דילוג לתוכן

קרנות ממונפות - האם ואיך ?

שוק ההון והשקעות
78 14 675 13
  • היועצת שלי... היו לי ארבע במשך השנים. שתיים הבינו את הראש שלי. לשתיים "היה קשה". הראשונה המליצה לי על ממונפת יותר ממה שהייתה לי. כעיקרון כל התיק ומידי פעם ניסתה להכניס לי עוד קרנות שלא הוכיחו את עצמן בטווח של חודשים. היועצת השניה שהבינה את הראש שלי, ממש עצרה אותי מלמכור ולפזר. היא טענה שבטווח הרחוק אני עושה את הדבר הנכון. גם אם השוק נראה כרגע פחות טוב האינדיקציות מראות שלטווח הרחוק אם אני לא צריך את הכסף שלא אמכור.

אבל מי אני אדם קטן... גם יועצים צריכים פרסה. אני רק פרסתי את מה שאני עשיתי ומה שאני חושב. ברור שזה לא מתאים לכולם.

• היועצת שלי... היו לי ארבע במשך השנים. שתיים הבינו את הראש שלי. לשתיים "היה קשה". הראשונה המליצה לי על ממונפת יותר ממה שהייתה לי. כעיקרון כל התיק ומידי פעם ניסתה להכניס לי עוד קרנות שלא הוכיחו את עצמן בטווח של חודשים. היועצת השניה שהבינה את הראש שלי, ממש עצרה אותי מלמכור ולפזר. היא טענה שבטווח הרחוק אני עושה את הדבר הנכון. גם אם השוק נראה כרגע פחות טוב האינדיקציות מראות שלטווח הרחוק אם אני לא צריך את הכסף שלא אמכור.

אבל מי אני אדם קטן... גם יועצים צריכים פרסה. אני רק פרסתי את מה שאני עשיתי ומה שאני חושב. ברור שזה לא מתאים לכולם.

@מבין-עניין
    נראה שאתה יכול לעשות לעצמך יעוץ אין סיבה להחליף 4 יועצים אתה פשוט צריך לשחרר כנפים ולעוף לבד

• @מבין-עניין
    נראה שאתה יכול לעשות לעצמך יעוץ אין סיבה להחליף 4 יועצים אתה פשוט צריך לשחרר כנפים ולעוף לבד

@ניסים כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

הבנק החליף. חבר

• שווה להשקיע דרך הבנק ולא במסחר עצמאי?

• שווה להשקיע דרך הבנק ולא במסחר עצמאי?

@בן-עליה
    בבנק יש עמלות יותר גבוהות מאשר בחשבונות מסחר של בתי השקעות.

• אני יודע
    שאלתי את @מבין-עניין למה הוא משקיע בבנק ולא במסחר עצמאי

• בבנק השגתי הנחה מאד גדולה. דמי משמרת 0.1 אחוז (כלומר 0.001) לשנה. כמובן אין עמלות קניה ומכירה בקרנות נאמנות.
    בעבר דיברתי עם שני בתי השקעות שהציעו לי עמלות נמוכות רק בתנאי שהם "ינהלו" את הכסף שלי לפי מסלולים שלהם. עד כמה שזכור לי, רכישת קרן נאמנות ספציפית לא היתה מוזילה לי את העמלות, ולהיפך.
    אבל אולי אני טועה. אדרבא, אשמח לשמוע.

ועוד שיקול... בגלל התיק הגדול שיש לי בבנק אני נחשב ללקוח מאד טוב ומקבל למשל הלוואות בריבית נמוכה מאד. (למשל P+0.8) הלוואה מיידית ללא בטחונות. שימש אותי גם להשקעות כשהשוק נפל.

• בבנק השגתי הנחה מאד גדולה. דמי משמרת 0.1 אחוז (כלומר 0.001) לשנה. כמובן אין עמלות קניה ומכירה בקרנות נאמנות.
    בעבר דיברתי עם שני בתי השקעות שהציעו לי עמלות נמוכות רק בתנאי שהם "ינהלו" את הכסף שלי לפי מסלולים שלהם. עד כמה שזכור לי, רכישת קרן נאמנות ספציפית לא היתה מוזילה לי את העמלות, ולהיפך.
    אבל אולי אני טועה. אדרבא, אשמח לשמוע.

ועוד שיקול... בגלל התיק הגדול שיש לי בבנק אני נחשב ללקוח מאד טוב ומקבל למשל הלוואות בריבית נמוכה מאד. (למשל P+0.8) הלוואה מיידית ללא בטחונות. שימש אותי גם להשקעות כשהשוק נפל.

@מבין-עניין אשמח לדעת באיזה סכומים הבנק אישר הלוואה לכמה זמן והאם גם גרייס חלק מהזמן.

• עוד משהו חשוב מאד בכל הגישה שלי להשקעות...
    לא. אני לא מבין גדול בכל נבכי ההשקעות. כיהודי מאמין אני מחוייב לעשות השתדלות. אם בגדול ההשקעה לדעתי חכמה והגיונית אני "משאיר" להקב"ה את ה"עבודה". החכמה שלי לא תועיל יותר. לא מגזים יותר מידי בלנסות להכות את השוק או את ההשגחה הפרטית

• @מבין-עניין אשמח לדעת באיזה סכומים הבנק אישר הלוואה לכמה זמן והאם גם גרייס חלק מהזמן.

@השומר כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

אשמח לדעת באיזה סכומים הבנק אישר הלוואה לכמה זמן והאם גם גרייס חלק מהזמן.

יחסית לאחרונה 100,000 ל7 שנים. לא ניסיתי גרייס. בעבר נתן לי הלוואה גם של 300,000 ש"ח לכ- 6 שנים, בריבית מאד נמוכה ביחס לשוק אז (לא זוכר כמה) ההלוואה הזו הייתה מיועדת לסוג של בלון עד קבלת משכנתא. אז אין לי מידע

נושאים מוצעים