דילוג לתוכן

שאלה לגבי פרעון מוקדם במשכנתא

שוק ההון והשקעות
5 3 125 3
  • שלום וברכה!
    יש לי משכנתא פעילה ואני מעוניין לפרוע חלק ממנה, כשלקחתי את המשכנתא היועץ אמר לי שאני יכול לפרוע מינימום 10 אחוז מגובה המסלול והיות המשכנתא מחולקת ל2 מסלולים אז אני יכול לפרוע 10 אחוז מגובה אחד המסלולים ולא כל המשכנתא כי כל מסלול זה כהלוואה בפנ"ע, עכשיו שאני פונה לבנק ומבקש לפרוע 10 אחוז מגובה המסלול הנמוך הבנק אמר לי שאפשר רק 10 אחוז מכל המשכנתא.
    עם מי הצדק?

• שלום וברכה!
    יש לי משכנתא פעילה ואני מעוניין לפרוע חלק ממנה, כשלקחתי את המשכנתא היועץ אמר לי שאני יכול לפרוע מינימום 10 אחוז מגובה המסלול והיות המשכנתא מחולקת ל2 מסלולים אז אני יכול לפרוע 10 אחוז מגובה אחד המסלולים ולא כל המשכנתא כי כל מסלול זה כהלוואה בפנ"ע, עכשיו שאני פונה לבנק ומבקש לפרוע 10 אחוז מגובה המסלול הנמוך הבנק אמר לי שאפשר רק 10 אחוז מכל המשכנתא.
    עם מי הצדק?

@בית-שמש בעיקרון הבנקים דורשים שיהיה מינימום של 10% מסכום המשכנתא המקורי או מינימום של 10% מיתרת ההלוואה (הגבוה מביניהם)

• @בית-שמש בעיקרון הבנקים דורשים שיהיה מינימום של 10% מסכום המשכנתא המקורי או מינימום של 10% מיתרת ההלוואה (הגבוה מביניהם)

@משכנתא-בקצב-שלך כן אני שואל האם צריך 10 אחוז מסך כל המשכנתא או מהמסלול שאותו אני רוצה לפרוע?
    שהרי המשכנתא מחולקת למסלולים אז אם נניח כל המשכנתא היא 300,000 ש"ח שמחולק ל2 שליש 200,000 ושליש 100,000
    ואני מעוניין לפרוע לשליש 100,000 אז אני צריך רק 10,000 ש"ח אבל אם נסתכלים על כל המשכנתא אז אני צריך 30,000 ש"ח

• @משכנתא-בקצב-שלך כן אני שואל האם צריך 10 אחוז מסך כל המשכנתא או מהמסלול שאותו אני רוצה לפרוע?
    שהרי המשכנתא מחולקת למסלולים אז אם נניח כל המשכנתא היא 300,000 ש"ח שמחולק ל2 שליש 200,000 ושליש 100,000
    ואני מעוניין לפרוע לשליש 100,000 אז אני צריך רק 10,000 ש"ח אבל אם נסתכלים על כל המשכנתא אז אני צריך 30,000 ש"ח

@בית-שמש המינימום הנדרש של 10% הוא מכל מסלול בנפרד

• @בית-שמש המינימום הנדרש של 10% הוא מכל מסלול בנפרד

@משכנתא-בקצב-שלך
    ממש לא 10% מכל המשכנתא,
    למעט שכבר עשית מחזור על חלק מהמשכנתא,
    כך שזה נהפך למשכנתא חדשה,
    וזה לפעמים הפתרון,
    למחזר חלק מהמשכנתא ואז לפרוע 10% מהמחזור,
    כמובן שצריך לראות שתנאי היריבית לא נפגעים.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    6 פוסטים
    98 צפיות
    אבי ר.א
    באופן כללי אתה צודק בדבריך. @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: בשנים האחרונות המדד בישראל עלה סביב 3%–4% בשנה (ובשנים מסוימות אף יותר). לא מסתכלים בזה לפי השנים האחרונות שספציפית היה בהם קורונה ומלחמה, אלא לאורך השנים שהממוצע הוא מתחת ל2% אינפלציה בשנה, וכך גם הציפיות לשנים הקרובות. (אם לא יקרה עוד משהו לא צפוי) @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: כיום ניתן לקחת מסלולים לא צמודים בריבית קבועה של כ־5.5%–5.7%: כמו שכבר תיקנו אותך. ולמעשה כמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך ההמלצה בד"כ היא לקחת מזה סכום נמוך, כך שאין השפעה רצינית מהאינפלציה, ויש מקרים שכן כדאי לשקול לקחת מזה סכומים גדולים יותר.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    195 צפיות
    צ
    @אנונימי2 א"א להמליץ לך בפורום על כזה דבר, אבל בהחלט הגישה נכונה שחברות AI הם העתיד [יותר נכון הווה, והעתיד זה בכלל אנרגיה]. מצד שני תמיד יש את החשש שרק כמה חברות מסויימות יצליחו לכבוש את השוק, וכל השאר... אם אתה עושה את זה כחלק מהפיזור שלך, אבל א"א להמליץ לך על איזה סכום וכמה אחוזים מהתיק. השאלה היא האם אתה מבין את הסיכונים, או שברור לך שרק AI ואין לך שום צד אחר בכלל. כי AI זה לא שום קוד להצלחה ועליית ערך המנייה.
  • עדכונים והסברים על משכנתאות ונדל"ן

נדל"ן משכנתא נדלן
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    331 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @יוסי-אוסטר יוסי אם אתה כותב את זה כבר ניתן לסמוך על זה!
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    391 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    867 צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.