רוצים לקנות דירה שניה?
-
@משה-חיים כתב ברוצים לקנות דירה שניה?:
אם יש לכם אפשרות לקנות נכס שני, וחוששים ממס רכישה וכו',
תעלו כאן את החששות שלכם או מה מעכב אותכם מלהתקדם -
אולי הציבור יתן קצת חיזוקהשאלה קצת כללית מידי כי זה משתנה באפשרויות הכלכליות של כל אדם
יש כמה דברים (מנקודת מבט שלי ) מתייחס לאדם שאין לו בבוידם כסף מיותר
אתחיל תהליך שאני עברתי
קניתי דירה (שאני גר בה) בפריפריה הדירה עלתה 500k ההורים נתנו חצי עוד חצי לקחתי הלוואות (לא בנק)
כעבור תקופה מצאתי דירה קרובה אלי באותו סכום 500k
הוצאתי משכנתא על הדירה שלי 250k וזה היה ההון עצמי לדירה השניה שעליה לקחתי עוד 250k
היה לי מס רכישה של 5 אחוז (היה תקופה קצרה כזאת שהממשלה לא האריכה את הוראת השעה של 8 אחוז)
הצהרתי שאני מוכר את הדירה הראשונה
משתי סיבות
א. בשלב הזה לא היה לי מאיפה לשלם את המס רכישה כעבור 18 חודש שלא מכרתי התחייבתי במס רכישה בתוספת ריבית קטנה שאת זה חלקתי לתשלומים וזה היה רק אחרי 18 חודש שכבר התשלום על המשכנתא נכנס להוצאות הקבועות
ב. רציתי לראות איך אני עומד בתשלומיםהפחד העיקרי שלי היה א מאיפה לשלם את המשכנתא אומנם השכירות מכסה את רוב המשכנתא אבל הפחד היה אם הדירה לא תיהיה מושכרת
וגם תיקונים בדירה מידי פעם
הדבר שעשיתי כדי שהדירה לא תיהיה ריקה
קיבלתי דירה עם שוכר ששילם 1600 חודשי הורדתי לו בתשלום דמי שכירות כמה שקלים ל 1400
הראש שלי אומר שאומנם אני מפסיד 200 שח בחודש אבל מספיק חודש אחד שהוא יעזוב ועד שאני ימצא מחליף וזה לא שווה את ההפסד וגם יש לי שקט ממנו
וגם שאם הוא מחפש דירה אחרת באזור הפער שהוא יצטרך לשלם יותר גבוהה והוא יחשוב פעמיםעד כאן הקפה א
אם זה יעניין מישהו בהמשך אכתוב מה עשיתי הלאה אחרי שמחסום הפחד נשבר -
@יהודה-הצדיק כתב ברוצים לקנות דירה שניה?:
אם זה יעניין מישהו בהמשך אכתוב מה עשיתי הלאה אחרי שמחסום הפחד נשבר
תגובה
מאד מענין
-
מסקרן כי זה נשמע שכתבת תיאור עלי ואני בדיוק בשלב הזה...
תודה על הדברים -
@צופה-ומביט תוכל לפנות אלי בפרטי אם תרצה:
moshechaimmeir@gmail.com -
@משה-חיים @יהודה-הצדיק
נשמח שזה לא יהיה בפרטי על מנת שנוכל להבין את התהליך ולהעזר מהמידע האותנטי הזה -
בשמחה!
רק שמישהו יתן איזה דוגמא של דילמה \ חשש \ ספק, עם כמה פרטים מהמקרה שלו, ואשמח להרחיב על כך! -
המשך
אני לא כותב בצורה מסודרת אלא שופך מהראש
(אגב נראה לי פעם ראשונה שאני כותב באיזה פורום אולי בגלל שכאן מרגיש לי שסוג האנשים שנמצאים כאן הם אנשים על רמה)
שאפו לבעלי האתר על היוזמה של בנקל ועל הפורום המכובדנחזור קצת לדירה השניה הדבר ששובר את מחסום הפחד זה לראות כעבור שנתיים שהתוספת הקטנה להוצאות הקבועות כמעט ולא מורגשת
ומשהו חשוב שלא כתבתי בפוסט הקודם עוד סיבה שהורדתי לשוכר 200 שח בחודש בגלל שלדירה יש חצר שלא צמודה לבית ואת זה אמרתי לשוכר שזה לא מושכר מעכשיו
לא הפריע לו כי זה היה משהו מוזנח ולא צמוד לבית ולא בשימוש.
בחצר הורדתי קראוון שעלה כולל ריהוט 70k שאותו אני משכיר שבתות ובבין הזמנים
קצת התעסקות להחליף מצעים וכו אבל במצטבר זה מכניס כמו דירה
הנושא המרגיז בכזה יחידת אירוח שההכנסה לא קבועה וזה לא נכנס להכנסות הקבועות של הבית
(המבנה ללא אישורים אבל רוב השכנים בנו משהו כזה לקחתי סיכון קטן)השלב הבא היה לי בראש כבר תקופה רציתי לקנות איזה נכס מסחרי קטן
ראיתי פרסום של בחור בשם אריאל רוטשטיין משכנתא 24 שפרסם הלוואה עד 250k עם ריבית פריים וזהו אני לא מבין גדול בהלוואות אבל נראה לי מחיר שפוי פניתי אליו והוא הביא לי הלוואה דרך בנק פועלים באישור מיוחד של מנהל הסניף (היה 0 התעסקות מיצידי רוטשטיין טיפל בהכלללל)רכשתי את החנות הזאת בסכום של 220k (מחיר מאוד טוב ביחס לשוק באזור) היה מס רכישה תשלום לעו"ד ותשלום לרוטשטיין על עבודה נפלאה
כאן קפצתי יותר עמוק כי זה הלוואה ל8 שנים אני מחזיר משהו כמו 3 אלף בחודש והחנות מושכרת ב1500 שקל
לחנות היה גם חצר ששם בניתי עוד חנות שאני משתמש בה כיום
אני קצת מתאמץ כרגע אבל עוד 6 שנים אני אחרי עם הכנסה נוספת
אגב הכיף בחנות שיש הרבה פחות התעסקות עם השוכראציין שאשתי פחות מתחברת לכל הרעיון
אבל את מה שכתבתי עד עכשיו עשיתי עד גיל 28 כרגע עם 3 ילדים כן ירבו
והסברתי לה שכרגע אנחנו יכולים קצת להצטמצם לפני שמשפחה תגדל וכו כי בהמשך כשיתחילו שמחות בעזרת השם יהיה יותר קשה ועדיף להתאמץ עכשיו
אשתי מגלגלת עיניים לשמים וזורמת איתיעד כאן הקפה ב והקפה ג
המשך יבוא
(ויש המשך שכרגע אני באמצע התהליך שלו .........)
-
@יהודה-הצדיק כתב ברוצים לקנות דירה שניה?:
רכשתי את החנות הזאת בסכום של 220k (מחיר מאוד טוב ביחס לשוק באזור) היה מס רכישה תשלום לעו"ד ותשלום לרוטשטיין על עבודה נפלאה
באיזה מקום בארץ רוכשים חנות עם חצר בגודל שאפשר לבנות בה חנות נוספת בכזה מחיר?
-
@יהודה-הצדיק
כל הכבוד לר' יהודה הצדיק על כל העשייה הברוכה שלו!
וממש חשוב שאתה פותח את הפה (או את המקלדת יותר נכון...) ומשתף עם כולנו..!
זה נותן לציבור קצת לפתוח את הראש ולראות שכדי להתקדם צעד אחר צעד אל עבר ההצלחה, לא צריכים להתחיל עם מיליון דולר - רק ראש בריא שחושב ומחפש פתרורונת ועשייה טובה!ראוי מאוד גם לשלוח פרגון צנוע לאשת החיל שזורמת עם רצון בעלה...
האמת שכדאי להשקיע קצת מאמצים כדי בהכל יבוא לרבנית בטוב. בכל פרויקט שניקח - מומלץ לדאוג לכך שהמאמצים שלנו גורמים לנו הנאה ולא להיפך. זה משפר לנו לא רק את מצב הרוח אלא גם את המשך הביצועים...
(אולי נקדיש לזה מאמר נפרד בל"נ)ואני רוצה רגע לפנות לכל אלו שקוראים את דבריו של ר' יהודה, ומרגישים שהתיאורים שלו דווקא מעוררים התנגדות... 'טוב, אני אברך - זה לא מתאים לי כל ההתעסקות הזאת' או 'אני לא כזה חברה'מן - לא יודע לערבב ככה, להוריד קראוונים וכו'' או 'הוא גר בפריפרייה אז הוא יכול להיכנס לעסקאות כאלו, אבל אני ירושלמי - אז אין לי מצב להשקיע בנדל"ן'.
חשוב לדעת, שהקב"ה נותן לכל אחד את הפתרונות המותאומות אישית למשפחתם, למצב שלהם, ליכולות, לאישיות, לערכים וכו' וכו'!!
אז גם אם אנחנו שומעים תיאור מסוים על אופי השקעה של אחד יחיד, בואו נשאב מזה את החיזוק, נקבל אנרגיות חיוביות, ונשאל את עצמנו - איך אנחנו יכולים לחשוב על כיוון שמתאים לנו..? מהו הצעד הבא שאנחנו כן יכולים לקחת? עם מי אנו רוצים לשוחח \ להתייעץ?
רוב ברכה והצלחה לכולם - וה' הטוב ימשיך לתת כח לעשות חיל!!
-
@יהודה-הצדיק תודה על השיתוף ונשמע שזה מהלב בלי פילטרים.
אני דווקא מתענין על היחידת דיור ששמת בחצר, למה הגדרת את זה הכנסה לא קבועה, באזורים חרדיים זו הכנסה שיחסית אפשר לדעת ברור כמה היא תכניס, כמובן שישנה התעסקות אבל מראש אפשר לקחת סכום ברור ולדעת שמתחתיו לא יקרה.
הבעיה כנראה אתה מתכוון לזה שזה מגיע בסכומים קטנים ונעלם בין שאר ההוצאות ולא מתרכז כהכנסה חד פעמית.