דילוג לתוכן

האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות
50 5 1.5k 6
  • @טריידר כמה יצא לו יותר יקר ב IB ?
    (אם כי שם יש לו רק קרנות דולריות, ולא שקליות)
    עמלת המרה היא גרושים שם.

@אמת-מארץ-תצמח
    לא יודע.
    התייחסתי רק למסחר במט"ח.
    דהיינו להמיר הלוך וחזור לפי שער הדולר/שקל.
    עמלת המרה אפסית, ושער חליפין ללא תשלום תיווך לבנק.

• @אמת-מארץ-תצמח
    לא יודע.
    התייחסתי רק למסחר במט"ח.
    דהיינו להמיר הלוך וחזור לפי שער הדולר/שקל.

@טריידר כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:

זה גם ב IB, לכן אני שואל.

• הדולר כעת עומד על 3.3שח. ועבור שיחזור לרמה של 3.65שח (שמשום מה נתקע לי בראש שזה סוג של הממוצע שלו...) הוא צריך לעשות עלייה של בין 7% ל8%!
    לא שאני ממליץ לסחור במט"ח או בכל דבר אחר באופן אקטיבי, אבל זה כן נתון מעניין למתעניינים.
    הימור שלי: הדולר יעשה את ה8% האלו יותר מהר ממה שהסנופי יעשה אותם. אלא שבלאו הכי רוב המושקעים בסנופי מושקעים בדולר אם אינם משלמים על גידור, ומקוה שכך.

• הדולר כעת עומד על 3.3שח. ועבור שיחזור לרמה של 3.65שח (שמשום מה נתקע לי בראש שזה סוג של הממוצע שלו...) הוא צריך לעשות עלייה של בין 7% ל8%!
    לא שאני ממליץ לסחור במט"ח או בכל דבר אחר באופן אקטיבי, אבל זה כן נתון מעניין למתעניינים.
    הימור שלי: הדולר יעשה את ה8% האלו יותר מהר ממה שהסנופי יעשה אותם. אלא שבלאו הכי רוב המושקעים בסנופי מושקעים בדולר אם אינם משלמים על גידור, ומקוה שכך.

@הגיוני כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:

הדולר כעת עומד על 3.3שח. ועבור שיחזור לרמה של 3.65שח (שמשום מה נתקע לי בראש שזה סוג של הממוצע שלו...) הוא צריך לעשות עלייה של בין 7% ל8%!

הדולר כרגע הוא 3.9,
    אבל באחוזים אתה צודק.

ועבור שיחזור לרמה של 3.65שח (שמשום מה נתקע לי בראש שזה סוג של הממוצע שלו...) הוא צריך לעשות עלייה של בין 7% ל8%!

אתה תקוע עם המבט הצר מאז תחילת 2023, לפני כן הדולר תמיד היה מתחת ל-3.4, והממוצע עוד יותר נמוך...!

אילו הדולר היה יורד לרמה הנוכחית ללא הסבר כלכלי טבעי, ניחא.

אבל עכשיו עם הסרת האיום הקיומו שהוריד בחדות את רמת הסיכון להזרמת כספים מחו"ל,

למה שהדולר לא יחזור לקדמותו מתחת ל-3.4 לתמיד,

אתה סתם רוצה להמר ?...

• @הגיוני כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:

ועבור שיחזור לרמה של 3.65שח (שמשום מה נתקע לי בראש שזה סוג של הממוצע שלו...) הוא צריך לעשות עלייה של בין 7% ל8%!

אתה תקוע עם המבט הצר מאז תחילת 2023, לפני כן הדולר תמיד היה מתחת ל-3.4, והממוצע עוד יותר נמוך...!

אתה סתם רוצה להמר ?...

למה אתה אומר כך?
    7e6f74e4-5f62-4c89-bfa0-e91b8002ec9b-image.png

מקור

אתה סתם רוצה להמר ?...

בזה יתכן שאתה צודק.

הדולר כעת עומד על 3.3שח. ועבור שיחזור לרמה של 3.65שח (שמשום מה נתקע לי בראש שזה סוג של הממוצע שלו...) הוא צריך לעשות עלייה של בין 7% ל8%!

הדולר כרגע הוא 3.9,
    אבל באחוזים אתה צודק.

@הקול-השפוי כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:

הדולר כרגע הוא 3.9,
    אבל באחוזים אתה צודק.

אם לא דייקתי בזה שלא המשכתי לרשום את המאיות אתה העלת אותו ב6 עשיריות אבל נמחל לך על זה...

אתה סתם רוצה להמר ?...

בכוונה כתבתי "סוג של ממוצע" כי לא בדקתי מה הממוצע האמיתי מהסיבה המאד פשוטה שזה לא רלוונטי צריך פה אינטואיציה לגבי התקופה האחרונה מה נחשב לממוצע וזה לא תלוי רק ברישומי העבר...
    ולגבי הסיבה הכלכלית, אתה לא ממש צודק השקל לא ככ התחזק אלא בעיקר הדולר נחלש ואני חזק בהימור שלי נחיה ונראה...

• @הקול-השפוי כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:

הדולר כרגע הוא 3.9,
    אבל באחוזים אתה צודק.

אם לא דייקתי בזה שלא המשכתי לרשום את המאיות אתה העלת אותו ב6 עשיריות אבל נמחל לך על זה...

אתה סתם רוצה להמר ?...

בכוונה כתבתי "סוג של ממוצע" כי לא בדקתי מה הממוצע האמיתי מהסיבה המאד פשוטה שזה לא רלוונטי צריך פה אינטואיציה לגבי התקופה האחרונה מה נחשב לממוצע וזה לא תלוי רק ברישומי העבר...
    ולגבי הסיבה הכלכלית, אתה לא ממש צודק השקל לא ככ התחזק אלא בעיקר הדולר נחלש ואני חזק בהימור שלי נחיה ונראה...

הדולר כרגע הוא 3.9,
    אבל באחוזים אתה צודק.

אם לא דייקתי בזה שלא המשכתי לרשום את מאיות האחוז אתה העלת אותו ב6 תשיעיות האחוז אבל נמחל לך על זה...

לא הבנתי

• @טריידר כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:

למה אתה אומר כך?

מקור

אתה סתם רוצה להמר ?...

בזה יתכן שאתה צודק.

למה אתה אומר כך?

מקור

נו?
    שים לב לגרף:
    ירידה מחזורית קבועה מסיבוב לסיבוב.
    בטווח של 2022 - 2023 הוא כבר ירד מתחת ל 3.2
    עש שהתחיל הרפורמה ואח"כ המלחמה.
    כעת המצב הוא שאיראן וחיזבאלה פחות מאיימים על ישראל.

הדולר כרגע הוא 3.9,
    אבל באחוזים אתה צודק.

אם לא דייקתי בזה שלא המשכתי לרשום את מאיות האחוז אתה העלת אותו ב6 תשיעיות האחוז אבל נמחל לך על זה...

לא הבנתי

@הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה.
    ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה.
    בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית.
    אבל הכל שטויות:)
    זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים.
    העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    78 צפיות
    בוטח בה'ב
    @צמיחה @צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?: אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה. כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה. ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?) השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי
  • -2 הצבעות
    30 פוסטים
    432 צפיות
    פ
    @הקול-השפוי כתב בהאם הציבור החרדי זנח את הנדל"ן לטובת שוק ההון?: אני חושב שרוב האנשים חושבים שיש אפשריות נהדרות בנדל"ן, בעיקר למתווכים והמשווקים...
  • 2 הצבעות
    49 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @לא-רק-סנופי כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: @שמח-לעזור די!!!!!!!!!!! תפסיקו להסתכל על ההיסטוריה!!!!!! באמת אשמח לשמוע למה להשקיע בסנופי אם לא בגלל ההיסטוריה? נכון שיש תאוריה / הסבר (זה לא אותו דבר!) מאחורי הסטטיסטיקה, אבל ברור לכל בר דעת שאף אחד לא היה ממליץ למשקיע הפאסיבי לסמוך על תאוריה שלא מגובה בנתונים… ואפילו האקטיביסט המצוי לא ישקיע בחיים במניה שאין שום היסטוריה מאחוריה, אם לא של החברה הספציפית הזו אז של חברה בעלת נתונים דומים. הצצתם פעם קצת מאחורי הטבלאות והאקסלים?! ברור, המון… בדקתי כל משבר (25%+) שהיה בסנופי בעבר, ומה הסיבות שהוא קרה. אין שום קשר בין מה שהיה למה שיהיה. שוב, אז למה להשקיע שם? בסופו של דבר אם הקב"ה רוצה הכלכלה יכולה להתמוטט מכל מיני סיבות לא הגיוניות ואם הוא רוצה שהיא תצליח תהיה מליונר. מי דיבר על התמוטטות? 45% מהמקרים זה נראה לך תרחיש קיצוני? אנחנו צריכים רק לעשות השתדלות ולקחת סיכונים.... תרתי דסתרי, ודו״ק סליחה שהתעצבנתי פשוט נמאס כבר לקרוא את ההשוואות הללו.... באמת מפתיע שהתעצבנת… הפוך, כל תורף דברי היה לומר שלהשקיע במדד כאילו מישהו ״יודע״ מה יהיה, זה לשכוח מזה שהקב״ה מנהל את העולם! וכמו שבעבר היו מקרים שהרוויחו הרבה, היו בעבר מקרים שהרוויחו מעט… אנחנו רק עושים השתדלות, והקב״ה היחיד שקובע מה יהיה. אבל מכיוון שאני מאמין שפותח האשכול לא חשב שיש פה נביא או לפחות בעל רוח הקודש, אפשר להניח שהוא התכוון לשאול כפשוטו ממש: @סקרן-יז כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: כיון שהלוואה במשכנתא בממוצע 5% ומשהו והתשואה הממוצעת של ההשקעה הוא 10% כולל הניהול ומכיוון שבהמשך הוא כתב שזה לתקופת השקעה של לפחות 11 שנים, אני רואה צורך להביא 2 גרפים רלוונטיים: הנתונים הם מויקיפדיה, והם כולל דיבידנדים. ואני לא לוקח אחריות עליהם, בהחלט יכול להיות שנעלם ממני פרט מידע שמשנה את התמונה לחלוטין… [image: 1763250473714-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-1970.png] [image: 1763264485748-img_0956.jpeg] שמחתי לעזור
  • 3 הצבעות
    35 פוסטים
    1k צפיות
    שמיל שמילש
    @הגיוני על איזה אשכול להגיב ראשון פה או באמיצים...
  • תמונה אחת שווה אלף מילים

שוק ההון והשקעות
    1
    1
    5 הצבעות
    1 פוסטים
    245 צפיות
    ס
    להלן צילום מתוך כתבה שהתפרסמה כאן, שבאה להמחיש את אפקט רבית דרבית במציאות, ניתן לראות את הדברים בהרחבה במקור. תמונה אחת שווה אלף מילים. [image: 1734346118437-a8092015-f1c0-4dca-a5dc-1b9047c8373e-image.png]