דילוג לתוכן

מאגר מרצים חרדיים בתחומי הכלכלה

כלכלת המשפחה
3 1 378 1
  • בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי מבורך ציבור החרדי בכל מה שקשור למודעות כלכלית
    זה החל לפני יותר מעשור עם ארגונים כמו 'מסילה' והתפתח יותר ויותר בשנים האחרונות.
    כך אם בעבר הכנס השנתי של ארגון 'יד שמשון' במודיעין עילית להחדרת התנהלות כלכלית נבונה ולמניעת הסתבכויות בהשקעות כושלות ובהררי חובות, היה יחיד מסוגו כיום אנו נתקלים ביותר ויותר כנסים הרצאות, סדנאות וימי עיון המתקיימים בתחום.
    ימי בין המצרים בפתח, וניתן כבר להריח את 'בין הזמנים' ברקע, וזו ההזדמנות שלכם לקדם גם בעיר ובקהילה שלכם כנס כלכלי שיסייע בעז"ה להציל ממון יהודי רב מרדת שחת, ואולי אף יוביל להתייעלות כלכלית והשקעות נבונות שיניבו תשואה רבה.
    כמי שארגן בעבר מספר כנסים סדנאות וימי עיון מסוג זה, גילתי שאחד הקשיים בארגון אירוע מסוג זה (מעבר לעניין המימון אליו נתייחס בהמשך) הוא השגת מרצים מתאימים.
    על כן יצאתי במיזם מיוחד יחד עם @ניסן-עציוני להקמת מאגר יחודיי של מרצים חרדיים בתחומי הכלכלה, שיוכל לסייע לכל מי שיחפוץ לארגן כינוס כלכלי.
    השתדלנו להכניס למאגר מגוון רחב של מרצים, מהצפון ומהדרום, באידיש ובעברית, חסידים וליטאים, בטווח רחב של רמות מחירים ונושאים החל מ'כלכלה נבונה' קלאסית עבור דרך השקעות נדל"ן פנסיה ושוק ההון ועד למיצוי זכויות והבנת תלוש השכר
    מה שנותר לכם הוא רק להתקשר ולהזמין מרצה לכינוס בבית הכנסת השכונתי.
    יודגש, כי המאגר הוקם שלא למטרות רווח כלכלי, ואין לי כל רווח כלכלי אם תזמינו או לא תזמינו מרצה מהמאגר

• רק רגע אתם בטח רוצים לצעוק, מה עם מימון?
    בכן את זה לא אוכל לפתור עבורכם, אולם חשוב לציין כי לעיתים רבות ניתן להשיג מימון באמצעות גופים כמו הכוון תעסוקתי, ארגונים כמו 'מסילה' ו'תבונה' או מחלקת תרבות תורנית והמתנ"ס בעירייה המקומית.
    כאשר הכנסתי במאגר גם פרטי יצירת קשר עם חלק מהגופים הנ"ל
    גם אם לא תצליחו להשיג מימון מגוף ציבורי יתכן מאוד ולקופת הקהילה כדאי ליטול על עצמה את העלויות שיוחזרו בכפל כפליים כתוצאה מהכינוס.

לפני סיום חשוב להבהיר כי אין לנו כל אחריות על איכות וטיב השירות שיתנו לכם המרצים שבמאגר, חשוב גם שתשימו לב להבדלים במחירים בן המרצים השונים, הנגזרים בין היתר מהוותק והמומחיות אזור המגורים ומשתנים רבים נוספים.

יודגש, כי המאגר הוקם שלא למטרות רווח כלכלי, ואין לי כל רווח כלכלי אם תזמינו או לא מרצה מהמאגר

• אשמח לשמוע רשמים ממי שקיימו כינוסים כאלו בקהילה שלהם
    וכן מכאלו שמעונינים לקיים
    מה האתגרים שנתקלו בהם
    מה הדברים שהביאו תועלת וכו'

אגב, עכשיו זה הזמן של הציבור לבקש מהעירייות בערים השונות לקיים כינוסים מסוג זה בבין הזמנים

נושאים מוצעים

• דרישת החזר מביטוח לאומי

מיצוי זכויות
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    10 צפיות
    י
    אשתי שעבדה אז כשכירה קבלה חל"ת ועכשיו ביטוח לאומי מבקשים כסף בחזרה מדובר על שנת 2020 מה אפשר לעשות?
  • 1 הצבעות
    3 פוסטים
    169 צפיות
    רחל עומסיר
    798964.45%= 3555 ש"ח 100000 12.55%= 12,550 ש"ח סה"כ 16101 ש"ח הואיל ומעל שכר ממוצע הסכום המינימלי להפקדה הינו 13582 ש"ח אך כדאי לחשב גם כמה פנסיה תהיה בעתיד וכן כיסוי ביטוחי והטבות מס כיום ובפרישה
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    242 צפיות
    בוטח בה'ב
    דבר שני, המעסיק בעיקרון מפריש פנסיה גם בתקופת חל"ד, אבל לא יודע אם זה גם כשהקרן עדיין לא הייתה פעילה לפני הלידה (אם כי כאמור במקרה הזה המעסיק אמור להפריש למפרע כשתדווח לו שהיה לה במקום העבודה הקודם קרן פעילה ואז הוא ודאי אמור להפריש גם בתקופת חל"ד). חוקית מעסיק לא חייב להפריש בחל"ד אא"כ העובדת התחילה לעבוד חצי שנה לפני הכניסה להריון (והיו מקרים במשרדים שחישבנו תאריך ו. אחרונה.. רמז: בוס שאינו גלוי ראש:(... ) יכול להיות שסוכן ביטוח יכול לסדר מעבר לקופה אחרת עם דמי ניהול זולים גם על התקופה הזאת בידיעה שעוד חודשיים ההפקדות חוזרות בכל מקרה מדובר רק על שקלים של הדמי ניהול בחודשיים האלה כי המעסיק צריך להפקיד מתחילת ההעסקה כיון שהקרן היית פעילה ואחר החל"ד היא תפעל שוב ככה נראה לענ"ד
  • 5 הצבעות
    4 פוסטים
    235 צפיות
    צ
    @טריידר צודק בכל מילה, באופן אישי הייתי חותם ערבויות [על סכומים קטנים], פעם אחת גם שילמתי את הערבות... סיפרתי את זה לחבר, והוא אמר שאני אשם, הוא נוהג לחתום ערבויות לכל מבקש [כי הוא מגלגל הרבה כסף בשביל הבית כנסת וצריך להיות מוכר בכל הגמ"חים וצריך ערבים, אז הוא גם חותם ערבויות] הוא אומר לכל לווה, אם אתה לא מחזיר את הכסף בזמן ואני צריך לשלם במקומך, אני מגיע אליך הבייתה ומתחיל להוציא דברים... פעם אחת קרה שמנהל גמ"ח התקשר אליו והודיע לו שהלווה לא פרע בזמן, הוא הלך מיד לאותו לווה דפק בדלת, פתחה הגברת, הוא הודיע לה שבעלה לקח הלוואה והחתים אותו, אם עד מחר הוא לא מסדר את העניין, הוא לוקח את הספה. למחרת הלווה פרע את כל הכסף.
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    330 צפיות
    צ
    @שמואל כל עוד שלא מושכים את הפיצויים, הכספים נשארים בקופת גמל עד הפנסיה. לכאורה כתוב שם שיש אפשרות לבחור למשוך את הכספים עד לתאריך מסויים, בגין סיום העסקה. מה שכבר נאמר שלא מומלץ לעשות זאת, אלא להשאיר את זה לפנסיה.