דילוג לתוכן

השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה

שוק ההון והשקעות
89 10 42 6
  • חבל שלא מבינים את רבינו @משהמשה שיחי' ותוקפים אותו כל הזמן.
    הוא לא ממליץ בשום מקום על השקעה בסיכון גבוה, במובן המילולי של זה, הוא רק מדבר על השקעות לא סולידיות ולא סטנדרטיות שדורשות, הרבה עורמה עם הרבה זהירות.
    החוט השני העובר בכל הפוסטים של @משהמשה בכל הנושאים, זה שהוא לאו דוקא מציע דרך שמתאימה לרבים, אלא דרך שבהרבה מהמקרים מתאימה רק ליחידים [עם חושים מסחריים, קומבינטורים, ויחד עם זה שקולים מאד], ואמנם כמו שהוא אומר, היו כאלו שחשבו שהם חכמים ונפלו, אבל העובדה הזו לא יכולה לשלול את זה כדרך ליחידים.
    קחו לדוגמא, אנשים שבאו עם רעיון לעסק, מפעל, וכו' ושמים שם חלק נכבד מהונם, ברור שכדרך סלולה לרבים זה הזוי, אבל בסופו של דבר מתוך אותם יחידים היו רבים שהפכו לבעלי הון.
    אז @משהמשה מודע לזה שזה לא דרך לרבים והוא לא היה מפרסם את ההמלצות שלו בטור בעיתון, הוא כותב בפורום הזה שכל אחד יודע שאסור לקחת שום עצה מאף אחד בתור יעוץ מקצועי, ובנוסף כל פוסט שלו עובר בקורת ותגובות נגד, למה לא לתת לו את הלגיטימיות להעלות את הדיעה שלו ואת הדרך שלו, ואפשר להגיב בצורה מכובדת ולהסתייג שצריך זהירות רבה.
    כש@משהמשה מדבר על ההשקעה באתיופיה זה שקוף שהוא לא מתכוין ברצינות, משום שברור שאין לו שום נתונים על מהות ההשקעה, והוא לא היה חולם להציע לאף אחד להשקיע על סמך פרשנות מסוימת של מכתב עמום של הרב הייזלר.
    הוא בסה"כ מתכוין לבטא את דעתו שיש יחידים שמתאים להם ללכת על השקעות לא סולידיות ולא סטנדרטיות, עם הרבה זהירות ותבונה, ובהרבה מהמקרים זה כולל גם לסמוך על אנשים שיש לך בהם אמון גבוה. והוא מבקש לא לשלול דרך זו לחלוטין.
    והוא צודק.
    וזה לא סותר לזה, שכשמתפוצץ סיפור כזה, ששוב ושוב אנשים חשבו שהם חכמים ונפלו, אז זה זמן להזהיר את כולם לא ליפול לשטויות ולא לסמוך על אף אחד.
    ועדיין יש אנשים שהם באמת חכמים, תעשו משהו.

@המבקר @משהמשה

בגלל היופי והברירות של דברי המבקר, אני רוצה לשאול את שתיכם שאלה הלכה למעשה,
    מגיע לך חבר שיש לו אידש'ע קאפ כדבריכם מוצלח וקומינטור, ועשה כמה עסקאות מוצלחות בחייו, ומספר לכם שיש לו עכשיו רעיון גדול להקמת עסק עם סיכויי הצלחה גדולים נכון שיש שם סיכונים אך אם נצליח נעשה מיליונים, אין לך כסף לתת לו אך מה הבעיה אתה יכול לקחת משכנתא על הדירה האם לעשות זאת או לא מה דעתכם?

• חבל שלא מבינים את רבינו @משהמשה שיחי' ותוקפים אותו כל הזמן.
    הוא לא ממליץ בשום מקום על השקעה בסיכון גבוה, במובן המילולי של זה, הוא רק מדבר על השקעות לא סולידיות ולא סטנדרטיות שדורשות, הרבה עורמה עם הרבה זהירות.
    החוט השני העובר בכל הפוסטים של @משהמשה בכל הנושאים, זה שהוא לאו דוקא מציע דרך שמתאימה לרבים, אלא דרך שבהרבה מהמקרים מתאימה רק ליחידים [עם חושים מסחריים, קומבינטורים, ויחד עם זה שקולים מאד], ואמנם כמו שהוא אומר, היו כאלו שחשבו שהם חכמים ונפלו, אבל העובדה הזו לא יכולה לשלול את זה כדרך ליחידים.
    קחו לדוגמא, אנשים שבאו עם רעיון לעסק, מפעל, וכו' ושמים שם חלק נכבד מהונם, ברור שכדרך סלולה לרבים זה הזוי, אבל בסופו של דבר מתוך אותם יחידים היו רבים שהפכו לבעלי הון.
    אז @משהמשה מודע לזה שזה לא דרך לרבים והוא לא היה מפרסם את ההמלצות שלו בטור בעיתון, הוא כותב בפורום הזה שכל אחד יודע שאסור לקחת שום עצה מאף אחד בתור יעוץ מקצועי, ובנוסף כל פוסט שלו עובר בקורת ותגובות נגד, למה לא לתת לו את הלגיטימיות להעלות את הדיעה שלו ואת הדרך שלו, ואפשר להגיב בצורה מכובדת ולהסתייג שצריך זהירות רבה.
    כש@משהמשה מדבר על ההשקעה באתיופיה זה שקוף שהוא לא מתכוין ברצינות, משום שברור שאין לו שום נתונים על מהות ההשקעה, והוא לא היה חולם להציע לאף אחד להשקיע על סמך פרשנות מסוימת של מכתב עמום של הרב הייזלר.
    הוא בסה"כ מתכוין לבטא את דעתו שיש יחידים שמתאים להם ללכת על השקעות לא סולידיות ולא סטנדרטיות, עם הרבה זהירות ותבונה, ובהרבה מהמקרים זה כולל גם לסמוך על אנשים שיש לך בהם אמון גבוה. והוא מבקש לא לשלול דרך זו לחלוטין.
    והוא צודק.
    וזה לא סותר לזה, שכשמתפוצץ סיפור כזה, ששוב ושוב אנשים חשבו שהם חכמים ונפלו, אז זה זמן להזהיר את כולם לא ליפול לשטויות ולא לסמוך על אף אחד.
    ועדיין יש אנשים שהם באמת חכמים, תעשו משהו.

@המבקר החסרת חלק מאוד מהותי ועל זה רוב הויכוחים עם ידידינו @משהמשה
    לדבריו יתכן השקעות לא סולידיות ללא סיכון, זאת בהסתמך על "אידשע קאפ"
    והעובדות הם לא כך, אין השקעות בטוחות במאת אחוזים עם רווחים של מילונים.

היות והדיונים כאן הם בעיקר על השקעות לאברכים, זה לא מתאים.
    מה שכן מתאים זה או השקעה פסיבית במדדים או נדל"ן סולידי.

כמובן שאנשי עסקים לסוגיהם עושים את רוב כספם מהשקעות לא סולידיות אבל זה לא מתאים לאברכים ולעולם אי אפשר לקרוא לזה ללא סיכון.

• @המבקר החסרת חלק מאוד מהותי ועל זה רוב הויכוחים עם ידידינו @משהמשה
    לדבריו יתכן השקעות לא סולידיות ללא סיכון, זאת בהסתמך על "אידשע קאפ"
    והעובדות הם לא כך, אין השקעות בטוחות במאת אחוזים עם רווחים של מילונים.

היות והדיונים כאן הם בעיקר על השקעות לאברכים, זה לא מתאים.
    מה שכן מתאים זה או השקעה פסיבית במדדים או נדל"ן סולידי.

כמובן שאנשי עסקים לסוגיהם עושים את רוב כספם מהשקעות לא סולידיות אבל זה לא מתאים לאברכים ולעולם אי אפשר לקרוא לזה ללא סיכון.

@הקול-השפוי כתבתי לך שאתה לא מתווכח איתי ו @המבקר הסביר שלא התכוונתי לאברכים ולאשר את העיסקה הזו, אלא לרעיון.

בקיצור אברך שבכל מקרה מקמבן במינופים בשוק ההון ויודע איך לעשות את זה ולהתמודד עם הסיכונים
    חבל שהוא עובד במגרש של הגויישע קאפ.
    שיתייעץ עם אנשי מקצוע איך הוא יכול לנצל את האידישע קאפ שלו למשהו יותר גדול.
    זה הנ"מ מדברי לפורום זה.

• @הקול-השפוי כתבתי לך שאתה לא מתווכח איתי ו @המבקר הסביר שלא התכוונתי לאברכים ולאשר את העיסקה הזו, אלא לרעיון.

בקיצור אברך שבכל מקרה מקמבן במינופים בשוק ההון ויודע איך לעשות את זה ולהתמודד עם הסיכונים
    זה הנ"מ מדברי לפורום זה.

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@הקול-השפוי כתבתי לך שאתה לא מתווכח איתי ו @המבקר הסביר שלא התכוונתי לאברכים ולאשר את העיסקה הזו, אלא לרעיון.

זה הנ"מ מדברי לפורום זה.

למה בורסה זה יותר גויי מנדל"ן נראה לך שגויים לא משקיעים בנדל"ן?

אשמח אם תחזור שוב מה המחלוקת בין הדיינים לדבריך.

באינספור פוסטים כתבת על ההזדמנויות בנדל"ן ולמה אנשים הולכים לשוק ההון,
    כרגע אני רואה כאן הסכמה היסטורית שלך להעדפת השקעה סולידית בשוק ההון.

• @משהמשה
    \לקרוא ולא להאמין
    מקווה שבדברים אחרים אתה מדבר יותר לענין,
    התועלת היחידה שיצאה מכל הקשקשת הוא הסכמת @אני-אחר מתומכי המיזם
    לרעיון שההשקעה זו היתה בנויה על פולישטיקים יהודים שאולי הצליחו ואולי...

@יושב-בגנים תכוון אותי לאיפה שאמרתי דבר כזה

• @הקול-השפוי כתבתי לך שאתה לא מתווכח איתי ו @המבקר הסביר שלא התכוונתי לאברכים ולאשר את העיסקה הזו, אלא לרעיון.

זה הנ"מ מדברי לפורום זה.

@משהמשה
    חוסר בידע שלך בשוק ההון מוצהר על ידך מעל כל במה, ולכן יכול להיות שאתה רואה כאלה שמקמבנים,
    ואח"כ אתה שואל אם כבר מקמבנים אולי לעשות זאת בזהב באתיופיה.
    אז ככה מי שמשחק בשוק ההון בכסף של הדירה שלו הוא פושע ואידך זיל גמור

• @המבקר @משהמשה

בגלל היופי והברירות של דברי המבקר, אני רוצה לשאול את שתיכם שאלה הלכה למעשה,
    מגיע לך חבר שיש לו אידש'ע קאפ כדבריכם מוצלח וקומינטור, ועשה כמה עסקאות מוצלחות בחייו, ומספר לכם שיש לו עכשיו רעיון גדול להקמת עסק עם סיכויי הצלחה גדולים נכון שיש שם סיכונים אך אם נצליח נעשה מיליונים, אין לך כסף לתת לו אך מה הבעיה אתה יכול לקחת משכנתא על הדירה האם לעשות זאת או לא מה דעתכם?

@יושב-בגנים יהודי עונה בשאלה
    אם יש אברך עם הון עצמי נמוך
    ויש לו דוד חסיד גור סויחר טוב.
    שניהם עולים יחד לדיין חשוב בב"ב,
    הדוד אומר לדיין אני לא יכול לתת דירות לכל האחיינים שלי אבל יש לי דרך להשליש את ההון העצמי של האחיין תוך כמה שנים, ומסביר לרב את פרטי העיסקה.
    והרב רואה שהוא יודע מה שהוא מדבר ויש לו יכולת להתמודד עם דברים לא צפויים
    מה תהיה התשובה של הרב???
    ועכשיו שאלה קשה יותר
    אברך צעיר ומוכשר מאוד והרב מכיר אותו אישית וסומך עליו.
    מגיע לרב עם אותה שאלה בלי הדוד רק עיסקה שהוא בישל.
    והרב חוקר מכל כיוון ומרוצה ממנו
    מה תהיה התשובה שלו?
    זה מה שנקרא דרך ליחידים !
    או בכותרת של הפוסט שלי "הלכה ואין מורין כן"

• @משהמשה
    חוסר בידע שלך בשוק ההון מוצהר על ידך מעל כל במה, ולכן יכול להיות שאתה רואה כאלה שמקמבנים,
    ואח"כ אתה שואל אם כבר מקמבנים אולי לעשות זאת בזהב באתיופיה.
    אז ככה מי שמשחק בשוק ההון בכסף של הדירה שלו הוא פושע ואידך זיל גמור

@יושב-בגנים לא דיברתי על משחקים בשוק ההון רק על ההלוואות והמינופים וחוזר חלילה

• @יושב-בגנים יהודי עונה בשאלה
    אם יש אברך עם הון עצמי נמוך
    ויש לו דוד חסיד גור סויחר טוב.
    שניהם עולים יחד לדיין חשוב בב"ב,
    הדוד אומר לדיין אני לא יכול לתת דירות לכל האחיינים שלי אבל יש לי דרך להשליש את ההון העצמי של האחיין תוך כמה שנים, ומסביר לרב את פרטי העיסקה.
    והרב רואה שהוא יודע מה שהוא מדבר ויש לו יכולת להתמודד עם דברים לא צפויים
    מה תהיה התשובה של הרב???
    ועכשיו שאלה קשה יותר
    אברך צעיר ומוכשר מאוד והרב מכיר אותו אישית וסומך עליו.
    מגיע לרב עם אותה שאלה בלי הדוד רק עיסקה שהוא בישל.
    והרב חוקר מכל כיוון ומרוצה ממנו
    מה תהיה התשובה שלו?
    זה מה שנקרא דרך ליחידים !
    או בכותרת של הפוסט שלי "הלכה ואין מורין כן"

@משהמשה
    השאלה איזה רב הוא שואל.

אני יודע שתכעס ע"ז.

• @יושב-בגנים לא דיברתי על משחקים בשוק ההון רק על ההלוואות והמינופים וחוזר חלילה

@משהמשה
    כפי שכבר כתב ידידי שאיני מכיר @הקול-השפוי
    יש לך פנטזיות שיש לאיזה שהוא סוחר בעולם דרך ברורה לשלש כסף.
    אז אין אין אין דברים כאלה.
    אם הדוד אומר שגם אם הכסף יפסד הוא ימצא דרך להחזיר את ההון העצמי ויש לו מאיפה יתכן שהרב יאשר זאת.
    מכאן עד המקרה הזה הדרך רחוקה

• @משהמשה
    השאלה איזה רב הוא שואל.

אני יודע שתכעס ע"ז.

@אבי-ר. לענ"ד חוץ מרב אחד מוכר כאן בפורום
    גם הדיין החשוב בבני ברק יתיר לו.

• @אבי-ר. לענ"ד חוץ מרב אחד מוכר כאן בפורום
    גם הדיין החשוב בבני ברק יתיר לו.

פוסט זה נמחק!
  • @משהמשה
    כפי שכבר כתב ידידי שאיני מכיר @הקול-השפוי
    יש לך פנטזיות שיש לאיזה שהוא סוחר בעולם דרך ברורה לשלש כסף.
    אז אין אין אין דברים כאלה.
    אם הדוד אומר שגם אם הכסף יפסד הוא ימצא דרך להחזיר את ההון העצמי ויש לו מאיפה יתכן שהרב יאשר זאת.
    מכאן עד המקרה הזה הדרך רחוקה

@יושב-בגנים
    למה ?
    לי יש דרך עם 0 סיכונים ועשיתי את זה עם אחיין שלי...
    וב"ה אחד הרוויח הרבה והשני ירוויח בע"ה הרבה.
    לפני שהרב @הקול-השפוי יכתוב שיש כלל שאין דבר כזה בלי סיכונים.
    אבהיר שיש בזה הרבה סיכונים, רק שאני מודע להם מראש ויודע איך לפתור אותם.
    ולכן מבחינתי זה 0 סיכונים או איך שתקראו לזה בכללים שלכם.

• @משהמשה
    השאלה איזה רב הוא שואל.

אני יודע שתכעס ע"ז.

@אבי-ר.
    לא נכון שום רב בישראל לא יתיר דבר כזה.
    ובו נניח דברים על השולחן אפילו שזה לא רלוונטי
    הרב ג. טעה טעות והבין שהשקעה זו היא השקעה מאד בטוחה (ויש שכתבו שזו היתה סברת הרח"ק בראשית הדרך ולזה @אני-אחר ודאי נתן הסכמה)
    אנשים ששאלו אותו לא על דמות המשקיע אלא על עצם ההשקעה קבילו תשובה שהיא בטוחה.

• @יושב-בגנים
    למה ?
    לי יש דרך עם 0 סיכונים ועשיתי את זה עם אחיין שלי...
    וב"ה אחד הרוויח הרבה והשני ירוויח בע"ה הרבה.
    לפני שהרב @הקול-השפוי יכתוב שיש כלל שאין דבר כזה בלי סיכונים.
    אבהיר שיש בזה הרבה סיכונים, רק שאני מודע להם מראש ויודע איך לפתור אותם.
    ולכן מבחינתי זה 0 סיכונים או איך שתקראו לזה בכללים שלכם.

@משהמשה
    קשה לי להאמין שעשית עיסקה למישהו על ההון העצמי שלו, שהיה שלב מסוים שהיה סיכוי שכל הקרן תאבד.

• @משהמשה
    קשה לי להאמין שעשית עיסקה למישהו על ההון העצמי שלו, שהיה שלב מסוים שהיה סיכוי שכל הקרן תאבד.

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@משהמשה

ברור שלא, כי בנדלן אין כזה סיכוי חוק המכר שומר לך על הקרן.
    האם הוא היה יכול להפסיד את ההוצאות, כן.
    אבל היה ברור שמהר מאוד הוא יכסה את ההוצאות, וב"ה הוא הרוויח המון !!!

• @אבי-ר.
    לא נכון שום רב בישראל לא יתיר דבר כזה.
    ובו נניח דברים על השולחן אפילו שזה לא רלוונטי
    הרב ג. טעה טעות והבין שהשקעה זו היא השקעה מאד בטוחה (ויש שכתבו שזו היתה סברת הרח"ק בראשית הדרך ולזה @אני-אחר ודאי נתן הסכמה)
    אנשים ששאלו אותו לא על דמות המשקיע אלא על עצם ההשקעה קבילו תשובה שהיא בטוחה.

@יושב-בגנים
    אין לאף אברך שבקושי למד ושנה, סליחה
    לדבר מילה על רב חשוב בישראל שיש לו שיקול הדעת וניסיון יותר מלכולם פה יחד.
    זה שהוא המליץ על אישיות המשקיע, זה בדיוק מה שבאתי להסביר שהיה מקובל בכל הדורות שיש את הסויחר המוצלח והאמין שהיו עושים איתו שותפות...
    אני לא שמעתי שהוא חזר בו.

• @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@משהמשה

ברור שלא, כי בנדלן אין כזה סיכוי חוק המכר שומר לך על הקרן.
    האם הוא היה יכול להפסיד את ההוצאות, כן.
    אבל היה ברור שמהר מאוד הוא יכסה את ההוצאות, וב"ה הוא הרוויח המון !!!

@משהמשה
    עסקאות כאלו גם הרב ברוורמן היה מתיר, כמובן אחרי שהיה שומע את הפרטים

• @משהמשה

@יושב-בגנים אז תעדכן את הרב @הקול-השפוי שלא חזרתי בי... מההמלצה לנדלן.
    כאן יש הרבה שבטוחים שזו עיסקה מסוכנת כי נדלן זה מפחיד
    אפילו שחוק המכר שומר עליך...
    הרבה הרבה יותר ממה שהכסף שלך שמור בשוק ההון, שיש לך סיכון על הקרן, כמו שאמר הרב ברוורמן בעצמו.

• @משהמשה

@יושב-בגנים
    כנראה שאתה צודק, כי האשכול שלי כאן שהוא מסוכן עוד יותר רק קיבל אזהרה ולא נחסם, ואם הרב ברוורמן היה חושב שזה מסוכן הייתי מורחק מזמן.

נושאים מוצעים