דילוג לתוכן

בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!

כלכלת המשפחה
503 40 18.1k 35
  • @הגיוני
    במזרחי בקל"צ לא סכימו להוריד כלום בפריים הסכימו לתת לי משתנה כל שנתיים ברבית 4.99 יהיה פחתה של ההחזר חודשי 250 ש"ח אבל הם טענו שבסימולציה יוצא שבסוף התקופה אני ישלם 31000 יותר

@זיבורית-דידך את הקלצ לא התכוונתי למחזר אלא רק את הפריים.
    הפריים שלך יכול לרדת יותר מ4.99 ע"י הצעה מתחרה מבנק אחר.
    אם אתה מעוניין, מלא טופס בקשה לאישור עקרוני למיחזור בבנק נוסף.
    ולגבי ה31000 יותר, אני לא מבין למה, אולי אמרו לך שיאריכו את התקופה ליותר שנים? כי אחרת אין סיבה שתשלם יותר אדרבה תשלם הרבה פחות.
    אולי פשוט תשאל אותם למה שזה ייצא יותר, (אולי לא הבנת אותם)
    בהצלחה

• @זיבורית-דידך את הקלצ לא התכוונתי למחזר אלא רק את הפריים.
    הפריים שלך יכול לרדת יותר מ4.99 ע"י הצעה מתחרה מבנק אחר.
    אם אתה מעוניין, מלא טופס בקשה לאישור עקרוני למיחזור בבנק נוסף.
    ולגבי ה31000 יותר, אני לא מבין למה, אולי אמרו לך שיאריכו את התקופה ליותר שנים? כי אחרת אין סיבה שתשלם יותר אדרבה תשלם הרבה פחות.
    אולי פשוט תשאל אותם למה שזה ייצא יותר, (אולי לא הבנת אותם)
    בהצלחה

@הגיוני
    תודה רבה רבה
    הם גם לא הבינו למה אני משלם יותר הם אמרו שאולי הסימולציה מתחשב בתחזית בנק ישראל ויתכן שהתחזית הוא שהפריים ירד במהלך השנים

• @הגיוני
    במזרחי בקל"צ לא סכימו להוריד כלום בפריים הסכימו לתת לי משתנה כל שנתיים ברבית 4.99 יהיה פחתה של ההחזר חודשי 250 ש"ח אבל הם טענו שבסימולציה יוצא שבסוף התקופה אני ישלם 31000 יותר

אם יש מישהוא שיכול לבדוק לי אם שווה לעשות מיחזור
    הבאתי ליועץ משכנתאות מוצלח ואמר שאין מה לגעת
    האם זה מוסכם על המבינים כאן?צילום מסך 2025-04-03 002717.png

• אם יש מישהוא שיכול לבדוק לי אם שווה לעשות מיחזור
    הבאתי ליועץ משכנתאות מוצלח ואמר שאין מה לגעת
    האם זה מוסכם על המבינים כאן?צילום מסך 2025-04-03 002717.png

@סתם-אדם רביות מצויינות!
    מלבד הפריים- 5.7%, בהחלט מומלץ למחזר או לפריים נמוך יותר או ל"משתנה לא צמודה" תלוי מה יציעו לך בכל אחת מהם.
    בהצלחה

• @הגיוני

מצו"ב אישור עקרוני.

לא הבנתי כמה ההחזר החודשי הצפוי עכשיו,
    רשום שם חודש ראשון והחזר חודשי מקסימלי,
    אבל תכל'ס בתקופה זו מה יהיה סכום ההחזר החודשי ?

מה שיש לי עכשיו,
    מסלול פריים החזר 1561 ש"ח,
    מסלולים צמודי מדד 1102 ש"ח
    = 2663 ש"ח לחודש.

תודה רבה לך על העזרה

ae1db7b8-c251-40be-9023-41b60fa10918-image.png

• @הגיוני

מצו"ב אישור עקרוני.

לא הבנתי כמה ההחזר החודשי הצפוי עכשיו,
    רשום שם חודש ראשון והחזר חודשי מקסימלי,
    אבל תכל'ס בתקופה זו מה יהיה סכום ההחזר החודשי ?

מה שיש לי עכשיו,
    מסלול פריים החזר 1561 ש"ח,
    מסלולים צמודי מדד 1102 ש"ח
    = 2663 ש"ח לחודש.

תודה רבה לך על העזרה

ae1db7b8-c251-40be-9023-41b60fa10918-image.png

@טריידר התמונה חסומה אצלי, תוכל לרשום את סוגי המסלולים וגובה הרביות?

• @טריידר התמונה חסומה אצלי, תוכל לרשום את סוגי המסלולים וגובה הרביות?

@הגיוני

פריים
    270,000 ש"ח
    335 חודשים
    ריבית פריים מינוס 0.9
    החזר חודש ראשון 1500
    החזר גבוה ביותר 1570

מל"צ
    213,000 ש"ל
    336 חודשים
    ריבית 4.79
    החזר חודש ראשון 1153
    החזר גבוה ביותר 1253

• @הגיוני

פריים
    270,000 ש"ח
    335 חודשים
    ריבית פריים מינוס 0.9
    החזר חודש ראשון 1500
    החזר גבוה ביותר 1570

מל"צ
    213,000 ש"ל
    336 חודשים
    ריבית 4.79
    החזר חודש ראשון 1153
    החזר גבוה ביותר 1253

@טריידר לכאו' ההחזר הנמוך, אבל אני לא בטוח.
    תוכל לבדוק זאת זה במחשבון משכנתאות (או לשאול אותם).
    בהצלחה

• @טריידר לכאו' ההחזר הנמוך, אבל אני לא בטוח.
    תוכל לבדוק זאת זה במחשבון משכנתאות (או לשאול אותם).
    בהצלחה

@הגיוני כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:

אבל גם ההחזר הנמוך באישור, גבוה מההחזר שלי כיום כנ"ל ?

אני משער שבכל מקרה כדאי, כדי להנצל מההצמדה למדד ולהוזיל את ריבית הפריים, נכון ?

• @הגיוני כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:

אבל גם ההחזר הנמוך באישור, גבוה מההחזר שלי כיום כנ"ל ?

אני משער שבכל מקרה כדאי, כדי להנצל מההצמדה למדד ולהוזיל את ריבית הפריים, נכון ?

@טריידר אכן, ונדמה לי שכבר דיברנו על זה.

• @טריידר אכן, ונדמה לי שכבר דיברנו על זה.

@הגיוני
    קיבלתי אישור עקרוני למשכנתא,
    רציתי לשאול, בגדול זה מה שאני אקבל?
    או שהיועץ אמור (ע"פ תפקידו) לריב על הריביות עם הבנקים?
    בדגש על המילה בנקים - זה מחייב שהאישור העקרוני ואח"כ לקיחת המשכנתא עצמה זה יהיה מאותו בנק?
    או שזה הבסיס למשא ומתן עם כל הבנקים?
    אשמח להסבר איך זה עובד,
    בתודה.

• @טריידר אכן, ונדמה לי שכבר דיברנו על זה.

@הגיוני
    זה המשכנתא שלי, האם יש מה לשנות?
    5317c9de-e25d-4fa7-b4e6-456754e939fe-image.png

ואם חסום לך התמונה:
    צ.מדד, ר.משתנה, ע.אג"ח, דיור ₪100,000.00 יתרת תשלומים 55/240 92,853.56 ריבית: 1.77%

הלואה לא צמודה ר.משתנה פריים-דיור רגילות, סכום ההלואה ₪165,000.00 יתרת תשלומים 55/240 ₪137,011.71 ריבית: (5.60% ) P -0.40%

הלואה לא צמודה ר.קבועה - דיור סכום ההלואה ₪235,000.00 יתרת תשלומים 5/168
    ₪167,883.36 ריבית 2.70%

תודה ענקית לך

• @הגיוני
    זה המשכנתא שלי, האם יש מה לשנות?
    5317c9de-e25d-4fa7-b4e6-456754e939fe-image.png

ואם חסום לך התמונה:
    צ.מדד, ר.משתנה, ע.אג"ח, דיור ₪100,000.00 יתרת תשלומים 55/240 92,853.56 ריבית: 1.77%

הלואה לא צמודה ר.משתנה פריים-דיור רגילות, סכום ההלואה ₪165,000.00 יתרת תשלומים 55/240 ₪137,011.71 ריבית: (5.60% ) P -0.40%

הלואה לא צמודה ר.קבועה - דיור סכום ההלואה ₪235,000.00 יתרת תשלומים 5/168
    ₪167,883.36 ריבית 2.70%

תודה ענקית לך

@שואף-ליותר רביות מצוינות חוץ מהפריים שהוא גם בסדר אך אפשר להוריד אותו לכיוון ה5% ומטה ע"י שתבקש להוריד את הרבית (אפי' אם תשאר על פריים), או שתעבור למלצ
    בהצלחה

• @הגיוני
    קיבלתי אישור עקרוני למשכנתא,
    רציתי לשאול, בגדול זה מה שאני אקבל?
    או שהיועץ אמור (ע"פ תפקידו) לריב על הריביות עם הבנקים?
    בדגש על המילה בנקים - זה מחייב שהאישור העקרוני ואח"כ לקיחת המשכנתא עצמה זה יהיה מאותו בנק?
    או שזה הבסיס למשא ומתן עם כל הבנקים?
    אשמח להסבר איך זה עובד,
    בתודה.

@שמואל לא כ"כ הבנתי את שאלתך וזה לגיטימי...
    לא הבנתי אם אתה לוקח משכנתא לבד או ע"י יועץ? (כי התשובה משתנית)
    אשמח לענות

• @שמואל לא כ"כ הבנתי את שאלתך וזה לגיטימי...
    לא הבנתי אם אתה לוקח משכנתא לבד או ע"י יועץ? (כי התשובה משתנית)
    אשמח לענות

@הגיוני
    א. התכונתי בשאלה אם פלוס מינוס זה יהיה ההחזר החודשי לבנק לפי מה שאני רואה עכשיו באישור העקרוני,
    או שזה יהיה שונה משמעותית.
    ב. זה היה שאלה רק בשביל הסקרנות - אם הבנק שנתן את האישור העקרוני, הוא זה שלוקחים ממנו את המשכנתא, או שהאישור שהוא נתן משמש בסיס למשא ומתן גם אם כל הבנקים האחרים בשביל ריביות נמוכות יותר.
    ג. כן, אני לוקח את המשכנתא ע"י יועץ.

• @הגיוני
    א. התכונתי בשאלה אם פלוס מינוס זה יהיה ההחזר החודשי לבנק לפי מה שאני רואה עכשיו באישור העקרוני,
    או שזה יהיה שונה משמעותית.
    ב. זה היה שאלה רק בשביל הסקרנות - אם הבנק שנתן את האישור העקרוני, הוא זה שלוקחים ממנו את המשכנתא, או שהאישור שהוא נתן משמש בסיס למשא ומתן גם אם כל הבנקים האחרים בשביל ריביות נמוכות יותר.
    ג. כן, אני לוקח את המשכנתא ע"י יועץ.

@שמואל בגדול זה גובה ההחזר אלא א"כ הרביות לא מספיק טובות ואז אני מקוה מאד בשבילך שהיועץ יקח הצעות מתחרות מבנקים אחרים, ואם הוא לא יעשה את זה- דרוש את זה ממנו, ואם אתה לא יודע אם הרביות טובות או לא, תעלה תמונה של האישור לכאן, או שתכתוב כאן את גובה הרביות וסוגי המסלולים, ואשמח לענות האם הרביות טובות או שעליך לדרוש ממר היועץ שיעבוד עוד קצת על הרביות...
    בהצלחה
    (בלי קשר אשמח שיעלו לכאן אישורים עקרוניים גם בשביל להתעדכן מה נותנים בבנקים כיון שזה משתנה במשך הזמן, וגם שאוכל לעזור אם אני יודע...)

• @שמואל בגדול זה גובה ההחזר אלא א"כ הרביות לא מספיק טובות ואז אני מקוה מאד בשבילך שהיועץ יקח הצעות מתחרות מבנקים אחרים, ואם הוא לא יעשה את זה- דרוש את זה ממנו, ואם אתה לא יודע אם הרביות טובות או לא, תעלה תמונה של האישור לכאן, או שתכתוב כאן את גובה הרביות וסוגי המסלולים, ואשמח לענות האם הרביות טובות או שעליך לדרוש ממר היועץ שיעבוד עוד קצת על הרביות...
    בהצלחה
    (בלי קשר אשמח שיעלו לכאן אישורים עקרוניים גם בשביל להתעדכן מה נותנים בבנקים כיון שזה משתנה במשך הזמן, וגם שאוכל לעזור אם אני יודע...)

@הגיוני
    גובה המשכנתא 520K -
    (פחות מ45% מערך הדירה- לבנתיים)..
    מעלה לכאן את המסלולים המוצעים,
    אשמח לעיונך,
    תודה.

סל אחיד א.PNG
    סל אחיד ב.PNG
    סל אחיד ג.PNG
    סל מוצע - המלצת הבנק.PNG

• @הגיוני
    גובה המשכנתא 520K -
    (פחות מ45% מערך הדירה- לבנתיים)..
    מעלה לכאן את המסלולים המוצעים,
    אשמח לעיונך,
    תודה.

סל אחיד א.PNG
    סל אחיד ב.PNG
    סל אחיד ג.PNG
    סל מוצע - המלצת הבנק.PNG

@שמואל מצטער, לא רשום את סוגי המסלולים, אין לי איך לדעת.
    אולי תשאל אותו מה סוגי המסלולים ומה גובה הרבית של כל אחד מהם כי אתה רוצה להתייעץ עם חבר אם זה טוב בשבילך או משהו כזה (זה לגיטימי).
    בהצלחה

• @שמואל מצטער, לא רשום את סוגי המסלולים, אין לי איך לדעת.
    אולי תשאל אותו מה סוגי המסלולים ומה גובה הרבית של כל אחד מהם כי אתה רוצה להתייעץ עם חבר אם זה טוב בשבילך או משהו כזה (זה לגיטימי).
    בהצלחה

@הגיוני ba9651d5-1a63-4014-99d6-372dd35b1979-image.png זה החלק שצריך בשביל לראות מה המצב של המשכנתא?1dafea3d-61a2-4ff1-8c74-0e1bcd69e96b-image.png

• @הגיוני ba9651d5-1a63-4014-99d6-372dd35b1979-image.png זה החלק שצריך בשביל לראות מה המצב של המשכנתא?1dafea3d-61a2-4ff1-8c74-0e1bcd69e96b-image.png

פוסט זה נמחק!

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    6 פוסטים
    78 צפיות
    א
    באופן כללי אתה צודק בדבריך. @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: בשנים האחרונות המדד בישראל עלה סביב 3%–4% בשנה (ובשנים מסוימות אף יותר). לא מסתכלים בזה לפי השנים האחרונות שספציפית היה בהם קורונה ומלחמה, אלא לאורך השנים שהממוצע הוא מתחת ל2% אינפלציה בשנה, וכך גם הציפיות לשנים הקרובות. (אם לא יקרה עוד משהו לא צפוי) @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: כיום ניתן לקחת מסלולים לא צמודים בריבית קבועה של כ־5.5%–5.7%: כמו שכבר תיקנו אותך. ולמעשה כמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך ההמלצה בד"כ היא לקחת מזה סכום נמוך, כך שאין השפעה רצינית מהאינפלציה, ויש מקרים שכן כדאי לשקול לקחת מזה סכומים גדולים יותר.
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    213 צפיות
    ש
    @צמיחה כתב בהאם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?: ללא ספק עדיף להשקיע מאשר לחסוך 50 או 100 ש"ח שיעלמו בעו"ש בלאו הכי.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    85 צפיות
    א
    @אברהם-פרידמן שאלת השאלות. כמובן שלכל אחד יהיה בזה תשובה לפי דרכו וסגנונו וכך גם כל אחד יעשה לפי אישיותו. אני חושב שדבר ראשון זה לכתוב כל הוצאה והכנסה בין אם על מחשב בקובץ אקסל (שמחשב לבד) או על מחברת (יותר פרקטי) (יש לשים לב שתהיה מחברת גדולה עם מספר שורות מתאים) ובסוף כל חודש לחשב הוצאות = הכנסות. טיפ: לא צריך שזה יהיה דווקא לפי 1 לחודש עד 30 לחודש, אלא תלוי כל אחד לפי זמן המשכורת העיקרית שלו, (לדוגמה אם המשכורת נכנסת ב10 ניתן לעשות כל חודש מ10 עד ה9 הבא וכך תוכל לחשב במהלך החודש כמה יש לך עוד בשביל המשך החודש. דבר שני לעשות טבלה מסודרת (כנ"ל או באקסל או במחברת) של הוצאות והכנסות קבועות לפי תאריך בחודש, כך דבר ראשון תדע כמה בכלל יש לך אופציה בחודש קלאסי להוצאות משתנות, וכך גם בקלות יותר תוכל לצפות במצבך להמשך החודש, (לא תמיד זוכרים את כל ההוצאות הקבועות כמו חינוך תקשורת קופ"ח וכד' וע"י פתיחה קלה של המחברת או האקסל תוכל לראות הכל בברור) ובאופן כללי אני (ולא רק...) ממליץ להשתמש כמה שיותר במזומן, כך אתה הרבה יותר מודע לכמה יש לך וכמה אתה מוציא.
  • 9 הצבעות
    18 פוסטים
    518 צפיות
    ס
    @שמעון כתב בהדור שמשלם פעמיים: הקריסה הכלכלית של מענקי החתנים: וקונה דירות ונשאר בכולל [יחסית לפחות בשנים הראשונות] השאלה היא מתי הוא קונה את הדירה. והאם יש אפשרות לקנות ולהישאר בכולל עוד כמה שנים. ואם אכן יש כזאת אולי תפרט אותה כאן
  • נדל"ן במרכז או בפריפריה

הועבר נדל"ן פריפריה משכנתא
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    195 צפיות
    פלוספ
    @טריידר דירה ברמת גן עם משכנתא מלאה: עליית ערך: ברמת גן, במיוחד במרכז, יש עליית ערך עקבית יותר לעומת פריפריה. ניהול נכס במרכז יכול להניב רווחים גבוהים יותר בטווח הארוך, אם כי יש לקחת בחשבון גם את עלות המשכנתא הגבוהה. ביקוש: הביקוש לדירות במרכז תמיד גבוה יותר, ולכן קל יותר למכור דירה במקרה של צורך למכור. ריביות ותזרים חודשי: כמו שהזכרת, ברמת גן תצטרך לקחת משכנתא גבוהה, מה שיגרום לתזרים חודשי שלילי — כלומר, תצטרך לשלם יותר כל חודש מכפי שאתה מרוויח מהשכירות. זה יכול להכביד על המשקיע בטווח הקצר. שתי דירות בדימונה ללא משכנתא: עליית ערך: כפי שציינת, עליית הערך בדימונה לא בהכרח תהיה גבוהה או עקבית כמו במרכז. לדירות בפריפריה יש נטייה להישאר במחיר נמוך יותר לאורך זמן, עם עליות קטנות. ביקוש: בביקוש יש נטייה להיות נמוך יותר, וזה עשוי להקשות על מכירת הדירה במחיר הרצוי במקרה של צורך. זה גם יכול להשפיע על אפשרויות השכירות, אם כי השכירות בסך הכל גבוהה יותר בפריפריה. אחזקת הנכס: במקרה של אחזקת דירות ישנות בפריפריה, עלויות השיפוץ והתחזוקה עשויות להיות גבוהות יותר, וזה יכול למחוק את הרווחיות. שכירות: בפריפריה יש תשואה גבוהה יותר משכירות (למשל 8% בדימונה), מה שיכול להוות יתרון למי שלא מחפש למכור את הנכס מיידית ויכול להתמודד עם תזרים שלילי בטווח הקצר. ריביות: כאן היתרון ברור — אין משכנתא, כך שאין חוב שצריך להחזיר כל חודש, והמשקיע נהנה מתזרים חיובי או לפחות מאוזן. לכן: אם אתה מוכן להשקיע לטווח הארוך ורוצה להיות חלק מהשוק המרכזי עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר, דירה ברמת גן יכולה להיות משתלמת. אך אם אתה מעדיף להימנע מתשלום ריביות ולהשקיע בטווח הקצר עם תשואות גבוהות יותר משכירות, שתי דירות בדימונה עשויות להיות אופציה טובה יותר — במיוחד אם יש לך גמישות בניהול הנכסים והוצאות תחזוקה.