דילוג לתוכן

שוק ההון מול נדל"ן

שוק ההון והשקעות
291 37 7.7k 28
  • @משהמשה כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

לפחות על אחד מהם אני יודע שהוא התחיל להשקיע רק לפני כמה שנים בודדות.

נו, ואז?!

@אפ_על_פי_כן כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

@משהמשה כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

לפחות על אחד מהם אני יודע שהוא התחיל להשקיע רק לפני כמה שנים בודדות.

נו, ואז?!

אז זה אומר שהמעלה של נדלן על שוק ההון, שיש בו עסקאות שאפשר להרוויח בהם הרבה בזמן קצר. וככה אפשר לחתן גם כמה וכמה ילדים ברווח.

• @צופה-ומביט כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

רווחים של אס אנד פי 500.PNG

בנקל מתקדמים, גם בפורומים אחרים מתחילים להעתיק מכאן מידע
    פרוג.png

@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

@צופה-ומביט כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

פרוג.png

אני כידוע לא מבין בשוק ההון, אבל מישהו אמר לי שהפוסט הזה לא ממש נכון, לא יודע למה.
    בנוגע להשקעה בנדלן, זה משקף קנייה של דירה פשוטה ולא עיסקה בנדלן עם פוטנציאל השבחה.
    שזו ההשקעה האמיתית בנדלן.

@שמח-לעזור
    כן,
    אחד השווער משגיח בישיבה מוכרת מאוד.
    השני השווער ראש ישיבה בישק ורמ בישג
    והשלישי השווער משיב בישיבה מאוד חשובה.

מכיוון שאני מכיר מקרוב נושאי משרות כאלו
    המשכורת שלהם לא גבוהה בעליל (חוץ מהרה״י אם הוא הקים בעצמו)
    זה כמעט לא רלוונטי מה האבא עושה אלא האמא

שלושתם קיבלו 3-4 חדרים במרכז בני ברק.
    אותם אני מכיר אישית וככל הידוע לי אין להם משכנתא אולי משהו קטן.

אתה מדבר על מקרים שהשווער לוקח על עצמו את המשכנתא?

בדיוק היום שוחחתי עם רעייתי על משכנתא של אחד הילדים, ואמרתי שב"ה חיתנו אותם בכבוד.
    רעייתי טענה שעם משכנתא כזו גבוהה זה לא נקרא בכבוד, והביאה כדוגמא את 3 המקרים הנ"ל.

עצוב
    נתתם לבת שלכם מיליון ש״ח
    ואתם מרגישים שלא חיתנתם בכבוד
    אין לי מה לומר

שאלת תם
    3 חדרים בעידן הנוכחי מספיקים ל3-4 ילדים
    ושאותם זוגות ירצו לשפר דיור יהיה להם משכנתא מכובדת
    אז גם אותם הורים לא חיתנו מספיק בכבוד
    כי אני מכיר כאלה שנתנו דירה 5 חדרים…
    (שוב, לא בגלל מידת המצוינות של הבחור, הם יתנו את זה לבת שלהם בכו״מ)

@שמח-לעזור כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

2 מתוכם עוסקות בהוראה....
    אמנם התקדמו למשרות טובות אבל בתחום ההוראה...
    השלישי אני לא מכיר את הבית והמשפחה.

אולי, לא יודע, מה שאני יודע שיש להם דירה בלי משכנתא גדולה.

עצוב
    נתתם לבת שלכם מיליון ש״ח
    אין לי מה לומר

זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר
    אפשר להסתכל על זה מהכיוון של הכסף כמה נתת.
    הורה שמחתן לא באמת מעניין אותו כמה הוא נתן וכמה הצד השני.
    מה שמעניין שהזוג מסודר עם דירה וחיים רגועים.
    וכל זמן שיש לזוג משכנתא גדולה, אז לב של אמא לא רגוע גם אם נתת המון.
    וגם כשיש משכורת יפה, עדיין זה מאמץ, וללב של אמא זה לא קל.
    תוסיף לזה שלא נתת מיליון במזומן נתת דירה אי שם שבסופו של דבר הם מקבלים ממנה הרבה מאוד.
    אבל תכל'ס זה לוקח זמן וכח. - בקטע הזה ברור ששוק ההון עם כסף ביד עדיף.
    השאלה כמה זמן זה לוקח ולכמה ילדים זה מספיק.

• @שמח-לעזור כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

2 מתוכם עוסקות בהוראה....
    אמנם התקדמו למשרות טובות אבל בתחום ההוראה...
    השלישי אני לא מכיר את הבית והמשפחה.

אולי, לא יודע, מה שאני יודע שיש להם דירה בלי משכנתא גדולה.

עצוב
    נתתם לבת שלכם מיליון ש״ח
    אין לי מה לומר

זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר
    אפשר להסתכל על זה מהכיוון של הכסף כמה נתת.
    הורה שמחתן לא באמת מעניין אותו כמה הוא נתן וכמה הצד השני.
    וכל זמן שיש לזוג משכנתא גדולה, אז לב של אמא לא רגוע גם אם נתת המון.
    וגם כשיש משכורת יפה, עדיין זה מאמץ, וללב של אמא זה לא קל.
    תוסיף לזה שלא נתת מיליון במזומן נתת דירה אי שם שבסופו של דבר הם מקבלים ממנה הרבה מאוד.
    אבל תכל'ס זה לוקח זמן וכח. - בקטע הזה ברור ששוק ההון עם כסף ביד עדיף.
    השאלה כמה זמן זה לוקח ולכמה ילדים זה מספיק.

@משהמשה זה גופא מה שבאתי לומר
    שאם האמא לא מרוויחה הרבה
    האבא על משרתו התורנית לא מסביר את ההון האדיר שצריך בשביל 2 מיליון לכל בת
    זה אולי מסביר למה הוא הרגיש חייב את השפיץ של פוניביז׳
    גם אם זה אומר לשלם משכנתאות ענקיות עד גיל 80

ובשיא כנות
    אני רוצה לעודד אותך
    המציאות מוכיחה שדווקא אלו שקבלו המון בהתחלה הסתדרו יחסית פחות בהמשך
    ״הכורח הוא אבי ההמצאה״

אני מכיר מכלי ראשון הורים שיש להם לתת דירה בלי משכנתא
    ולמרות זה דוחפים את ילדיהם לקחת משכנתא - בשביל חינוך פיננסי
    למרות שברור לילדיהם שההורים יעזרו בחתונות הנכדים
    עדיין ההבדל בין ההכרח לחסוך עושה את זה

• שוק הנדל"ן לא ממש בשפל.
    הוא מדשדש, ואין ודאות לגבי עליית מחירים בטווח הקרוב.
    אבל זה לא דומה לשוק ההון אחרי ירידה גדולה, כי עוד לא ראינו ירידה גדולה. (מסופק אם נראה בכלל).
    מצד שני, מכיון שלא ברור שתהיה ירידה, אם כך, זה באמת זמן טוב להכנס, כי זמן של דשדוש, הוא הזמן הכי גרוע של שוק הנדל"ן. ומשם אפשר רק לעלות.
    האם בטווח הארוך תהיה עליה משמעותית? אם נשתמש באותם כלים שמצדדי שוק ההון משתמשים בהם, דהיינו: להוכיח מהסטטיסטיקה ההיסטורית על העתיד, אז כנראה שכן. תהיה עליה משמעותית. מכיון שאם נצייר גרף שראשיתו לפני 150 שנה, כשהברון רוטשילד קנה את הקרקעות הראשונות בארץ ישראל, ועד היום, נראה מגמה ברורה של עליות גדולות מאד בכל 20 -30 שנה שתבחרו.
    אז למה אנשים חושבים ששוק הנדל"ן כבר מיצה את עצמו? כיון שבניגוד למניות, את שוק הנדל"ן אנשים חווים ברמה היום יומית. בפרט אצלנו שכולם קונים דירות. ואנשים לא מאמינים שעוד 10 שנים מישהו ישלם 3.5 מיליון על דירת 3 חדרים בנווה יעקב או בחריש. אבל את זה אמרו גם לפני 10 שנים....

אבל זה לא דומה לשוק ההון אחרי ירידה גדולה, כי עוד לא ראינו ירידה גדולה. (מסופק אם נראה בכלל).
    מצד שני, מכיון שלא ברור שתהיה ירידה, אם כך, זה באמת זמן טוב להכנס, כי זמן של דשדוש, הוא הזמן הכי גרוע של שוק הנדל"ן. ומשם אפשר רק לעלות.
    האם בטווח הארוך תהיה עליה משמעותית? אם נשתמש באותם כלים שמצדדי שוק ההון משתמשים בהם, דהיינו: להוכיח מהסטטיסטיקה ההיסטורית על העתיד, אז כנראה שכן. תהיה עליה משמעותית. מכיון שאם נצייר גרף שראשיתו לפני 150 שנה, כשהברון רוטשילד קנה את הקרקעות הראשונות בארץ ישראל, ועד היום, נראה מגמה ברורה של עליות גדולות מאד בכל 20 -30 שנה שתבחרו.
    אז למה אנשים חושבים ששוק הנדל"ן כבר מיצה את עצמו? כיון שבניגוד למניות, את שוק הנדל"ן אנשים חווים ברמה היום יומית. בפרט אצלנו שכולם קונים דירות. ואנשים לא מאמינים שעוד 10 שנים מישהו ישלם 3.5 מיליון על דירת 3 חדרים בנווה יעקב או בחריש. אבל את זה אמרו גם לפני 10 שנים....

@איש-בנימין אין מה להשוות,
    בשוק ההון אפשר למדוד את ערך ההשקעה לפי מכפילי רווח שכיום למיטב ידיעתי לא מאוד גבוהים, ואם כן יש לזה הסבר ברור.
    לעומת זה בנדל"ן יש יחס בין משכורת למחיר דירה שיהיה חייב להשפיע באיזשהו שלב.

• פוסט זה נמחק!
  • @מרים-הורביץ-נכסים כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

בדיוק כמו בשוק ההון, מי שרכש בחריש לפני 4 שנים לא מוכר בירידות, אלא נכנס ורוכש שם עוד דריה.

איך רוכשים עוד דירה כשבקושי מסתדרים עם הלוואת המינוף הראשונה?
    בשונה משוק ההון שיש אפשרות גם להיכנס בסכומים קטנים במשברים, לדוגמה מי שרכש נאסדק ממונף פי 3 ב2008 הרוויח 2000%.

כבר רשמתי זאת מספר פעמים:
    נדל''ן לא מתאים לכל אחד בכל מצב.
    ואם אין לכם עדיין אפשרות,
    תחסכו בינתיים בשוק ההון וזה מצוין.

נכון מאוד,
    והפסיכולגיה של לתת דירה שווה הרבה מאוד.

• @איש-בנימין אין מה להשוות,
    בשוק ההון אפשר למדוד את ערך ההשקעה לפי מכפילי רווח שכיום למיטב ידיעתי לא מאוד גבוהים, ואם כן יש לזה הסבר ברור.

@הקול-השפוי כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

אני אכתוב את מה שנראה לי בנושא זה ואולי זה יועיל למישהו

אכן צורות המדידה שונות, וגם צריך לזכור שרק נביא יכול לדעת מה יהיה אך במסגרת הכלים שהקב"ה נתן לנו מנסים להעריך את העתיד
    אך בנדל"ן לענ"ד הכלים מאוד מדידים וזה יחס של ביקוש והיצע (זה גם נתח מרכזי בשוק ההון ולפי העליות שהיה לאחרונה זה מעיד על ציפייה לעליות מחירים בתחום)

ומכיון שזה המוצר צריכה הכי גדול הוא לפחות אמור לשמור על האינפלציה ולפי העבר הוא כמעט תמיד עקף משמעותית,

וגם היחס משכורת מחיר דירה, הוא אמנם נכון אך יש עוד הרבה מרכיבים

1. יש לנתח נכבד מהאוכלסיה כספים בשוק ההון, ביטוח לאומי, הון לא רשום, קצבאות מחו"ל,
    2. המשקיעים שאצלם זה נמדד בלא תלות במשכורת אלא במרכיבים אחרים (ואין ספק שאם יעלו את המס רכישה ל16 אחוז ויעלו את גיל הילד שיוגדר גקונה את הדירה ב3/4 שנים אז השוק יתנהל כמו כל תחומי הצריכה שזה תואם אינפלציה ותו לא)
    3. יש תנועות של עליה לארץ או ירידה.
    4. יש עלויות בניה שאם הם עולות זה מחייב שיהיה קורולציה גם במחיר הדירה
      וגם המשכורות עצמם, לאורך כל השנים עולות ביחס גבוה בהרבה מהמדד (האינפלציה
  • @פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

כבר רשמתי זאת מספר פעמים:
    נדל''ן לא מתאים לכל אחד בכל מצב.
    ואם אין לכם עדיין אפשרות,
    תחסכו בינתיים בשוק ההון וזה מצוין.

נכון מאוד,

@מרים-הורביץ-נכסים כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

אחד השווער משגיח בישיבה מוכרת מאוד.
    השני השווער ראש ישיבה בישק ורמ בישג
    והשלישי השווער משיב בישיבה מאוד חשובה.
    שלושתם קיבלו 3-4 חדרים במרכז בני ברק.
    אותם אני מכיר אישית וככל הידוע לי אין להם משכנתא אולי משהו קטן.

אני רוצה לחדד ש 3 המקרים שהבאתי שאני מכיר שנתנו דירה בבני ברק.
    לא מדובר "בעילוי של פונביז" ולא באליטה של הציבור הליטאי.
    מדובר בבחורים שהם ברמה של השורה הראשונה בפונביז שזה בערך 50 בחורים בועד...
    והמשפחות לא אליטה תורניות מאוד מוכרות חלקית אבל לא משהו יוצא דופן.
    הם גם לא הצהירו בשידוכים בדיוק כמה הם נותנים
    אמרו שנותנים טוב מאוד,
    ובחורים טובים ניגשים לכאלו שידוכים.
    הם לקחו בסופו של דבר מהממוצע הטוב.
    כי זה מה שהתאים להם ולבנות שלהם.
    רוב ההורים מחפשים קודם כל שיתאים וגם שיהיה בחור טוב.
    ולא דוקא את השפיץ של הישיבה שלא תמיד מתאים ולא תמיד יהיה הבעל שהבת צריכה...

למה הם נתנו יותר ממה שהם חייבים?
    כי הם רוצים מכל הלב שהחתן הטוב שלהם ישב וילמד.
    אם היה לי יותר גם אני הייתי נותן וגם היום אם יהיה לי איך להוריד את גובה המשכנתאות של הילדים בע"ה אני יתן.

אגב 2 מתוכם הבת למדה הוראה... כך שאין לה הכנסה גבוהה לשלם משכנתא.

@איש-בנימין כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

להשוות את הנדל"ן לשוק ההון בחלק הזה זה כמו להשוות לחברה אחת או סקטור אחד בשוק ההון ולומר לפי כמה שצמח עד היום כך ימשיך, שזה ממש לא נכון,
    כשמשקיעים בשוק ההון באופן פסיבי ובמדד כמו S&P עוקבים אחרי כל השוק, וזה הרי ברור שהשוק כל הזמן מתפתח וכנראה כך גם ימשיך (לפחות כל עוד יש בעלי עסקים שרוצים להרוויח)
    משא"כ בנדל"ן שהוא לא מבטא כלל את השוק באופן כללי, אלא כסקטור נפרד, (וברור שניתן לומר סברות האם הסקטור הזה יעלה וכמה, אבל א"א להשוות את זה לשוק ההון הכללי)

• @איש-בנימין כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

להשוות את הנדל"ן לשוק ההון בחלק הזה זה כמו להשוות לחברה אחת או סקטור אחד בשוק ההון ולומר לפי כמה שצמח עד היום כך ימשיך, שזה ממש לא נכון,
    כשמשקיעים בשוק ההון באופן פסיבי ובמדד כמו S&P עוקבים אחרי כל השוק, וזה הרי ברור שהשוק כל הזמן מתפתח וכנראה כך גם ימשיך (לפחות כל עוד יש בעלי עסקים שרוצים להרוויח)
    משא"כ בנדל"ן שהוא לא מבטא כלל את השוק באופן כללי, אלא כסקטור נפרד, (וברור שניתן לומר סברות האם הסקטור הזה יעלה וכמה, אבל א"א להשוות את זה לשוק ההון הכללי)

לא משווה. כי זה באמת לא בדיוק אותו דבר. (ולכן גם הכותרת של האשכול לא מדוייקת, כי א"א באמת להניח בשתי כפות המאזניים נדל"ן ושוק ההון, כיון שיש המון משתנים. מה שכן אפשר זה לדבר על הטענות שעולות נגד השקעה בכל אחד מהם, ועל הטענות שעולות בעד כל אחד מהם בנפרד, ואם עולה טענה בצד אחד, תמיד כדאי לבדוק אם אין אותה טענה גם לצד השני. לדוגמא: טוענים נגד נדל"ן שהעיסוק לא מתאים לאברך, הן בגלל שזה מוציא אותו מהלימוד, והן בגלל שצריך להבין בזה. ופתאום, אותם אנשים מתכתבים באשכולות סמוכים על מסחר עצמאי, קריפטו, וכיו"ב....
    או דוגמא הפוכה למען האיזון הקדוש: טוענים נגד שוק ההון, שבעשור הקרוב בכלל לא בטוח שנראה ממוצע של 10%, אלא באזור 6%. אבל גם אם זה נכון, זו לא טענה מול נדל"ן, ששם בודאי לא יהיו כאלו תשואות).

• לא משווה. כי זה באמת לא בדיוק אותו דבר. (ולכן גם הכותרת של האשכול לא מדוייקת, כי א"א באמת להניח בשתי כפות המאזניים נדל"ן ושוק ההון, כיון שיש המון משתנים. מה שכן אפשר זה לדבר על הטענות שעולות נגד השקעה בכל אחד מהם, ועל הטענות שעולות בעד כל אחד מהם בנפרד, ואם עולה טענה בצד אחד, תמיד כדאי לבדוק אם אין אותה טענה גם לצד השני. לדוגמא: טוענים נגד נדל"ן שהעיסוק לא מתאים לאברך, הן בגלל שזה מוציא אותו מהלימוד, והן בגלל שצריך להבין בזה. ופתאום, אותם אנשים מתכתבים באשכולות סמוכים על מסחר עצמאי, קריפטו, וכיו"ב....
    או דוגמא הפוכה למען האיזון הקדוש: טוענים נגד שוק ההון, שבעשור הקרוב בכלל לא בטוח שנראה ממוצע של 10%, אלא באזור 6%. אבל גם אם זה נכון, זו לא טענה מול נדל"ן, ששם בודאי לא יהיו כאלו תשואות).

טוענים נגד נדל"ן שהעיסוק לא מתאים לאברך, הן בגלל שזה מוציא אותו מהלימוד, והן בגלל שצריך להבין בזה. ופתאום, אותם אנשים מתכתבים באשכולות סמוכים על מסחר עצמאי, קריפטו,

יש כאן ערבוב בין שני נושאים
    א. מה מתאים ויכול לשמש כפתרון ואפיק פוטנציאלי לכלל הציבור, וע"ז טענו שנדל"ן דורש יותר הכנה לימוד ועיסוק ופחות מתאים לשווק את זה כפתרון לאברכים.
    ב. כל אדם לעצמו יכול לבחור את הדרך שבאופן אישי מתאימה לו יותר, ויכול להיות אדם שהוא יודע שנדל"ן יוציא אותו מהלימוד, אבל להתכתב על מסחר עצמאי וקריפטו.. לא יפריע לו

טוענים נגד שוק ההון, שבעשור הקרוב בכלל לא בטוח שנראה ממוצע של 10%, אלא באזור 6%. אבל גם אם זה נכון, זו לא טענה מול נדל"ן, ששם בודאי לא יהיו כאלו תשואות).

לא מדוייק, כי מצדדי הנדל"ן לא מדברים בד"כ על השקעה פסיבית, אלא על השקעה אקטיבית בבחירת עיסקאות ספציפיות, כניסה ויציאה מהירים, וכו' וכו' ובדרך הזו הפוטנציאל לתשואה גבוה מאד

• @הקול-השפוי כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

אני אכתוב את מה שנראה לי בנושא זה ואולי זה יועיל למישהו

אכן צורות המדידה שונות, וגם צריך לזכור שרק נביא יכול לדעת מה יהיה אך במסגרת הכלים שהקב"ה נתן לנו מנסים להעריך את העתיד
    אך בנדל"ן לענ"ד הכלים מאוד מדידים וזה יחס של ביקוש והיצע (זה גם נתח מרכזי בשוק ההון ולפי העליות שהיה לאחרונה זה מעיד על ציפייה לעליות מחירים בתחום)

ומכיון שזה המוצר צריכה הכי גדול הוא לפחות אמור לשמור על האינפלציה ולפי העבר הוא כמעט תמיד עקף משמעותית,

וגם היחס משכורת מחיר דירה, הוא אמנם נכון אך יש עוד הרבה מרכיבים

1. יש לנתח נכבד מהאוכלסיה כספים בשוק ההון, ביטוח לאומי, הון לא רשום, קצבאות מחו"ל,
    2. המשקיעים שאצלם זה נמדד בלא תלות במשכורת אלא במרכיבים אחרים (ואין ספק שאם יעלו את המס רכישה ל16 אחוז ויעלו את גיל הילד שיוגדר גקונה את הדירה ב3/4 שנים אז השוק יתנהל כמו כל תחומי הצריכה שזה תואם אינפלציה ותו לא)
    3. יש תנועות של עליה לארץ או ירידה.
    4. יש עלויות בניה שאם הם עולות זה מחייב שיהיה קורולציה גם במחיר הדירה
      וגם המשכורות עצמם, לאורך כל השנים עולות ביחס גבוה בהרבה מהמדד (האינפלציה

@משה-עוזיאל כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

יש עלויות בניה שאם הם עולות זה מחייב שיהיה קורולציה גם במחיר הדירה

זה מתקזז עם מחירי הקרקעות שירדו בעשרות אחוזים.

• @פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

@צופה-ומביט כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

פרוג.png

אני כידוע לא מבין בשוק ההון, אבל מישהו אמר לי שהפוסט הזה לא ממש נכון, לא יודע למה.
    בנוגע להשקעה בנדלן, זה משקף קנייה של דירה פשוטה ולא עיסקה בנדלן עם פוטנציאל השבחה.

יכול להיות שהמספרים לא מדויקים, אבל הרעיון ברור.

אבל גם הסיכון עולה בהתאם, לא חסר דירות שנמכרו עם פינוי ובינוי, ובפועל זה לא נראה באופק שזה הולך לקרות או שהרווח לא בדיוק כמו שמהתווך סיפר, וגם היזמים פותחים את הסכמים מול דיירים, כדי להוציא לפועל פרויקטים של התחדשות: "הימים של רווחיות נגמרו, מדובר בוויתור של 20 אחוז מההשבחה בפרויקט"

יכול להיות שהמספרים לא מדויקים, אבל הרעיון ברור.

אבל גם הסיכון עולה בהתאם, לא חסר דירות שנמכרו עם פינוי ובינוי, ובפועל זה לא נראה באופק שזה הולך לקרות או שהרווח לא בדיוק כמו שמהתווך סיפר, וגם היזמים פותחים את הסכמים מול דיירים, כדי להוציא לפועל פרויקטים של התחדשות: "הימים של רווחיות נגמרו, מדובר בוויתור של 20 אחוז מההשבחה בפרויקט"

דירה עם פונטציאל השבחה זה לא רק פינוי בינוי
    יש מיליון דברים נוספים.
    שהם בלי שום סיכון. ועלייה בטוחה לגמרי.
    למשל מה שכתבתי עליו לקנות דירה ליד האזור המתוכנן לשדה תעופה חדש.
    אם אתה משקיע לטווח של כמה שנים המחיר שלה יקפוץ פתאום אם תקנה במקום הנכון. ואחרי שבדקת שהאזור הולך בוודאות לפיתוח מואץ וזה יהיה האזור שיהנה מהתוכנית החדשה וכו'.
    ויש עוד מלא אפשרויות כביש חדש מתוכנן, רכבת, אזור מסחר ותעסוקה.
    שכונה חדשה שמתוכננת ועוד.
    השקעה בנדלן זה להתייעץ עם אנשי מקצוע מה הנתונים שנותנים עלייה בעוד תקופה ולא לקנות סתם דירה שמתאימה ליכולת הכספית שלך.
    אם אתה עושה משהו כזה מאוד מאוד מקצועי
    הרווח שתגיע אליו הרבה הרבה יותר מהמקובל בשוק ההון.

מכיון שאם נצייר גרף שראשיתו לפני 150 שנה, כשהברון רוטשילד קנה את הקרקעות הראשונות בארץ ישראל, ועד היום, נראה מגמה ברורה של עליות גדולות מאד בכל 20 -30 שנה שתבחרו.

אפשר לקבל את הגרף?

נושאים מוצעים

• -2 הצבעות
    30 פוסטים
    514 צפיות
    פ
    @הקול-השפוי כתב בהאם הציבור החרדי זנח את הנדל"ן לטובת שוק ההון?: אני חושב שרוב האנשים חושבים שיש אפשריות נהדרות בנדל"ן, בעיקר למתווכים והמשווקים...
  • 1 הצבעות
    64 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: איך שפתחת את האשכול היה נשמע שיש איזה טעות בעצם האסטרטגיה ועדיין! @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: עכשיו אתה טוען במקרה שאחרי כמה שנים היה כבר זינוק משמעותי אולי יש מקום להעביר את הכסף למסלול עם סיכון נמוך אני כתבתי מפורש לא רק במקרה של זינוק- כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל אם עברו כמה שנים טובות והשוק רק עלה לפי הממוצע שלו, וכ"ש אם הוא נתן קפיצה מעל לממוצע, עיקר הטענה שלי לגבי עליה ממוצעת ולא רק בזינוק רק הוספתי שאם היה זינוק כ"ש שזה כך. @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל צריך שיהיה זינוק ממש משמעותי כמו אחרי הירידה בקורונה -מרץ 2020 למה צריך זינוק? גם בלי זינוק, כפי שהסברתי, יש חשש שהשוק ירד ולא יספיק להתאושש בתקופה הקצרה שנשארה לך עד שתצטרך את הכסף.
  • 0 הצבעות
    50 פוסטים
    2k צפיות
    ל
    @עומק-הסיכוי כתב בספרים מומלצים - השקעות / שוק ההון / נדל"ן: בשנים האחרונות השיטה שלו פחות מצליחה בדיוק לכן. אחד הבעיות בשיטה [והוא מתייחס לזה] זה שהיא נכונה. ואם היא נכונה אז אנשים יתחילו לעובד בשיטה שלו. המחירים של מניות הערך המועדפות לפי השיטה שלו יעלו. ושוב חזרנו לתיאוריית השוק היעיל. ברגע שההתלהבות סביב השיטה פחתה, אנשים מזלזלים במכפילים, עכשיו זה המקום למצוא מניות "זולות". בנוסף השוק בשנים האחרונות נטה מאוד לכיוון של צמיחה, עם התפתחות הבינה המלאכותית, ודווקא עכשיו כשיש חששות לבועה מסוימת, וחששות כבדים לגבי משבר קרוב וכד', אני חושב שהשיטה שלו תחזיק מעמד היטב, עם הרבה פחות סיכון. וכמובן, אילולי תגלית הבינה, כנראה שהוא עדיין היה מצליח. חוצמזה, אחד הכללים בשיטה שצריך לתת לה הרבה זמן בשביל לעבוד היטב.....
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    916 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    הפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית
  • אתרים מומלצים - שוק ההון

שוק ההון והשקעות המלצות מידע
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    2k צפיות
    טריידרט
    BloxTax מערכת להנפקת דו"ח עבור רשות המיסים על אחזקת קריפטו (ביטקוין) בארנק פרטי ובורסות זרות המערכת/החברה בפיקוח ואישור רשות המיסים ורשות ני"ע בישראל (כ900 ש"ח | חובת דו"ח חל רק על קניה ומכירה | קניה ואחזקה לא מחייב דו"ח)