדיור, אבל לדעתי זה ממש גיבובי שטויות.
המחירים זינקו בכל הארץ בשנים האחרונות ועוד יותר בפריפריות,
אמנם יש בצפת קהילה ליטאית יפה ומשגשגת אבל קשה לי להאמין שהיא האחראית הבלעדית על עליית מחירי הדיור שם.
צפת היא עיר עם כל התשתיות הנדרשות למגזר החרדי, עם נציגות של כל הקהילות החרדיות כמובן עם אויר ונוף וכו', זה הסיבה לביקוש שלה וממש לא הישיבה בכרמיאל. -
@נק-ניק
ב ירוחם וכדו'
ג סיבסוד ע"י קרנות כמו בית הלוי בנתיבות וכדו'@ia90990 כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
@נק-ניק
ב ירוחם וכדו'
ג סיבסוד ע"י קרנות כמו בית הלוי בנתיבות וכדו'אם תהיה ירידת מחירים כללית היא תהיה גם בבית שאן וממילא הפער ישאר לטובתה,
ירוחם זה קהילה עתיקה שמעולם לא הצליחה להתרומם,
לגבי הבניה החדשה בירוחם וכנ"ל בנתיבות מדובר על מחירים הרבה הרבה יותר גבוהים מבית שאן.@ia90990 כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
@תיווך-בית-שאן
לגבי נתיבות כן יש סיפסוד גדול של כ100,000 ש"ח הנחה + כ500,000 ש"ח ללא ריבית אבל זה בתנאים מסוימים והאינטרס שלהם זה לפתח את נתיבות גם לגבי הציבור הליטאי..
לגבי ירוחם יש שם איזה פרויקט חדש שמדברים עליו עד שפירסו את אחיסמך בשערי עכו דיברו עליו המון...
ויש איזושהי מין "שם רע" על הדרום הן מבחינת החום והן מבחינת הסכנה של הטילים אז לגבי הטילים נוכחנו לראות שהמרכז ספג יותר... ולגבי החום בבית שאן וטבריה זה לא פחות... כי בדרום יש חום אבל לא לחות..[מה שמשדרג את עוצמת החום..]
לעומת זאת בדרום יש מרחבים עצומים שיש אנשים שאוהבים את זה... בשנים האחרונות התחילו לגלות גם את הדרום מבחינת אטרקציות שיש כמעט הכל אותו דבר ביותר זול פי שתיים..אנשים מעדיפים את הצפון זה עובדה, זה לא משנה מה הסיבה לזה (אטרקציות זה ממש לא סיבה למקום מגורים)
היות וכרגע זה המצב יש עדיפות מובנת לכל קהילה בצפון (מי שיש לו גיס ואח בעפולה או בטבריה יעדיף לקנות בבית שאן ולא בירוחם) -
@נק-ניק
ב ירוחם וכדו'
ג סיבסוד ע"י קרנות כמו בית הלוי בנתיבות וכדו'אם תהיה ירידת מחירים כללית היא תהיה גם בבית שאן וממילא הפער ישאר לטובתה,
לגבי הבניה החדשה בירוחם וכנ"ל בנתיבות מדובר על מחירים הרבה הרבה יותר גבוהים מבית שאן.@ia90990 כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
@תיווך-בית-שאן
לעומת זאת בדרום יש מרחבים עצומים שיש אנשים שאוהבים את זה... בשנים האחרונות התחילו לגלות גם את הדרום מבחינת אטרקציות שיש כמעט הכל אותו דבר ביותר זול פי שתיים..אנשים מעדיפים את הצפון זה עובדה, זה לא משנה מה הסיבה לזה (אטרקציות זה ממש לא סיבה למקום מגורים)
היות וכרגע זה המצב יש עדיפות מובנת לכל קהילה בצפון (מי שיש לו גיס ואח בעפולה או בטבריה יעדיף לקנות בבית שאן ולא בירוחם)@הקול-השפוי
גם אני אמרתי שמעדיפים את הצפון...
רק שלדרום יש "שם רע" כי את הצפון מכירים מהטיולים ואת הדרום לא...
ואני מדבר מניסיון בתור אחד שהצפון הוא היה על כף ידו ומעולם לא דרך בדרום..
אשתי מהדרום ופתאום גיליתי עולמות שלא הכרתי בכלל...
לא שהבחירה לצפון השתנתה.. פשוט יש איזשהי חוסר מודעות בנושא הזה... כאילו דרום זה טילים ופחד... וצפון זה נופים ואוויר..
[מה שהתהפך כי לפני מעל 15 שנים הצפון זה היה פחד של חיזבאללה ומעל 2 מלחמות שהיה שם ועזה עדיין לא יצרה את הטיל הראשון שלה..]
נ.ב
לעניין הירידת מחירים כנ"ל אם תהיה ירידה אז ממילא נכון שבבית שאן תהיה ירידה משמעותית.. אבל יש סיבות לזה שהמחירים לא גבוהים כמו בשאר המקומות והסיבה היא בעצם תחילת הוויכוח שלנו שאין שם תשתיות... וממילא אם בבית שאן זה 300,000 דירה ובעפולה זה 500,000 אז עדיף עוד 200,000 ונלך על הברי מאשר על השמא.. וכמו כל הוויכוח הארוך הזה שמשום מה עוד מנסים להוכיח אחרת.. אין בעיה בית שאן זה עיירה קטנה ומדהימה לספרדים עמך ישראל ולטיולים וכדו' אבל להגיד שהיא הדבר הבא למיינסטרים זה קצת רחוק מהמציאות כרגע.. [ושוב בגדש על כרגע!! שלא תגידו שלא אמרתי..]עוד 5-10 שנים נדבר מה התוצאות..
וכנ"ל שאני מודע שאפ' בכרמיאל שיש התפתחות משמעותית בגלל הישיבה ואפ' שמוסדות אורחות תורה פותחים שם בעצמם חיידר ובתי ספר וגנים וכו' אפי' הכי בגלל שאין שם יותר מדי עבודות הקהילה שמה מדשדשת יחסית.. אבל עדיין על תנופה של יותר לכיוון המיינסטרים.. -
@ועדת-הדיור-בצפון
[ואת זה שמעתי ממישהו רציני מאוד בנושא הדיור..]אין לי מושג מי זה המישהו הרציני בנושא הדיור, אבל לדעתי זה ממש גיבובי שטויות.
המחירים זינקו בכל הארץ בשנים האחרונות ועוד יותר בפריפריות,
אמנם יש בצפת קהילה ליטאית יפה ומשגשגת אבל קשה לי להאמין שהיא האחראית הבלעדית על עליית מחירי הדיור שם.
צפת היא עיר עם כל התשתיות הנדרשות למגזר החרדי, עם נציגות של כל הקהילות החרדיות כמובן עם אויר ונוף וכו', זה הסיבה לביקוש שלה וממש לא הישיבה בכרמיאל.@הקול-השפוי
זה עובדה בשטח שלפני 15 שנה צפת הייתה עיר גלות של הציבור החרדי והיום זה ממש לגיטימי.. ועם לפני כ15 שנה אמרת בקריית ספר צפת היו מסתכלים עליך כי צפת זה לבין הזמנים?! אז היום לא.. ולמה זה קרה? כי עולם המושגים אפ' של הק"סניקים התפתח יותר בזכות קהילות הצפון... ואחת מהם זו כרמיאל שיש שם יותר מ200 בחורים ק"סניקים אז אם את הבן/ בן דוד / שכן שלך נמצא שם אז זה פתאום מרגיש גם "קרוב".. "ומשלנו".. -
@נק-ניק
ב ירוחם וכדו'
@תיווך-בית-שאן
היות וכרגע זה המצב יש עדיפות מובנת לכל קהילה בצפון (מי שיש לו גיס ואח בעפולה או בטבריה יעדיף לקנות בבית שאן ולא בירוחם)@הקול-השפוי כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
לגבי החום בבית שאן וטבריה זה לא פחות... כי בדרום יש חום אבל לא לחות..[מה שמשדרג את עוצמת החום..]
בבית שאן אין לחות בטבריה יש בעיר אבל לא למעלה
-
מחירים זולים וקהילה מפותחת, הם לא הערובה להצלחת משפחה בפריפריה.
היום שרוב הנשים הצעירות עובדות במקצועות כללים והם המפרנסות העיקריות.
השיקול המרכזי הוא קירבה למרכזי תעסוקה שמתאימים למקצוע של האשה.
אם האשה יכולה לנהוג ברכב, צריך לבדוק את מרחק הנסיעה ברכב פרטי, והאם יש למשפחה אפשרות לרכוש רכב.
ואם לא העדיפות היא לרכבת מהירה למרכזי תעסוקה.
נסיעות באוטובוסים או ברכבות מרוחקות מאוד, לא ממש מאפשרות לאשה עם ילדים לנסוע למקומות עבודה שהיום הם מהבוקר ועד אחה"צ.
גם מי שלמדה הוראה, הזמינות של בתי הספר היא במקומות בהם יש רשת תחבורתית נוחה לכמה שיותר ערים וישובים בהם יש בתי ספר של החינוך העצמאי.לעניות דעתי עדיף לקנות דירה יקרה בכמה מאות אלפי שח, עם נגישות לתעסוקה, ככה אפשר לשלם משכנתא גבוהה יותר.
אם לאשה יש כבר עבודה מסודרת הבנק מאשר את המשכנתא בקלות יותר, ולכן כדאי קודם להשקיע במקום עבודה ולגור ליד ההורים ואחר כך להוציא משכנתא על דירה עם נגישות לתעסוקה.וכשהפרנסה מצויה הבית מתפקד הבעל יכול ללמוד היטב.
והילדים גדלים בצורה בריאה.
כמובן שיש יוצאים מן הכלל, כאלו שיודעים להתפרנס בכל מקום בצורה מכובדת, כמו לעשות צימרים ריווחיים בצפת או בבית שאן או בכל מקום אחר, או אפשרויות אחרות של פרנסה.
אבל ללכת לקהילה על סמך מחירים זולים ועל סמך שיש שם מוסדות מתאימים בלי לבדוק קודם את אפשרויות הפרנסה
זה ללכת בדרך הקצרה שהיא ארוכה. -
אם האשה יכולה לנהוג ברכב, צריך לבדוק את מרחק הנסיעה ברכב פרטי, והאם יש למשפחה אפשרות לרכוש רכב.
נסיעות באוטובוסים או ברכבות מרוחקות מאוד, לא ממש מאפשרות לאשה עם ילדים לנסוע למקומות עבודה שהיום הם מהבוקר ועד אחה"צ.
גם מי שלמדה הוראה, הזמינות של בתי הספר היא במקומות בהם יש רשת תחבורתית נוחה לכמה שיותר ערים וישובים בהם יש בתי ספר של החינוך העצמאי.לעניות דעתי עדיף לקנות דירה יקרה בכמה מאות אלפי שח, עם נגישות לתעסוקה, ככה אפשר לשלם משכנתא גבוהה יותר.
אם לאשה יש כבר עבודה מסודרת הבנק מאשר את המשכנתא בקלות יותר, ולכן כדאי קודם להשקיע במקום עבודה ולגור ליד ההורים ואחר כך להוציא משכנתא על דירה עם נגישות לתעסוקה.וכשהפרנסה מצויה הבית מתפקד הבעל יכול ללמוד היטב.
כמובן שיש יוצאים מן הכלל, כאלו שיודעים להתפרנס בכל מקום בצורה מכובדת, כמו לעשות צימרים ריווחיים בצפת או בבית שאן או בכל מקום אחר, או אפשרויות אחרות של פרנסה.
אבל ללכת לקהילה על סמך מחירים זולים ועל סמך שיש שם מוסדות מתאימים בלי לבדוק קודם את אפשרויות הפרנסה
זה ללכת בדרך הקצרה שהיא ארוכה.@משהמשה אתה צודק לגבי אנשים מסוימים אבל אני יכל להגיד לך נתונים שאני מכיר גרתי בבני ברק אשתי לא יכלה להיות סיעת בבני ברק משום שאני לא קרוב לצלחת והיתה צריכה לנסוע לפתח תקווה שזה לקח לה חצי שעה שלושת רבעי שעה לפני ימים חרגים וכו' היום יש לה עבודה שתי דקות מהבית מסיימת שעה קודם [תוריד גם את הנסיעות זה באזור של שעתיים וחצי] יום חופש ששם לא היה לה ואתו סכום [לגבי תחבורה למקמות קרובים יש את טבריה ועפולה וגם רכבת למגדל וחיפה]
עכשיו תשווה למתכנתת אני מכיר כמה ואני יכול להגיד לך שדיברתי עם גסי שאיתו מתכנתת ויש לנו פחות או יותר אתו הוצאות והוא סיפר לי בגאווה כמה הוא מניח במדד אסנפי שזה מה שנשאר לו בחודש כמעט צחקתי לו בפנים אני יכול להגיד לך שלא פי שתיים ולא פי שלוש יותר נשאר בחודש
מה אני בה להגיד לך קשה לחשוב בראש של מרכז שאתה באטרף על כסף ,יש כאן נשים שהם הולכות לעבודה שלא יהיה משעמם תחשוב כמה כסף אתה צריך אם קנית ב650 אתה חיי הרבה יותר טוב -
אגב לגבי נסיעה למקום עבודה כמה אישה מקרית ספר שנוסעת להביא את עשיריה ואפי' פחות כמה זמן נסיעה פשוט חיפה זה ברכבת פחות משעה ויש את יוקנעם לפני ששם גם יש הרבה עבודה כדאי לקחת פורפורציה
-
ההדגשה היא שהעבודה של האשה קודמת למחירים ולמוסדות בקהילה.
לא כתבתי דוקא על בית שאן - שזה האשכול, או על מקום מסוים.
רק רציתי להדגיש שהשיח איפה הכי זול ואיפה הקהילה הכי מתפתחת ומרגישים בה יותר בבית...
זה מאוד נחמד.
אבל בשביל להקים בית של תורה אמיתי של אברך שלומד בשקט, צריך קודם כל לחשוב על הפרנסה של האשה.
בוודאי שיש כאלו שיותר מתפרנסים בפריפריה, ויותר טוב לנפש שלהם לגור במקום שקט. אני במקור ממקום שקט ומאוד קשים לי חיי העיר הגדולה גם לאחר שנים רבות...רק שבדרך כלל זה לא קורה.
וזוג שקונה דירה זולה בפריפריה עם משכנתא קטנה אין לו דרך לשלם אותה, ואם היה קונה דירה יקרה אפילו הרבה יותר אבל עם אפשרות תעסוקה היה לו יותר קל לשלם.@תיווך-בית-שאן כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
אגב לגבי נסיעה למקום עבודה כמה אישה מקרית ספר שנוסעת
אכן קרית ספר היא מקום מאוד קשה מבחינת תחבורה ונגישות למרכזי תעסוקה וזה מתבטא היטב במצב הסוציו אקונומי של העיר, בירושלים ובני ברק יש אברכים לא פחות טובים מקרית ספר, אבל המצב הכלכלי הכללי של האברכים יותר טוב בהרבה.
אבל... אשה שנוהגת ברכב בקרית ספר, הנגישות שלה לתעסוקה מאוד גבוהה למעט הפקקים המפורסמים שיש אותם גם בהרבה מקומות במרכז...
בקיצור נכון שיש יוצאים מהכלל, אבל הרוב צריכים לשקול את הקירבה למרכזי תעסוקה לפני המחירים והמוסדות -
זה ללכת בדרך הקצרה שהיא ארוכה.@משהמשה כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
לעניות דעתי עדיף לקנות דירה יקרה בכמה מאות אלפי שח, עם נגישות לתעסוקה, ככה אפשר לשלם משכנתא גבוהה יותר.
אם לאשה יש כבר עבודה מסודרת הבנק מאשר את המשכנתא בקלות יותר, ולכן כדאי קודם להשקיע במקום עבודה ולגור ליד ההורים ואחר כך להוציא משכנתא על דירה עם נגישות לתעסוקה.אתה מדבר על לפחות מליון ש''ח שזה בערך תוספת של 7 למשכנתא [אני מדבר על 20 שנה] אז מה עניין לקחת עבודה בקושי להיות בבית והיציבות שאמרת למשכנתא מעניין מאוד כמה יהיה צריך להביא הכנסות בשביל לאשר משכנתא ולגבי האברך שילמד בראש שקט אז תדע שלא הבנת מה זה לגור בפריפריה
-
שוב הדגש שהעבודה של האשה חשובה מהמחירים והקהילה.
וכשבודקים לאיזו עיר בפריפריה ללכת
קודם צריך לבדוק איזו ועיר יותר מתאימה וזמינה לעבודה של האשה, ולא ללכת לדוגמא בעלמא לעפולה כי סגנון הקהילה שם מתאים למשפחה שלי ולחברים מהישיבה, וכשנגיע לשם נראה מה האשה תעבוד, הקב"ה יעזור. ההשתדלות המינימלית הנדרשת היא לבדוק את זה קודם.
ואשה שלמדה תכנות אם יש לה נגישות והיא יכולה למצוא עבודה ביוקנעם אז בודקים מה הערים הקרובות כמה זמן נסיעה ופקקים וזמינות תחבורה, באוטובוס/רכבת/או רכב למי שנוהגת.
ואם רוצים ללכת לדרום ויש משרות הייטק בבאר שבע שמתאימות לאשה, עדיף ללכת לעיר למשל כמו נתיבות כשאפשר לקנות דירה במרחק נסיעה קצר מתחנת הרכבת שהנסיעה נוחה למרכז באר שבע או למרכז ת"א, ולא לקנות דירה זולה יותר במקום שהנסיעה בו למרכז באר שבע לוקחת יותר זמן, ולא באמת מאפשר לאשה עם ילדים להתפרנס בכבוד.
אלא אם כן יש לה רכב...
זה נכון בעיקר למקצועות כמו תכנות ועוד מקצועות חופשיים.אבל אשה שעובדת כסייעת והמשכורת שלה תלויה במשרד החינוך ולא באיזו עמותה... וכן אשה שעובדת כקלינאית תקשורת או אחות או לוקחת דמים בקופת חולים או עו"ס מטעם המדינה.
ודאי שעדיף לה מבחינה כלכלית מגורים בפריפריה הכמה שיותר רחוקה וזולה.המשכורת היא אותה המשכורת והוצאות הדיור פחותות בהרבה, וגם רמת החיים שהחברה דורשת בדרך כלל צנועה הרבה יותר מהמרכז, אין דרישות חברתיות לביגוד יקר ומותגים וכו'.
נכון שבחלק מהמקצועות אפשר להשתדרג לעבודה פרטית ויוקרתית יותר באזור המרכז, כמו קלינאית תקשורת שתקבל באופן פרטי, אבל אם זה דורש לקחת משכנתא מעבר למידות האישיות זה לא מצדיק את המאמץ.לא כתבתי חלילה נגד המגורים בפריפריה , ומי שיכול לא להשתעבד למשכנתאות ההזויות שנלקחות באיזור המרכז, ודאי שמבחינה כלכלית זה עדיף,
כתבתי בעיקר להדגיש שלפני שבודקים את הרכב הקהילה וההרגשה הנוחה עם החברה המתאימה ואת המחירים של הדירות.
בודקים קודם כל את אפשרויות התעסוקה לאשה, כי כיום זה המרכז הכלכלי של בית אברכי. -
@הקול-השפוי כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
לגבי החום בבית שאן וטבריה זה לא פחות... כי בדרום יש חום אבל לא לחות..[מה שמשדרג את עוצמת החום..]
בבית שאן אין לחות בטבריה יש בעיר אבל לא למעלה
-
שוב הדגש שהעבודה של האשה חשובה מהמחירים והקהילה.
וכשבודקים לאיזו עיר בפריפריה ללכת
קודם צריך לבדוק איזו ועיר יותר מתאימה וזמינה לעבודה של האשה, ולא ללכת לדוגמא בעלמא לעפולה כי סגנון הקהילה שם מתאים למשפחה שלי ולחברים מהישיבה, וכשנגיע לשם נראה מה האשה תעבוד, הקב"ה יעזור. ההשתדלות המינימלית הנדרשת היא לבדוק את זה קודם.
ואשה שלמדה תכנות אם יש לה נגישות והיא יכולה למצוא עבודה ביוקנעם אז בודקים מה הערים הקרובות כמה זמן נסיעה ופקקים וזמינות תחבורה, באוטובוס/רכבת/או רכב למי שנוהגת.
ואם רוצים ללכת לדרום ויש משרות הייטק בבאר שבע שמתאימות לאשה, עדיף ללכת לעיר למשל כמו נתיבות כשאפשר לקנות דירה במרחק נסיעה קצר מתחנת הרכבת שהנסיעה נוחה למרכז באר שבע או למרכז ת"א, ולא לקנות דירה זולה יותר במקום שהנסיעה בו למרכז באר שבע לוקחת יותר זמן, ולא באמת מאפשר לאשה עם ילדים להתפרנס בכבוד.
אלא אם כן יש לה רכב...
זה נכון בעיקר למקצועות כמו תכנות ועוד מקצועות חופשיים.אבל אשה שעובדת כסייעת והמשכורת שלה תלויה במשרד החינוך ולא באיזו עמותה... וכן אשה שעובדת כקלינאית תקשורת או אחות או לוקחת דמים בקופת חולים או עו"ס מטעם המדינה.
ודאי שעדיף לה מבחינה כלכלית מגורים בפריפריה הכמה שיותר רחוקה וזולה.המשכורת היא אותה המשכורת והוצאות הדיור פחותות בהרבה, וגם רמת החיים שהחברה דורשת בדרך כלל צנועה הרבה יותר מהמרכז, אין דרישות חברתיות לביגוד יקר ומותגים וכו'.
נכון שבחלק מהמקצועות אפשר להשתדרג לעבודה פרטית ויוקרתית יותר באזור המרכז, כמו קלינאית תקשורת שתקבל באופן פרטי, אבל אם זה דורש לקחת משכנתא מעבר למידות האישיות זה לא מצדיק את המאמץ.לא כתבתי חלילה נגד המגורים בפריפריה , ומי שיכול לא להשתעבד למשכנתאות ההזויות שנלקחות באיזור המרכז, ודאי שמבחינה כלכלית זה עדיף,
כתבתי בעיקר להדגיש שלפני שבודקים את הרכב הקהילה וההרגשה הנוחה עם החברה המתאימה ואת המחירים של הדירות.
בודקים קודם כל את אפשרויות התעסוקה לאשה, כי כיום זה המרכז הכלכלי של בית אברכי. -
סקירה זו נועדה לתת מענה לפניות מתעניינים במגורים בבית שאן, כל נושא או שאלה בענין קהילת בית שאן יתקבל בברכה ויענה בשמחה.
דיונים שנוגעים לכלל הפריפריה או תאוריות משוללות יסוד על מצב העיר\ שכונה\ קהילה\ ותשתיותיה ושאר תופינים יתקבלו בברכה בפוסט המקושר למטה.
תודה על שיתוף הפעולה.
-
@הקול-השפוי
זה עובדה בשטח שלפני 15 שנה צפת הייתה עיר גלות של הציבור החרדי והיום זה ממש לגיטימי.. ועם לפני כ15 שנה אמרת בקריית ספר צפת היו מסתכלים עליך כי צפת זה לבין הזמנים?! אז היום לא.. ולמה זה קרה? כי עולם המושגים אפ' של הק"סניקים התפתח יותר בזכות קהילות הצפון... ואחת מהם זו כרמיאל שיש שם יותר מ200 בחורים ק"סניקים אז אם את הבן/ בן דוד / שכן שלך נמצא שם אז זה פתאום מרגיש גם "קרוב".. "ומשלנו"..@ia90990 כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
@הקול-השפוי
זה עובדה בשטח שלפני 15 שנה צפת הייתה עיר גלות של הציבור החרדי והיום זה ממש לגיטימי.. ועם לפני כ15 שנה אמרת בקריית ספר צפת היו מסתכלים עליך כי צפת זה לבין הזמנים?! אז היום לא.. ולמה זה קרה? כי עולם המושגים אפ' של הק"סניקים התפתח יותר בזכות קהילות הצפון... ואחת מהם זו כרמיאל שיש שם יותר מ200 בחורים ק"סניקים אז אם את הבן/ בן דוד / שכן שלך נמצא שם אז זה פתאום מרגיש גם "קרוב".. "ומשלנו"..לא ענית,
הקהילה הליטאית היא לא הרוב בצפת,
המחירים בכל הארץ עלו
המחירים בפריפירות עלו במיוחד
אין שום סיבה להניח שהמחירים שם עלו בעקבות הישיבה בכרמיאל,
יש התפתחות הדרגתית, עם השנים נבנו שם מוסדות מתאימים לכל הקהילות וביניהם לקהילה הליטאית.
ברור שהישיבה בכרמיאל היא לא הסיבה לזה, אולי חלק קטן.