דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?
-
זה כאילו ממש משוואה שא"א לפתור אותה.. הקטע עם סכום ההפקדות שיכסה את כל מאת האחוזים.. זה ממש חידה.. ועוד משתנים כמו אינפלציה ועליית מחירים ושגעונות של הדור ההוא..
אין באמת לכאורה מנוס מזה..
סליחה שאני כזה מיואש...
אבל מילות עידוד אפשר להביא מידידינו חיים מאיר מכאן
שדיברתי איתו והוא הרגיע אותי בנימה של אמונה
שכרגע יש לך ילד אחד? עשית חיסכון לכל ילד? קרן השתלמות? תעשה כך וכך הפקדות..
וזהו! עשית עם הילד הזה את המוטל עליך..
לא צריך להשתגע מראש ולתכנן את החיים לפני שהם מגיעים...
כמובן בעיניים פקוחות..
כרגע עיקר הבעיה זה רצף החתונות.. -
זה כאילו ממש משוואה שא"א לפתור אותה.. הקטע עם סכום ההפקדות שיכסה את כל מאת האחוזים.. זה ממש חידה.. ועוד משתנים כמו אינפלציה ועליית מחירים ושגעונות של הדור ההוא..
אין באמת לכאורה מנוס מזה..
סליחה שאני כזה מיואש...
לא צריך להשתגע מראש ולתכנן את החיים לפני שהם מגיעים...
כמובן בעיניים פקוחות..
כרגע עיקר הבעיה זה רצף החתונות..@ia90990 כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
לא צריך להשתגע מראש ולתכנן את החיים לפני שהם מגיעים...כמה שהוא צודק.
ואני רוצה לומר, בקשר לפוסט שפירסמתי כאן https://forum.benakel.org/post/15215
על התוכניות לחתן ילדים משוק ההון
וכל מיני תגובות מיואשות שהיו... אבל א"א לחתן מזה 6 בנות
6 הבנות לא נולדו לך ביום אחד (אא"כ מדור שעבוד מצרים אתה)נולדה לך בת? מזל טוב! תתחיל לחשוב על איזו איסטרטגיה לחתן אותה
(קרן השתלמות? קופגל"ה? עיסקת נדלן? וכו וכו)
בבת הבאה תפתח את התוכנית, תיראה מה אתה יכול לשנות \ להוסיף כדי שתספיק לך לבת נוספת...
בעז"ה ייפתחו לך אפשרויות חדשות
(אני ראיתי את זה בעיניים) -
פ פושט רגל מרמה ד' התייחס לנושא זה
-
@שמח-לעזור
הפקדה של 2000 ש"ח בחודש בקרן השתלמות למשך 40 שנה

@רואה-את-הנולד כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
@שמח-לעזור
הפקדה של 2000 ש"ח בחודש בקרן השתלמות למשך 40 שנה

והוא דיבר על 3 בחודש מקס׳
כמה ס״ה?זה לא פער גדול
שניהם קשים -
@רואה-את-הנולד
לא בדיוק,
צריך להחזיר את ההלוואה, א"א לדחות את הפירעון.
אבל אפשר להחזיר את ההלוואה ע"י לקיחת הלוואה ממקום אחר לתקופה קצרה,
ואחרי שפורעים את ההלוואה של החברת ביטוח, אפשר לקחת מהם שוב הלוואת בלון, ואיתה פורעים את ההלוואה האחרונה.
כך לא מבצעים אירוע מס.@צמיחה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
@רואה-את-הנולד
לא בדיוק,
ואחרי שפורעים את ההלוואה של החברת ביטוח, אפשר לקחת מהם שוב הלוואת בלון, ואיתה פורעים את ההלוואה האחרונה.
כך לא מבצעים אירוע מס.הבנתי שאפשר לחדש את ההלוואה
מה שאתה אומר ממש חידוש -
@צמיחה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
@רואה-את-הנולד
לא בדיוק,
כך לא מבצעים אירוע מס.הבנתי שאפשר לחדש את ההלוואה
מה שאתה אומר ממש חידוש@שמח-לעזור אם יש לך קופת גמל על שמך ועל שם אשתך וקרן השתלמות זאת אומרת שככה חילקת מראש את ההפקדות מרחב התימרון של ההלואות ביניהם גדול.
-
@שמח-לעזור אם יש לך קופת גמל על שמך ועל שם אשתך וקרן השתלמות זאת אומרת שככה חילקת מראש את ההפקדות מרחב התימרון של ההלואות ביניהם גדול.
-
@שמח-לעזור גם לי ידועשזה לא מתחדש אלא צריך קודם לפרוע בכל אופ כתבתי גם אם יש בעיה או שזה ישנה בעתי אפשר לחק ולשחק בין הקופות. אגב ידוע לך אם נניח לקחתי 50 אחוז הלואה ואחרי שנתים הסכום גדל האם הם נותנים להוסיף על ההלואה בלי להצטרך לפרוע?
-
@שמח-לעזור גם לי ידועשזה לא מתחדש אלא צריך קודם לפרוע בכל אופ כתבתי גם אם יש בעיה או שזה ישנה בעתי אפשר לחק ולשחק בין הקופות. אגב ידוע לך אם נניח לקחתי 50 אחוז הלואה ואחרי שנתים הסכום גדל האם הם נותנים להוסיף על ההלואה בלי להצטרך לפרוע?
-
@צמיחה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
תוכל לקבל הלוואה גם אם יהיו ירידות בשוק ההון,
אפשר גם לבחור להפקיד רק בגמ"ח המרכזי, ובמקביל להשקיע באופן עצמאי במסחר כדי לחסוך את דמי הניהול.
כך ניתן לכאורה לבצע את אותו מהלך – לקחת הלוואה מהגמ"ח ולהחזיר אותה מתוך הכספים שמנוהלים במסחר העצמאי.
עם זאת, לרוב זה פחות משתלם, משום שהכספים שנשארים בגמ"ח הם סכומים גבוהים, אשר בשוק ההון עשויים להניב תשואה גבוהה יותר.
בנוסף, ניתן לשקול נטילת הלוואה דרך הביטוח בזמן החתונות@אנונימי2 כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
אפשר גם לבחור להפקיד רק בגמ"ח המרכזי, ובמקביל להשקיע באופן עצמאי במסחר כדי לחסוך את דמי הניהול.
כך ניתן לכאורה לבצע את אותו מהלך – לקחת הלוואה מהגמ"ח ולהחזיר אותה מתוך הכספים שמנוהלים במסחר העצמאי.
עם זאת, לרוב זה פחות משתלם, משום שהכספים שנשארים בגמ"ח הם סכומים גבוהים, אשר בשוק ההון עשויים להניב תשואה גבוהה יותר.
בנוסף, ניתן לשקול נטילת הלוואה דרך הביטוח בזמן החתונותזה בהחלט רעיון למי שלא רוצה להפקיד לשוק ההון מכספי מעשרות עבור חתונות הילדים,
אבל כן מפקיד לגמח המרכזי מכספי מעשרות... -
אחרי משחק די ארוך עם המחשבון של משיאים יצא לי שאצטרך להפקיד קרוב לפי2 מאשר לפי האסטרטגיה שהייתי ממליץ עליה לחתונות ילדים שבחלקה אני משתמש ולכן נראה לי שצדקו כל המפקפקים ביוזמה שכוונתה טובה אבל מעבר להגבלה על שינוים ותמרון עם הכסף היא גם לא משלמת.
@השומר תוכל להסביר יותר?