דילוג לתוכן

דמי ניהול בקרן פנסיה

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    1 פוסטים
    35 צפיות
    A
    האם עדיף קרן פנסיה 70 אחוז מנייתי מקיפה - עם ביטוחים, או קרן פנסיה כללית 100 אחוז מנייתי ללא ביטוחים (אפילו לשלם ביטוחים לבד).
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    189 צפיות
    צ
    @בן-עליה כתב בהתייעצות לגבי קרן פנסיה: את זה הבנתי א. אבל השאלה שלי היתה זה שהקרן משקיעה 2% במטח לא נראה לי הופך אותה למנוטרלת מטח השפעה של 2% היא כמעט לא רלוונטית. וזה נקרא מנוטרל מט"ח. ב. גם אם נאמר שזה כן נקרא מנוטרלת מטח בפועל התשואות שלה טובות והתשואות נמדדות אחרי העמלת גידור אז מה הבעיה בזה בדקת תשואות לפי שנה אחת מסויימת שאז באמת היה תועלת בגידור בגלל שהדולר ירד. ג.לענין הפנסיה עצמה אולי כדאי לשלב הראל הלכתי וסנופי או מיטב הלכתי וסנופי או מניות לאדם צעיר שיש לו עוד הרבה שנים עד הפנסיה עדיף כמה שיותר מניות, ולכן אין ענין לשלב מסלול הלכה שהוא רק 40% מניות.
  • 1 הצבעות
    9 פוסטים
    244 צפיות
    כ
    @סייעתא-דשמיא אני קיבלתי את זה עכשיו בהראל דרך הייטק ביטוח. (אם מישהו השיג במיטב בפחות מ0.7 אשמח לדעת.)
  • 1 הצבעות
    26 פוסטים
    868 צפיות
    בוטח בה'ב
    אקסל ניהול כלכלי ריק (1).xlsx זה קובץ שקיבלתי פעם לא ניסיתי אותו אבל הבנתי שהוא נחמד גמאני חושב שעל מערכת שרק עוזרת לסדר את ההוצאות וההכנסות חבל לשלם יש מלא אופציות באקסל
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    175 צפיות
    צ
    עובדים המבוטחים בביטוח פנסיוני יכולים לפרוש לגמלאות מגיל 60 ולקבל קצבת פנסיה חודשית, למרות שגיל פרישה מעבודה הוא מאוחר יותר. פרישה בגיל 60 עשויה להקטין את גובה הפנסיה בהשוואה למי שיפרוש בגיל מאוחר יותר. יחד עם זאת, ניתן לקבוע בהסכם בין העובד למעסיק כי גיל הפרישה המוקדמת יהיה נמוך מגיל 60. במקרה זה המעסיק חייב לשלם לעובד תשלום פנסיה חודשי, בהתאם לסכום שנקבע בהסכם העבודה או בהסכם הקיבוצי החל על העובד, עד למועד בו העובד יהיה זכאי לפנסיה מקרן הפנסיה.