בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!
-
@י-ויסבקר אם זה ללא תשלום למה לא תגיב כאן בפומבי לתועלת ככל הציבור?
וגם נוכל אנחנו לבחון את דבריך אולי יהיו לנו השגות ונחכים יחד.@הגיוני בשמחה אני יגיב כאן, פשוט הם לא העלו כאן דוח יתרות כך שלא ראיתי תמונה מקיפה.
התשובה שעניתי להם היא:
דבר ראשון ניתן להוציא הצעה מבנק אחר ולחזור למרכנתיל עם ההצעה ויש סיכוי שירדו עוד קצת, במיחזור פנימי ניתן לרדת גם לכיוון פריים -0.6-0.7
הבנק האחר לא צריך לדעת שאתם לא יכולים לקבל ממנו משכנתא, אתם לא צריכים להוכיח לו את כל ההכנסות בשביל לקבל הצעה, פשוט תגידו שיש לכם הכנסות מספיקות ותוכלו לקבל הצעה,
הבעיה היא שבבנק אחר אתם תמחזרו רק בדרגה שניה, כי את הקבוע אסור לכם למחזר, הוא מצוין, ובדרגה שניה לא יתנו לכם הצעה מידיי טובה.הצעה שלי שתנסו ללחוץ עוד טיפה על מרכנתיל שירדו איתכם לפריים -0.5-0.6 לפחות ואז תמחזרו פנימי.
-
@טריידר את שלושת המסלולים שכתוב עליהם "צמודת מדד" -חובה למחזר! ותבקש במקומם מל"צ.
(הם ממש גבוהות, כי הצמדה למדד זה אומר שמלבד הרבית שכתובה בטבלא, הקרן גם עולה בשיעור של המדד שהוא כרגע באזור ה3%)
שאלת כמה תחסוך בחודש? ובכן בהחזר החודשי אינני יודע לומר לך אם תחסוך כי זה קצת מורכב, מה שאני יודע לומר לך בודאות שתחסוך בסה"כ המון כסף.
(מה שאני כתבתי בהתחלה חסכון של מאה או כמה מאות ש"ח לחודש דיברתי על מיחזור של פריים למלצ כפי שציינתי שם במשתנה צמוד זה קצת אחרת)
אבל הכי טוב לדעתי שפשוט תתחיל את התהליך, הוא לא מחייב כלום (!), ואתה יכול לשאול את היועץ משכנתא של הבנק שידבר איתך- בדיוק כמה תשלם לחודש לפי האישור העקרוני שהוא מוציא לך וגם אחרי שהוא שולח לך אישור עקרוני אתה יכול לא לעשות אם זה כלום.
המסלול האחד לפני הסוף בטבלא הוא הפריים, הוא די בסדר, אך אתה יכול למחזר גם אותו, או לפריים יותר נמוך (למשל ל5%.5 ופחות מזה) או למלצ (4.8 ופחות)
כל זה במצב רגיל, אבל אם התכוונת שבעוד שנתיים שלוש כשאתה מוכר את הדירה אתה פורע את כל המשכנתא, אז- על המיחזור של ה"צמודת מדד" כדאי שתשאל מישהו שמבין או את יועץ המשכנתא של הבנק (שוב זה לא מחייב אותך כלום!) אם זה לא יעלה לך את ההחזר החודשי, כי א"כ יש לשקול את זה שוב לפי הנתונים.
בכל אופן את הפריים תמחזר כנ"ל.
בהצלחה -
@הגיוני בשמחה אני יגיב כאן, פשוט הם לא העלו כאן דוח יתרות כך שלא ראיתי תמונה מקיפה.
התשובה שעניתי להם היא:
דבר ראשון ניתן להוציא הצעה מבנק אחר ולחזור למרכנתיל עם ההצעה ויש סיכוי שירדו עוד קצת, במיחזור פנימי ניתן לרדת גם לכיוון פריים -0.6-0.7
הבנק האחר לא צריך לדעת שאתם לא יכולים לקבל ממנו משכנתא, אתם לא צריכים להוכיח לו את כל ההכנסות בשביל לקבל הצעה, פשוט תגידו שיש לכם הכנסות מספיקות ותוכלו לקבל הצעה,
הבעיה היא שבבנק אחר אתם תמחזרו רק בדרגה שניה, כי את הקבוע אסור לכם למחזר, הוא מצוין, ובדרגה שניה לא יתנו לכם הצעה מידיי טובה.הצעה שלי שתנסו ללחוץ עוד טיפה על מרכנתיל שירדו איתכם לפריים -0.5-0.6 לפחות ואז תמחזרו פנימי.
@י-ויסבקר @הגיוני @אשר-רוזנבוים
בס"ד סיימנו את התהליך- והצלחנו להפחית 0.5%, אמנם לא הצלחנו ללחוץ אותם יותר (הסבירו שעקב הקל"צ הנמוך אינם יכולים לרדת יותר), אך זה הפחתה משמעותית- גם במינימום זמן (התחלנו פניה ביום רביעי), וגם במינימום מאמץ- לשלוח ולחתום כמה מסמכים, (ובתשלום של 200 ש"ח),
ייש"כ וברכות ל@הגיוני על הצפת הנושא, ולכל המייעצים! -
@הגיוני בשמחה אני יגיב כאן, פשוט הם לא העלו כאן דוח יתרות כך שלא ראיתי תמונה מקיפה.
התשובה שעניתי להם היא:
@י.-ויסבקר סתם מעניין למה אתה מציע להישאר על פריים ולא לעבור למלצ שהוא חצי אחוז פחות בערך.
ותודה על שיתוף הפעולה@בעזרת-השם כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
קח בחשבון שככל הנראה בעוד חודש ריבית הפריים תירד ב0.25%
לגבי הפריים זה לא משנה מתי אתה לוקח אותה כי היא יורדת בכל מקרה גם אחרי שלקחת אותה
מה שכן שבגלל התחזיות האלו באמת אני מתחיל להסתפק האם שווה לקחת מלצ או פריים לדעתי אם יש לך אפשרות למק"מ או למלצ של שנה וחצי זה עוד יכול להיות עדיף תלוי בנתונים אבל יותר מזה אני הייתי לוקח את הפריים כי התחזית רק להשנה לשני הורדות וגם זה חוסך את המיחזור הבא
בהצלחה -
@י.-ויסבקר סתם מעניין למה אתה מציע להישאר על פריים ולא לעבור למלצ שהוא חצי אחוז פחות בערך.
לגבי הפריים זה לא משנה מתי אתה לוקח אותה כי היא יורדת בכל מקרה גם אחרי שלקחת אותה
מה שכן שבגלל התחזיות האלו באמת אני מתחיל להסתפק האם שווה לקחת מלצ או פריים לדעתי אם יש לך אפשרות למק"מ או למלצ של שנה וחצי זה עוד יכול להיות עדיף תלוי בנתונים אבל יותר מזה אני הייתי לוקח את הפריים כי התחזית רק להשנה לשני הורדות וגם זה חוסך את המיחזור הבא
בהצלחה@הגיוני כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
במיחזור פנימי הם לא היו מקבלים מל"צ מידיי טוב, וזה יחסית יהיה מקביל לפריים על בסיס זה שתהיה הורדה בחודשים הקרובים בפריים [לא בטוח שיהיה].
אם היו שואלים אותי היום אולי כן הייתי אומר למחזר למל"צ כי העוגנים של המל"צ כרגע בירידה יחסית דרסטית.
מחר בטפחות העוגן אמור לרדת בערך ב-0.3%
ובירידות הבאות בשאר הבנקים גם תהיה ירידה דומה -
בהצלחה@הגיוני כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
אבל יותר מזה אני הייתי לוקח את הפריים כי התחזית רק להשנה לשני הורדות וגם זה חוסך את המיחזור הבא
בינתיים זה רק הבטחות של נגיד ב"י על הורדת הריבית.
ב-2024 אמר שבתחילת 2025 יהיה הורדה
בתחילת 2025 אמר שיהיה בחצי השני של 2025
ובינתיים אנחנו מחכים...
מסתמא גם אם תהיה ירידה לענ"ד זה יהיה משהו מזערי של מקסימום 0.25
מה שכן, כרגע עוגני המל"צ בירידה, כך שזה באמת שיקול ללכת לכיוון של מל"צ. -
@הגיוני כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
אבל יותר מזה אני הייתי לוקח את הפריים כי התחזית רק להשנה לשני הורדות וגם זה חוסך את המיחזור הבא
בינתיים זה רק הבטחות של נגיד ב"י על הורדת הריבית.
ב-2024 אמר שבתחילת 2025 יהיה הורדה
בתחילת 2025 אמר שיהיה בחצי השני של 2025
ובינתיים אנחנו מחכים...
מסתמא גם אם תהיה ירידה לענ"ד זה יהיה משהו מזערי של מקסימום 0.25
מה שכן, כרגע עוגני המל"צ בירידה, כך שזה באמת שיקול ללכת לכיוון של מל"צ. -
כמו שכתבתי כאן
עוגני האג"ח שעל פיהם נקבעים הריביות במסלולי המשתנות ירדו היום בטפחות ירידה דרסטית, מי שנמצא בהליך מיחזור וכד' וקיבל אישור עקרוני לריביות והולך כעת לחתום על הביצוע יקבל את מסלולי המשתנות בריבית נמוכה ב-0.3% בערך ממה שמופיע באישור עקרוני -
יש לי שתיי משכנתאות בבנק הפועלים מצאתי בקלות
עשר דקות והגשתי את הבקשה נעדכן בתוצאות
במרכנטיל אני לא מוצא איך מגישים יש למישהו ניסיון? -
בשאר הבנקים גם תהיה ירידה בעוגנים בעדכון הקרוב.
לכן מי ששוקל מיחזור כדאי להוציא כעת אישור עקרוני ולחתום על הביצוע לאחר הירידות הקרובות בכל הבנקים.@י.-ויסבקר כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
לכן מי ששוקל מיחזור כדאי להוציא כעת אישור עקרוני ולחתום על הביצוע לאחר הירידות הקרובות בכל הבנקים.
אם כבר חתמתי ושלחתי להם אבל עדיין לא טיפלו בתיק, כדאי לא לתזכר להם,או שזה כבר לא משנה?
-
@י.-ויסבקר כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
לכן מי ששוקל מיחזור כדאי להוציא כעת אישור עקרוני ולחתום על הביצוע לאחר הירידות הקרובות בכל הבנקים.
אם כבר חתמתי ושלחתי להם אבל עדיין לא טיפלו בתיק, כדאי לא לתזכר להם,או שזה כבר לא משנה?
-
יש לי שתיי משכנתאות בבנק הפועלים מצאתי בקלות
עשר דקות והגשתי את הבקשה נעדכן בתוצאות
במרכנטיל אני לא מוצא איך מגישים יש למישהו ניסיון?@חופש-כלכלי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
במרכנטיל אני לא מוצא איך מגישים יש למישהו ניסיון
יש לך באתר הבנק
https://mortgage.mercantile.co.il/mortgage/public/new-transaction/welcome-page -
@חופש-כלכלי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
יש לך באתר הבנק
https://mortgage.mercantile.co.il/mortgage/public/new-transaction/welcome-page@י.-ויסבקר כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
יש לך באתר הבנק
https://mortgage.mercantile.co.il/mortgage/public/new-transaction/welcome-page
יש לך צילום מסך?
הקישור לא עובד -
יש לך באתר הבנק
https://mortgage.mercantile.co.il/mortgage/public/new-transaction/welcome-page
יש לך צילום מסך?
הקישור לא עובד@חופש-כלכלי
סורי
מצ"ב קישור תקין
https://mortgage.mercantile.co.il/ -
@חופש-כלכלי
סורי
מצ"ב קישור תקין
https://mortgage.mercantile.co.il/@י.-ויסבקר כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
@חופש-כלכלי
סורי
מצ"ב קישור תקין
https://mortgage.mercantile.co.il/אני רוצה לעשות מיחזור
אני צריך למלא פרטים כאילו זה משכנתא חדשה? -
@חופש-כלכלי
סורי
מצ"ב קישור תקין
https://mortgage.mercantile.co.il/אני רוצה לעשות מיחזור
אני צריך למלא פרטים כאילו זה משכנתא חדשה?כן.
מערכת ההייטק בישראל מבוססת על תשתית ביצות מיובשות...
אבל פרטי הכנסות לא חייבים להיות מדויק, פחות מעניין אותם במיחזור פנימי.
-
כן.
מערכת ההייטק בישראל מבוססת על תשתית ביצות מיובשות...
אבל פרטי הכנסות לא חייבים להיות מדויק, פחות מעניין אותם במיחזור פנימי.
-
@טריידר אני פשוט הייתי מבקש מהם להמתין עם הביצוע.
ועכשיו אשתף במשהו קטן שעשיתי:
בתחילת המלחמה היה מתווה של בנק ישראל של דחיית תשלומים ללא רבית, שזה אומר שניתן לדחות עד 3 תשלומי משכנתאלמשך שנה, ולאחר י"ב חדש פורסים לך את הסכום שנצבר ל84 תשלומים כך שתשלום ההחזר החודשי של המשכנתא שלך יעלה למשך 7 שנים בסכום הנ"ל.
לדוגמא, אם ההחזר החודשי שלך (קרן+ רבית) הוא 2000 שח ועשית דחיה של 3 חדשים, אז בעצם נוצרת הלוואה נפרדת של 6000 שח במסלול הלואה ללא רבית (-לא תשלם עליה רבית נוספת) שתתחיל לפרוע אותה בעוד שנה בפריסה של 84 תשלומים, בדוגמא שלנו ההחזר החודשי יתייקר בעוד שנה מ2000 לחודש ל2071.4 למשך 7 שנים, ואח"כ תחזור לשלם 2000 כרגיל.
כמובן אמרתי למה לשלם מחר מה שאפשר לשלם מחרתיים... עשיתי דחייה של 3 חדשים.
ואז בנק ישראל החליט להאריך את המתווה ואיפשר לדחות עוד 3 תשלומים נוספים, כמובן שלא סירבתי. ואז שוב פעם שלישית -סה"כ 9 תשלומים, כך שבמשך 9 חדשים לא שילמתי שקל לבנק, וכך נצבר אצלי סכום של למעלה מ40000 שח.
רק מה נעשה עכשיו... המשכנתא שלי הולכת להתייקר ב400 ומשהו שח נוספים לחודש בעוד כמה חודשים למשך 7 שנים, מאיפה אני מביא את הכסף...
אז ניחשתם נכון- מיחזרתי מהר את המשכנתא לפני שההחזר החודשיח יספיק להתייקר, והוזלתי אותו ב400 ומשהו שח -סכום די זהה למה שהוא היה אמור להתייקר בו.
כך שלמעשה הרווחתי 40000 שח, או יותר מדויק לא שילמתי 9 חדשים את ההחזר החודשי שלי, והכל בחינם ממש ובלי לצאת מהבית, רק כמה טלפונים מיילים וכדו'(עשיתי מיחזור פנימי שהפכתי את הפריים למלצ כך שזה היה קלי קלות)
וכמובן שבנוסף לכל זה בעוד 7 שנים אתחיל לחסוך עוד 400 שח בכל חודש (טוב, אתם צודקים זה רק תיאורטי -"בהינתן שכל השאר קבוע")
בכל אופןבחודש הבא אמורה היתה המשכנתא שלי להתייקר כנ"ל וע"י המיחזור היא תישאר על הסכום המקורי, וכמובן הכל בס"ד.
אם מעניין מישהו מה עשיתי עם ה40000 שח שקיבלתי מתנה אני מוכן לשתף זה לא סוד.