דילוג לתוכן

שאלה לגבי פרעון מוקדם במשכנתא

שוק ההון והשקעות
5 3 138 3
  • שלום וברכה!
    יש לי משכנתא פעילה ואני מעוניין לפרוע חלק ממנה, כשלקחתי את המשכנתא היועץ אמר לי שאני יכול לפרוע מינימום 10 אחוז מגובה המסלול והיות המשכנתא מחולקת ל2 מסלולים אז אני יכול לפרוע 10 אחוז מגובה אחד המסלולים ולא כל המשכנתא כי כל מסלול זה כהלוואה בפנ"ע, עכשיו שאני פונה לבנק ומבקש לפרוע 10 אחוז מגובה המסלול הנמוך הבנק אמר לי שאפשר רק 10 אחוז מכל המשכנתא.
    עם מי הצדק?

• שלום וברכה!
    יש לי משכנתא פעילה ואני מעוניין לפרוע חלק ממנה, כשלקחתי את המשכנתא היועץ אמר לי שאני יכול לפרוע מינימום 10 אחוז מגובה המסלול והיות המשכנתא מחולקת ל2 מסלולים אז אני יכול לפרוע 10 אחוז מגובה אחד המסלולים ולא כל המשכנתא כי כל מסלול זה כהלוואה בפנ"ע, עכשיו שאני פונה לבנק ומבקש לפרוע 10 אחוז מגובה המסלול הנמוך הבנק אמר לי שאפשר רק 10 אחוז מכל המשכנתא.
    עם מי הצדק?

@בית-שמש בעיקרון הבנקים דורשים שיהיה מינימום של 10% מסכום המשכנתא המקורי או מינימום של 10% מיתרת ההלוואה (הגבוה מביניהם)

• @בית-שמש בעיקרון הבנקים דורשים שיהיה מינימום של 10% מסכום המשכנתא המקורי או מינימום של 10% מיתרת ההלוואה (הגבוה מביניהם)

@משכנתא-בקצב-שלך כן אני שואל האם צריך 10 אחוז מסך כל המשכנתא או מהמסלול שאותו אני רוצה לפרוע?
    שהרי המשכנתא מחולקת למסלולים אז אם נניח כל המשכנתא היא 300,000 ש"ח שמחולק ל2 שליש 200,000 ושליש 100,000
    ואני מעוניין לפרוע לשליש 100,000 אז אני צריך רק 10,000 ש"ח אבל אם נסתכלים על כל המשכנתא אז אני צריך 30,000 ש"ח

• @משכנתא-בקצב-שלך כן אני שואל האם צריך 10 אחוז מסך כל המשכנתא או מהמסלול שאותו אני רוצה לפרוע?
    שהרי המשכנתא מחולקת למסלולים אז אם נניח כל המשכנתא היא 300,000 ש"ח שמחולק ל2 שליש 200,000 ושליש 100,000
    ואני מעוניין לפרוע לשליש 100,000 אז אני צריך רק 10,000 ש"ח אבל אם נסתכלים על כל המשכנתא אז אני צריך 30,000 ש"ח

@בית-שמש המינימום הנדרש של 10% הוא מכל מסלול בנפרד

• @בית-שמש המינימום הנדרש של 10% הוא מכל מסלול בנפרד

@משכנתא-בקצב-שלך
    ממש לא 10% מכל המשכנתא,
    למעט שכבר עשית מחזור על חלק מהמשכנתא,
    כך שזה נהפך למשכנתא חדשה,
    וזה לפעמים הפתרון,
    למחזר חלק מהמשכנתא ואז לפרוע 10% מהמחזור,
    כמובן שצריך לראות שתנאי היריבית לא נפגעים.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    7 צפיות
    רואה את הנולדר
    רוב העצמאיים מחכים ליומיים האחרונים של השנה כדי להפקיד, רק בשביל ה'וי' על הטבת המס. אבל בואו נחשוב על זה רגע – אם כולם יחכו, והדולר יתקן למעלה ב-5-6% עד אז (מה שסביר שיקרה אחרי שפל כזה), הטבת המס 'תתקזז' מול שער חליפין גבוה יותר. מבחינתי, להפקיד עכשיו כשהמדד מדשדש והדולר ברצפה זה כמו לקנות את ההטבה בנחה. אני מעדיף 'לנעול' את השער הנמוך של היום מאשר להמר על מה שיהיה בדצמבר. הרי בסוף, אנחנו קונים יחידות של המדד, וכשיש הזדמנות לקנות יותר יחידות באותו שקל – למה לחכות?"
  • 2 הצבעות
    7 פוסטים
    141 צפיות
    אבי ר.א
    @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: והגר"ח ענה לו שעל מנהל גמ"ח לבחון אך ורק את יכולת ההחזר של הלווה ומעבר לכך אין זה בסמכותו @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: וכמדומני שזה כן מוטל על בעל הגמ"ח לבחון/ להריח האם השגת התשואה היא באמצעים קונבנציונליים או שלא ובזה מאחריותו, עליו לא לסייע לדבר שבעיני רוב האנשים הוא מעשה טיפשי קצת סתירה. @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: אינני מובן מה הבעייתיות בלקיחת הלוואה לצורך חיסכון עלות למשכנתא/השגת תשואה כנראה שעיקר הנושא הוא על תשואה, ובזה יכול להיות שיש קדימה לאדם שצריך את זה לכדי חייו, וודאי שאדם שצריך להעמיד אותו עכשיו עדיף על להעמיד אחר לעוד 20 שנה.
  • 6 הצבעות
    15 פוסטים
    390 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @בית-שמש כתב בירידת עוגנים צפויה: מתי זה קרה? בימים האחרונים? בתחילת החודש הלועזי כל בנק ביום אחר בין 2-11 לחודש ובטפחות ב-26 לחודש הקודם
  • עדכונים והסברים על משכנתאות ונדל"ן

נדל"ן משכנתא נדלן
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    338 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @יוסי-אוסטר יוסי אם אתה כותב את זה כבר ניתן לסמוך על זה!
  • 1 הצבעות
    14 פוסטים
    550 צפיות
    ה
    יש הרבה מה להרחיב בזה (הכסף שלנו מתגלגל בארץ ומשלמים מע"מ וגורמים לרווח ממיסים למדינה, משא"כ הציבור הכללי שלוקח את הכסף ומוציא אותו החוצה ומעשיר את מדינות חו"ל, ועוד שלל טענות שאין מה להשיב עליהם) רק נראה לי שאחנו כבר סוטים מהנושא אני רק דיברתי נקודתית לגבי האיום של החרדים שהוא לא נראה לי שהוא מאיים על מישהו כנ"ל