דילוג לתוכן

דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    43 פוסטים
    688 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשגעון שוק ההון - עו"ד נתן רוזנבלט: טור הבהרה שוק ההון – ההיגיון שבשגעון ביום חמישי השתתפתי בכנס שוק ההון החרדי, יחד עם עוד מאות ששילמו 140 ₪ כדי לשמוע את הרצאתו של מארגן הערב ר' פישל רוזנפלד לרגל הוצאת ספרו השני )"פלוס מינוס2" - מומלץ בהחלט למי שמתעניין בתחום(, שם פגשתי את רבי יוסלה מינצברג, מלך שוק ההון החרדי, שגם הוא הירצה שם על תכניתו החדשה"משיאים" שדיברנו עליה בשבוע שעבר. כמה מילים שנותנות השראה על ר' פישל ובעיקר סיפור החיים שמאחוריו: האברך החסידי הזה מגיע מהבית הכי הרוס שניתן להעלות עלהדעת, לא היה לו אבא ולא אמא למרות ששניהם היו בחיים, לא היה לו בית ובשלב מסוים בחייוהוא התגלגל ברחובות תוך שהוא ישן על ספסלים בבתי כנסת מזדמנים מידי לילה, וגם כשניסה טיפה להתרומם הוא הגיע למחוזות האפלים של ההוצל"פ, שבכוחם לשבור את החסון שבאנשים, קל וחומר מי שלא ראה יום טוב בחייו. ואז הוא החליט שהחיים שלו ייראו אחרת. בכוחות על הוא הצליח להתרומם ומהניסיון שלוהחל ללמד אנשים התנהלות כלכלית והיום הואמנטור עסקי מהגדולים ביותר של המגזר. ביקשתי ממנו רשות לפרסם כאן וגם לשתף את עשרת הקוראים כאן מה החזיק אותו כל הזמן, שימו לב לתשובתו, שימו לב אל הנשמה:"תאמין לי, אין שום כשרון מיוחד ואפילו לא איזה חיזוק מיוחד, יש רק דבר אחד: יש בורא עולם,אבי יתומים גם כשההורים בחיים, הוא זה שראה בעניי והוא, ורק הוא, ליווה אותי בדרך שמספסלבית הכנסת ועד במות ההצלחה. אדרבה, תכתוב עלזה, אולי יש אחד מהקוראים שעובר כעת תקופהקשה וחושב שהוא לא יכול לצאת מזה. שיידעשאותו אייבישטער שהרים אותי מאשפתות יוציא גם אותו מהצרה, רק לא להתייאש ובסוף ההצלחה תגיע" - לגזור ולשמור לימים קשים בכל תחום ואיןמי שאין לו ימים קשים. בקיצור, הרב מינצברג בא אליי לאחר ההרצאה וסביבו עדת מעריצים ששותים בצמא כל מילה שלו: "ראיתי מה כתבת בעיתון, ניכרשהדברים מנהמת ליבך והחששות מובנים, אך הרשה לי להעמיד אותך כאן על מספר דברים שיניחו את דעתך". לאחר וויכוח קצר החלטנו לשובולדבר וכך אכן עשינו בהמשך. את תוכן הדברים ברצוני להביא כאן לשיפוט הקוראים וכל אחדיעשה כהוראת רבותיו. ובכן אניח כאן את החששות העיקריים שמנינו כאן ותשובת הרב מינצברג: החשש הראשון היה חוסר שקיפות בניהול הכספים. ובכן, לדברי הרב מינצברג, לא יהיה מדובר בסגנון של ניהול עיוור עבור המשקיעים, אלא לכלאחד תהיה השקעה ישירה בבתי השקעות ובחברות ביטוח מוכרות, המנהלות גם ככה עבור הישראליםאת כל טרליוני השקלים שנמצאים בקופות הגמל קרנות ההשתלמות והפנסיה. ההשקעה מנוהלת על־ידי המצטרפים באמצעות אזור אישי, שבו יוכלו להחליט בכל עתהיכן להשקיע את הכספים. "משיאים" אינו נוגע בכספי הלקוחות בשום שלב. הדבר היחיד שבו הארגון מתערב הוא מניעת טעויות, באמצעות האפשרות לבחור בשליטה על מימוש ההשקע הבטרם הגיע מועד חתונות הילדים. כאשרהמצטרפים בוחרים בשליטה זו, נוצר סוג שלשעבוד הדדי, הגורם לכך שאין אפשרות לצאת בקלות לפני תום המועד הסופי. המטרה היא לגרום לכך שאנשים לא יצאו בזמנים קשים – שלהם או של השוק. החשש השני שדיברנו אודותיו היה שאברכים יעשו שטויות כמו למשל הביטקוין, שבחודש האחרון ירד לפחות ממחצית ולדעתי הוא לקראת סיום העידן. כאן ר' יוסל׳ה מרגיע שהאברך לא יוכלבאמת לעשות מה שהוא רוצה, אלא רק לבחור ביןהמסלולים שכל חברת ניהול - מהגדולות במשקולא וועד הרבנים לענייני השקעות – מציגה, לאיהיו ביניהם אפשרות לספקולציות מסוכנות מידיאלא רק מסלולים קבועים, אשר ה500 S&P הוארק אחד מהם. החשש השלישי הוא ההיסחפות אחר שוק ההון. כאן ברצוני להדגיש שלא דיברתי רק מבחינה רוחנית, אלא גם מהבחינה המעשית וזה לא רקאברך כולל: קשה לעבוד כמלמד למשל כאשר אתהיודע שאתה מרוויח בכל חודש בשוק ההון יותרמאשר אתה מקבל מהמפקח בחיידר שצועק עליךעל כל הגעה בשעה . הדבר הזה עלול להקריס את שוק העבודה כפי שאנו מכירים אותו, וכן את ההפקדות בגמ“חים. שכן אם אפשר לעשות כסף על הכסף שנותר אצלך, איש לא יפקיד יותר אצל פייגנבוים וקופרמן. דווקא בעניין הזה ר‘ מינצברג לא מכחיש, אלא עונה דבר אחד לעניין: הציבור כבר נוהר כמה שנים לשוק ההון, הוא מבין את הפוטנציאל ומפקיד בו מאות מיליונים בכל חודש, "משיאים" רק מגיע הכאן לעזור, לכוון ולתמוך, כדי שלא לעשות טעויות. מבינים שיש משברים בשוק ההון ויש גמ“חיםשיכולים לתת ביטחון שגם במשבר יהיה את הכסףלהשיא את הילדים ומשלבים ביניהם בחכמה. השילוב מכניס יציבות וניהול נכון. משיאיםמכוונת לכך שכמו שיש לכל אחד פנסיה המיועדת להבטיח את האפשרות לפרוש בכבוד בעשורים האחרונים של החיים, כך תהיה צבירה בשוק ההון שתאפשר לחתן בכבוד ובביטחון, לא מעבר לכך. עצם אפשרות הנעילה גם מונעת מאברך לחשוב על מימוש ותזמון השוק, ופחות התעסקות. החשש הרביעי היה מפני קריסת הגמ"חים שילוו את הפרוייקטים )כרגע זה הגמ"ח המרכזי, אךאל דאגה תוך כמה חודשים יקומו מתחרים בסגון של "משיאים כל ישראל ונאמר אמן" וגם ייתכן שחסידויות שונות שיש להן גמ"חים עוצמתיים וירצו לעשות זאת לבד. והחשש אינו שווא, שכן בשבוע שעבר קרס הגמ"ח של חסידות מאוד מרכזית בארה"ב, בי"ד מיוחד הוקם לנסות להציל המצב(. יודגש שאין לי שום מידע שאין לאחרים, אלא אנו מסתכמים על כך שהגמ״ח בנוי במודל מספיק מבוסס וגם שאם הבנתי נכון את הדיאגרמות והגרפים שיוסלה הציג בפניי – הכסף שהשקעת בשוק ההון לא אמור ללכת לאיבוד במקרה כזה. לסיכום שתי המסקנות שלי:המסקנה הראשונה היא שעשיתי טעות כשכתבתי רק פעמיים שאיני מבין בשוק ההון, אזהנה אכתוב זאת בשלישית: איני מבין בשוק ההון. בזאת הרגעתי את מצפוני אך עדיין מנקרת בי שאלה: אם אסור לאדם לכתוב בתחום שהוא אינו מבין בו עד הסוף כיצד ניתן לצפות ממנו שהוא ישים את מיטב כספו בתחום כזה?!המסקנה השנייה היא שכמעט מכל זווית שהיא - עדיין עדיפה דירה פשוטה באיזשהו מקום מאשר מניות, אך ייתכן שטעות בידי לאור חוסר ההבנה שלי – ימים יגידו. כל זה אמור היה להיות הקדמה לנושא העיקרי של הטור היום, אך הגענו כמעט לגבול אלף המילים אז נתמצת את הנושא שאמור היה להיות העיקרי במאתיים מילה, למרות שזה היה ארוך בהרבה כי באמת התרגשתי ואמור כל יהודי חרדי להתרגש לקרוא את השורות הבאות. הייתי בשבוע האחרון בערד תוך כדי פעילות מסוימת בנגב. היה שווה לנסוע מאותק"מ )בתחבורה ציבורית מאורגנת היטיב תודות לפעילות ייחודית שאולי עוד נדבר עליה ונעתיקה לכל הארץ(, כדי לראות את הפלא של קניון ענק אשר נרכש בידי שני אברכים צדיקים ש"מגיירים"את המקום ועתידה חנות ספרי החול "סטימצקי"שתהפוך ל"אור החיים" ומסעדה פלונית לפיצה אורי )אמיתי(. זו פעם ראשונה שדבר כזה קורה אבל לא אחרונה, יהיו עוד הרבה קניונים ומרכזים מסחריים מהסוג הזה כי יש בארץ, לדעתי, עוד מקומות רבים שממתינים לניעור ולהתאמה לרוח ההתחזקות ביידישקייט העוברת על המדינה )כן, תוך כדי ההסתה וההסתר פנים נגדנו מתרחש תהליך שבלתי יאמן של התחזקות( וזה גם יכול להיות עוד סוג שלהשקעת נדל"ן שאיננה דירה. ישבתי עם שני היזמים ופשוט הערצתי אותם,על הנחישות ועל האמונה ברבם ובזכות השבת שתהיה להם הצלחה והיא אכן תגיע, אין לי ספקבכך, השאלה שלי היא רק איפה עוד יש דברים כמו הדבר הזה? אם מישהו מעשרת הקוראים יודע עלדבר כזה אשמח שישלח לי באישי ויבוא על שכרו אשמח לכתבת המקור
  • 0 הצבעות
    47 פוסטים
    513 צפיות
    אבי ר.א
    במקרה שהוא נכנס לפני כמה שנים, וכמה היה נשאר לו אם הוא היה נכנס אחרי הפוסט שלך?
  • 1 הצבעות
    35 פוסטים
    929 צפיות
    abaye123A
    @חושב-שאני-גאון אני לא רואה סיבה הגיונית להעדיף חברה ישראלית ע"פ חברה אמריקאית כמו קראקן וכו' - פערי העמלות הם 70%-80% לפחות לרעת החברות הישראליות.. (בקראקן ספציפית ניתן לעשות מינו פרו במחיר של כ20 ש"ח לחודש, אני עושה מינוי כל פעם שאני מבצע רכישות גדולות ומבטל אותו לאחמ"כ) כמובן שאני מדבר על עמלות של הבורסה ולא על תשלומי הגז של הרשת הבעיה היחידה עם חברות חיצוניות שקשה למשוך את זה לבנק אח"כ אבל יש על זה דיונים לאחרונה, ואני מאמין שעד שהחברים פה יעשו רווחים משמעותיים כאלו הענין כבר יסודר..
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    180 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 1744064655561-4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]
  • 5 הצבעות
    59 פוסטים
    3k צפיות
    צ
    @אבי-ה-נערה תסתכל שם בלשונית החזקות שם כתוב באיזה דברים זה מושקע, גם Sַַ&P500, גם נאסד"ק 100, גם ת"א 90, ת"א 125, אופציות על ת"א 35.