דילוג לתוכן

מאגר מרצים חרדיים בתחומי הכלכלה

כלכלת המשפחה
3 1 507 1
  • בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי מבורך ציבור החרדי בכל מה שקשור למודעות כלכלית
    זה החל לפני יותר מעשור עם ארגונים כמו 'מסילה' והתפתח יותר ויותר בשנים האחרונות.
    כך אם בעבר הכנס השנתי של ארגון 'יד שמשון' במודיעין עילית להחדרת התנהלות כלכלית נבונה ולמניעת הסתבכויות בהשקעות כושלות ובהררי חובות, היה יחיד מסוגו כיום אנו נתקלים ביותר ויותר כנסים הרצאות, סדנאות וימי עיון המתקיימים בתחום.
    ימי בין המצרים בפתח, וניתן כבר להריח את 'בין הזמנים' ברקע, וזו ההזדמנות שלכם לקדם גם בעיר ובקהילה שלכם כנס כלכלי שיסייע בעז"ה להציל ממון יהודי רב מרדת שחת, ואולי אף יוביל להתייעלות כלכלית והשקעות נבונות שיניבו תשואה רבה.
    כמי שארגן בעבר מספר כנסים סדנאות וימי עיון מסוג זה, גילתי שאחד הקשיים בארגון אירוע מסוג זה (מעבר לעניין המימון אליו נתייחס בהמשך) הוא השגת מרצים מתאימים.
    על כן יצאתי במיזם מיוחד יחד עם @ניסן-עציוני להקמת מאגר יחודיי של מרצים חרדיים בתחומי הכלכלה, שיוכל לסייע לכל מי שיחפוץ לארגן כינוס כלכלי.
    השתדלנו להכניס למאגר מגוון רחב של מרצים, מהצפון ומהדרום, באידיש ובעברית, חסידים וליטאים, בטווח רחב של רמות מחירים ונושאים החל מ'כלכלה נבונה' קלאסית עבור דרך השקעות נדל"ן פנסיה ושוק ההון ועד למיצוי זכויות והבנת תלוש השכר
    מה שנותר לכם הוא רק להתקשר ולהזמין מרצה לכינוס בבית הכנסת השכונתי.
    יודגש, כי המאגר הוקם שלא למטרות רווח כלכלי, ואין לי כל רווח כלכלי אם תזמינו או לא תזמינו מרצה מהמאגר

• רק רגע אתם בטח רוצים לצעוק, מה עם מימון?
    בכן את זה לא אוכל לפתור עבורכם, אולם חשוב לציין כי לעיתים רבות ניתן להשיג מימון באמצעות גופים כמו הכוון תעסוקתי, ארגונים כמו 'מסילה' ו'תבונה' או מחלקת תרבות תורנית והמתנ"ס בעירייה המקומית.
    כאשר הכנסתי במאגר גם פרטי יצירת קשר עם חלק מהגופים הנ"ל
    גם אם לא תצליחו להשיג מימון מגוף ציבורי יתכן מאוד ולקופת הקהילה כדאי ליטול על עצמה את העלויות שיוחזרו בכפל כפליים כתוצאה מהכינוס.

לפני סיום חשוב להבהיר כי אין לנו כל אחריות על איכות וטיב השירות שיתנו לכם המרצים שבמאגר, חשוב גם שתשימו לב להבדלים במחירים בן המרצים השונים, הנגזרים בין היתר מהוותק והמומחיות אזור המגורים ומשתנים רבים נוספים.

יודגש, כי המאגר הוקם שלא למטרות רווח כלכלי, ואין לי כל רווח כלכלי אם תזמינו או לא מרצה מהמאגר

• אשמח לשמוע רשמים ממי שקיימו כינוסים כאלו בקהילה שלהם
    וכן מכאלו שמעונינים לקיים
    מה האתגרים שנתקלו בהם
    מה הדברים שהביאו תועלת וכו'

אגב, עכשיו זה הזמן של הציבור לבקש מהעירייות בערים השונות לקיים כינוסים מסוג זה בבין הזמנים

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    3 פוסטים
    212 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    אני רואה שגב' ליבוביץ' לא ענתה עדין, אז אענה במקומה- זה האתר שלה- https://zoog-meushar.co.il/?ref=horvitz אני פרסמתי פעם את המשחק במסגרת שת''פ, אח''כ קיבלתי מגב' ליבוביץ אץ המשחק בהפתעה ווללא תאום, כהתרשמות החיוביות והמאוד מופתעת שלי מהרמה, על אף שאני מכירה הרבה חומרים כלכליים וספרים, פרסמתי ברשימה שלי את הפוסט הבא: בס''ד גם לכם נמאס מלשמוע על התנהלות כלכלית נכונה? יש לי שאלה בשבילכם: מי מצליח להתקדם לרכישת השקעה בנדל''ן? ספוילר: לאו דווקא מי שמרוויח הכי הרבה. שוב ושוב אני רואה שמגיעים אלי אנשים ורוצים להתקדם להשקעות נדל''ן, כאשר הם מציגים הון עצמי מרשים ויכולת החזר נהדרת על אף שההכנסה החודשית שלהם לא גבוהה ביחס לנתונים האישיים שלהם. לעומתם- יש משפחות עם הכנסות יפות ואפילו גבוהות ממש שמתקשים להתקדם להשקעות נדל''ן. המסקנה שלי: ההתנהלות הכלכלית הנכונה משפיעה על היכולת להתקדם בנדל''ן יותר מאשר רמת ההכנסות. טוב תודה. שבענו מלשמוע זאת, כבר עשינו סיבוב או שתים אצל מאמנים כלכליים כאלה ואחרים, או, לחילופין, אני מאוד רוצה אבל בן/ בת הזוג לא מוכנים לשמוע על הנושא הכלכלי הטעון כל כך. אני רוצה לחשוף אתכם לחוויה אחרת שעדיין לא פגשתם: זוג מעושר. המשחק הזוגי שיחזיר לכם את תחושת השליטה בכסף, תעזור לכם לבנות הרגלים כלכליים נכונים יותר ותוביל אתכם לעתיד שבו תוכלו להרשות לעצמכם הרבה יותר ממה שחשבתם. את זה העתקתי מהאתר. אבל האמת? מניסיון אישי, זוהי חוויה יוצאת מגדר הרגיל. בין אם אתם מנהלים את עצמכם למופת- תופתעו לראות כמה אסימונים יפלו לכם, בין אם אחד מכם אוהב את תחום הכספים ורעהו סולד ממנו, ובין אם- ופגשתי גם הרבה זוגות כאלו- אף אחד מכם לא רוצה להתעסק עם הכסף. המשחק הזה יקדם אתכם וירוויח לכם הרבה. כי כשאנחנו נמצאים מול הכסף במקום חיובי ואופטימי- השפע בעז''ה מגיע. כעת, לקראת חג הפורים, ושלל ההוצאות שבאות יחד איתו ועם פסח שבעקבותיו. זה הזמן האידיאלי ביותר- לרכוש מתנה לבן בת הזוג או למי שאתם מעריכים. וכמה עולה המשחק המיוחד הזה? רק 397 ש''ח, אבל לא זה מה שתשלמו. ביקשתי מאביגיל ליבוביץ', מחברת המשחק המדהימה שתעניק לכם קוד קופון- horvitz הוא שווה, היכנסו לאתר ונסו אותו... אל תפסידו! חוץ מזה, המשחק נעים במיוחד, ארוז באריזה מהודרת, מלא במשפטים חכמים. שווה לכם! התחילו לשחק, ובעז''ה עוד תקופה קצרה אשמח לשבת איתכם בפגישה על השקעת הנדל''ן המתאימה לכם ביותר!
  • 4 הצבעות
    14 פוסטים
    537 צפיות
    אסתר קונינסקיא
    @שואף-ליותר אין כלל תשלום לביטוח לאומי כעצמאי. אך במידה ואתה גם לא שכיר אז אתה חוזר בחזרה למצב של "לא עובד" ומשלם את המינימום לביטוח לאומי. שים לב: אישה נשואה היא באמת פטורה לגמרי ,גם אם היא לא שכירה. כי היא חוזרת למצב של "לא עובד" אך לא צריכה לשלם את המינימום היות ומבוטחת בזה שבעלה משלם. (לא משנה אם הוא משלם כעצמאי/שכיר/כלא עובד, עצם זה שהוא משלם זה פוטר אותה מלשלם את המינימום)
  • 0 הצבעות
    29 פוסטים
    712 צפיות
    ס
    @חיסכון-לחתונה כתב בפניתי לסוכן והציעו לי את ההצעה הבאה עבור פנסיה: היא אמרה לי שאפשר גם לקבל במגדל 1.3 הפקדה ו0.12 צבירה אבל עדיף לי את הראל שזה 1.5 הפקדה ו0.11 צבירה. נשמע לי מוזר, לא? פער זניח מאוד בין 2 ההצעות. שניהם טובים. [image: 1767292369950-88b249bb-4f9d-4ebb-89cd-69953883e42d-image.png] [image: 1767292496021-6a5ea1d4-0e65-4171-8d3f-c066d55bdd72-image.png]
  • 1 הצבעות
    18 פוסטים
    1k צפיות
    כ
    @הקול-השפוי על הנקודה הזאת כתבתי. אולי אני טועה...
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    455 צפיות
    פלוספ
    @צמיחה אה, באשכול החביב עלי... תודה!!