דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
36 6 88 6
  • קשה להגיד שהשוק במחירים שלו כרגע הוא בועה כן אפשר להגיד שישנם הרבה אזורים בועתיים בשוק .
    לגבי השקעה אקטיבית בבינה מלאכותית אתה חייב לחשוב אלו סקטורים הולכים להרוויח מזה ולאו דווקא אינבידיה שגם היא מדפיסה כסף בקצבים מטורפים.
    אני חושב שהאופציות הם לחפש סקטורים שיהנו מההתפתחות ולאו דווקא חברות ולחפש דווקא סקטורים שכרגע העין לא עליהם כמו אנרגיה גרעינית חשמל דאטה סנטרים . לסיכום אני אגיד כך בבהלה לזהב מי שהרוויחו לא היו הכורים שלו אלא דווקא ספקים של מוצרים נלווים וכך גם היה בדוט קום החברה שהמציאה את האינטרנט לא זו שהרוויחה , וכן מה שאומר זה נורא קשה אבל צריך לזכור שבשביל להרוויח כסף צריך לעשות מה שאחרים לא יודעים לעשות .

@דוד-בן-זיקרי
    אני חושב שכולם פה הסבירו מאוד יפה כמה חשוב להיזהר שמשקעים וכו'
    אבל עם משהו יכול להתייחס לתוכן העניין
    האם זה באמת בועה או שזה באמת כצעקתה הרי בסוף כולם מסכימים שמדובר על משהו ששוק ההון לא יתמודד איתו מדובר על משהו גדול ורחב כ"כ

• @האדם-חושב @אבי-ר. @דוד-בן-זיקרי @אפ_על_פי_כן
    יש את הסל Roundhill Generative AI & Technology ETF
    הוא מאגד בתוכו את חברות הAI המובילות והוא מנוהל ע"י מומחים
    שמזהים את החברות הטובות ומכניסים בתוכו
    לא רק חברות אמריקאיות
    זה סל ולא מניה ספציפית
    דמי ניהול קצת גבוהים
    תשואות ממש יפות

• @האדם-חושב @אבי-ר. @דוד-בן-זיקרי @אפ_על_פי_כן
    יש את הסל Roundhill Generative AI & Technology ETF
    הוא מאגד בתוכו את חברות הAI המובילות והוא מנוהל ע"י מומחים
    שמזהים את החברות הטובות ומכניסים בתוכו
    לא רק חברות אמריקאיות
    זה סל ולא מניה ספציפית
    דמי ניהול קצת גבוהים
    תשואות ממש יפות

@אנונימי2
    מי החברה המנפיק? באיזו בורסה?

• @אנונימי2
    מי החברה המנפיק? באיזו בורסה?

אוקיי עונה לעצמי:
    החברה היא Roundhill Investments
    הניהול הוא אקטיבי, לא מדובר במחקה מדד פסיבי.

זה פרטי הקרן מאתר החברה:
    dbfb8544-3372-4e45-9b6b-1038b9931264-image.png

הבורסה: ניו יורק
    דמי ניהול די יקרים כפי שניתן לראות.
    אלו החברות הגדולות שהקרן מחזיקה:
    d02f73ca-b17e-4deb-a461-1e66148283af-image.png

מענין לראות מה ההבדלים בין קרן זו לסתם מדד נאסדק... החברות נשמעות לי די חופפות...

• וזה עדיין לא עונה על השאלה שלי....

• וזה עדיין לא עונה על השאלה שלי....

@האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

וזה עדיין לא עונה על השאלה שלי....

אנסה לענות, בשפה פשוטה.
    מה זו בועה? - כאשר משקיעים מתמחרים את החברות ביותר מכפי שוויים. התוצאה: מחיר המניות עולה, גם אם הערך האמיתי הוא פחות.
    כאשר בועה מתפוצצת (משקיעים קולטים שהערך האמיתי הוא ממש פחות)- מחיר המניות מתרסק.
    מכיוון שהשוק עולה בעקביות (- הכלכלה מתפתחת), היסטורית, גם אם בועה מתפוצצת והמחירים צונחים- לאט לאט השווי האמיתי גדל, המחירים מטפסים בחזרה, עד שהוא מגיע למחיר שהיה לפני התפוצצות הבועה- והפעם בצדק.

לכן למרות החששות מפני התפוצצות של בועה וצניחת מחירים - לטווח הארוך המחירים יחזרו לאן שהיו ואף יותר מכך.
    היסטורית- לא היה אדם שהשקיע למשך 15 שנה ב- S&P ויצא מופסד. גם בשיא המשברים.
    השאלה היא, לכמה זמן ההשקעה שלך בשוק.
    אם היא לטווח ארוך (עשור ומעלה)- לדעתי אין מקום לחששות מבועה.

במקומך- הייתי יותר חושש מ- ל"להישאר בחוץ" בגלל חרדות בועה וכו', מאשר להיכנס בשיא, ולספוג משבר, וא"כ לעלות בחזרה.

כמובן לא המלצה לא ייעוץ וכו'.

אם אני טועה - אשמח לתיקונים.

• אוקיי עונה לעצמי:
    החברה היא Roundhill Investments
    הניהול הוא אקטיבי, לא מדובר במחקה מדד פסיבי.

זה פרטי הקרן מאתר החברה:
    dbfb8544-3372-4e45-9b6b-1038b9931264-image.png

הבורסה: ניו יורק
    דמי ניהול די יקרים כפי שניתן לראות.
    אלו החברות הגדולות שהקרן מחזיקה:
    d02f73ca-b17e-4deb-a461-1e66148283af-image.png

מענין לראות מה ההבדלים בין קרן זו לסתם מדד נאסדק... החברות נשמעות לי די חופפות...

@אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

0

ההבדל שזה רק חברות AI
    לא רק אמריקאיות
    ותסתכל בתשואות

• @האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

וזה עדיין לא עונה על השאלה שלי....

אנסה לענות, בשפה פשוטה.
    מה זו בועה? - כאשר משקיעים מתמחרים את החברות ביותר מכפי שוויים. התוצאה: מחיר המניות עולה, גם אם הערך האמיתי הוא פחות.
    כאשר בועה מתפוצצת (משקיעים קולטים שהערך האמיתי הוא ממש פחות)- מחיר המניות מתרסק.
    מכיוון שהשוק עולה בעקביות (- הכלכלה מתפתחת), היסטורית, גם אם בועה מתפוצצת והמחירים צונחים- לאט לאט השווי האמיתי גדל, המחירים מטפסים בחזרה, עד שהוא מגיע למחיר שהיה לפני התפוצצות הבועה- והפעם בצדק.

לכן למרות החששות מפני התפוצצות של בועה וצניחת מחירים - לטווח הארוך המחירים יחזרו לאן שהיו ואף יותר מכך.
    היסטורית- לא היה אדם שהשקיע למשך 15 שנה ב- S&P ויצא מופסד. גם בשיא המשברים.
    השאלה היא, לכמה זמן ההשקעה שלך בשוק.
    אם היא לטווח ארוך (עשור ומעלה)- לדעתי אין מקום לחששות מבועה.

במקומך- הייתי יותר חושש מ- ל"להישאר בחוץ" בגלל חרדות בועה וכו', מאשר להיכנס בשיא, ולספוג משבר, וא"כ לעלות בחזרה.

כמובן לא המלצה לא ייעוץ וכו'.

אם אני טועה - אשמח לתיקונים.

@אפ_על_פי_כן
    שוב אני מדבר בעיקר על הנושא של הבינה מלאכותית
    זה ברור שמניות יודעות לתקן את עצמם בתווך של שנים קדימה וכמו שאתה כותב ראויים את זה בהיסטוריה
    אבל אני שואל אולי בבינה מלאכותית זה קצת שונה?
    הרי אין ספק שהבשורה שהבינה נתנה לעולם היא מטורפת ואין ספק שבגלל זה אנשים נותנים לה הרבה פוטנציאל לעתיד ואלי דווקא בגלל זה שהיא נתנה בשורה גדולה לעולם (שאפשר לאומר שלא הייתה כזות בשורה בעשרות שנים האחרונות מה שאומר שלא בטוח אפשר להשוות מהשקעות אחרות...) שבגלל זה בתקופה של הבשורה נכון שהמניות עלו ואפילו מאוד אבל זה בגלל שזה היה בשורה מטורפת וכל בשורה שתהיה גדולה השוק ייתן לה שווי הרבה יותר גדול ממה שבאמת מגיע לה אפילו בטווח של שנים קדימה

• @אפ_על_פי_כן
    זה ברור שמניות יודעות לתקן את עצמם בתווך של שנים קדימה וכמו שאתה כותב ראויים את זה בהיסטוריה
    הרי אין ספק שהבשורה שהבינה נתנה לעולם היא מטורפת ואין ספק שבגלל זה אנשים נותנים לה הרבה פוטנציאל לעתיד ואלי דווקא בגלל זה שהיא נתנה בשורה גדולה לעולם (שאפשר לאומר שלא הייתה כזות בשורה בעשרות שנים האחרונות מה שאומר שלא בטוח אפשר להשוות מהשקעות אחרות...) שבגלל זה בתקופה של הבשורה נכון שהמניות עלו ואפילו מאוד אבל זה בגלל שזה היה בשורה מטורפת וכל בשורה שתהיה גדולה השוק ייתן לה שווי הרבה יותר גדול ממה שבאמת מגיע לה אפילו בטווח של שנים קדימה

@אפ_על_פי_כן

לעניות דעתי
    מהפכת האינטרנט בשנות ה-2000 הייתה בשורה לא פחות גדולה.
    הייתה אז בןעת הדוט.קום שאכן התפוצצה והביאה למשבר גדול.
    אחרי עשור השוק חזר לקדמותו.

• לא קראתי את הכתבה ואני לא מומחה לשוק ההון (בקושי מבין)
    אבל נראה לי שצריך לזכור לגבי ה-AI ושאר הדברים
    החשש שאנחנו מגזימים וזה יתפוצץ וכו'
    זה משפט של אדם חושב (יהודי) אבל לענ"ד העולם לא מסתכל על זה כך ומפתחים בזה תלות לכן אני לא חושב שיהיה פיצוץ
    מה עוד שהממציאים של הדברים גורפים כסף גדול והם לא יביאו לזה להעלם במהרה

@אפ_על_פי_כן

לעניות דעתי
    מהפכת האינטרנט בשנות ה-2000 הייתה בשורה לא פחות גדולה.
    הייתה אז בןעת הדוט.קום שאכן התפוצצה והביאה למשבר גדול.
    אחרי עשור השוק חזר לקדמותו.

@אפ_על_פי_כן
    וזה בדיוק השאלה האם באמת זה אותה בועה או שלא?

• @אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

0

ההבדל שזה רק חברות AI
    לא רק אמריקאיות
    ותסתכל בתשואות

@אנונימי2 כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

הבדל שזה רק חברות AI
    לא רק אמריקאיות
    ותסתכל בתשואות

הקרן נוסדה ב- 2023...
    התשואות הן של שנתיים...
    לא רואה הבדל בינה לבין כל קרן השקעות, ישראלית או אמריקאית, שהביאה תשואות יפות במשך שנתיים או מעט יותר, שאינם מנבאות את העתיד (ראה את אלטשולר שחם).
    לא בטוח שזה רעיון רע,
    רק תדע למה אתה נכנס- קרן השקעות אקטיבית, אמריקאית, עם דמי ניהול לא זולים. זה לא ETF מחקה מדד.

• @אפ_על_פי_כן

השאלה שלי היא אחרת: ואם זו בועה, מה אכפת לי?
    (כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

(כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

@אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

(כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

אם זה בועה כ"כ גדולה גם אחרי 15 שנה אולי השוק לא יתקן את עצמו (או שיתקן אבל ייקח לו הרבה מאוד שנים קדימה ו15 שנה לא יספיקו )

• @אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

(כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

אם זה בועה כ"כ גדולה גם אחרי 15 שנה אולי השוק לא יתקן את עצמו (או שיתקן אבל ייקח לו הרבה מאוד שנים קדימה ו15 שנה לא יספיקו )

היסטורית, לא היה משבר שמחקי מדד לא תיקנו תוך 15 שנה
    וכמעט בכל המקרים תוך עשור.

נכון, זה לא מנבא שום דבר על העתיד...

היסטורית, לא היה משבר שמחקי מדד לא תיקנו תוך 15 שנה
    וכמעט בכל המקרים תוך עשור.

נכון, זה לא מנבא שום דבר על העתיד...

@אפ_על_פי_כן
    היסטורית לא היה בעשרות שנים האחרונות משהו בסדר גודל הזה של הAI...

• @אפ_על_פי_כן

כבר כתבתי שדעתי אחרת.
    האינטרנט היה מהפכה לא פחות גדולה.
    אבל זה כבר נושא שאפשר לדון בו שעות... והאמת שאין לי כח 😊
    כל אחד יעשה כהבנתו.

• אני חושב שגם במידה ותהיה כאן בועה זה לא יגיע למצב שזה יקריס את העולם אם זה הפחד שלך כי החברות האלה הם הכלכלות והמדינות יהיו חייבות להציל אותם כפי שעשו לחלק מהחברות בסאב פריים ואם אני לא טועה סם אלטמן אמר אמר את זה או רימז לזה שהם רוצים להגיע לגודל והשפעה כזו שהם יהיו גדולים מידי מכדי ליפול .
    המסקנה היא שלטווח ארוך כנראה הכול ימשך לטובה אבל לטווח הקצר באמת קיים סיכון גדול וצריך לנסות להעריך אותו נכון .

• בכל מקרה, @האדם-חושב החשוב,
    סטטיסטית בכל 3-4 שנים יש משבר רציני בשוק ההון...
    (זה סטטטיסטיקה שביכולתי לחפש לך, אם אתה מעוניין).
    זה חלק מהרעיון. צריך להיות מוכן לזה.

• @דוד-בן-זיקרי
    אני חושב שכולם פה הסבירו מאוד יפה כמה חשוב להיזהר שמשקעים וכו'
    אבל עם משהו יכול להתייחס לתוכן העניין
    האם זה באמת בועה או שזה באמת כצעקתה הרי בסוף כולם מסכימים שמדובר על משהו ששוק ההון לא יתמודד איתו מדובר על משהו גדול ורחב כ"כ

@האדם-חושב אני חושב שקשה מאוד לענות האם זה בועה ועוד יותר קשה לענות מתי יהיה הפיצוץ של הבועה , בועות מסתברות בדיעבד ולכן מה שנותר בזמנים כאלה זה רק לנסות לתמחר מחירי החברות וכרגע בגדול הם לא בועתיים .
    מעבר לזה שהבינה מלאכותית עדיין לא הגיע לשיא היכולת שלה כרגע התקרה לא נובעת מטכנולוגיה אלא דווקא מתשתיות .
    ושוב לטווח הארוך אני לא חושב שיש איום על שוקי ההון .

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    64 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: איך שפתחת את האשכול היה נשמע שיש איזה טעות בעצם האסטרטגיה ועדיין! @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: עכשיו אתה טוען במקרה שאחרי כמה שנים היה כבר זינוק משמעותי אולי יש מקום להעביר את הכסף למסלול עם סיכון נמוך אני כתבתי מפורש לא רק במקרה של זינוק- כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל אם עברו כמה שנים טובות והשוק רק עלה לפי הממוצע שלו, וכ"ש אם הוא נתן קפיצה מעל לממוצע, עיקר הטענה שלי לגבי עליה ממוצעת ולא רק בזינוק רק הוספתי שאם היה זינוק כ"ש שזה כך. @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל צריך שיהיה זינוק ממש משמעותי כמו אחרי הירידה בקורונה -מרץ 2020 למה צריך זינוק? גם בלי זינוק, כפי שהסברתי, יש חשש שהשוק ירד ולא יספיק להתאושש בתקופה הקצרה שנשארה לך עד שתצטרך את הכסף.
  • 1 הצבעות
    21 פוסטים
    493 צפיות
    א
    @שמש-מרפא כתב במינוף בשוק ההון - כדאיות / סיכון / איך: יצא לך כ-100 אל"ד בסוף התקופה (לפי חישוב של 9%). בחישוב נדיב יותר של 12% (שזה אמנם הממוצע ביובל האחרון) יצא כ-135. אתה צודק שפעימה אחת בד"כ רווחית יותר. 1 תודה על העזרה שלך! אתה יכול לפרט לי יותר את החישוב שלך?
  • מגרשים בחירן

הועבר נדל"ן חירן מגרשים נדלן השקעות
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    328 צפיות
    מ
    אם זה משווק ע"י ברנדווין, אז יש להם שם טוב. בכל מקרה - התאמה אישית ללקוח זהו דבר קריטי. אחרת גם כשההשקעה עצמה היא בסדר - חוסר ההתאמה עלול לגרום להפסדים גדולים. מהיכרות בסיסית שלי עם החברה הנ"ל, כדאי מאוד לקחת יועץ חיצוני.
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    246 צפיות
    טריידרט
    @מפתח_בינה כתב בבינה מלאכותית בהשקעות. עקיצה מתוחכמת?: בשוק ההון כבר מזמן משתמשים ב"בינה מלאכותית" שזה בעצם אלגוריתמים שסורקים כל הזמן את השוק ומנסים לנבא מה הצעד הבא. ממה שקראתי קצת, החידוש עבור סחר בבורסה ע"י הבינה מלאכותית מעבר לאלגוריתם המוכר, הוא ניתוח מלל ולא רק נתונים, לדוגמה, להכניס גם ציוצים של טראמפ בטוויטר או חדשות על פתיחת מלחמה בין הודו לפאקיסטן לתוך שקלול האלגוריתם.
  • 3 הצבעות
    10 פוסטים
    259 צפיות
    ש
    @פלוס כתב בשוק ההון בירידה!! ומה עכשיו??: במקרה של ירידות חדות, חשוב לבחון את רמת החשיפה של תיק ההשקעות שלך לסיכונים מיותרים. אם אתה משקיע עם אופק זמן ארוך, יתכן ויהיה נכון להוריד חשיפה לאפיקים מסוכנים ולהתמקד בנכסים בטוחים יותר. אך אם אתה משקיע לטווח קצר, סיכון גבוה יותר עשוי להתאים לך. לכאו' בדיוק הפוך.. אם זה השקעה לטווח ארוך, אז יש אפשרות לקחת סיכון גבוה כי אני יודע שהשוק תמיד מתקן את עצמו, אך אם זה לטווח הקצר זה יהיה סיכון מדי גדול אפי' להפסיד את הקרן - כל שכן ש(אולי)לא להרוויח, ולכן בטווח קצר יהיה עדיף פחות סיכונים.