דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן ומשכנתאות
373 35 10.4k 23
  • אני מעוניין שהמומחים של הפורום המבורך יעברו על משכנתא זו ויגידו לי אם יש מה לשנות בה, וכן רציתי לברר אם אני מוסיף להחזר החודשי שלי כ1500 החזר כמה זה יקצר את השנים מ-30 שנה ומה צריך לעשות לצורך זה תודה רבה לכם על הכל.

דוח להורדה.pdf

@יעלה-ויבא מסלולי המשתנות שלכם הינם במרווחים מצויינים ובעוד מס' חודשים זה יתעדכן לכם אוטומטית לפחות מ-4%
    המסלולים הקבועים [ק"צ וקל"צ] הינם יחסית גבוהים.
    אם הינכם מעוניינים להגדיל החזר חודשי ולקצר תקופה [אגב, מעל 5% זה ידרוש הוכחת הכנסות מחדש] מומלץ למחזר את כל הקבועות לקל"צ לתקופה קצרה (15 שנה בערך)

• אז מה בנוגע למסלולים הקבועים האם יש עניין לגעת בהם ולכמה אפשר להגיע בהם תודה

• אני מעוניין שהמומחים של הפורום המבורך יעברו על משכנתא זו ויגידו לי אם יש מה לשנות בה, וכן רציתי לברר אם אני מוסיף להחזר החודשי שלי כ1500 החזר כמה זה יקצר את השנים מ-30 שנה ומה צריך לעשות לצורך זה תודה רבה לכם על הכל.

דוח להורדה.pdf

@יעלה-ויבא

2/3 מהמשכנתא צמודה למק"מ.. זה לא טוב בכלל.

ואני יסביר. מק"מ פירושו מלווה קצר מועד.
    דהיינו אחת לשנה עוגן הריבית מתעדכן.
    ובטח הרגשת את זה, דווקא בירידה בהחזר החודשי במהלך השנה וחצי של המשכנתא שלך.

אבל, בדיוק בגלל זה זה מסוכן.
    היסטורית לא רחוק בכלל, כשלקחת (10/24), סביבת העוגן היתה 4.38%
    שנה לפנ"כ (10/23) זה עמד על 4.8% תוסיף חצי אחוז מרווח , אתה מגיע ל5.3%
    שנה אחרי (10/25) אמנם היה נמוך יותר, לא משמעותי 4.03% .

למה אני מפרט? כי חשוב שנבין, במצב המשק והריביות כיום , משכנתאות שמשתנות בתכיפות של אחת לשנה זה מסוכן. מאד. וזה לא הפריים שמבוסס על ריבית בנק ישראל שזה יותר מערכתי.
    ובמשכנתא שלך 2/3 על המק"מ זה סיכון לא כדאי.

• אז מה בנוגע למסלולים הקבועים האם יש עניין לגעת בהם ולכמה אפשר להגיע בהם תודה

@יעלה-ויבא

4.9% להיום יחסית יקר.
    היום ניתן באזור ה 4.6%.

דוח להורדה.pdf

@יעלה-ויבא

אבל הדבר המרכזי הוא ,
    אם אתה רוצה להעלות החזר חודשי, תוכל לחסוך כ 300,000 ש"ח. עם קיצור משמעותי בתקופה.

אם אתה יכל, ועומד ביחס החזר תקין, לך על זה.

דוח להורדה.pdf

@יעלה-ויבא
    אני מסכים לגמרי עם @משכנתא-בקצב-שלך וחושב שעדיפות עליונה למחזר את הק"צ,
    ואת הקל"צ יש לבדוק אם יש בו עמלות היוון,
    את המשתנות לא רואה שום סיבה למחזר כרגע, (אם כבר להיפך)
    ולא זכיתי להבין את מה שכתב @magshimim .

בהצלחה.

• @יעלה-ויבא

בהצלחה.

@אבי-ר. said:

כתבתי את דעתי לאחר בדיקת עמלות ההיוון
    יש משהו מזערי של כמה מאות שקלים בודדים

• @אבי-ר. said:

כתבתי את דעתי לאחר בדיקת עמלות ההיוון
    יש משהו מזערי של כמה מאות שקלים בודדים

@משכנתא-בקצב-שלך
    רק אם תוכל לומר לי מה כן אתה ממליץ לעשות במסלולים האלו תודה רבה

• @משכנתא-בקצב-שלך

@יעלה-ויבא כמו שכבר כתבתי למעלה---
    אם הינכם מעוניינים להגדיל החזר חודשי ולקצר תקופה [אגב, מעל 5% זה ידרוש הוכחת הכנסות מחדש] מומלץ למחזר את כל הקבועות לקל"צ לתקופה קצרה (15 שנה בערך)

• @יעלה-ויבא כמו שכבר כתבתי למעלה---

@משכנתא-בקצב-שלך
    כן רק כוונתי לשאול כשאני ממחזר ומקטין בשנים האם יש גם מה לשנות בעצם המסלולים הקבועים מבחינת רביות או לשנות אותם למסלול אחר לגמרי תודה

• @משכנתא-בקצב-שלך
    כן רק כוונתי לשאול כשאני ממחזר ומקטין בשנים האם יש גם מה לשנות בעצם המסלולים הקבועים מבחינת רביות או לשנות אותם למסלול אחר לגמרי תודה

@יעלה-ויבא לשנות את כל הקבועות לקבוע לא צמוד לתקופה קצרה יותר

• @משכנתא-בקצב-שלך

@יעלה-ויבא @משכנתא-בקצב-שלך אמנם כדאי לו למחזר אבל אולי כן כדאי לחכות עוד קצת להורדות ריבית נוספות ואז למחזר את הקבועות?

• @משכנתא-בקצב-שלך

@יעלה-ויבא
    היום אתה מחזיר כל חודש 1,197 ש"ח על הקבועות אם תמחזר לקל"צ ותקבל ריבית של 4.5 ל15 שנה ההחזר שלך יהיה 1,988 ש"ח (חוץ מהמסלולים המשתנים כמובן)
    b3e51f14-37fa-4d7d-a361-d45ee2186270-image.jpeg

• @יעלה-ויבא @משכנתא-בקצב-שלך אמנם כדאי לו למחזר אבל אולי כן כדאי לחכות עוד קצת להורדות ריבית נוספות ואז למחזר את הקבועות?

@בית-שמש
    דבר ראשון, אחרי שהקלצי"ם ירדו יהיו לו עמלות היוון גבוהות, מה שכעת אין לו.
    בנוסף, אם היינו יודעים בוודאות מתי הקלצי"ם ירדו אז היה שיקול כזה,
    אבל מכיוון שגם לפני שנה+ אמרו לחכות כמה חודשים עד שירד ומי שחיכה שילם בינתיים ריביות גבוהות אז לא הכי מומלץ לחכות ולשלם על זה בינתיים.

• @יעלה-ויבא

בהצלחה.

@אבי-ר.

דווקא הקצ לא בשמים, 2.99 + 2% אינפלציה שנתית מביא אותנו ל 4.99%, לא רחוק בכלל מהקלצ שלו 4.95%..
    ולכן בלי להוריד שנים ולעלות החזר חודשי למיחזור לא תהיה כרגע שום משמעות.

מה שכן נכון וחשוב לדעתי יותר, הוא לא לחשוף יותר משליש מהמשכנתא לעליות וירידות המק"מ.
    לא אמרתי לשנות עכשיו, כרגע המק"מ בירידה, אבל לקראת חודש 10, ששם אמור להתעדכן לו הריבית במסלול זה, מומלץ לבדוק מה מצב העוגן מק"מ, אם הוא יהיה בעליה, ממליץ על מסלולי המלצ.

כמובן , אם אתה הולך לכיוון של קיצור תקופה עם עליה בהחזר החודשי, תרוויח חיסכון משמעותי כמו שכבר כתבתי למעלה.

• @בית-שמש
    אבל מכיוון שגם לפני שנה+ אמרו לחכות כמה חודשים עד שירד ומי שחיכה שילם בינתיים ריביות גבוהות אז לא הכי מומלץ לחכות ולשלם על זה בינתיים.

@משכנתא-בקצב-שלך said:

אחרי שהקלצי"ם ירדו יהיו לו עמלות היוון גבוהות, מה שכעת אין לו.

טוב אבל אולי עדיין זה שווה כי עמלת יוון גבוהה מעידה על ההפרש הגדול מה מה שהיה למה שקיבל עכשיו, לא?
    אבל אני מבין שבעיקרון לק"צ כן כדאי לחכות להורדות

• @בית-שמש

@משכנתא-בקצב-שלך תודה לכם על כל המענה בהצלחה.

• @רק-יגיעה-בתורה

לשאלתך , נסביר קודם מהו מיחזור לאחמ"כ נבין מהו היוון.
    מיחזור פירושו פירעון של ההלוואה , כללי או חלקי, ולקיחת הלוואה חדשה בתנאים שונים.
    כגון תימחור ריביות / קיצור / הארכת תקופה.

ועכשיו לעמלת היוון.
    היוון פירושו גילום של מחיר הכסף.

דהיינו, אם לקחת 1 מיליון ש"ח ל30 שנה ב 5% ריבית, ( שלך או הממוצעת ,הזול מביניהם) לאחר שנתיים הריבית ירדה ל 4%,
    ואתה בא לפרוע- למחזר, הבנק אומר אין בעיה, רק תן לי את מחיר הכסף שהפסדתי, דהיינו:
    1% * הקרן שנשארה אחרי שנתיים משכנתא * 28 שנה.
    זה החשבון לעמלת היוון.

מה שמופיע בדוח שלך ב0.00, זה בגלל שעכשיו עברת תחנת יציאה, ז"א שהכסף נלקח עכשיו מחדש,
    ולכן אומר הדוח , אם תרצה למחזר עכשיו, לא יהיה לך עמלת היוון , מכיוון שעדיין לא היו שינויים בריבית.

לכן הדגשתי, ככל שתמחזר מהר יותר כך הסיכוי לעמלה יפחת.
    אבל ככל שנמתין להורדת ריביות בשוק המשכתנאות , זה יביא לעמלת היוון לתפוח. מעבר כמובן להצמדות שמנפחות את הקרן.

לכל שאלה והרחבה מוזמנים לפנות בפרטי.

@Magshimim said:

זה החשבון לעמלת היוון.

הבנתי נכון? 1% מהקרן שנותרה כפול השנים שנותרו?
    כלומר שאם נשאר 100,000 ש"ח ל28 שנה אז אחוז זה 1000 ש"ח X28 שנה =28,000 ש"ח עמלה? יוצא שהבנק לא הפסיד מהמיחזור והממחזר לא הרוויח, לא?

• @Magshimim said:

זה החשבון לעמלת היוון.

הבנתי נכון? 1% מהקרן שנותרה כפול השנים שנותרו?
    כלומר שאם נשאר 100,000 ש"ח ל28 שנה אז אחוז זה 1000 ש"ח X28 שנה =28,000 ש"ח עמלה? יוצא שהבנק לא הפסיד מהמיחזור והממחזר לא הרוויח, לא?

@בית-שמש

כן. בגדול זה החישוב.

רק שיש עוד כמה פרמטרים, כמו למשל, אחרי כמה שנים מלקיחת המשכנתא אתה ממחזר, יש הנחה בהדרגה על העמלת היוון אחרי 3, ו-5 שנים, וכן הלאה.

בנוסף, כל החישוב נכון רק לקבועות.
    במשתנות הוא עד נקודת היציאה.
    ובפריים ובמק"מ כמובן ללא עמפ"מ.

• @בית-שמש

כן. בגדול זה החישוב.

רק שיש עוד כמה פרמטרים, כמו למשל, אחרי כמה שנים מלקיחת המשכנתא אתה ממחזר, יש הנחה בהדרגה על העמלת היוון אחרי 3, ו-5 שנים, וכן הלאה.

בנוסף, כל החישוב נכון רק לקבועות.
    במשתנות הוא עד נקודת היציאה.
    ובפריים ובמק"מ כמובן ללא עמפ"מ.

@Magshimim אז תכלס' מה מרוויחים ממיחזור של קבועות אם את כל הרווח אני משלם בקנס?
    או שהרווח היחיד הוא אם אתה ממחזר לאחר 3 שנים ואז יש הנחה מסויימת (20% אחוז לא?)

נושאים מוצעים