מתי לא כדאי להתמקח?
-
שמעתי פעם בדיחה, שהורים עסוקים בשנתיים הראשונות לחיי ילדיהם, ללמד אותם ללכת ולדבר, ובשמונה עשר השנים הבאות, לשבת ולהקשיב.
אתם בטח מתפלאים, מדוע ראיתי לנכון לשתף אתכם בבדיחה הזו.
ואני אסביר, בשנים האחרונות, כולנו עדים למגמה ההולכת וגוברת בתוך ציבור יראי ה', של מודעות כלכלית ופיננסית, תופעה מבורכת שהפורום הזה בעז"ה יעצים ויגביר.
רק שלפעמים צריך לדעת גם להרפות ולא להתעקש על הטוב ביותר, כמו בסיפור שקרה לי לאחרונה, יצא לי לשוחח עם יהודי, שהיה טרוד למעלה מראשו, בחישובים אודות דמי הניהול שיגבו ממנו באפיק השקעה מסוים, כשצללנו לפרטים גילינו, שהפער המקסימלי שצפוי להיות בעתיד, בין האופציות עומד על פחות ממאה שקלים, מה שמייתר את כל העסק סביב הנושא.
אותו יהודי, שכמו רבים וטובים התוודע לפן הכלכלי של החיים, החליט בתבונה להתמקח ולהוזיל עלויות, ורק שכח לבדוק, האם אכן יצא לו רווח כלשהוא מהמרדף הזה, או שכמו שאכן קרה, הוא שרף זמן ואנרגיה מרובים על שקלים בודדים.
האמת, אם כאן היה נגמר הסיפור לא הייתי מבזבז את זמנכם, מה שלדעתי כן ראוי לתשומת לב, היא העובדה שרבים נמנעים לקפוץ למים' בדברים חשובים, כמו חסכונות וכדו' רק בגלל העומס המנטלי, שנוצר עם ההשוואות בדמי הניהול המיסוי או התשואה, וכך מפספסים זמן וכסף, כביכול מתוך רצון לחסוך.
אז בפעם הבאה שתזדמן לכם החלטה כזו, אני ממליץ לכם לשים לב קודם. כמה משמעותיים הפערים ולפי זה להתנהל בהמשך. -
@ביזנייעס דברתי עם מישהו וניסיתי לשכנע אותו להשקיע בשוק ההון ומה שכאב לו זה שיש עשרים וחמישה אחוז מס ריווחי הון
גליתי לו שבכל קניה שהוא קונה בחנות הוא משלם שבע עשרה אחוז מע"מ
לא כולל מיסים נסתרים ועדיין הוא קונה וכאן זה לפחות מגיע מרווחים ולא מהלחם והחלב -
@דוד-גולדברג
זה באמת פתרון טוב להמנע לשלם מיסים
פשוט לא להרוויח..
ממש גאוני!..מזכיר לי
ששמעתי הרצאה לפני כחודש
שסיפר שרעייתו אמרה לו
שהיא מתגעגעת לתחושה הנעימה
של לגשת לשלם את השובר של המס רכישה!
אהבתי לגמרי!
-
@אבישי-ויינגולד
הפלא הגדול זה לא התוכן של דבריך אלא עצם זה שאתה מוצא זמן לשמוע הרצאות בין כל ההרצאות הרבות שאתה משמיע..
נראה לי זה שווה הרצאה על ניהול זמן נכון -
@ביזנייעס כתב במתי לא כדאי להתמקח?:
שמעתי פעם בדיחה, שהורים עסוקים בשנתיים הראשונות לחיי ילדיהם, ללמד אותם ללכת ולדבר, ובשמונה עשר השנים הבאות, לשבת ולהקשיב.
אתם בטח מתפלאים, מדוע ראיתי לנכון לשתף אתכם בבדיחה הזו.
ואני אסביר, בשנים האחרונות, כולנו עדים למגמה ההולכת וגוברת בתוך ציבור יראי ה', של מודעות כלכלית ופיננסית, תופעה מבורכת שהפורום הזה בעז"ה יעצים ויגביר.
רק שלפעמים צריך לדעת גם להרפות ולא להתעקש על הטוב ביותר, כמו בסיפור שקרה לי לאחרונה, יצא לי לשוחח עם יהודי, שהיה טרוד למעלה מראשו, בחישובים אודות דמי הניהול שיגבו ממנו באפיק השקעה מסוים, כשצללנו לפרטים גילינו, שהפער המקסימלי שצפוי להיות בעתיד, בין האופציות עומד על פחות ממאה שקלים, מה שמייתר את כל העסק סביב הנושא.
אותו יהודי, שכמו רבים וטובים התוודע לפן הכלכלי של החיים, החליט בתבונה להתמקח ולהוזיל עלויות, ורק שכח לבדוק, האם אכן יצא לו רווח כלשהוא מהמרדף הזה, או שכמו שאכן קרה, הוא שרף זמן ואנרגיה מרובים על שקלים בודדים.
האמת, אם כאן היה נגמר הסיפור לא הייתי מבזבז את זמנכם, מה שלדעתי כן ראוי לתשומת לב, היא העובדה שרבים נמנעים לקפוץ למים' בדברים חשובים, כמו חסכונות וכדו' רק בגלל העומס המנטלי, שנוצר עם ההשוואות בדמי הניהול המיסוי או התשואה, וכך מפספסים זמן וכסף, כביכול מתוך רצון לחסוך.
אז בפעם הבאה שתזדמן לכם החלטה כזו, אני ממליץ לכם לשים לב קודם. כמה משמעותיים הפערים ולפי זה להתנהל בהמשך.כל זה לא סותר לכך שאחרי שפותחים את הקופה חובה לבדוק את דמי הניהול,
כלומר, צריך דעת לחלק בין פתיחת הקופה לבין השוואת הדמי ניהול- החלטת לפתוח קופה, קודם כל תפתח ואחר כך בהקדם האפשרי תשווה.אני כותב את זה אחרי ששמעתי על פנסיות הזויות של 3 ו4 אחוז דמי ניהול וזה פשוט כאב לב...
-
@צופה-ומביט
תודה רבה רבה!
להשחיז את הסכין זה חלק מההנאה והחובה שלנו!
ומעשיר אותי בהרבה ידע, תוכן כלים ורעיונות. -
@אבישי-ויינגולד כתב במתי לא כדאי להתמקח?:
זה באמת פתרון טוב להמנע לשלם מיסים
פשוט לא להרוויח..
ממש גאוני!..אני מכיר אדם אמיד שרגיל על לשונו לומר
"ב"ה אני צריך לשלם הרבה מיסים"
וזה גם האיחול שלו "בעז"ה תצטרכו לשלם הרבה מיסים"
(ח"ו לא לשלם בפועל )יש פה גם עניין יסודי של אמונה וביטחון,
שאותו הקב"ה שגזר על הרווחים גזר גם על המיסים!