דילוג לתוכן

הקהילות בפריפריה- חוברת על הקהילות בפריפריה מבית יד שמשון

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    7 פוסטים
    347 צפיות
    צ
    @אבישי אתה חותם ע"ז בטפסי ההצטרפות שהכסף הוא תרומה, הם לא חייבים להחזיר אותו, והם גם לא מתחייבים לתת הלוואה, וגם לא מתחייבים לתת מענק. חלק מההפקדה החודשית זה בעצם תשלום ריבית על ההלוואה העתידית שמקבלים. ולכאורה יש בזה גם נפק"מ הלכתית, במקרה שתבקש לקבל את כל הכסף בחזרה, הם ייתנו את זה בתורת מענק, ולא בתור החזר הלוואה, ואז הכסף היה חייב במעשר. לגבי צמצום הוצאות, אני לא מכיר אותך, ברור שיש אברכים שיכולים להתנהל יותר טוב ולחסוך בהוצאות, וברור שיש אברכים שצריכים להתמקד בהגדלת הכנסות, כי אין להם מה לצמצם.
  • 3 הצבעות
    7 פוסטים
    581 צפיות
    ו
    מידע על חריש כאן בפורום
  • 4 הצבעות
    84 פוסטים
    5k צפיות
    הקול השפויה
    @משה-חפץ said: מישהו יודע באיזה רחובות מתרכזים החרדים?, האם רחמילביץ זה במזרח ויש שם חרדים? תודה. כן
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    291 צפיות
    מ
    @הדוכס ציטוט מהחוברת: פרק ה' מקומות עבודה במרכז משלמים יותר מאשר בפריפריה במרכז החיים יקרים יותר יש עבודות שאין הבדל במשכורות בין הפריפריה למרכז ואז גם אם גרים במרכז מרויחים כמו בפריפריה ומשלמים על המחיה כמו במרכז אכן יש עבודות שהמשכורות גבוהות יותר במרכז אבל מאידך משלמים יותר על החיים במרכז וצריך לעשות חישוב מה יותר רווחי האם לגור במרכז להרויח יותר ולשלם יותר או לגור בפריפריה להרויח פחות ולשלם פחות. החוברת מאוד יפה ומסבירה הכל, בכדי לתת לזוצ באמת לקבל החלטה מושכלת ולשמור על אמינות כמו בשאר הפרקים בחוברת אודה לך אם תוכל להוסיף כמה משפטים בסגנון הבא: יש מקומות בפריפריה שרק בציבור החרדי היא פריפריה בגלל המרחק מהמרכז, אבל מבחינה כלכלית הקהילה נמצאת ליד מרכזי תעסוקה, ויש תעסוקה בשפע ואין קשיי פרנסה. ויש מקומות בפריפריה שגם מבחינת המדינה זה מוגדר פריפריה כלכלית שיש שם פחות מקומות תעסוקה. הקהילות עושות מאמץ רב לדאוג לכל משפחה לתעסוקה, לעיתים בשכר נמוך יותר ולעיתים זה רחוק יותר מהעיר, אבל מאוד משתדלים לעזור ....
  • 4 הצבעות
    481 פוסטים
    67k צפיות
    ש
    @יצירתי said: @שששששש אולי זה משתנה בין פועלים ללאומי וגם אם לא אני לא מבין אתה התחלת עם הודעה בנוגע לחמישים אלף שצריך לקחת ועכשיו אתה כותב שהיועץ אמר לך שמספיק עשרים אלף אז מי אמר לך לקחת חמישים? לא אני התחלתי עם ה50,000 אלא @אליהו-ארגמן