דילוג לתוכן

ביטול דמי הקישוריות, מה זה אומר? ומה זה גורם?

כלכלת המשפחה
3 3 193 3
  • בימים האחרונים נכנס לתוקף ביטול דמי הקישוריות,
    מה שגרם לקווים רבים להתחיל לגבות כסף על שימוש,
    אשמח אם מישהו יסביר ברור במה מדובר.

• בימים האחרונים נכנס לתוקף ביטול דמי הקישוריות,
    מה שגרם לקווים רבים להתחיל לגבות כסף על שימוש,
    אשמח אם מישהו יסביר ברור במה מדובר.

@הקול-השפוי
    בגדול, עד היום מפעילי הקו היו מקבלים תשלום (לכאו' ממשרד התקשורת או אולי מחברות הסלולר, איני יודע בדיוק),
    על כל מספר שהתקשר לקו ועל כל זמן האזנה לקו,
    מה שהביא להצפה של קווים שבעצם ההקשבה של אנשים לקו שלהם הם מרוויחים כסף,
    מה שקורה היום זה שמי שרוצה להפעיל קו תוכן צריך לשלם על עצם הפעלת הקו (ויתכן שגם על האזנות המאזינים),
    ולכן יותר ויותר קווים גובים דמי מנוי ו/או משלבים פרסומות וכך הם 'מכסים' את העלויות וגם מרוויחים על המאמץ.

• וזה בהחלט משפיע על קווים בסיסים כמו קל קו, ועוד קווי תוכן בסיסים, שאולי הולכים לעלות לנו כסף...
    אגב, ביטול הקישוריות הוא לא מהיום, כבר לפני יותר משנה זה התחיל לרדת בהדרגה, כל כמה חודשים עוד קצת ועוד קצת, עד שבמוצ"ש האחרון זה נגמר לגמרי...

נושאים מוצעים

• אולי זה בכלל גזירת שמים..??

כלכלת המשפחה 613
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    139 צפיות
    הקול השפויה
    פעם הצעתי למישהו עסקה שבעיני רבים היא לא לכתחילה, למרות שבעיני אחרים הוא מצווה גדולה. הייתי צריך את עזרתו בעניין, עזרה שמתן שכרה בצדה. הוא לא רוצה לעזור באומרו ש"זה לא השתדלות". לרגע התרשמתי מאמונתו הפועמת, אלא שבהמשך השיחה הוא אמר לי שאם אני אתן לו רווח יותר גדול אולי הוא כן ירצה. כלומר לדעתו להרוויח אלפיים ש"ח זה לא השתדלות אבל להרוויח 5 אל"ש זה כן...
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    275 צפיות
    ס
    @שבתי-בבית-ה @שבתי-בבית-ה כתב באיך מקבלים דמי לידה כשאין תלוש (ועבודה)??: מן הסתם אפשר לערער במקרה של טעות, אין צורך אפי' לערער, פשוט שולחים פנייה באזור האישי של ביטוח לאומי ומבקשים לחשב שוב לפי 6/3 חודשים (הגבוה מביניהם), הם מחשבים שוב ושולחים את ההפרש. @שבתי-בבית-ה כתב באיך מקבלים דמי לידה כשאין תלוש (ועבודה)??: הרי כל הדיווח מתנהל מול הבוס/ית? המעסיק רק שולח את התלושים לביטוח לאומי אם יש לו הסכם מולם, ואם אין לו הסכם עם ביטו"ל אתה צריך לשלוח להם את התלושים, אבל בכל מקרה את החישוב ביטו"ל עושה, אם יש טעות בחישוב הכתובת היא ביטוח לאומי ולא המעסיק.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    196 צפיות
    התותח זה אניה
    להכין אוכל ולא לקנות מוכן בימים שלאישה אין זמן להכין
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    265 צפיות
    ס
    @רואה-את-הנולד אם אתה לא הולך לכל רופא שיש בקופה אלא הולך לרופא שביררת עליו וקיבלת המלצות טובות (וכן, יש כמה כאלו...) לא חושב שיש מה לחשוש.
  • השוואה בין קופות החולים - לא מה שחשבתי..

כלכלת המשפחה
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    383 צפיות
    ניסן עציונינ
    @i90990 באופן אישי חשבתי לכתוב על הנושא לפני תקופה בקבוצה שלי ונמנעתי. בגלל שבריאות שווה קצת יותר מכסף. בגלל שהסל המשלים שונה מאד בכל קופה. בגלל שלרבים מאיתנו רופאים ספציפים מנהלים את התיק הרפואי וזה עלול לפגוע. בגלל שיש הבדל בין משפחה שמטפלת טיפולי שניים בפרטי, למשפחה שמשתמשת בקופה. בגלל שהפערים לא מספיק גדולים.