האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך?
-
האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך?
אחד הנושאים החשובים ביותר לשכירים הוא חובת ההפקדה לפנסיה מצד המעסיק.
לא מדובר בהטבה, ולא בעניין של “רצון טוב” – אלא בחובה חוקית ברורה.חובת הפקדה לפנסיה – מה אומר החוק?
כל מעסיק בישראל מחויב להפקיד עבור עובדיו לפנסיה, בהתאם לצו ההרחבה לפנסיה חובה.
ההפקדה כוללת:- רכיב תגמולים עובד
- רכיב תגמולים מעסיק
- רכיב פיצויים
אי הפקדה או הפקדה חלקית מהווה הפרת חוק.
האם יש קנסות למעסיקים?
חשוב לדעת:
בשנים האחרונות רשות האכיפה מגבירה את האכיפה ומטילה קנסות על מעסיקים שאינם מפקידים לפנסיה כנדרש.
מדובר בקנסות שיכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים למעסיק – מעבר לחובת השלמת ההפקדות לעובד רטרואקטיבית.
אבל גם כאשר יש קנס מי שעלול להיפגע בפועל הוא העובד, אם אינו עוקב אחרי ההפקדות שלו בזמן אמת.לא רק חיסכון- גם כיסוי ביטוחי
אי הפקדה או הפקדה לא תקינה אינה פוגעת רק בגובה החיסכון העתידי, אלא גם בכיסוי הביטוחי שבקרן הפנסיה: כיסוי לנכות וכיסוי לשאירים במקרה פטירה.כאשר אין הפקדות סדירות הכיסוי הביטוחי עלול להתבטל.שכירים – האחריות גם אצלכם
גם אם המעסיק מחויב בחוק, האחריות לבדיקה מומלצת לכל שכיר:- לבדוק דוח רבעוני ודוח שנתי מקרן הפנסיה
- לוודא שההפקדות נכנסות מדי חודש
- לבדוק שהשכר המבוטח תואם לשכר בפועל
טעויות קטנות היום עלולות להפוך לפערים משמעותיים בפרישה.
התחלת עבודה חדשה – נקודה קריטית
עובד שמתחיל מקום עבודה חדש ויש לו קרן פנסיה פעילה:- חייב לעדכן את המעסיק כבר בתחילת ההעסקה
- כך ההפקדות אמורות להתחיל לאחר 3 חודשי עבודה רטרואקטיבית מהחודש הראשון (ולא להידחות ל- 6 חודשים)
חוסר עדכון עלול לגרום לאובדן חודשי חיסכון יקרים וכיסוי ביטוחי יקרי ערך.
לסיכום
פנסיה היא אחד הנכסים הכלכליים המשמעותיים ביותר של כל שכיר.
בדיקה שוטפת, מודעות, ושיח נכון מול המעסיק – יכולים לעשות הבדל של מאות אלפי שקלים בעתיד.
אם אתם לא בטוחים שההפקדות שלכם תקינות, או שלא בדקתם דוחות כבר זמן רב, כדאי לעצור ולבדוק. בדיקה פשוטה היום יכולה לחסוך טעויות יקרות מחר.הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה

-
ר רחל עומסי התייחס לנושא זה
-
אשמח לדעת מבעל נסיון אם יש מה לעשות מול מעסיק שמעכב את ההעברות זמן רב
-
איום בתלונה למשרד העבודה - עובד נפלא!!
מניסיון!
תשלח לו את הקישור הזה
https://www.gov.il/he/service/work-rights-violation-complaints
ופשוט תגיד לו: אם עד סוף שבוע אין הפקדות של כל הסכום אני מגיש עליך תלונה בקישור הזה
אצלי זה לא היה לא מספיק, כי הוא הכיר אותי וידע שאני לא הולך להתלונן כי אני חרדי וכו'
אזז כעבור שבוע שלחתי לו פשוט צילום מסך עם השם שלו ושל המוסד בשדה הנתבעים
הוא חזר אלי בטלפון בהול "תעצור, היום אני מעביר"....אל תוותר!!
זה הכסף שלך, של אשתך ושל הילדים שלךבהצלחה רבה
-
- האם אכן מותר להגיש תלונה ?
- ומה אם הוא מקושר מאד .. ?